Skocz do zawartości

RKS.Doli

Gracz
  • Postów

    27
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Typ konta

    Premium +

Aktywność reputacji

  1. 4Like
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od Guzik66 za aktualizację statusu, kurła kiedys to byo teraz to nie ma   
    kurła kiedys to byo teraz to nie ma


  2. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od BigbyWilk za aktualizację statusu, hera koka hasz   
    hera koka hasz
     
  3. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od .kangur za aktualizację statusu, Ja dzisiaj na śniadanie jem tosty z szynką i podwójnym serem (na górze gouda na dole   
    Ja dzisiaj na śniadanie jem tosty z szynką i podwójnym serem (na górze gouda na dole ten topiony w plastrach), a na przepitke ciepły żubr. 

    A ty co dzisiaj jesz? 




     Pst. Jak szukasz org to PIERWOTNI rekrutują, aplikuj poprzez discorda poniżej:
    >>> https://discord.gg/dXPDxa8d <<<
  4. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od .kangur za aktualizację statusu, Ja dzisiaj na śniadanie jem tosty z szynką i podwójnym serem (na górze gouda na dole   
    Ja dzisiaj na śniadanie jem tosty z szynką i podwójnym serem (na górze gouda na dole ten topiony w plastrach), a na przepitke ciepły żubr. 

    A ty co dzisiaj jesz? 




     Pst. Jak szukasz org to PIERWOTNI rekrutują, aplikuj poprzez discorda poniżej:
    >>> https://discord.gg/dXPDxa8d <<<
  5. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od .kangur za aktualizację statusu, Ja dzisiaj na śniadanie jem tosty z szynką i podwójnym serem (na górze gouda na dole   
    Ja dzisiaj na śniadanie jem tosty z szynką i podwójnym serem (na górze gouda na dole ten topiony w plastrach), a na przepitke ciepły żubr. 

    A ty co dzisiaj jesz? 




     Pst. Jak szukasz org to PIERWOTNI rekrutują, aplikuj poprzez discorda poniżej:
    >>> https://discord.gg/dXPDxa8d <<<
  6. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od Hexylo* za aktualizację statusu, polecam kiełbasa kozacka marki pekpol kozacka jest serio   
    polecam kiełbasa kozacka marki pekpol
    kozacka jest
    serio

  7. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od AdekUchiha za aktualizację statusu, siema nowe profilowe jak sie podoba?   
    siema nowe profilowe jak sie podoba?


  8. 4Fun
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od Marcelix213 za aktualizację statusu, Bingo audycja (błendy celowe|)   
    Bingo audycja (błendy celowe|)
  9. 4Like
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od WARGA.warka za aktualizację statusu, Lepiej mieć długiego, niż długi.   
    Lepiej mieć długiego, niż długi.
  10. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od UwUsnyPlac za aktualizację statusu, kadeci 4music gz. @UwUsnyPlac [✔] @47Mobilasty47 [✔] @Christmas* [✔] @LarkOniX.aha [✖   
    kadeci 4music gz.  

    @UwUsnyPlac  [✔]
    @47Mobilasty47 [✔]
    @Christmas* [✔]
    @LarkOniX.aha [✖]
    @Mr.Scarfo [✔]
  11. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od PaoloBianchi za aktualizację statusu, Ale ja jestem silny. Też chcesz być takim koksem? Wbij 2k LP i dołącz do Pierwotnych.   
    Ale ja jestem silny. 


    Też chcesz być takim koksem? Wbij 2k LP i dołącz do Pierwotnych. 
    >> https://discord.gg/GrhQ4jnn <<
  12. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od PaoloBianchi za aktualizację statusu, Ale ja jestem silny. Też chcesz być takim koksem? Wbij 2k LP i dołącz do Pierwotnych.   
    Ale ja jestem silny. 


    Też chcesz być takim koksem? Wbij 2k LP i dołącz do Pierwotnych. 
    >> https://discord.gg/GrhQ4jnn <<
  13. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od mlodygolas za aktualizację statusu, W ramach poniedziałku wielkanocnego udostępnie wam mapki ze znajdźkami miłego szukani   
    W ramach poniedziałku wielkanocnego udostępnie wam mapki ze znajdźkami  miłego szukania
    https://gtasa4fun.prv.pl/mapy.html
  14. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od mlodygolas za aktualizację statusu, W ramach poniedziałku wielkanocnego udostępnie wam mapki ze znajdźkami miłego szukani   
    W ramach poniedziałku wielkanocnego udostępnie wam mapki ze znajdźkami  miłego szukania
    https://gtasa4fun.prv.pl/mapy.html
  15. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od mlodygolas za aktualizację statusu, W ramach poniedziałku wielkanocnego udostępnie wam mapki ze znajdźkami miłego szukani   
    W ramach poniedziałku wielkanocnego udostępnie wam mapki ze znajdźkami  miłego szukania
    https://gtasa4fun.prv.pl/mapy.html
  16. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od mlodygolas za aktualizację statusu, W ramach poniedziałku wielkanocnego udostępnie wam mapki ze znajdźkami miłego szukani   
    W ramach poniedziałku wielkanocnego udostępnie wam mapki ze znajdźkami  miłego szukania
    https://gtasa4fun.prv.pl/mapy.html
  17. 4Wow
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od ddejw za aktualizację statusu, @Maras. nie bede ci smrodu robił ale: Znak drogowy B-36 oznacza "bezwzględny zakaz za   
    @Maras. nie bede ci smrodu robił ale:
    Znak drogowy B-36 oznacza "bezwzględny zakaz zatrzymywania się", a to w sapd raczej powinieneś wiedzieć

    Rodzaje znaków obejmują znaki drogowe, znaki ostrzegawcze, znaki zakazu, znaki nakazu, znaki informacyjne, znaki kierunkowe i lokalizacyjne, znaki dodatkowe, a także znaki poziome na drodze.

    Barierki zakazujące wjazdu/wejścia za nie są biało-czerwone. 

    Wiec na jakiej podstawie mnie wyrzuciłeś? Teren zamknięty dla wybranych czy co?
  18. 4Wow
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od ddejw za aktualizację statusu, @Maras. nie bede ci smrodu robił ale: Znak drogowy B-36 oznacza "bezwzględny zakaz za   
    @Maras. nie bede ci smrodu robił ale:
    Znak drogowy B-36 oznacza "bezwzględny zakaz zatrzymywania się", a to w sapd raczej powinieneś wiedzieć

    Rodzaje znaków obejmują znaki drogowe, znaki ostrzegawcze, znaki zakazu, znaki nakazu, znaki informacyjne, znaki kierunkowe i lokalizacyjne, znaki dodatkowe, a także znaki poziome na drodze.

    Barierki zakazujące wjazdu/wejścia za nie są biało-czerwone. 

    Wiec na jakiej podstawie mnie wyrzuciłeś? Teren zamknięty dla wybranych czy co?
  19. 4Wow
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od kvmykk.ogf za aktualizację statusu, Pasztet z królika Idealny przepis na pasztet z królika pieczony w piekarniku. To supe   
    Pasztet z królika
    Idealny przepis na pasztet z królika pieczony w piekarniku. To super delikatny pasztet, który szykujesz z mięsa z królika oraz warzyw. Gorąco polecam go dla dzieci, ponieważ w składnikach nie ma alkoholu.
    - sprawdzony i prosty przepis
    - rewelacyjny pasztet dla dzieci
    - bez dodatku mięsa wieprzowego
    Czas przygotowania: 2 godziny
    Czas pieczenia: 1 godzina 20 minut
    Liczba porcji: 2 kg pasztetu

    Kaloryczność kcal: 200 w 100 g pasztetu
    Składniki
    1 tuszka królika ok. 1300 g z podrobami
    150 g słoniny lub 100 g masła klarowanego
    korzeń pietruszki - 150 g
    3 średnie marchewki - 300 g
    1 cebula - 150 g
    2 łodygi selera naciowego
    1/3 średniego korzenia selera - 170 g
    1,5 szklanki wody
    1 bułka kajzerka
    3 średnie jajka
    5 ząbków czosnku
    mały pęczek natki pietruszki
    przyprawy: dwie płaskie łyżeczki soli, 2 płaskie łyżeczki pieprzu, płaska łyżka słodkiej papryki, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe
     Udostępnij składniki
    Pasztet z królika
    Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
    Warzywa ważone były przed obraniem.
    Kalorie policzone zostały ze składników podanych w przepisie. Tym razem użyłam słoniny wieprzowej, jednak zazwyczaj piekę ten pasztet z dodatkiem masła klarowanego. 
    Domowy pasztet z królika piekę z wielką przyjemnością. Wolę upiec taki delikatny pasztet z dużą ilością warzyw niż kupić szynkę w sklepie. Uwielbiają go moje dzieci i jedzą nawet bez pieczywa. Pasztet z królika będzie też idealny na święta Wielkanocne. Piekę go bez dodatku białego wina oraz zazwyczaj bez podrobów drobiowych oraz mięsa wieprzowego. Jeśli jednak masz ochotę, to możesz śmiało dodać też trochę wątróbki z kurczaka czy indyka oraz kawałek mielonego karczku wieprzowego.
    Przepis na pasztet z królika
    Tuszkę królika kupisz już prawie wszędzie, oprawioną i gotową do porcjowania. Szukaj takiej, która ma też podroby. Jeśli zakupisz tuszkę bez podrobów, to dokup jeszcze około 200 gramów wątróbki z kurczaka. Oprawioną tuszę opłucz w zlewie pod zimną, bieżącą wodą. Zlew dobrze umyj a tuszkę osusz ręcznikiem papierowym i przełóż na deskę do krojenia mięsa. Tuszkę podziel na kilka mniejszych kawałków. 

    Na dno dużego garnka wyłóż słoninę pokrojoną w kostkę. Jeśli używasz masła, to dodajesz je potem, przed samym pieczeniem królika. W garnku umieść całe mięso bez podrobów oraz umyte i obrane warzywa pokrojone na mniejsze kawałki (korzeń selera, korzeń pietruszki oraz marchew i cebula). Seler naciowy tylko przepłucz i pokrój na krótsze kawałki. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu. Jeśli masz natkę pietruszki, to również ją dodaj. Świetnie sprawdzi się także świeży lubczyk. 

    Do garnka wlej 1,5 szklanki wody. Garnek przykryj przykrywką. Całość zagotuj i zmniejsz moc palnika do takiej, by królik w wodzie z warzywami lekko "pyrkotał". Od tego momentu gotuj tak całość 90 minut. Przez cały czas gotowania królika nie odkrywaj przykrywki. 

    Po 90 minutach gotowania zarówno mięso królika, jak i warzywa będą już miękkie. Na koniec do garnka dodaj też podroby z królika lub wątróbkę z kurczaka oraz obrane ząbki czosnku. Garnek ponownie przykryj przykrywką i gotuj całość jeszcze 20 minut.

    Po ugotowaniu wszystkich składników odlej z garnka powstały bulion. Otrzymasz około 1,5 szklanki esencjonalnego bulionu z królika i warzyw. Taki bulion możesz śmiało wykorzystać jako baza do zupy lub sosu. 


    Z garnka wyjmij wszystkie kawałki królika. Zdejmij całe mięso oraz skórkę i przełóż do garnka z warzywami. Kostki wyrzuć. Do garnka z samym mięsem i warzywami dodaj bułkę kajzerkę. Bułka powinna wchłonąć resztki bulionu.

    Tak przygotowane składniki zmiel przy pomocy maszynki do mielenia mięsa (również słoninę). Ja wybieram nakładkę z najmniejszą średnicą oczek. Do zmielonego mięsa z warzywami dodaj trzy średnie jajka, po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu oraz płaską łyżkę słodkiej papryki. Użyłam słoniny, więc nie dodawałam już masła. Jeśli jednak masz masło (najlepiej miękkie, wyjęte wcześniej z lodówki), to dodaj je do ciepłej masy i mieszaj, aż się roztopi. Masę pod pasztet wymieszaj bardzo dokładnie. Ja zawsze łączę wszystkie składniki dłońmi.

    Przygotuj sobie dwie foremki o pojemności minimum 1 litra każda lub użyj jednej większej formy. U mnie byłą to jedna forma ceramiczna o wymiarach 33 x 20 cm. Foremki od środka wysmaruj resztkami masła lub olejem i obsyp odrobiną bułki tartej. Masę przekładaj porcjami do foremek. Staraj się wypełnić dokładnie całą przestrzeń wewnątrz naczynia do wypiekania. Na wierzchu ułóż świeże zioła np. kolendrę lub natkę pietruszki. Te zioła bardzo ładnie suszą się w trakcie pieczenia pasztetu i pięknie pachną po wyjęciu z pieca. Całość oprószyłam dodatkowo pieprzem cytrynowym. 

    Foremki (lub jedną większą) z pasztetem z królika umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wybierz środkową lub o stopnień niższą półkę z grzaniem góra/dół. Pasztet piecz tak całe 90 minut. Po wyłączeniu możesz od razu wyjąć formy z piekarnika. Pasztet po przestudzeniu trzymaj w lodówce nawet do 10 dni lub dłużej. 


    Smacznego.

    przepis ukradziony z serwisu aniagotuje
  20. 4Wow
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od kvmykk.ogf za aktualizację statusu, Pasztet z królika Idealny przepis na pasztet z królika pieczony w piekarniku. To supe   
    Pasztet z królika
    Idealny przepis na pasztet z królika pieczony w piekarniku. To super delikatny pasztet, który szykujesz z mięsa z królika oraz warzyw. Gorąco polecam go dla dzieci, ponieważ w składnikach nie ma alkoholu.
    - sprawdzony i prosty przepis
    - rewelacyjny pasztet dla dzieci
    - bez dodatku mięsa wieprzowego
    Czas przygotowania: 2 godziny
    Czas pieczenia: 1 godzina 20 minut
    Liczba porcji: 2 kg pasztetu

    Kaloryczność kcal: 200 w 100 g pasztetu
    Składniki
    1 tuszka królika ok. 1300 g z podrobami
    150 g słoniny lub 100 g masła klarowanego
    korzeń pietruszki - 150 g
    3 średnie marchewki - 300 g
    1 cebula - 150 g
    2 łodygi selera naciowego
    1/3 średniego korzenia selera - 170 g
    1,5 szklanki wody
    1 bułka kajzerka
    3 średnie jajka
    5 ząbków czosnku
    mały pęczek natki pietruszki
    przyprawy: dwie płaskie łyżeczki soli, 2 płaskie łyżeczki pieprzu, płaska łyżka słodkiej papryki, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 liście laurowe
     Udostępnij składniki
    Pasztet z królika
    Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml.
    Warzywa ważone były przed obraniem.
    Kalorie policzone zostały ze składników podanych w przepisie. Tym razem użyłam słoniny wieprzowej, jednak zazwyczaj piekę ten pasztet z dodatkiem masła klarowanego. 
    Domowy pasztet z królika piekę z wielką przyjemnością. Wolę upiec taki delikatny pasztet z dużą ilością warzyw niż kupić szynkę w sklepie. Uwielbiają go moje dzieci i jedzą nawet bez pieczywa. Pasztet z królika będzie też idealny na święta Wielkanocne. Piekę go bez dodatku białego wina oraz zazwyczaj bez podrobów drobiowych oraz mięsa wieprzowego. Jeśli jednak masz ochotę, to możesz śmiało dodać też trochę wątróbki z kurczaka czy indyka oraz kawałek mielonego karczku wieprzowego.
    Przepis na pasztet z królika
    Tuszkę królika kupisz już prawie wszędzie, oprawioną i gotową do porcjowania. Szukaj takiej, która ma też podroby. Jeśli zakupisz tuszkę bez podrobów, to dokup jeszcze około 200 gramów wątróbki z kurczaka. Oprawioną tuszę opłucz w zlewie pod zimną, bieżącą wodą. Zlew dobrze umyj a tuszkę osusz ręcznikiem papierowym i przełóż na deskę do krojenia mięsa. Tuszkę podziel na kilka mniejszych kawałków. 

    Na dno dużego garnka wyłóż słoninę pokrojoną w kostkę. Jeśli używasz masła, to dodajesz je potem, przed samym pieczeniem królika. W garnku umieść całe mięso bez podrobów oraz umyte i obrane warzywa pokrojone na mniejsze kawałki (korzeń selera, korzeń pietruszki oraz marchew i cebula). Seler naciowy tylko przepłucz i pokrój na krótsze kawałki. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie oraz po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu. Jeśli masz natkę pietruszki, to również ją dodaj. Świetnie sprawdzi się także świeży lubczyk. 

    Do garnka wlej 1,5 szklanki wody. Garnek przykryj przykrywką. Całość zagotuj i zmniejsz moc palnika do takiej, by królik w wodzie z warzywami lekko "pyrkotał". Od tego momentu gotuj tak całość 90 minut. Przez cały czas gotowania królika nie odkrywaj przykrywki. 

    Po 90 minutach gotowania zarówno mięso królika, jak i warzywa będą już miękkie. Na koniec do garnka dodaj też podroby z królika lub wątróbkę z kurczaka oraz obrane ząbki czosnku. Garnek ponownie przykryj przykrywką i gotuj całość jeszcze 20 minut.

    Po ugotowaniu wszystkich składników odlej z garnka powstały bulion. Otrzymasz około 1,5 szklanki esencjonalnego bulionu z królika i warzyw. Taki bulion możesz śmiało wykorzystać jako baza do zupy lub sosu. 


    Z garnka wyjmij wszystkie kawałki królika. Zdejmij całe mięso oraz skórkę i przełóż do garnka z warzywami. Kostki wyrzuć. Do garnka z samym mięsem i warzywami dodaj bułkę kajzerkę. Bułka powinna wchłonąć resztki bulionu.

    Tak przygotowane składniki zmiel przy pomocy maszynki do mielenia mięsa (również słoninę). Ja wybieram nakładkę z najmniejszą średnicą oczek. Do zmielonego mięsa z warzywami dodaj trzy średnie jajka, po płaskiej łyżeczce soli i pieprzu oraz płaską łyżkę słodkiej papryki. Użyłam słoniny, więc nie dodawałam już masła. Jeśli jednak masz masło (najlepiej miękkie, wyjęte wcześniej z lodówki), to dodaj je do ciepłej masy i mieszaj, aż się roztopi. Masę pod pasztet wymieszaj bardzo dokładnie. Ja zawsze łączę wszystkie składniki dłońmi.

    Przygotuj sobie dwie foremki o pojemności minimum 1 litra każda lub użyj jednej większej formy. U mnie byłą to jedna forma ceramiczna o wymiarach 33 x 20 cm. Foremki od środka wysmaruj resztkami masła lub olejem i obsyp odrobiną bułki tartej. Masę przekładaj porcjami do foremek. Staraj się wypełnić dokładnie całą przestrzeń wewnątrz naczynia do wypiekania. Na wierzchu ułóż świeże zioła np. kolendrę lub natkę pietruszki. Te zioła bardzo ładnie suszą się w trakcie pieczenia pasztetu i pięknie pachną po wyjęciu z pieca. Całość oprószyłam dodatkowo pieprzem cytrynowym. 

    Foremki (lub jedną większą) z pasztetem z królika umieść w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wybierz środkową lub o stopnień niższą półkę z grzaniem góra/dół. Pasztet piecz tak całe 90 minut. Po wyłączeniu możesz od razu wyjąć formy z piekarnika. Pasztet po przestudzeniu trzymaj w lodówce nawet do 10 dni lub dłużej. 


    Smacznego.

    przepis ukradziony z serwisu aniagotuje
  21. 4Angry
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od PabloGG* za aktualizację statusu, Wszystkiego dobrego wszystkim niewierzącym w te zabobony ze zmartwychwstawaniem itd.   
    Wszystkiego dobrego wszystkim niewierzącym w te zabobony ze zmartwychwstawaniem itd. 
  22. 4Wow
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od Alphonso za aktualizację statusu, @Owocowy   
    @Owocowy
  23. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od sebaaa: za aktualizację statusu, 2. @QumiK.ogf 3. @Eldzik 4. @MRZ 5. @NoKurcze.Tutaj 6. @Gl0snik.Tutaj 7. @PIOTREXSIO   
    2. @QumiK.ogf
    3. @Eldzik
    4. @MRZ
    5. @NoKurcze.Tutaj
    6. @Gl0snik.Tutaj
    7. @PIOTREXSIO
    8. @sebaaa:
    9. @zexzii
    10. @krilex123
    11. @CZAKEREK__
    12. @mlodykaczus
    13. @knurzysko27  
    14. @KajvBB
    15. @kupsztal45
    16. @Yejti
    17. @FistaH
    18. @kjedru
    19. @mistermix.rn
    20. @sfz9
    21. @Yankes212
    22. @Majfek.
  24. 4Love
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od sebaaa: za aktualizację statusu, 2. @QumiK.ogf 3. @Eldzik 4. @MRZ 5. @NoKurcze.Tutaj 6. @Gl0snik.Tutaj 7. @PIOTREXSIO   
    2. @QumiK.ogf
    3. @Eldzik
    4. @MRZ
    5. @NoKurcze.Tutaj
    6. @Gl0snik.Tutaj
    7. @PIOTREXSIO
    8. @sebaaa:
    9. @zexzii
    10. @krilex123
    11. @CZAKEREK__
    12. @mlodykaczus
    13. @knurzysko27  
    14. @KajvBB
    15. @kupsztal45
    16. @Yejti
    17. @FistaH
    18. @kjedru
    19. @mistermix.rn
    20. @sfz9
    21. @Yankes212
    22. @Majfek.
  25. 4Wow
    RKS.Doli otrzymał(a) reputację od Alphonso za aktualizację statusu, @Owocowy   
    @Owocowy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin