Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Nabór do służby przygotowawczej - LIPIEC 2026

Rekomendowane odpowiedzi

Login: PIOTREK_998222
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): PIOTREK_998222
Identyfikator discord (
https://discord.com/channels/@me):
Imię: Piotr
Staż na serwerze:  4
godzina i 4 min (Nowe konto, na stare nie pamiętam passów)
Coś o sobie: 
Witam, mam na imię Piotr i mam 16 lat. mam wadę wymowyjestem członkiem MDP, interesuje się strażą pożarną mam plany po maturze pójść do akademii Pożarniczej.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): https://mta4life.pl/kary/?s=PIOTREK_998112
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: 
Tak
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 10-11 
godzina 
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak,kierowca i dowódca zastępu
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): TAK, co tydzień mamy zbiórki czy Uczymy się pierwszej pomocy zachowania się podczas pożarów,Jak zachować spokój.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Chciałbym dołączyć do SAFD. Chciałbym przełączyć na ten do tej frakcji Ponieważ widziałem na funny moment u Marchewa i Shajkox w tej Jestem miła atmosfera i mam bardzo duże doświadczenie.

Edytowane przez PIOTREK_998112

Login: milek223
Nick: milek223
Identyfikator discord: milek223
Imię: Miłosz
Staż na serwerze: 100 godzin.
Coś o sobie: Cześć, mam na imię Miłosz. Uczę się w technikum i myślę o mojej przyszłości. Interesuję się meteorologią, fotografią oraz komputerami. W wolnym czasie rozwijam swoje zainteresowania oraz jeżdżę rowerem.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze: Nie
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: 
Proste jak słońce i jasne jak drut.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Około 10h.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze?: Nie
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną?: Nie
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Praca strażaka zawsze mnie interesowała, chcę pomagać innym i będę wykonywać powierzone mi zadania. Jestem cierpliwy i chcę poświęcić czas na służbę oraz naukę.

Edytowane przez milek223

Login: MrCookie112
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): MrCookie112, Gawronn*, Gawronn.ZIP, 43Watson, reszty niestety nie pamiętam.
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): .gawronn43.
Imię: Wojciech
Staż na serwerze: 409 godzin 
Coś o sobie: Cześć! - Mam na imię Wojtek licze sobie aktualnie 20 lat, interesuje się muzyką (gotowaniem tłustych bitów) oraz wędkarstwem, przez 5 lat uczęszczałem do MDP, nie lubie chamstwa, dwulicowości i przedewszystkim udawania kogoś kim się nie jest. Troche czasu spędziłem już na MTA, bo już 10 lat na serwerze pykło i chciałbym powrócić już na stałe, uwielbiam współpracować z innymi, podchodzę sumiennie do wykonywania obowiązków i non stop rozwijam się w tym co uważam za słuszne.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):

Spoiler

8 Lipca 2022, 13:59 >> Zbanowanie gracza MrCookie112 przez PardonsiK, powód: Podejrzane transakcję. (omyłkowa) (Ważne do: permanentnie)
10 Września 2018, 17:50 >> Zabranie prawa jazdy graczowi (Nieznany nick) przez Kacperix3, powód: NWFmM2RkMDIzYzI0MDdjODIwNmMyZGZjN2Q3MDRhYzA= (Ważne do: 5 Czerwca 2021, 17:50)
7 Kwietnia 2018, 20:48 >> Zabranie prawa jazdy graczowi MrCookie112 przez Vesp3r, powód: Omijanie bramek (Ważne do: 10 Kwietnia 2018, 20:48)
20 Lipca 2016, 19:06 >> Zbanowanie gracza MrCookie112 przez Console-1B:AksYz, powód: Omijanie bana. (Wyjaśnij coś na forum) (Ważne do: 27 Lipca 2016, 19:06)
20 Lipca 2016, 13:56 >> Zbanowanie gracza MrCookie112 przez AksYz, powód: Wyjaśnij coś na forum (Ważne do: 15 Kwietnia 2019, 13:56)
7 Kwietnia 2016, 16:51 >> Zbanowanie gracza MrCookie112 przez Cola*, powód: 0 RP (Ważne do: 7 Kwietnia 2016, 22:51)
6 Kwietnia 2016, 16:39 >> Wyciszenie gracza MrCookie112 przez Grzengol, powód: Do kolegów na wiosce tak mów (Ważne do: 6 Kwietnia 2016, 21:39)
5 Kwietnia 2016, 12:21 >> Wyciszenie gracza MrCookie112 przez hoopak, powód: CBK /bma (Ważne do: 5 Kwietnia 2016, 18:21)
4 Kwietnia 2016, 22:49 >> Zabranie prawa jazdy graczowi MrCookie112 przez KubsoneG, powód: Odwalacz (Ważne do: 6 Kwietnia 2016, 22:49)
31 Marca 2016, 20:49 >> Wyciszenie gracza MrCookie112 przez Cola*, powód: CBK (Ważne do: 31 Marca 2016, 23:49)
31 Marca 2016, 20:49 >> Zabranie prawa jazdy graczowi MrCookie112 przez Cola*, powód: Taran (Ważne do: 31 Marca 2016, 21:49)
30 Marca 2016, 16:17 >> Zabranie prawa jazdy graczowi MrCookie112 przez Answer, powód: Celowy taran (Ważne do: 30 Marca 2016, 22:17)
29 Marca 2016, 12:50 >> Zbanowanie gracza MrCookie112 przez Szender, powód: mówiłem (Ważne do: 29 Marca 2016, 13:20)
28 Marca 2016, 12:13 >> Zabranie prawa jazdy graczowi MrCookie112 przez RaveX, powód: Taran SAPD (Ważne do: 28 Marca 2016, 18:13)
28 Marca 2016, 12:12 >> Wyciszenie gracza MrCookie112 przez Propa, powód: CBK (Ważne do: 29 Marca 2016, 12:12)
27 Marca 2016, 16:50 >> Wyciszenie gracza MrCookie112 przez Cola*, powód: CBK (Ważne do: 27 Marca 2016, 17:20)
27 Marca 2016, 16:42 >> Zabranie prawa jazdy graczowi MrCookie112 przez Damian., powód: Skoki z MC (Ważne do: 27 Marca 2016, 19:42)

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Oba programy posiadam, jedynie z mumblem mam delikatny problem ponieważ nie używałem go długo.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak. (Proste jak słońce i jasne jak drut).
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie, nie cierpie.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 10 godzin
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak, byłem w SAPD, SARA, SAMD i wcześniej na SAFD - jednakże w każdej nie wyszedłem z akademii.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Kiedyś tak, teraz jestem świeżo po przeprowadzce więc niestety już nie.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Ponieważ spodobała mi się wasza struktura i działanie oraz to w jaki sposób pomagacie innym.

• Login:  _FireGugus_
  • Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): xeny3x, _kierownik_
  • Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): klik
  • Imię: Adam
  • Staż na serwerze: Łączny czas gry 264 godz. 42 min.
  • Coś o sobie: Mam na imię Adam, mam 17 lat i uczęszczam do trzeciej klasy technikum na kierunku technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej. Na co dzień zajmuję się realizacją dźwięku na imprezach masowych, modelowaniem 3D, spędzaniem czasu z przyjaciółmi, lubię też sobie pograć w ciekawe tytuły gier. Warto wspomnieć że na co dzień straż jest mi bardzo bliska od dziecka, należę do OSP jak i planuje wybrać się na tzw. Aspirantke. Jestem osobą konsekwentną w powierzonych mi zadaniach i sumiennie wykonuje moje obowiązki. Wysoce cenie zawiązaną współpracę oraz możliwość rozwoju. Jednym z ważniejszych dla mnie aspektów codziennego życia jest komunikacja i szacunek. Moim ścisłym zainteresowaniem jest ratownictwo medyczne, straż pożarna oraz inżynieria dźwięku. Na końcu uważam, że warto wspomnieć, iż jestem ambitny i stale się rozwijam. Dziękuję za poświęcony mi czas i liczę na pozytywne rozpatrzenie mojego podania rekrutacyjnego. 
  • Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): 
Spoiler

3 Maja 2025, 12:09 >> Wyciszenie gracza _kierownik_ przez kvmykk.ogf, powód: Brak kultury (Ważne do: 4 Maja 2025, 0:09)

• Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak jest!
  • Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, proste jak słońce i jasne jak drut.
  • Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Lekka dysleksja oraz dysortografia.
  • Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Około 7-15 h na tydzień, zależy ten czas od pracy.
  • Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie pełniłem.
  • Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak, jestem członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej. Jak już wcześniej wspomniałem, dzięki temu mam możliwość poznawania funkcjonowania jednostki od wewnątrz. Regularnie uczestniczę w zbiórkach i szkoleniach oraz stale poszerzam swoją wiedzę z zakresu ochrony przeciwpożarowej. W najbliższym czasie planuję również ukończyć podstawowy kurs strażaka.
  • Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Wybrałem SAFD, ponieważ jest to frakcja, która najbardziej odpowiada moim zainteresowaniom oraz stylowi rozgrywki. Podoba mi się możliwość niesienia pomocy innym graczom i uczestniczenia w różnego rodzaju akcjach ratowniczych. Uważam, że służba w SAFD wymaga odpowiedzialności, opanowania i dobrej współpracy z zespołem, a są to cechy, które posiadam i stale staram się rozwijać. Dodatkowo frakcja daje wiele możliwości nauki oraz zdobywania nowych doświadczeń w roleplay. Zawsze podziwiałem pracę służb ratowniczych za ich poświęcenie i gotowość do działania w każdej sytuacji. Nie zależy mi jedynie na dostaniu się do frakcji, ale przede wszystkim na aktywnym uczestniczeniu w jej życiu i ciągłym rozwijaniu swoich umiejętności. Jestem gotowy poświęcić czas i zaangażowanie, aby w przyszłości stać się członkiem, na którym inni będą mogli polegać. 

Login: malina90p12.

Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): malina90p12. A teraz aktualny M4jster.

Identyfikator discord kuna04442

Imię: Marcin 

Staż na serwerze: 983h

Coś o sobie:

Siema nazywam się Marcin mam 18 lat chodzę do 4 klasy technikum w wolnym czasie gram na serwerze, zajmuje się gospodarką i warsztatem motocyklowym , interesuje się strażą pożarną, sam jestem w OSP, i bardzo chciałabym się dostać

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): miałem dużo razy zabrane prawo jazdy oraz muta, miałem też perma za szkodnika ale z wiekiem moje postępowanie się zmieniło o 360 stopni na lepsze 

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?:

Tak, posiadam discorda  i potrafię sprawnie z niego korzystać. Mogę też pobrać mumble

Tak, dokładnie zapoznałem się z działem SAFD, warunkami naboru oraz regulaminem frakcji i zobowiązuję się do ich przestrzegania. Proste jak słońce i jasne jak drut

Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?:

Tak

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?:

Około 20-25 godzin tygodniowo, a w weekendy nawet więcej. Potem w roku szkolnym może trochę mniej 

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku):

Nie, nie pełniłem jeszcze służby w żadnej frakcji.

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je):

Tak posiadam doświadczenie z strażą, uczęszczam do osp 

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:

Chciałbym dołączyć do SAFD, ponieważ  od małego bardzo interesuję się strażą pożarną. Zawsze lubiłem oglądać strażaków w akcji i podobało mi się to, że pomagają ludziom. Już jako dziecko mówiłem, że chciałbym kiedyś być strażakiem i do dziś mi to zostało.

Obecnie jestem w OSP i jeżdżę na różne akcje. Wyjeżdżamy do pożarów, powalonych drzew, podtopień, kolizji i innych zdarzeń, gdzie trzeba pomóc. Dzięki temu mogę zobaczyć, jak to wszystko wygląda w praktyce, nauczyć się nowych rzeczy i zdobywać doświadczenie. Lubię współpracować z innymi i wiem, że w straży każdy musi sobie pomagać i można na sobie polegać.

Chciałbym dokończyć straż pożarną, bo naprawdę mnie to interesuje i chcę się w tym rozwijać. Nie robię tego dla rangi czy jakiś przywilejów, tylko dlatego, że sprawia mi to dużą satysfakcję. Lubię pomagać ludziom i chciałbym odgrywać strażaka jak najbardziej realistycznie.

W RP bardzo podoba mi się rola strażaka, bo nie polega tylko na gaszeniu pożarów. Trzeba też odpowiednio zabezpieczać miejsce zdarzenia, pomagać poszkodowanym, współpracować z policją i pogotowiem oraz zachowywać spokój nawet w trudnych sytuacjach. Staram się wszystko odgrywać jak najbardziej realnie i zgodnie z zasadami.

Myślę, że nadaję się do tej roli, bo mam już jakieś doświadczenie z OSP, interesuję się strażą od wielu lat i cały czas chcę się uczyć nowych rzeczy. Chciałbym dostać szansę, żeby pokazać, że potrafię dobrze odgrywać strażaka i być aktywnym członkiem jednostk

Login:adisz69
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden):talon-_-
Identyfikator discord : https://imgur.com/a/ZbllG4s 
Imię:jakub
Staż na serwerze:02 sierpnia 2022r. 736 godzin
Coś o sobie:Siema jestem kuba, na codzien zajmuje sie motocrossem i siedze w mechanice mam 17 lat co oznacza ze jeszcze chodze do szkoly ale wakacje sa takze super kocham pieski jestem na mundurowce w klasie przedmaturalnej
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):niestety byłem niedorosły i sie bawiłem lecz sie zmienilem 

Spoiler
Powód: Obraza
Nałożone przez: PerkuleZ.
Od: 4 Listopada 2022, 18:26
Do: 5 Listopada 2022, 0:26
talon-_-   Powód: Skarga na forum: https://mta4life.pl/forums/topic/323031-skarga-na-talon-_/
Nałożone przez: Lisa_
Od: 6 Października 2022, 22:15
Do: permanentnie
talon-_-   Powód: Zakazany skrót
Nałożone przez: SNowRC3
Od: 29 Września 2022, 17:19
Do: 1 Października 2022, 17:19
talon-_-   Powód: Celowy taran
Nałożone przez: TheIndjana.
Od: 29 Września 2022, 17:12
Do: 3 Października 2022, 17:12
talon-_-   Powód: Podejrzane transakcje (omyłkowa)
Nałożone przez: SpeedPower
Od: 24 Września 2022, 20:46
talon-_-   Powód: Współdzielenie konta, wyjaśnij na forum. // IwanMaster
Nałożone przez: NexiV.
Od: 19 Września 2022, 19:05
talon-_-   Powód: taranowanie (omyłkowa)
Nałożone przez: KavKa*
Od: 18 Września 2022, 18:51
Do: 19 Września 2022, 18:51
talon-_-   Powód: Zakazane skróty
Nałożone przez: Mai
Od: 17 Września 2022, 17:36
Do: 19 Września 2022, 17:36
talon-_-   Powód: CBK
Nałożone przez: $Damixpl$
Od: 12 Września 2022, 17:51
Do: 15 Września 2022, 17:51
talon-_-   Powód: Brak kultury w stronę SAPD, zakazany skrót
Nałożone przez: Voxber.drip
Od: 9 Września 2022, 21:05
Do: 10 Września 2022, 21:05
talon-_-   Powód: Flood
Nałożone przez: Reksio*
Od: 31 Sierpnia 2022, 14:18
Do: 1 Września 2022, 14:18
talon-_-   Powód: taran + brak zapłaty za szkody
Nałożone przez: piuro
Od: 31 Sierpnia 2022, 12:37
Do: 3 Września 2022, 12:37
talon-_-   Powód: Skoki podczas trwania pościgu SAPD
Nałożone przez: SpeedPower
Od: 27 Sierpnia 2022, 10:22
Do: 30 Sierpnia 2022, 10:22
talon-_-   Powód: Flood.
Nałożone przez: Animo.
Od: 22 Sierpnia 2022, 20:29
Do: 23 Sierpnia 2022, 8:29
talon-_-   Powód: Flood
Nałożone przez: Polixon
Od: 17 Sierpnia 2022, 12:14
Do: 17 Sierpnia 2022, 18:14
--   Powód: NWFmM2RkMDIzYzI0MDdjODIwNmMyZGZjN2Q3MDRhYzA=
Nałożone przez: Kacperix3
Od: 10 Września 2018, 17:50
Do: 5 Czerwca 2021, 17:50
talon-_-   Powód: Wulgarne bindy
Nałożone przez: Verago.
Od: 10 Lutego 2026, 21:21
Do: 11 Lutego 2026, 1:21
talon-_-   Powód: bk
Nałożone przez: BlackSkorpio69
Od: 13 Stycznia 2026, 0:00
Do: 13 Stycznia 2026, 3:00
talon-_-   Powód: celowy taran lawety ,odwalanie po parkingu
Nałożone przez: BlackSkorpio69
Od: 12 Stycznia 2026, 23:58
Do: 19 Stycznia 2026, 23:58
talon-_-   Powód: celowy taran sweepera (dow. dost. adm.)
Nałożone przez: robi77
Od: 7 Października 2025, 16:14
Do: 11 Października 2025, 16:14
talon-_-   Powód: Nieostrożna jazda, wielokrotne doprowadzenie do kolizji z innymi graczami
Nałożone przez: wojtiTM
Od: 5 Października 2025, 18:57
Do: 6 Października 2025, 0:57
talon-_-   Powód: Brak Kultury
Nałożone przez: Bulis
Od: 25 Września 2025, 20:15
Do: 26 Września 2025, 2:15
talon-_-   Powód: BK na /g
Od: 2 Stycznia 2025, 20:41
Do: 2 Stycznia 2025, 22:41
talon-_-   Powód: Celowy taran.
Nałożone przez: hjpr
Od: 23 Grudnia 2024, 8:22
Do: 27 Grudnia 2024, 8:22
talon-_-   Powód: Brak kultury.
Nałożone przez: TheArasik.
Od: 12 Grudnia 2024, 18:29
Do: 13 Grudnia 2024, 0:29
talon-_-   Powód: Celowy taran
Od: 2 Lipca 2024, 22:30
Do: 6 Lipca 2024, 22:30
talon-_-   Powód: Skok z MC podczas pościgu.
Nałożone przez: Mefju4
Od: 1 Czerwca 2024, 12:41
Do: 1 Czerwca 2024, 14:41
talon-_-   Powód: BK
Nałożone przez: |NT|TrondoZPL
Od: 4 Kwietnia 2024, 18:29
Do: 7 Kwietnia 2024, 18:29
Nałożone przez: Likoss123
Od: 28 Marca 2024, 14:41
Do: 28 Marca 2024, 17:41
Nałożone przez: |NT|TrondoZPL
Od: 1 Marca 2024, 19:00
Do: 4 Marca 2024, 19:00
talon-_-   Powód: Celowe taranowanie gracza, VDM pojazdem.
Nałożone przez: pepsiak01
Od: 29 Stycznia 2024, 21:02
Do: 5 Lutego 2024, 21:02
talon-_-   Powód: Obraza admina
Nałożone przez: zloty113
Od: 19 Lutego 2023, 16:05
talon-_-   Powód: Całkowity brak kultury do członka administracji, wjazd na rodzinę.
Nałożone przez: Veon.ogf
Od: 11 Listopada 2022, 11:43
talon-_-   Powód: Celowe blokowanie mechanika, odwalanie mimo wcześniejszych ostrzeżeń.
Nałożone przez: Lekorz47
Od: 11 Listopada 2022, 11:41
Do: 12 Listopada 2022, 11:41
talon-_-   Powód: CBK
Nałożone przez: kzedo
Od: 10 Listopada 2022, 17:30
Do: 13 Listopada 2022, 17:30
Nałożone przez: Specjalista
Od: 5 Listopada 2022, 8:43
Do: 5 Listopada 2022, 18:43

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?:discord tak mumble srednio
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:proste jak słońce i jasne jak drut
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?:nie
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?:10-20
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku):nie
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je):nie ale przez mundurowke znam duzo komend
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:praca w safd zawsze mi sie podobala i chcialbym otrzymac szanse poniewaz chce odmienic swoj los na tym serwerze i zaczac cos robic ciekawego

Edytowane przez talon-_-

Login: haniba
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Khalifa, HeisenTsfel, 
KochamZbyka, KTN
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): ktn2137
Imię: Krystian
Staż na serwerze: 1140 godzin
Coś o sobie: Siemka, wróciłem do gry na 4life po niespełna 10 letniej przerwie, dużo się pozmieniało tu i ówdzie. Z zawodu Technik lotniskowych służb operacyjnych, aktualnie kierowca zawodowy C+E wokół komina a więc czasu pod dostatkiem. Przed przerwą miałem zaszczyt służyć w SAFD za czasów Bartecky'ego, fajnie wspominam ten czas, pamiętam że bardzo lubiłem służbę, Akcje RP, Gaszenie pożarów czy odgrywanie wypadków. Z hobby to lubię żużel, dobrą gierkę AAA czy historie wokół okresu II WŚ.  
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):

Spoiler

24 Grudnia 2025, 9:21 >> Wyciszenie gracza HeisenTsfel przez TrondoZPL*, powód: BK (Ważne do: 24 Grudnia 2025, 11:21)
20 Grudnia 2025, 18:01 >> Wyciszenie gracza HeisenTsfel przez Sheba, powód: CBK w strone gracza. (Ważne do: 21 Grudnia 2025, 18:01)
21 Czerwca 2025, 11:17 >> Wyciszenie gracza Khalifa przez TrondoZPL*, powód: BK ( recydywa ) (Ważne do: 24 Czerwca 2025, 11:17)
18 Czerwca 2025, 20:24 >> Wyciszenie gracza Khalifa przez Ulgi, powód: CBK (Ważne do: 20 Czerwca 2025, 20:24)
8 Października 2016, 22:04 >> Wyciszenie gracza Khalifa przez BartekZRK, powód: CBK Do SAFD (Ważne do: 11 Października 2016, 22:04)
13 Maja 2016, 19:53 >> Zbanowanie gracza Khalifa przez BarteckY, powód: znakkrzyza (Ważne do: 16 Maja 2016, 19:53)
26 Stycznia 2016, 18:00 >> Zbanowanie gracza Khalifa przez BarteckY, powód: Branie udziału w evencie na słuzbie. (Ważne do: 27 Stycznia 2016, 18:00)
24 Stycznia 2016, 16:14 >> Zbanowanie gracza Khalifa przez BarteckY, powód: brak poszanowania do munduru (Ważne do: 24 Stycznia 2016, 17:14)

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak posiadam i potrafię się nimi obsługiwać. 
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak , Proste jak słońce i jasne jak drut
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 15-20 godzin tygodniowo.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): W innych niż SAFD nie.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Obecnie nie, ze względu ma wyuczony zawód trochę liznąłem LSP. 
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Ponieważ moim celem jest uczestniczenie w życiu frakcji, bycie aktywnym członkiem. Chcę aby wybrzmiało to że do frakcji nie kandyduje po to aby zarabiać. Myślę, że trochę wiedzy z zakresu ochrony przeciwpożarowej mi w głowie zostało. Moim atutem jest też ukończony kurs podstawowy ADR. 

Login: Alkachu
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Alkachu , Wujek_StALL/IN
Identyfikator discord: norciuwariat
Imię: Norbert
Staż na serwerze: 83h
Coś o sobie:  Mam na imię Norbert, mam 25 lat. Na co dzień interesuję się programowaniem, elektryką oraz tematami związanymi z Home Assistantem i automatyką. Lubię też żużel oraz wędkarstwo, przy którym można się wyciszyć i odpocząć od codziennych obowiązków. Jestem osobą spokojną, komunikatywną i chętną do nauki. Potrafię współpracować z innymi, słuchać poleceń oraz dostosować się do zasad panujących w danej organizacji. Na serwerze staram się grać kulturalnie i rozwijać swoją postać w klimacie RPG. Lubię aktywności, które wymagają zaangażowania, odpowiedzialności i współpracy, dlatego frakcja SAFD bardzo mnie zainteresowała. Uważam, że dobrze odnalazłbym się w służbie, ponieważ potrafię zachować spokój, szybko się uczę i nie mam problemu z przyjmowaniem uwag od bardziej doświadczonych osób.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie byłem karany na serwerze
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:  Tak, Proste jak słońce i jasne jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 15-20h
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Wybrałem SAFD, ponieważ jest to frakcja, która wymaga odpowiedzialności, współpracy oraz dobrej organizacji. Podoba mi się klimat tej służby, możliwość brania udziału w akcjach ratowniczych oraz odgrywania realistycznych sytuacji w świecie RPG. Interesuję się również elektryką i technicznymi tematami, dlatego działania związane z pojazdami, sprzętem oraz organizacją akcji bardzo mi odpowiadają. Uważam, że powinienem otrzymać szansę, ponieważ jestem osobą zaangażowaną, spokojną i chętną do nauki. Potrafię pracować w zespole, stosować się do poleceń oraz zachować odpowiednie podejście do powierzonych obowiązków. Wiem, że mój staż nie jest ogromny, ale chcę pokazać, że nadrabiam to zaangażowaniem, kulturą oraz gotowością do nauki.

Login: p0li4en
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): p0li4en
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): p0li4en

Imię: Piotr
Staż na serwerze:  17h

Coś o sobie: Aktywnie spędzam wolny czas, grając w gry komputerowe, takie jak MTA, War Thunder czy CS. Interesuję się służbami mundurowymi, zwłaszcza wojskiem i strażą pożarną. Na co dzień lubię rozwijać swoje umiejętności, spędzać czas na świeżym powietrzu, spotykać się ze znajomymi. Chętnie podejmuję nowe wyzwania i staram się aktywnie wykorzystywać każdy dzień.

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):  Nie byłem karany.
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak.

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:  Tak "Proste jak słońce i jasne jak drut".

Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie.

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: od 10-15 godzin tygodniowo.

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie pełniłem służby w innych frakcjach.

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie posiadam.

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:  Ponieważ chciałbym spróbować czegoś nowego na serwerze. Frakcja podoba mi się pod względem skryptowym jak i fizualnym. Dla czego akurat ja? przedewsztkim Charakteryzuje mnie  cierpliwość,  kultura , oraz umiejętność  Jestem osobą miłą, pomocną, otwartą. Moja znajomość frakcji jest  dobra. Zależy mi na pomocy graczom. Koniecznie zostanę na serwerze długo jak i w frakcji. Jestem osobą pomocną i kulturalną, znam ortografie. Potrafiłbym dawać dobry przykład graczom i z dumą reprezentować serwer jak i frakcje. 

Edytowane przez p0li4en

Login: Lewix
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Lewix
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): black.z.czatu.
Imię: Dawid
Staż na serwerze: 337h
Coś o sobie:  Jestem osobą która lubi spędzać czas na świeżym powietrzu oprócz tego, wartościowe są dla mnie relacje z przyjaciółmi przez co spędzamy często czas dodatkowo jestem osobą asertywną czyli umiem wyrazić swoje zdanie czy różne opinie w sposób bezpośredni oraz oczywiście szanuje zdania innych jestem również osobą cierpliwą oraz wyrozumiałą wobec innych przez co jestem znakomitym słuchaczem co na pewno mi się przydaje w różnych sytuacjach między innymi również mi się przyda w SAFD.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie byłem karany.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, Proste jak słońce i jasne jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Myślę że około 10-11h
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak pełniłem w sara na stanowisku pracownika po czym odszedłem w tym miesiącu
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie posiadam
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Nad dołączeniem do SAFD zastanawiałem się jakiś czas po czym stwierdziłem że jest to frakcja która mi najbardziej odpowiada przez moją chęć do nauki zdobędę na szkoleniach potrzebną mi wiedzę do zdania egzaminu i będę mógł to w stanie udowodnić egzaminem końcowym jeśli tylko przejdę przez poprzednie etapy rekrutacyjne prócz tego potrafię współpracować z innymi oraz odpowiednio się podporządkować zasadom które panują we frakcji.

Edytowane przez Lewix

Login: siema37
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Sway
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): swaylish
Imię: Konrad
Staż na serwerze: 70 godzin
Coś o sobie: 
Cześć, na MTA gram od 2017 roku, na tym serwerze na poważnie od jakiegoś roku (Grałem na innym, na którym zdobyłem pokaźny majątek i ten serwerek upadł, jakoś wtedy przez dłuższy czas chęci na gierkę nie miałem)

Spoiler

Mute na jeden dzień w grudniu 2024 - BK
Zakaz prowadzenia pojazdów na 3 dni w czerwcu 2025 - taranowanie
Mute na jeden dzień we wrześniu 2025 - BK

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 8-12
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: 
Głównie będąc szczerym chodzi mi o możliwość odgrywanie Role-Play, grywałem na takich serwerach sporo w swoim życiu i co by nie mówić na 4Life nie będąc w frakcji jest mało możliwości co do tego, a jest to według mnie bardzo ciekawe urozmaicenie gierki - Staż na tym serwerze nie jest pokaźny, dlatego wątpię w to, że mnie przyjmiecie - ale z góry wam mówię, że w przypadku pozytywnego rozpatrzenia podania - nie zawiedziecie się :)
Pozdrawiam <3

Login: Ziutek<3
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Ziutek<3
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): lewy_998
Imię: Filip
Staż na serwerze: 120h
Coś o sobie: Mam na imię Filip, mam 17 lat, od niedługiego czasu jestem aktywną osobą na serwerze, interesuję się strażą pożarną, komputerami, budownictwem oraz grafikami, jestem osobą kreatywną i potrafię podejmować trudne decyzje w stresowych sytuacjach
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):nie
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: tak potrafię
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: tak, proste jak słońce i jasne jak drut
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: nie
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: teraz w okresie wakacyjnym po 3-4 h godziny dziennie czyli tygodniowo około 19-24 h 
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Jeszcze nie miałem okazji 
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): tak mam, od 2020 roku należę do OSP w moim mieście, na co dzień poszerzam swoją wiedzę na temat pożarnictwa i za dwa lata po ukończeniu technikum będę aplikować do Szkoły Aspirantów Państwowej Straży Pożarnej.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: SAFD ponieważ straż to moja pasja, wiedza w tej dziedzinie wchodzi mi do głowy bardzo szybko, a powinienem się dostać ponieważ jestem osobą miłą, twórczą i troskliwą 

Edytowane przez Ziutek<3

Login: kusnix
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): kusnix
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): kusnix

Imię: Kuba
Staż na serwerze: 226 godzin

Coś o sobie: Witam, jestem Kuba i mam 17 lat. Uczę się na kierunku Technik Elektromechanik Pojazdów Samochodowych. Moją główną pasją jak i zainteresowaniem jest motoryzacja, dlatego w czasie wakacji pracuje u taty w warsztacie samochodowym. Lubię pracę zespołową i dobrze odnajduję się we współpracy z innymi.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, proste jak słońce i jasne jak drut.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 15-20 godzin
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Od zawsze interesowała mnie tematyka straży pożarnej oraz uważam, że SAFD jest najciekawszą frakcją na serwerze, dlatego to ją wybrałem oraz stwierdziłem, że świetnym pomysłem będzie sprawdzenie się w niej. Tak jak pisałem, odnajduje się w zespole i jestem dokładny w tym, co robie, oraz dobrze wchłaniam różnego rodzaju szkolenia itp., zatem uważam, że świetnie sobie poradzę z pracą w SAFD.

Edytowane przez kusnix

Login: MRkwiatek

Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): widzew11 

Identyfikator discord maly_jasiu._52741

Imię: Jan

Staż na serwerze:  254godz 

Coś o sobie: Witam, mam na imię Jan i mam 16 lat. Lubię nie raz oglądać jakieś filmiki związane ze strażą, lubię pracę strażacką 

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie byłem karany 

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 15-22 godzina 

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): NIE zbyt Ale nie raz jest tak że często.

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Chciałbym dołączyć do SAFD. Chciałbym dostać się do tej frakcji bardzo, lubię takie frakcje i żale mi na tym pozdrawiam. 

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin