Skocz do zawartości

EMGies

Gracz
  • Postów

    126
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Typ konta

    Premium +

Aktywność reputacji

  1. 4Like
    EMGies przyznał(a) reputację dla Desterek za aktualizację statusu, 4 dzien bana na 4lofo jest ciezko nie wiem co robic zrobilbym audycje ale nie moge ma   
    4 dzien bana na 4lofo jest ciezko nie wiem co robic zrobilbym audycje ale nie moge mam ochote zjesc pierogi ruskie pozdro dla wszystkich vixiarzy oraz wszystkich audytoruw i tak pewnie nikt tego nie czyta ale ja wroce spokojnie 
  2. 4Like
    EMGies przyznał(a) reputację dla Pap4koZ za aktualizację statusu, Przepis na bigos - Składniki na ok. 3 porcje: ½ kg świeżej, białej kapusty ½ kg kiszo   
    Przepis na bigos -
     
    Składniki na ok. 3 porcje:
    ½ kg świeżej, białej kapusty ½ kg kiszonej kapusty 300 g mięsa wieprzowego 40 g suszonych grzybów 200 g kiełbasy 150 g boczku 1 cebula 100 g suszonych, wędzonych śliwek 1 szklanka wytrawnego, czerwonego wina 2 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu czarnego 2 liście laurowe 2 nasiona jałowca 2 goździki sól olej do smażenia Sposób przygotowania:
    Grzyby wsypać do niedużego garnka i zalać 500 ml zimnej wody. Pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Namoczone grzyby ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły, aż będą miękkie. (Czas gotowania wynosi ok. 30 minut). Grzyby osączyć i pokroić w paski. Wywar z grzybów należy zachować! Kapustę kiszoną wypłukać (ale tylko, jeśli jest bardzo kwaśna), osączyć, pokroić drobno i przełożyć do garnka. Zalać małą ilością wrzącej wody (tyle, aby woda pokryła kapustę) i gotować do miękkości pod przykryciem (ok. 1 godziny). Kapustę białą oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować, zalać małą ilością wrzącej wody (tyle, aby woda pokryła kapustę). Posolić 1 łyżeczką soli i gotować do miękkości (ok. 30 minut). Ugotowane kapusty odcedzić i połączyć w jednym garnku. Dodać pokrojone grzyby i wywar grzybny oraz przyprawy: ziele angielskie, pieprz, liście laurowe, nasiona jałowca i goździki. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Posolić. Osobno usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę z pokrojonym w kostkę boczkiem i kiełbasą. (Kiełbasę obrać ze skóry). Dodać do kapusty razem z mięsem. Dodać pokrojone w paski śliwki. Podlać winem. Garnek przykryć, pozostawiając małą szczelinę i gotować co najmniej 1 godzinę. Bigos po ugotowaniu przyprawić ewentualnie do smaku solą i pieprzem, pozostawić do ostygnięcia, a następnie odstawić w chłodne miejsce. Przez kolejne 2- 3 dni bigos należy zagotować, pogotować przez kilka minut, jeśli byłoby za dużo płynu to go odparować i ponownie schłodzić. Bigos z czasem przechodzi smakiem i nabiera aromatu. Na trzeci dzień bigos jest gotowy do spożycia. Można go również zamrozić lub gorący przełożyć do słoików, zakręcić, pozostawić do ostygnięcia, wstawić do lodówki i spożyć do 2 tygodni.
  3. 4Like
    EMGies przyznał(a) reputację dla 83Ksiek za aktualizację statusu, opel vectra b 1999   
    opel vectra b 1999
  4. 4Like
    EMGies przyznał(a) reputację dla Borcio.M za aktualizację statusu, Zna ktoś zarobki na 3 lvlu etarns?   
    Zna ktoś zarobki na 3 lvlu etarns? 
  5. 4Like
    EMGies przyznał(a) reputację dla Mooka. za aktualizację statusu, Heja   
    Heja
  6. 4Like
    EMGies przyznał(a) reputację dla minecraftmaciek2010PL. za aktualizację statusu, maciek poleciał w melo, oglondajcie   
    maciek poleciał w melo, oglondajcie
     
  7. 4Love
    EMGies przyznał(a) reputację dla PAWELOSS za aktualizację statusu, Gratulacje. @Chorywacja @Sova @Destri @MatiGames_ @WhyT*SZAJ*   
    Gratulacje.

    @Chorywacja
    @Sova
    @Destri
    @MatiGames_
    @WhyT*SZAJ*
  8. 4Like
    EMGies przyznał(a) reputację dla tyrkat404 za aktualizację statusu, Widzimy się na Służbie! Z przyjemnością ogłaszamy, iż w drodze rekrutacji do Policyjn   
    Widzimy się na Służbie!

    Z przyjemnością ogłaszamy, iż w drodze rekrutacji do Policyjnej Akademii San Andreas wchodzą następujące osoby:
    @wot3322
    @.oskar
    @Bambalacha
    @GrabeKK*
    @Sledzik47
    @Refelek*
    @Macias*
    @XSANTI
    @kamils42
    @raduss
    @Hary.ngt
    @BalonK8 @Anatol.
    @Hirek2
    @Arcik
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin