Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life - Dzień z życia Lidera! [SARA] v3 #25

Akvez
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ZhpGlFm.png

Witajcie! :D

Pod ostatnim odcinkiem udało wam się wbić aż 71 łapek w górę, dlatego postanowiłem nagrać kolejny odcinek.

Tym razem Geodeta! --  Jest to osoba zajmująca się wytyczaniem działek oraz sporządzaniem map.

W naszej frakcji występuje to w formie mierzenia długości terenu oraz obliczanie pola i obwodu.

Mam nadzieję że wam się spodoba, miłego oglądania <3 :4l:

https://youtu.be/ygpnj_RkgrY

9 godzin temu, Akvez napisał:

Tym razem Geodeta! --  Jest to osoba zajmująca się wytyczaniem działek oraz sporządzaniem map.

Geodeta nie tylko zajmuje się wyznaczaniem "działek". Geodezja ogólnie zajmuje się wyznaczaniem punktów na osnowie na ziemi, tworzeniem map a jak tak bardzo chcesz te "wytyczanie działek" to dodaj że są to działki ewidencyjne bo działka to może być wiadomo czego xd

A tak po obejrzeniu pierwszych minut to :

- Do wykonywania pomiarów potrzebne są co najmniej 2 os 

-Te słupki to tyczki 

- Aby pierw wyznaczyć punkty działki trzeba z mapy osnowy geodezyjne znaleźć punkt, wykopać go sprawdzić czy nie został przesunięty lub zniszczony

- dalmierze tego pola powierzchni nie zmierzysz, do tego trzeba tachimetru żeby obliczyć kąty między punktem osnowy a tymi twoimi "słupkami"  a go trzeba roztawic, zcentrowac, zpoziomowac.

- I od każdego słupka mierzymy kąty ( jak to zależy jaką metodą się mierzy) 

- Pomiary zapisujesz w dzienniku pomiaru kąta 

-Obliczasz kąty, i z tych kątów długości, potem pole 

-I wtedy wychodzi Ci wynik pola powierzchni działki eeidencyjnej w ha do części dziesieciotysiecznej (4 zera po przecinku)

No sorry ale aż mnie serce zabolalo xd.

Jak macie już jakąś dziedzinę we Frakcji to dobrze by było byście wiedzieli czym się zajmuje i jak co się robi.

Edytowane przez JeriD

6 godzin temu, Akvez napisał:

Zacznijmy od tego, że ja tego RP nie napisałem ;)

RP jest od początków SDSA, a nagle teraz macie ból dup* :)

Po co przedstawiasz coś, czego po negatywnych wypowiedziach się wstydzisz i wypierasz?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin