-
Postów
85 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
1 -
Typ konta
Premium +
Osiągnięcia Pap4koZ.bwc
Spamer (4/4)
408
Reputacja
-
Nie możemy wyświetlić tej odpowiedzi, ponieważ znajduje się w forum, które zabezpieczone jest hasłem. Wpisz hasło
-
Ej wiecie co wam powiem?
PRZYGOTOWANIE NALEŚNIKÓW
• Mąkę wsypać do miski, dodać mleko oraz wodę (gazowaną lub zwykłą) i wymieszać rózgą lub krótko zmiksować mikserem na jednolite ciasto bez grudek.
• Dodać jajka, sól oraz olej roślinny lub roztopione masło i znów krótko wymieszać rózgą lub zmiksować na gładkie ciasto.
• Rozgrzać patelnię (np. naleśnikową, ale nie jest ona konieczna). Wylać niedużą porcję ciasta na rozgrzaną patelnię za pomocą łyżki wazowej i rozprowadzić je po całej patelni powierzchni przekręcając patelnię.
• Gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony i dobrze ścięty, przewrócić go na drugą stronę za pomocą łopatki i powtórzyć smażenie na drugiej stronie.
Usmażyć pozostałe naleśniki.
-
nie dales skladnikow
-
@blackguy73 sorki następnym razem dam
-