Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Instalacja Windows 7 - Błąd ACPI.

DeltaRon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam ultrabooka Acer Swift SF114-31 z domyślnie zainstalowanym Windowsem 10, jednak chciałbym spróbować siódmych okienek. System mam na pendrive, w biosie przestawione uefa na legacy, instalator się bootuje. Pasek leci do końca i kiedy wszystko ma startować wyskakuje bluescreen:

r3y2nmp.png

Spotkał się ktoś z czymś takim? Jest jakaś rada na to? Nie mam możliwości włączenia ACPI w biosie, zaktualizowałem go już, wujek google też nic nie pomógł.

Poszukaj, czy w BIOSie nie masz wyłączonej funkcji ACPI. Jeśli masz bardzo stary BIOS - warto go zaktualizować do najnowszej wersji (ale tą operację należy przeprowadzać, jeśli komputer jest na pewno sprawny - błąd sprzętowy może wyeliminować płytę z użytku i zmusić do ponownego programowania kości BIOS w serwisie, do tego nie odważyłbym się przeprowadzać aktualizacji pod Windows, szczególnie wieszającym się). Sprawdz, czy w  dysku twardym nie masz zepsutych sektorów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin