Skocz do zawartości

bilu.

Administrator RCON
  • Postów

    2001
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    92
  • Typ konta

    Zwykłe

Ostatnia wygrana bilu. w dniu 31 Marca

Użytkownicy przyznają bilu. punkty reputacji!

O bilu.

  • Urodziny 31.01.2001

W świecie gry

  • ID konta gracza 44576
  • Nick bilu.
  • Data rejestracji 2016-06-25 21:07:00
  • Ostatnio widziany 2024-07-05 01:43:16
  • Łączny czas gry 7432 godz. 16 min.
  • Organizacja Olimp
  • ➜ Ranga Chief ♛
  • Biznes KSF
  • ➜ Ranga Przewodniczacy ♛
  • Frakcja SA Police Department
  • ➜ Ranga Assistant Chief of Police ★
  • Respekt
    -11
    Life Points
    105994
    Punkty karne
    1273

Kontakt

Informacje o profilu

  • Lokalizacja:
    Stolica
  • Płeć:
    mężczyzna

Pola profilu

  • Tytuł użytkownika
    susgroup

Ostatnie wizyty

108746 wyświetleń profilu

Osiągnięcia bilu.

Aktualizacja statusu

Zobacz wszystkie aktualizacje bilu.

  1. Do miski wsyp pełną szklankę mąki pszennej + jeszcze dwie łyżki mąki. Będzie to około 230 gramów mąki. Używam zazwyczaj mąki pszennej tortowej lub mąki uniwersalnej. Wbij trzy średniej wielkości jajka i wlej szklankę mleka oraz szklankę wody. Dodaj szczyptę soli i wlej cztery łyżki oleju roślinnego np. ryżowego lub z pestek winogron.

    Miksuj ciasto przez kilka minut na gładką masę, by pozbyć się ewentualnych grudek. Ciasto możesz odstawić na 30 minut, by odpoczęło. Nie jest to jednak konieczne, chociaż zawsze polecam zostawić ciasto, by uzyskało idealną konsystencję. 

    Jeśli szykujesz ciasto na naleśniki na słodko, to zamiast wody możesz użyć ulubionego, owocowego napoju gazowanego. Olej możesz też zastąpić roztopionym i przestudzonym masłem lub olejem kokosowym (również roztopionym i przestudzonym).
    Jeśli szykujesz naleśniki na słono, to zamiast wody możesz użyć piwa (tylko dla dorosłych).

    1. wolnymaciek2010PL

      wolnymaciek2010PL

      Miód, masło i cukier podgrzać w garnuszku i wymieszać, do rozpuszczenia się cukru, przestudzić. Dodać pozostałe składniki i wyrobić lub zmiksować.  Jeśli ciasto będzie zbyt sypkie dodać więcej płynnego miodu do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji i zmiksować. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie, schłodzić (będzie się lepiej wałkowało).

      Ciasto piernikowe wałkować na stolnicy na grubość 2 – 3 mm lekko podsypując mąką (pamiętając, że grubsze pierniczki są bardziej miękkie po upieczeniu). Wykrawać pierniczki o dowolnych kształtach i przekładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

      Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 8 – 10 minut w temperaturze 170 – 180ºC. Uważać, by nie piec za długo, ponieważ wtedy będą zbyt kruche i będą miały posmak goryczy. Wyjąć z piekarnika, wystudzić na kratce.

    2. Pokaż następne komentarze  5 więcej
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin