Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Członkiem KSF Garnek.

QumiK.ogf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

maGnqqa.png

Witam Drodzy Czytelnicy. W dniu dzisiejszym przedstawię Wam wywiad przeprowadzony z Członkiem KSF'u @Garnek..

xYalm7t.png

Q - Qumik

G - Garnek

Q - Witam, z tej Strony Młodszy Redaktor Qumik Redakcja Prasowa 4Life News.
G - Witam, z tej strony Członek serwerowej Komisji Spraw Frakcyjnych Garnek.

Q - Czym Zajmuje się KSF?

G - Komisja Spraw Frakcyjnych, w skróccie KSF jest to struktura działająca od dnia 16 sierpnia 2018 roku.Została ona powołana dawno temu lecz tego właśnie dnia Właściciel Serwera @ZbyK.gg zarządził rekrutacje struktury wraz z jej odnowieniem.Od wcześniej wspomnianego dnia Komisja jest ściśle i zwięźle prowadzona przez naszą przewodniczącą @Zebra_urlop.Sama Komisja zajmuje się w głównej mierze kontrolowaniem oraz pomocom wszystkim frakcjom serwerowym, roziwązywaniem skarg na frakcje jak i ich zarządów, rozwiązywanie spraw między frakcyjnych oraz ścisłym nadzorem nad wykonywaną pracą pracowników każdej Frakcji.

Q - Jaką Funkcje pełnisz w KSF oraz czym się zajmujesz?

G - W KSF aktualnie pełnie funkcję jednego z pięciu Członków. Na dzień dzisiejszy jestem odpowiedzialny tak jak wszyscy członkowie za nadzór pracowników frakcji jak i ich zarządów,rozpatrywanie skarg na frakcje oraz jestem osobą, która w głównej mierze przyglądam się również spotkaniom frakcji. Spytasz na czym to polega? W najprostszych słowach kontroluję przebieg spotkań frakcji.

Q - KSF podchodzi pod Biznes czy Frakcję?

G - Nie w żadnym przypadku Komisję nie można równać zarówno pod frakcję,jak i pod biznes. Komisja Spraw Frakcyjnych jest to w swoim rodzaju struktura pełniąca funkcję administracyjne nad wszystkimi frakcjami. Jedynie w formie praktycznej Komisja jest na serwerze stworzona jako biznes tylko z tego powodu, że członkowie Komisji mają prawo tak jak i inni gracze na pobyt we frakcjach.

Q - Z jakich powodów najczęściej Pisane są Skargi na Frakcje ?

G - Hm.... nie jest to pytanie brane z brzegu oraz nie jest również ono często zadawane.Po tym jak już prawie pięć miesięcy przebywam w komisji i wraz z moimi rówieśnikami często rozpracowujemy każda skargę złożona w naszym dziale na forum mogę wnioskować, że najczęściej skargi są pisane z po prostu głupoty graczy. Gracz, który został wydalony lub coś mu się nie podoba we frakcji o której może nie mieć nawet najmniejszego pojęcia składa skargę z tak naprawdę niewiadomych przyczyn. Biorąc przykład z ostatnio napisanej skargi na Zarząd Transport Of San Andreas (TSA) gracz nie mający najmniejszego pojęcia co się dzieje we frakcji bezpodstawnie osądził jedną z pracowniczek o to, że we frakcji jest faworyzowana chociaż do żadnej takiej akcji nie doszło.Komisja sprawdziła wszystkie ogłoszenia w tym awanse oraz system awansów tejże frakcji i podjęliśmy decyzję, że gracz nie miał racji i sprawa została rozwiązana.

Q - Jak oceniasz współprace Przewodniczącej z Członkami?

G - Na pewno nie mogę tutaj ani jednego złego słowa powiedzieć. Relacja między Członkami a naszą Przewodniczącą Zebrą od samego początku jest po prostu idealna. Zawsze kiedy jej najbardziej potrzebujemy jest w stanie nam pomóc.To własnie z nią w głównej mierze konsultujemy najważniejsze sprawy takie jak na przykład przyszły los danej frakcji, zachowania Zarządów oraz to co potrzebuje,ba wręcz wymaga jej udziału. Ostatnio Zebra przeszła w stan terminowego urlopu,kiedy przyszedł czas, że potrzebowaliśmy jej pomocy w podjęciu decyzji znalazła dla nas chwilę i pomogła nam w sensie psychicznym.Na pewno nie tylko ja z Członków jesteśmy jej wdzięczni za to co robi w naszej strukturze.

Q - Czy zdarzyło Ci się kiedyś nadać karę jakiejś Frakcji?

G - Na razie nie było takiej sytuacji, aby jakaś frakcja poniosła konsekwencje swoich czynów, jednakże mamy ogromną nadzieje, że taki dzień nie nadejdzie.

Q - Jak wygląda Kara za Słuszną Skargę na Frakcje ?

G - To wszystko zależy od powagi danej sytuacji. Nasze możliwości konsekwencji jako Komisji nie mają za bardzo granic. Podejmujemy rozwiązanie takie jakiego wymaga od nas sprawa. Słuszna skarga na frakcje lub jej zarząd może skończyć zakończyć się pouczeniem a może skończyć się nawet konsekwencjami na serwerze w postaci na przykład zbanowania lub wpisania na czarną listę KSF.

Q - Jak długą drogę przeszedłeś aby dostać się do Grona KSF'u ?

G - O bardzo się cieszę, że została poruszona kwestia rzekomego dostania się w szeregi Komisji. Jak to wyglądało, nasza Przewodnicząca Zebra po zakończeniu prawie wszystkich prac nad odświeżaniem struktury sama własnoręcznie wybierała jej członków. Na samym początku było nas 6, 3 osoby z ekipy serwera oraz 3 graczy. Z grona Support do Komisji zostali przyjęci Inv, Mr_Magulon oraz Jojtek01, a z grona graczy zostali przyjęci MrAsfurix, Damianero oraz moja skromna osoba. Do struktury KSF nie było prowadzonej żadnej rekrutacji to tylko i wyłącznie Zebra wie, z jakich przyczyn to właśnie naszą szóstkę wybrała do jej członkostwa. Mam ogromną nadzieję, że Zebra nie żałuje tej decyzji tak samo jak my nie żałujemy zaoferowanej nam szansy. Będąc Członkiem Komisji nie jest to przysłowiowy "lekki kawałek chleba" Musimy być obiektywni i bezstronni aby sprawiedliwie rozwiązywać wszystkie powierzone nam sprawy.

Q - Pewnie Każdego Ciekawi to pytanie.Czy jest Planowany nabór na nowych Członków ?

G - Będąc zarówno z Tobą jak i z czytelnikami szczery nic na ten temat mi nie wiadomo. Możemy jedynie przypuszczać, że najprawdopodobniej czynniki jakie by musiały się spełnić to albo odejście wszystkich członków aktualnego składu Komisji (na co się nie zapowiada) lub bardziej prawdopodobna wersja czyli, że po prostu Zebra stwierdzi, że potrzebujemy pomocy. Jednakże aktualny skład Komisji czyli pięciu Członków, jedna Przewodnicząca i jej Zastępca jest to na dzień dzisiejszy wystarczający skład. Po rozmowie, która odbyła się już pare miesięcy temu stwierdziliśmy wszyscy zgodnie, że aktualna ekipa jest wystarczająca do spraw oraz obowiązków jakie posiadamy i nie potrzebujemy na dzień dzisiejszy wsparcia kolejnych osób.

Q - Czy na dzień dzisiejszy macie jakąś Frakcje pod "Specjalnym Nadzorem" ?

G - Niestety, jest to już sprawa wewnątrz strukturowa i na dzień dzisiejszy nie mogę udzielić Tobie odpowiedzi na to pytanie.

Q - Od Jakiego Czasu należysz do Grona KSF'u ?

G - Będąc z Tobą perfekcyjnie szczery to od 17.08.2018 roku czyli 5 miesięcy, jeden tydzień i 3 dni.

Q - Dziękuje Panu za udzielnie Wywiadu.Miłego Dnia.

G - Również dziękuję, wzajemnie.

Młodszy Redaktor @Qumik

Edytowane przez FragusS
Poprawa formatu

4 godziny temu, Qumik napisał:

skróccie

roku.Została

odnowieniem.Od

między frakcyjnych

frakcję,jak

Jaką Funkcje

Przewodniczącej z Członkami

Dziękuje Panu za udzielnie Wywiadu.Miłego Dnia.

Pewnie Każdego Ciekawi to pytanie.

Czy na dzień dzisiejszy macie jakąś Frakcje

Słuszną Skargę

rówieśnikami

(człowiek równy drugiemu wiekiem; równolatek, rówieśny.)

może skończyć zakończyć

Takie błędy w wypowiedziach osoby odpowiadającej na pytania, w finalizowaniu artykułu, powinny być przez Ciebie usuwane. 

W skrócie wielkie litery nie wiadomo skąd, źle dobrane słowa oraz brak spacji po kropce/przecinku. 

Nie cytowałem wszystkich błędów, bo szkoda mi czasu.

Edytowane przez AdiK.

3 godziny temu, AdiK. napisał:

(człowiek równy drugiemu wiekiem; równolatek, rówieśny.)

Takie błędy w wypowiedziach osoby odpowiadającej na pytania, w finalizowaniu artykułu, powinny być przez Ciebie usuwane. 

W skrócie wielkie litery nie wiadomo skąd, źle dobrane słowa oraz brak spacji po kropce/przecinku. 

Nie cytowałem wszystkich błędów bo szkoda mi czasu.

Dziękuje za szczerą opinie.Przy następnym wywiadzie wezmę to pod uwagę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin