Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Nabór do służby przygotowawczej - LIPIEC 2026

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator

q12qGZb.png

Ogłoszenie
o naborze do służby przygotowawczej
w Komendzie Miejskiej San Andreas Fire Department

1. Liczba stanowisk, na które prowadzony jest nabór do służby - bez limitu

2. Nazwa stanowiska, którego dotyczy postępowanie kwalifikacyjne - stażysta, docelowo: starszy ratownik-kierowca
Miejsce pełnienia służby - Jednostki Ratowniczo-Gaśnicze Komendy Miejskiej San Andreas Fire Department
Rodzaj rozkładu służby - system zmianowy

3. Wymagania stawiane kandydatom
- obywatelstwo stanu San Andreas
- korzystanie z pełni praw publicznych
- posiadanie zdolności fizycznej i psychicznej do pełnienia służby w SAFD
- posiadanie prawa jazdy kategorii B
- posiadanie prawa jazdy kategorii C

4. Wymagane dokumenty
- podanie o przyjęcie do służby w San Andreas Fire Department (wzór poniżej)

5. Miejsce i termin składania wymaganych dokumentów:
Zainteresowani proszeni są o składanie wzoru podania pod tym tematem, do 09.07.2026r.

Dokumenty niekompletne, niespełniające wymagań formalnych, otrzymane w inny sposób niż opisany wyżej lub po terminie nie będą rozpatrywane w postępowaniu kwalifikacyjnym.

6. Postępowanie kwalifikacyjne
Postępowanie kwalifikacyjne odbywa się na podstawie stosownych przepisów i zarządzeń wydanych przez Komendanta Głównego San Andreas Fire Department oraz Komendanta Szkoły Podoficerskiej San Andreas Fire Department

Harmonogram przebiegu postępowania kwalifikacyjnego:
ETAP I - Termin składania wymaganych dokumentów.
ETAP II - Termin oceny złożonych dokumentów przez komisje kwalifikacyjną. Ocena dokumentów odbywa się bez udziału kandydatów.
ETAP III - Skierowanie osób wstępnie zakwalifikowanych na szkolenie podstawowe w zawodzie strażak realizowane w strukturach Szkoły Podoficerskiej San Andreas Fire Department.
ETAP IV - Przystąpienie do egzaminów potwierdzających kwalifikację konieczne do wykonywania zawodu przez osoby, które przeszły etap szkolenia.
ETAP V - Mianowanie na oficjalny stopień służbowy w korpusie szeregowych i przydział do konkretnej zmiany służbowej.

Powyższy harmonogram należy traktować jako orientacyjny, a terminy zawartych w nim elementów mogą ulec zmienia z przyczyn niezależnych od organizatorów postępowanie kwalifikacyjnego. O wszystkich istotnych zmianach kandydaci po przejściu kolejnych etapów naboru będą sukcesywnie informowani.

Spoiler

Login:
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden):
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw):
Imię:
Coś o sobie:
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?:
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?:
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?:
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku):
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je):
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:

Komisja kwalifikacyjna:

tCeAYdq.png @Ulgi

8gRQY28.png @Dani3L0

11zinS0.png @kacpi22545

11zinS0.png @Sn3jku

W37wJ0T.png @Freszu1

W37wJ0T.png @glowka336

Login: Vitkacy
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Vitkacy
Identyfikator discord: 
vitkacy72
Imię: Kacper
Staż na serwerze:  890h

Coś o sobie:
Mam na imię Kacper, mam 27 lat i aktywnie spędzam czas na serwerze, stawiając przede wszystkim na dobra rozgrywke. Jestem opanowany, odpowiedzialny i potrafię pracować w zespole. Lubię uczyć się nowych rzeczy, dlatego nie boję się nowych wyzwań i zawsze staram się wykonywać swoje obowiązki jak najlepiej.

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): w tym roku , reszta bardzo dawno

image.thumb.png.32f4330bbeef0143f0624dfd29f29078.png
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?:
Tak, posiadam oba komunikatory i potrafię sprawnie z nich korzystać.

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:
Tak, dokładnie zapoznałem się z działem SAFD, warunkami naboru oraz regulaminem frakcji i zobowiązuję się do ich przestrzegania. Proste jak słońce i jasne jak drut

Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?:
Nie.

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?:
Około 15-20 godzin tygodniowo, a w weekendy nawet więcej. Na dniach pracuje wiec troszke mniej

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku):
Nie, nie pełniłem jeszcze służby w żadnej frakcji.

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je):
Nie posiadam doświadczenia związanego ze strażą pożarną w życiu codziennym.

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:
Chciałbym dołączyć do SAFD, ponieważ najbardziej interesuje mnie odgrywanie akcji ratowniczych i praca zespołowa. Uważam, że jest to jedna z najbardziej odpowiedzialnych i wymagających frakcji na serwerze, dlatego chcę rozwijać się właśnie w jej szeregach. Jestem cierpliwy, opanowany i sumienny, a powierzone obowiązki wykonuję z pełnym zaangażowaniem. Szybko się uczę, potrafię słuchać bardziej doświadczonych osób i zależy mi na dłuższej służbie, a nie tylko krótkiej przygodzie z frakcją.

Edytowane przez Vitkacy

Login: Skorupski69
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Zwariowanyyy
Identyfikator discord: ssmeine
Imię: Maciej
Staż na serwerze: 13h 26min (nadrobię ;))
Coś o sobie: Siemka, nazywam się Maciej, dla znajomych Maciaz, mam 18 lat, uczę się dziennie w Technikum jako Technik Pojazdów Samochodowych, a zaocznie po szkole pracuję jako oczywiście nie kto inny jak Doradca Ubezpieczeniowy.... Interesuję się sportem, muzyką, pozyskiwaniem funduszy, tyle zgłębsza odemnie na obecny moment..
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Tak, byłem karany na serwerze, dokładniej otrzymałem jedną karę która przekreśliła moje poczynania na kolejne 6 lat... (6 lat za niewinność) , stąd również taka mała ilość godzin ponieważ niedawno zostałem odbanowany.
image.thumb.png.c761439a8d91b9427251550012a4c783.png
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie cierpię.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Realnie, od 5 do 10h tygodniowo.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie, nie pełnilem, (jeszcze)
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Posiadam duże doświadczenie w gaszeniu pożarów, lecz jako tako z samą strażą pożarną nie posiadam praktycznie żadnego doświadczenia.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Drodzy Państwo, ci co mnie znają, nie wiedzą że interesuję się strażą pożarną, powiem więcej, sam nie wiedziałem, że mnie to interesuje, aż do dnia dzisiejszego, nie samym chlebem człowiek żyje. Z racji tego, iż warto próbować nowych opcji, składam oto tutaj do was moje skromne podanie na skromne stanowisko początkującego strażaka... Nie mam dużego doświadczenia, ale mam duże ambicje, i to jest najlepsze wyjście z tej sytuacji, kłaniam się nisko...

- Zwariowanyyy

Edytowane przez Zwariowanyyy

Login: Mateusz_91
Nick: Soltys_91
Identyfikator discord: mateusz_91
Imię: Mateusz
Staż na serwerze: 200 godzin
Coś o sobie:  Witam serdecznie, na codzień pracuję jako doradca klienta , po za pracą czas spedzam z rodziną, mam syna i córkę w drodze. Interesuje się lotnictwem, sportem, motoryzacją oraz radiokomunikacją.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze:

Spoiler
Mateusz_91 bany.png Powód: Współdzielenie konta.
Nałożone przez: Sheeker
Od: 14 Września 2025, 22:00
Do: permanentnie
Mateusz_91 prawajazdy.png Powód: celowe taranowanie
Nałożone przez: BlackSkorpio69
Od: 14 Września 2025, 12:58
Do: 21 Września 2025, 12:58

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak posiadam oba i potrafię się nmi obsługiwać.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak zapoznałem się i wszytsko jest dla mnie proste jak słońce i jasne jak drut.
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie nie cierpię.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Dziennie przebywam na serwerze, wszystko zależy od grafiku w pracy.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze?: Nie 
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? Tak mam spore doswiadczenie gdyż od 20 lat mam stycznośc z strażą pożarną jako ochotnik, zaczynając od MDP. Oczywiście potem kurs podstawowy na strażaka ochotnika, następnie mam kursy na : Dowódcę, Kieorwcę-Konserwatora, Współpraca z LPR, Techniczny, Kierowanie Ruchem, ODO, Komora Dymowa, Naczelnika, KPP  Dodatkowo odznaczony jako Strażak Wzorowy.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:   Praktycznie połozwa mojego życia to styczność z Strażą Pożarną dlatego chciałbym swoje doświadczenie które posiadam dzięki tak licznym kursom chciałbym je wykożystać w grze, dla mnie jedynie słuszna frakcja do jakiej mógłbym złożyć swoje podanie.

Edytowane przez Soltys_91

Login: matmas
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): matmas
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): rzultypreston
Imię: Mateusz
Staż na serwerze: 18 godz. 46 min.
Coś o sobie: Witam, uczęszczam do szkoły średniej oraz interesuję się służbami mundurowymi, z którymi chciałbym związać swoją przyszłość zawodową. Na co dzień rozwijam swoje pasje, jak i zainteresowania w dziedzinie medycyny i nie tylko. Pasjonuję się koszykówką, a także jestem miłośnikiem motoryzacji, szczególnie japońskiej, chętnie oglądam wszelakie filmy z nią związane i staram się na bieżąco wszystko śledzić. Odnośnie głównie samego siebie mogę powiedzieć, iż jestem na ogół spokojnym człowiekiem oraz niekonfliktowym, jestem otwarty, przez co łatwo przychodzi mi nawiązywać nowe znajomości. Posiadam zdolności przywódcze, jestem również osobą ambitną oraz tak zwanym służbistą, przez co wszystkie powierzone mi obowiązki staram się dokładnie wykonać.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie.
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, proste jak słońce i jasne jak drut.
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 15-20godz.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Ponieważ o waszej frakcji, jak I jej członkach, słyszałem bardzo dużo pozytywnych słów, frakcja przyciąga mnie również modelami pojazdow oraz samym bardzo ciekawym działaniem podczas tego, gdy patrzyłem z boku, a więc chciałbym spróbować swoich sił jako strażak i moc przyczynić się do jeszcze większego życia, jak i rozwoju frakcji. Jestem osobą dość aktywna, I jak już mówiłem wyżej, nie konfliktową, jestem otwarty oraz posiadam zdolności przywódcze, co do tego typu frakcji, moim zdaniem, jest potrzebne, potrafię dostosować się wyższym stopniom i nigdy nie sprawiam problemu, szybko się uczę oraz chciałbym nabyć nowe doświadczenia.

Edytowane przez matmas

Login: Byku_
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): kubusiowy.
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): kubusiowymiodek
Imię: Jakub
Staż na serwerze: 95 h 

Coś o sobie:  Siemanko, na co dzień pracuję w gazowni jako monter sieci i instalacji gazowych. Przy okazji jestem też skoczkiem na pogotowiu gazowym, gdzie nauczyłem się pracy pod presją, odpowiedzialności oraz działania w zespole w sytuacjach wymagających szybkich i zdecydowanych reakcji. W wolnym czasie lubię oderwać się od rzeczywistości przy komputerze, szczególnie grając w gry typu roleplay. Interesuję się również motoryzacją oraz sportem, głównie piłką nożną. Jestem osobą spokojną, konkretną i nastawioną na współpracę. Zawsze staram się wykonywać swoje obowiązki rzetelnie i z pełnym zaangażowaniem.

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): 

Spoiler

21 Czerwca 2026, 21:38 >> Wyciszenie gracza Byku_ przez Biskup.rokpoi, powód: Brak kultury (Ważne do: 22 Czerwca 2026, 3:38)
20 Listopada 2022, 22:47 >> Wyciszenie gracza Byku_ przez Grabi., powód: Obraza SARA (Ważne do: 21 Listopada 2022, 22:47)
20 Listopada 2022, 22:29 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Byku_ przez Vogel, powód: Celowe taranowanie, odwalanie. (Ważne do: 30 Listopada 2022, 22:29)
19 Listopada 2022, 22:34 >> Wyciszenie gracza Byku_ przez tyrkat404, powód: BK! (Ważne do: 20 Listopada 2022, 22:34)
18 Listopada 2022, 17:22 >> Wyciszenie gracza Byku_ przez Byialy*, powód: BK na czacie (Ważne do: 19 Listopada 2022, 5:22)

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: oczywiście że tak

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak

Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: z 15 - 20 h zależy jaki będzie młyn w pracy

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Oczywiście, że pełniłem. Była to frakcja SARA, aczkolwiek serwer był typowym pseudolem, więc no...

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak. Na co dzień pracuję na pogotowiu gazowym, dlatego zdarza mi się uczestniczyć w interwencjach, podczas których obecna jest również straż pożarna. Najczęściej są to zgłoszenia dotyczące ulatniającego się gazu, a sporadycznie także wybuchów piecyków gazowych (junkersów itp). Miałem okazję z bliska obserwować sposób działania strażaków, ich współpracę, zabezpieczanie miejsca zdarzenia oraz przestrzeganie procedur. Choć nie gram roli strażaka, zdobyłem dzięki temu ogólne rozeznanie w przebiegu takich akcji i wiem, jak ważne są opanowanie, komunikacja oraz odpowiedzialność podczas działań ratowniczych.

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Dlaczego akurat SAFD? Przede wszystkim dlatego, że jest to frakcja, która nie opiera się wyłącznie na pościgach czy strzelaninach, lecz na współpracy, opanowaniu i pomaganiu innym graczom. Lubię rozgrywkę wymagającą komunikacji i odpowiedzialnego podejścia, a działania straży pożarnej dają sporo możliwości do tworzenia ciekawych akcji RP.  Dlaczego ja? Potrafię zachować spokój pod presją, szybko się uczę i nie mam problemu z pracą zespołową. Z racji pracy na pogotowiu gazowym tak jak wspominałem wyżej miałem okazję wielokrotnie obserwować działania straży pożarnej podczas interwencji związanych z ulatniającym się gazem czy wybuchami piecyków gazowych. Dzięki temu mam ogólne pojęcie o tym, jak wyglądają takie akcje i wiem, jak ważna jest odpowiedzialność oraz przestrzeganie procedur. Myślę, że otrzymanie szansy w naborze pozwoliłoby mi pokazać zaangażowanie i wnieść coś wartościowego do frakcji.

Edytowane przez kubusiowy.
Sprawdzałem swoje kary i po wpisaniu mojego nicku wyświetliły się również kary przypisane do innych nicków. Nie zwróciłem na to uwagi i bez sprawdzenia skopiowałem całą listę, przez co wkleiłem także kary, które nie były moje. Mój błąd, przepraszam.

Login: xsiunc
Nick: xsiunc
Identyfikator discord: xsiuncuwu
Imię: Borys
Staż na serwerze: 1320 godzin
Coś o sobie: 
 Dzień dobry, trochę już minęło od kiedy ostatni raz tutaj pisałem. Uczęszczam do liceum ogólnokształcącego na profilu humanistycznym, idę aktualnie do klasy maturalnej gdzie niestety czeka mnie rozszerzona matura z fizyki... Interesuję się wszystkim i niczym, w większości niczym, ale mimo wszystko rozwijam swoją wiedzę w dziedzinie ochrony przeciwpożarowej.
Czy byłeś karany na serwerze: Tak,

Spoiler

4 Czerwca 2021, 16:43 >> Zabranie prawa jazdy graczowi xsiunc przez Princessa*, powód: Skarga na forum. (https://mta4life.pl/forums/topic/255867-skarga-na%C2%A0xsiunc/) (Ważne do: 6 Czerwca 2021, 16:43)
20 Kwietnia 2021, 15:15 >> Zabranie prawa jazdy graczowi xsiunc przez Michalix*, powód: Taran i brak zapłaty (dowody dostarczone do administracji) (Ważne do: 21 Kwietnia 2021, 15:15)
30 Marca 2021, 20:43 >> Wyciszenie gracza xsiunc przez Kubula, powód: Całkowity brak kultury, obraza. (Ważne do: 1 Kwietnia 2021, 20:43)
2 Marca 2021, 18:32 >> Zabranie licencji lotniczej graczowi xsiunc przez Gracusek, powód: Lądowanie poza helipadem (Ważne do: 5 Marca 2021, 18:32)
28 Stycznia 2021, 14:54 >> Wyciszenie gracza xsiunc przez Kubula, powód: BK. (Ważne do: 29 Stycznia 2021, 2:54)
11 Stycznia 2021, 21:47 >> Zabranie prawa jazdy graczowi xsiunc przez ZbyK.gg, powód: wjazd na teren zamknięty (Ważne do: 11 Stycznia 2021, 22:47)
7 Sierpnia 2019, 21:32 >> Zabranie prawa jazdy graczowi xsiunc przez Damianero., powód: Taranowanie śmieciarką (Ważne do: 10 Sierpnia 2019, 21:32)

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Proste jak słońce i jasne jak drut.
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Tak, na dysgrafię.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Około 5-7h.
Czy pełniłeś służbę w innych frakcjach na serwerze?: SARA - Pracownik, SAFD - młodszy ogniomistrz, rzecznik prasowy, szkoleniowiec SP.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną?: Doświadczenie to dużo powiedziane, ale tak, mam, jestem członkiem lokalnego OSP.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Jak większość dobrze wie, byłem członkiem tej frakcji. Zainteresowanie strażą pożarną i chęć dalszego rozwijania się w tym kierunku w życiu realnym, konkretnie mówiąc - dążenie do dostania się do SA PSP Kraków ;). Chciałbym móc powrócić do frakcji i ludzi z którymi mam wspaniałe wspomnienia ;).

Login:ZakkyTheProto
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden):PoProstuZakky
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw):zakky_2005
Imię:Kacper
Staż na serwerze: 510 godzin.
Coś o sobie: Jestem z województwa Lubelskiego. Skończyłem technikum na kierunku Technik Pojazdów Samochodowych. Moje zainteresowania to ogólnie motoryzacja głównie starsza i muzyka typu Metal, Rock i Rap. Jestem miłą i w większości czasu kulturalną osobą. Nie mam problemu z przystosowaniem się osobie z wyższą rangą.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie.
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak, obydwoma.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, zapoznałem się.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?:Od 3 do max 8 godzin.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): SARA, jakoś w kwietniu na stanowisku Starszy Pracownik.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:Mam chęć dołączenia do swojej okolicznej jednostki OSP oraz sądzę że odnajdę się we frakcji SAFD.

Login: huh1

Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): _okrutnik_ (stary nick: huh1)

Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): _okrutnik_

Imię: Aleksander

Staż na serwerze: 47h

Coś o sobie: Uczę się w szkole na kierunku technik logistyk. W wolnym czasie gram na komputerze w różne gry, a także zdarza mi się pograć w szachy czy koszykówkę. Prowadzę aktywny tryb życia, od niedawna regularnie uczęszczam na siłownię. Łatwo przyswajam nową wiedzę, dobrze odnajduję się w pracy zespołowej oraz jestem osobą opanowaną, zdyscyplinowaną i odpowiedzialną. Jestem na ogół dość spokojny i bezkonfliktowy. Lubię obserwować przyrodę, spędzać czas na świeżym powietrzu i relaksować się na łonie natury. Interesuję się pożarnictwem oraz ratownictwem medycznym. Głównie tę zajawkę zaszczepił we mnie mój brat, który jest czynnym strażakiem w OSP, oraz ratownikiem KPP.

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak.

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak. (Proste jak słońce i jasne jak drut).

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Około 20 godzin.

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie.

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): W życiu codziennym od kilku lat należę do lokalnej Ochotniczej Straży Pożarnej. Jestem już po ślubowaniu i przygotowuję się do kursu podstawowego. Aktywnie angażuję się w życie jednostki, uczestnicząc w różnych festynach oraz pomagając w prowadzeniu zajęć z MDP. Dodatkowo przygotowuję się do uzyskania Ratownika KPP.

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: SAFD jest frakcją, która najbardziej interesuje mnie spośród wszystkich na serwerze. Frakcja ta jest bardzo rozwinięta, co jeszcze bardziej zachęciło mnie do napisania podania i spróbowania swoich sił. Miałem okazję być w strukturach FD na innych serwerach, dzięki temu wiem, na czym polega służba w SAFD i jakie obowiązki wiążą się z przynależnością do frakcji. Dodatkowo moje zainteresowanie pożarnictwem oraz ratownictwem z życia realnego z pewnością pomoże mi w służbie na serwerze. Poruszając aspekty serwerowe, to pomimo niskiej ilości godzin stażu na serwerze, jestem dość ogarnięty jeśli chodzi o mechaniki serwera i dobrze zaznajomiony z zasadami panującymi na serwerze.

Edytowane przez _okrutnik_

Login:Leafear
Nick (Leafear):
Identyfikator discord (_leafearek_):
Imię:Filip
Staż na serwerze:70H
Coś o sobie:Jestem z małopolski jestem osobą ambitna komunikatywna z pasjami zwykły prosty czlowiek poprostu Interesuje sie fotografią Informatyką oraz wszystkim co nas otacza w  życiu codziennym poprostu uczę sie i poprostu się rozwijam :) 
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (3 razy prawo jazdy 2 razy mute):
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Posiadam oraz umiem sie posługiwać Discordem z Mumble nie miałem okazji
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Oczywiscie że tak
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: ADHD
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: od 2 do 6 godziń
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? : Nie
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? : Niestesty nie
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Ponieważ jestem pasjonatem i małym marzeniem jest zostać Strażakiem jak i w życiu prywatnym tak i w grze licze że moja rekrutacja da mi szanse sprawdzenia sie jako strażak ponieważ czesto są oleje oraz i drzewa powalone lub pożary a bardzo bym chciał to naprawiać z góry dziekuje za danie mi szansy i poparcie mojej kandydatury <3

Login: Zyx.
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Zyx.
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): zyyx122
Imię: Krystian.
Staż na serwerze: 40h.
Coś o sobie: Mam na imię Kamil i mam 17 lat. W wolnym czasie pomagam mojemu tatowi przy warsztacie samochodowym, gdzie naprawiamy różne samochody. Na co dzień lubię grać w kosza ze znajomymi, sprawia mi to frajdę, że to robię. Uczęszczam do szkoły branżowej na kierunku mechanika samochodowego. W przyszłości chciałbym założyć swoją firmę motoryzacyjną i iść w tym kierunku. Od niedawna zacząłem się interesować muzyką, w wolnych chwilach lubię sobie nagrywać swoje piosenki i je trzymać na dysku, kto wie, może kiedyś będę robił to bardziej, aby z tego też zarabiać.
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, proste jak słońce i jasne jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Około 15/20h.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Podstawową wiedzę myślę, że mam, bo przez jakiś czas byłem w OSP w swoim małym miasteczku, lecz odszedłem, ponieważ nie sprzyjało moich oczekiwań, jakich sobie narzuciłem, idąc tam.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Uważam, że SAFD jest odpowiednią frakcją i sprzyja moim oczekiwaniom na serwerze, aby gra nie była nudna, lecz trochę ciekawsza. Zawsze chciałem być w jakiejś frakcji na serwerze, więc uznałem, że ta frakcja jest odpowiednia i zasili numer jeden w mojej karierze na serwerze. Również uważam, że nadaje się do tej frakcji, ponieważ uczestniczyłem w OSP i wiem co się z czym je, więc każdy powinien dostać szansę, prawda?

Login: nelbo_62_

Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): nelbo_62_

Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): nelbo_62

Imię: Łukasz 

Staż na serwerze: 814h 

Coś o sobie:Jestem osobą która nie ma problemów z komunikacją z innymi graczami. Staram być dokładny w tym co robię. Nie jest łatwo wyprowadzic mnie z równowagi. Szybko się uczę więc nie będzie problemów ze szkoleniami czy egzaminami. W realnym życiu intersuję się motoryzają i Elektryką. Mam jeszcze kilka innych cech ale myślę że to wystarczy i nie będę lał wody o innym moich zainteresowaniach, a nawet jeśli jesteście ciekawi o moich pobocznych zainteresowaniach zawsze można umówić się na kawkę:)

Spoiler

24 Czerwca 2025, 23:50 >> Zabranie prawa jazdy graczowi nelbo_62_ przez Laykxs, powód: Jazda pod prąd (Ważne do: 25 Czerwca 2025, 5:50)

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, Proste jak słońce i jasne jak drut

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 8 godzin

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): TSA do 23.03.2026 na randze Kierowca Specjalny 

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Wybieram SAFD ponieważ chciałbym odmienić swoją rozgrywkę na 4life. Mój wybór padł też dlatego że byłem już w SAFD na innym serwerze RPG i mam doświadczenie z tego typu frakcją.

Login: Mixer214

Nick:Mixer214 Mickey.AntyNiewiem

Identyfikator discord 

Imię:Mikołaj 

Staż na serwerze:250 

Coś o sobie: Witam mam na imię Mikołaj mam 12 lat gram na 4life od 2025. Moja gra na 4life zaczęła się tak że koledzy grali i pokazywali 4life powiedzieli żebym też zagrał to zagrał i czy żałuję... Nie. Wracając do mojej osobowości jestem miły uwielbiam rozmawiam z ludźmi jestem ogarnięty (lecz czasami mi odbija ale pracuje nad tym) lubię pomagać ludziom. Uwielbiam poznawać nowe osoby. Interesuje się motoryzacja i informatyka. Uwielbiam grać na kierownicy w symulatory np BeamNG albo Asseto corsa. Moja przygodę z grami zacząłem w wieku 5 lat zaczynając na konsoli PlayStation 3 później przerzuciłem się na Xbox Series S i na moje 8 urodziny dostałem Euro Truck Simulator 2 i kierownicę od tego czasu zacząłem grać w później na komunię dostałem laptopa i tak się znalazłem na 4life 

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze. Nie 

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: tak 

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:Proste jak słońce i jasne jak drut 

Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?:nie 

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?:6/8H

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? Nie 

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? Nie za bardzo się znam 

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:moim celem na 4life na tą chwilę dostanie się do frakcji a dlaczego do SAFD bo ciekawe jest ogólnie  to była frakcja do której chciałem dołączyć i moim zdaniem to jest najlepsza frakcja na serwerze 

Edytowane przez Mickey.AntyNiewiem
Polepszenie podania

Login: TheCejoto
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): TheCejoto
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): thecejoto
Imię: Jakub
Staż na serwerze: 1613 godzin
Coś o sobie: Witam, mieszkam w województwie Lubelskim. Interesuję się motoryzacją, lotnictwem, rolnictwem oraz służbami mundurowymi a w szczególności wojskiem oraz strażą pożarną. Na co dzień pomagam w wykonywaniu pracy na gospodarstwie rolnym oraz w warsztacie naprawiając różne rzeczy. Lubię rozmawiać z ludźmi na różne tematy oraz zdobywać wiedzę w różnych dziedzinach. 

Spoiler
TheCejoto   Powód: Brak kultury
Nałożone przez: spokomichas
Od: 20 Lipca 2023, 14:58
Do: 21 Lipca 2023, 14:58
TheCejoto         Powód: Omijanie systemu AFK
Nałożone przez: XQward
Od: 16 Sierpnia 2022, 13:41
Do: 15 Września 2022, 13:41

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, proste jak słońce i jasne jak drut.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 6/8 godzin
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie pełniłem
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak, osobiście należę do Ochotniczej Straży Pożarnej w mojej małej miejscowości. W pewnym stopniu znam zastosowanie oraz zasady używania sprzętu pożarniczego.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:  Wybieram frakcje SAFD ponieważ sama gra na serwerze już mi się lekko znudziła, a chciałbym uczynić tą grę bardziej ciekawszą oraz atrakcyjniejszą. 

Login: Wplpg
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Cent
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): chillrico
Imię: Dawid
Staż na serwerze: 248 godzin
Coś o sobie: Witam, mam na imię Dawid i mam 18 lat. Na co dzień interesuję się tematyką ratownictwa oraz służb mundurowych. Jestem żołnierzem Wojsk Obrony Terytorialnej oraz członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej. Kurs podstawowy strażaka planuję ukończyć w najbliższym czasie. Lubię działać w zespole, rozwijać swoje umiejętności i angażować się w obowiązki, których się podejmuję.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Tak

Spoiler

12 Sierpnia 2024, 18:29 >> Zbanowanie gracza Wplpg przez Linshi, powód: Przyznanie się do współdzielenia konta (Ważne do: permanentnie)
26 Stycznia 2023, 14:01 >> Wyciszenie gracza Wplpg przez LuKi16, powód: BK. (Ważne do: 28 Stycznia 2023, 14:01)
22 Stycznia 2023, 19:43 >> Wyciszenie gracza Wplpg przez Argen, powód: Brak kultury. (Ważne do: 22 Stycznia 2023, 22:43)
20 Grudnia 2022, 9:06 >> Wyciszenie gracza Wplpg przez Geloo, powód: CBK //Matias2525 (Ważne do: 25 Grudnia 2022, 9:06)
3 Grudnia 2022, 17:39 >> Wyciszenie gracza Wplpg przez Matie18, powód: Ogłaszanie na /g (Ważne do: 3 Grudnia 2022, 20:39)
10 Września 2018, 17:50 >> Zabranie prawa jazdy graczowi (Nieznany nick) przez Kacperix3, powód: NWFmM2RkMDIzYzI0MDdjODIwNmMyZGZjN2Q3MDRhYzA= (Ważne do: 5 Czerwca 2021, 17:50)

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak , Proste jak słońce i jasne jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?:16-25 godzin
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak SAFD 
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak jestem członkiem tak jak wspomniałem ochotniczej straży pożarnej dzieki czemu mam stycznosc z funkcjonowaniem jednostki biore udziały w zbiórkach i szkoleniach oraz rozwijam wiedze z zakresu ochorny przeciwpożarowej . Kurs podstawowy strażaka planuje ukonczyc w najbliższym czasie.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:Chciałbym dołączyć do SAFD, ponieważ interesuje mnie ratownictwo i chcę rozwijać się w tej frakcji. Mam doświadczenie z poprzedniej służby w SAFD, potrafię współpracować z innymi oraz stosować się do obowiązujących zasad. Jestem aktywny, cierpliwy i mogę poświęcić na służbę około 16–25 godzin tygodniowo. Uważam, że moje zaangażowanie oraz chęć dalszego rozwoju sprawią, że podołam 

Edytowane przez Cent
Literówka

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin