Skocz do zawartości

WujekKruk

Gracz
  • Postów

    138
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Typ konta

    Premium +

Aktualizacje statusu opublikowane przez WujekKruk

  1. Lubie ananasy i gram yasuo 

    1. Pokaż poprzednie komentarze  5 więcej
    2. WujekKruk

      WujekKruk

      @.franz zjesz ananasa słodziaku co sprawdzę? 

    3. WujekKruk
    4. vickyxo

      vickyxo

      @WujekKruk ap yuumi jest op okok nie hejtuj

    5. WujekKruk

      WujekKruk

      @vickyxo yuumi pod kryta najlepsza, dziękuje i pozdrawiam okok

    6. .franek

      .franek

      @WujekKruk od lat stosuje diete ananasową ale żadna łania nie jest chętna do sprawdzenia efektów. Jak chcesz to możesz przetrzeć te niezbadane smaki... yyy znaczy szlaki.

  2. Wracaj do nas, brakuje nam ciebie ;(;(;(.

  3. A to nie miało być Fąfini?

    1. Wiesi3k.NpS

      Wiesi3k.NpS

      Fąfini Fąfini you know ;]

  4. Jeżeli tak to nie czy tak?

  5. Chyba trzeba pójść spać 
    3lOa1Zu.png

    1. .franek

      .franek

      Dobranoc, śpij spokojnie aniołku :angel:

  6. Jak to jest, że raz jest, a raz nie ma

  7. Szczęśliwego nowego roku moje słodziaki, życzę wam, żeby nic was nie zjadło, rozjechało ani żebyście nie zdechli w jakiś dziwny sposób i oby ten rok był tak samo słaby  jak ten.

  8. Z racji iż jutro jest wigilia i po niej święta to chciałbym wam życzyć wesołych, zdrowych i radosnych świąt czy coś tam, żebyście nie zdechli, po świętach dalej oddychali i byli aktywni, bo ktoś musi mi zostawiać reakcje pod postami, Jeszcze raz miłego słodziaki!

  9. Z racji nadchodzących świąt wysyłam wam uściski i przepis na pierniczki 

    Składniki:

    2 szklanki mąki
    ½ szklanki miodu
    ½ szklanki cukru
    1 jajko
    50 g masła
    mleko – ok. ½ szklanki
    1 ½ łyżeczki ody oczyszczonej
    przyprawa do piernika – pół opakowania


     

    Przygotowanie:

    Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej rozpuszczony, gorący miód i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier i sodę, a na koniec dodajemy jajko i rozpuszczone masło. Do tak połączonych składników stopniowo dodajemy mleka – jego ilość jest zależna od konsystencji ciasta, podana w przepisie ilość jest orientacyjna. Ciasto wyrabiamy rękami przez ok. 10 minut, aż będzie gładkie. Po wyrobieniu powinno mieć dość gęstą, ale plastyczną konsystencję.

    Tak przygotowane ciasto przekładamy do dowolnego naczynia i szczelnie owijamy je folią spożywczą, w której robimy kilka dziurek – by mogło oddychać, ale nie wysychało.

    Odkładamy je na około 4 tygodnie w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu pozwalamy ciastu się ogrzać, by nieco się rozluźniło. Zimna masa będzie bowiem wówczas bardzo twarda.

    Ciasto wałkujemy na grubość ok. 0,5 cm, a następnie przy użyciu foremek wykrajamy z niego pierniczki. Przed pieczeniem smakujemy je z wierzchu jajkiem. Pierniczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 10-15 minut. Czas pieczenia zależy od naszego piekarnika, jednak finalnie ciasteczka powinny być twarde na brzegach i jeszcze lekko miękkie w środku.

    Po upieczeniu i ostudzeniu warto schować je do puszki na kolejne kilka dni. Jeśli wyszły za twarde, pomogą nam wsadzone do środka kawałki jabłka. Przed zamknięciem pierniczków można je opcjonalnie udekorować – rozpuszczoną czekoladą lub lukrem. Jeżeli natomiast chcemy powiesić świąteczne pierniczki na choince, tuż po upieczeniu robimy w każdym niewielką dziurkę, używając np. patyczka do szaszłyków.

    1. Greyna.gg
    2. Lunaris*

      Lunaris*

      I po co szukać w necie jak na forum znajdzie się dobry człowiek który podrzuci przepis ;D
      Przyda się, także dzięki :angel:

    3. Wiesi3k.NpS
  10. Posłuchałem @DeltaRon i wymieszałem RedBulla z paczką apapu i widzę w ultrafiolecie

  11. Z czym można pomieszać RedBulla żeby był jeszcze lepszy??

    1. KuczyN

      KuczyN

      z wódką rzecz jasna

    2. DeltaRon
    3. KuczyN

      KuczyN

      @DeltaRon Wez przestań bo jeszcze się posłucha xd

    4. NexuSOfficial*

      NexuSOfficial*

      Z niczym najlepiej bo sobie zaszkodzisz XD

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin