Skocz do zawartości

Grzengol

Administrator RCON
  • Postów

    6293
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    11
  • Typ konta

    Premium +

Ostatnia wygrana Grzengol w dniu 10 Listopada 2024

Użytkownicy przyznają Grzengol punkty reputacji!

O Grzengol

  • Urodziny 28.07.1999

W świecie gry

  • ID konta gracza 110
  • Nick Grzengol
  • Data rejestracji 2015-03-27 19:17:40
  • Ostatnio widziany 2025-04-25 14:16:23
  • Łączny czas gry 2685 godz. 10 min.
  • Organizacja Olimp
  • ➜ Ranga Giant
  • Biznes KSF
  • ➜ Ranga Opiekun SAMD
  • Frakcja SA Medical Department
  • ➜ Ranga Ratownik Medyczny ★
  • Respekt
    -21
    Life Points
    7926
    Punkty karne
    347

Informacje o profilu

  • Lokalizacja:
    Polska
  • Płeć:
    mężczyzna
  • Zainteresowania:
    Informatyka
    Nowe technologie
    Skoki narciarskie
    Gry Komputerowe
    Muzyka
    Filmy | Seriale
    Polityka

Pola profilu

  • Tytuł użytkownika
    Administrator RCON

Ostatnie wizyty

79090 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Grzengol

Aktualizacja statusu

Zobacz wszystkie aktualizacje Grzengol

  1. Tu masz ten przepis na bigos, nie musisz dziękować: 

    Składniki:

    • 500 g mięsa wieprzowego (np. karkówki)
    • 200 g kiełbasy wiejskiej
    • 1 cebula
    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 3 szklanki wody
    • 30 g suszonych grzybów
    • 2 łyżki powideł śliwkowych lub kilka suszonych śliwek
    • 1 jabłko - reneta lub antonówka
    • 1 kg kiszonej kapusty
    • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
    • 1 łyżka mąki
    • 1 łyżka masła

    Przygotowanie: 

    • Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju w dużym garnku. Dodać mięso i dokładnie je obsmażyć.
    • Wlać 2 szklanki gorącej wody, posolić, doprawić pieprzem i zagotować. Następnie dodać połamane suszone grzyby, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut.
    • Dodać listek laurowy, ziela angielskie, kminek, majeranek, powidła śliwkowe lub posiekane śliwki, obrane i pokrojone w kosteczkę obrane jabłko i wymieszać.
    • Dodać kiszoną kapustę (jeśli jest kwaśna należy ją wcześniej wypłukać na sitku), wlać szklankę wody, wymieszać, przykryć i gotować do miękkości kapusty przez ok. 45 minut. Mniej więcej w połowie gotowania dodać obraną i pokrojoną na kawałeczki kiełbasę. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
    • Mąkę podsmażyć na suchej patelni, gdy zacznie brązowieć dodać łyżkę masła i mieszać aż masło się rozpuści. Trzymając patelnię na ogniu dodać stopniowo kilka łyżek kapusty cały czas mieszając. Przełożyć zawartość patelni z powrotem do garnka, wymieszać i zagotować.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin