Skocz do zawartości

H2o0

Gracz
  • Postów

    21
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Typ konta

    Zwykłe

Aktywność reputacji

  1. 4Like
    H2o0 przyznał(a) reputację dla _Chris w Pyry lubią dużo sosu.   
    ½ szklanki aquafaby / 125 ml, czyli trochę mniej niż z reguły jest w jednej puszce ciecierzycy
    1 łyżka płatków drożdżowych, do kupienia tutaj
    2 łyżeczki octu lub soku z cytryny
    ¾ łyżeczki musztardy
    ½ łyżeczki czarnej soli lub zwykłej soli
    ¼ łyżeczki syropu z agawy lub dowolnego innego słodzika
    1 ¼ – 2 szklanki oleju roślinnego
    Przygotowanie: Wszystkie składniki poza olejem umieścić w wysokim naczyniu blendera jak na zdjęciu i miksować przez 2 – 3 minuty na najwyższych obrotach do czasu, aż porządnie się spienią. Następnie wlać olej – nie trzeba go kapać do środka jak w wypadku tradycyjnego majonezu, wystarczy po prostu wlać go do środka cienkim strumieniem i w trakcie nie ruszać blenderem. Gotowy majonez przełożyć do słoika, postarać się nie jeść go do każdego posiłku. Przechowywać w lodówce do 10 dni.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin