Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Project420

deluXe
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, w mojej głowie zrodził sie pewien pomysł, po spotkaniu systemu sadzenia marihuany na innym serwerze (4fun jakis na samp) zadałem sobie pytanie, dlaczego nie ma tego u nas.

Juz objaśniam

1.Byłby punkt skupu nasion marihuany (moze to byc po prostu postać jakas stojaca w strefie dm)

2. Gracz po skupie nasion (np jedno nasionko 80PLN, mogłyby byc różne rodzaje itp, a cena to zależy już od głównych zarządców serwera żeby był odpowiedni bilans)

3. Gracz może posadzić marihuanę (np komenda /sadz otwierala by menu z nasioankami) / max 5 krzakow na raz i w odpowiedniej odległości od siebie.

4. Krzak dojrzewalby np 10minut

5. Po zebraniu możemy jechać do punktu sprzedaży i go sprzedać z zyskiem.

A gdzie tu fun?

1. Można zebrać dojrzały krzak innego gracza /teraz ciekawe czy gracze by chowali po lasach czy sadzili w strefie DM i bronili :D

2. Policja która moze polować na graczy przewożących marihuanę (nasionka legalne) 

z dodatków to jak wyżej wskazałem kilka rodzajów nasion (jedne rosną szybciej, inne są droższe itp), nawóz który skraca czas dojrzewania. 

Na serwerze znajduję sie wiele bardziej skomplikowanych projektów, więc myślę, że to żaden problem dla programistów :)

Zachęcam wszystkich do włączenia sie w dyskusje i wyrażenia swojej opinii.

Miłego Dnia! :D

No to tak rozpisze sie w punktach

1) Jest już podobna praca jeżeli (chodzi o mechanike) czyli farmer.

2) Skrypterzy, a raczej skrypter czyli ZbyK.gg musiałby to napisać a to wymaga czasu itd.

3) Frakcja SAPD ma inne zajęcia niż gonienie graczy bo mają "blanta", czy krzaczek marihuany przy sobie.

4) To nie jest serwer role-play więc możliwość handlu "ziołem" myślę, że nie wchodzi tu w gre.

5) Odnosiąc się do poprzedniego. Nie ma na serwerze systemu ekwipunku. I raczej nie zostanie to wprowadzone bo to nie rp.

6) Po 2-3 tygodniach byłoby to nudne bo nikomu (tym bardziej SAPD) nie chciałoby się bawić w "gangsterów i policjantów" bo ktoś ma "zioło".

7) Przynajmniej ja nie widzę sensu robienia czegoś takiego.

NIE

34 minuty temu, Sergieji2115 napisał:

2) Skrypterzy, a raczej skrypter czyli ZbyK.gg musiałby to napisać a to wymaga czasu itd.

3) Frakcja SAPD ma inne zajęcia niż gonienie graczy bo mają "blanta", czy krzaczek marihuany przy sobie.

4) To nie jest serwer role-play więc możliwość handlu "ziołem" myślę, że nie wchodzi tu w gre.

5) Odnosiąc się do poprzedniego. Nie ma na serwerze systemu ekwipunku. I raczej nie zostanie to wprowadzone bo to nie rp.

6) Po 2-3 tygodniach byłoby to nudne bo nikomu (tym bardziej SAPD) nie chciałoby się bawić w "gangsterów i policjantów" bo ktoś ma "zioło".

NIE

1) nie wiem, z której strony przypomina ci to pracę farmera

2) po to są pomysły, żeby administracja rcon je realizowała

3) inne zajęcia typu pościg za perenialem, bo jedzie bez świateł. co jak co ale urozmaiciłoby to ich pracę

4) serwer w jakimś stopniu próbuje naśladować rp, a "handel ziołem" odbywałby się na zasadzie skryptu, a nie między graczami

5) wystarczy wykonać gui odnośnie tej pracy, a nie tworzyć od razu skrypt z ekwipunkiem

6) ???

7) nie widzę sensu w twoim punktowaniu

54 minuty temu, Sergieji2115 napisał:

NIE

Tak ja kolega wyżej

Mało jest akcji z policją, co chwilę ktoś na cb pyta "gdzie stoją?" bo chce jakąś akcje zrobić, ucieczkę itp.

40 minut temu, deluXe napisał:

Tak ja kolega wyżej

Mało jest akcji z policją, co chwilę ktoś na cb pyta "gdzie stoją?" bo chce jakąś akcje zrobić, ucieczkę itp.

Wiesz, że prowkacją SAPD jak podjedziesz gdzie "suszą" i zaczniesz im przeszkadzać to nic nie zdziałasz, a wątpie że im będzie się chciało gonić za mannaną, która jedzie na dm dostarczać "zioło". Więc troche XD

Edytowane przez Sergieji2115

1 minutę temu, Sergieji2115 napisał:

Wiesz, że prowkacją SAPD jak podjedziesz gdzie "suszą" i zaczniesz im przeszkadzać to nic nie zdziałasz, a wątpie że im będzie się chciało gonić za mannaną, która jedzie na dm dostarczać "zioło". Więc troche XD

Dobrze, to jest Twoje zdanie i je szanuje :)

A miejscem kupna nasion i sprzedaży ziola nie musi być strefa dm. W strefie dm gracze sądzący tam krzaki mogą je bronić z pistoletu i jakby nie patrzeć to w końcu zacznie sie tam coś dziać bo tak to pustki.

58 minut temu, xyzu.wd napisał:

1) nie wiem, z której strony przypomina ci to pracę farmera

2) po to są pomysły, żeby administracja rcon je realizowała

3) inne zajęcia typu pościg za perenialem, bo jedzie bez świateł. co jak co ale urozmaiciłoby to ich pracę

4) serwer w jakimś stopniu próbuje naśladować rp, a "handel ziołem" odbywałby się na zasadzie skryptu, a nie między graczami

5) wystarczy wykonać gui odnośnie tej pracy, a nie tworzyć od razu skrypt z ekwipunkiem

6) ???

7) nie widzę sensu w twoim punktowaniu

1) Przypomina w tym punkcie: 

Spoiler
3 godziny temu, deluXe napisał:

3. Gracz może posadzić marihuanę (np komenda /sadz otwierala by menu z nasioankami) / max 5 krzakow na raz i w odpowiedniej odległości od siebie.

2) Owszem, ale napisanie skryptu itd. to zajmuje trochę czasu i do tego jest tylko jeden skrypter, a jakby info o owej pracy się pojawiło to każdy by się pieklił i narzekał.

3) No to pościg za mannaną albo perrenialem, który jedzie dostraczyć zioło byłoby za to bardzo satysfakcjonujące bo złapali jakże groźnego dilera Carla Johnsona.

4) Kolego mylisz pojęcia, bo to jest RPG, a nie RP. Masz rację, ale nie stawia on nacisku na role-play, a tym bardziej nie ma prefixu RP tak jak popularny serwer na "d".

5) GUI też się samo nie stworzy :) 

6) Wszystko się nudzi i góra 3 tygodnie, a SAPD miałoby to w poważaniu.

7) A ja widzę, bo wyraziłem opinie :) 

4 minuty temu, deluXe napisał:

Dobrze, to jest Twoje zdanie i je szanuje :)

A miejscem kupna nasion i sprzedaży ziola nie musi być strefa dm. W strefie dm gracze sądzący tam krzaki mogą je bronić z pistoletu i jakby nie patrzeć to w końcu zacznie sie tam coś dziać bo tak to pustki.

Dziękuje, a twój pomysł jest spoko, ale nie widzę szans tej pracy na 4Life :) 

Pozdrawiam.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin