Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Nowa praca?

Stanik*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, przychodzę do was z pewną propozycją - jest nią nowa praca, mam na myśli pracę Rybaka.

Na czym by ona polegała?

Polegałaby oczywiście na łowieniu ryb. Zastanawiałem się na podziałem tej pracy na dwie główne kategorie.

• Profesjonalne (alá zawodowe - czyli stricte praca taka jak np. kuriera, laweciarza),
  • Rozrywkowe (tutaj można byłoby odejść od pojęcia, że będzie to praca, a coś w stylu zwalczeniu nudy podczas gry na 4Life).

Różnica pomiędzy nimi polegałaby na tym, że praca Rybaka jako Profesjonalna, będzie dostępna na określonych (może i też płatnych) łowiskach, a Rozrywkowa byłaby dostępna na dowolnych łowiskach i nie tylko. Oczywiście warto zadbać o balans.

• Łowiska będą miały "szansę na złowienie jakiejś ryby" - łopatologicznie - im rzadsza ryba, tym więcej kasy za jej wyłowienie. Aby uniknąć sytuacji, gdzie jedno łowisko jest pełne graczy, a reszta świeci pustkami, wartości te będą zmieniać się codziennie.
  • Na jakimś łowisku będzie dostępna ryba, której nie ma na innych łowiskach (tu fajna byłaby możliwość użycia przynęt, o czym wspomnę).
  • Aby uzyskać kartę rybacką, trzeba by było ileś czasu, bądź ryb złowić. Karta będzie płatna i będzie narzucać pewne limity, mam tu na myśli wyposażenie. Sprzęt profesjonalny będzie dostępny tylko, gdy będziemy takową kartę posiadać.
  • Może żeby było ciekawiej, osoby nie mające karty rybackiej  i tak będą mogły wejść na płatne łowiska, ale SAPD będzie mieć możliwość skontrolowania rybaków, czy tą kartę posiadają - w przeciwnym razie, oczywiście mandat i/lub zakaz łowienia na określony czas.
  • Myślałem nad tym, aby wyłowić rybę, należałoby naprzemiennie naciskać Spację i LPM, oczywiście z odpowiednią szybkością, ani za szybko (mocno), ani za wolno (lekko).

Utworzy się też sklepy wędkarskie.

• Żeby było prościej - do łowienia wystarczyłaby nam tylko wędka.
  • Żeby było realniej - do kupienia będą też potrzebne np. kołowrotki, przynęty, itd.

Tu zostawiam wybór. Do kupna będą też możliwe jakieś łodzie, aby łowienie było możliwe na większą skalę.

Gdzie by to się znajdowało?

Na pewno jedno (może i płatne) łowisko znajdowałoby się w Bayside. "Darmowe" łowiska znajdowałyby się szczególnie w miejscach, gdzie na graczy bywa mniej, np. niedaleko Las Payasdas, Las Barrancas, Blueberry, Palomino Creek, obok pracy kuriera, itd.

Dodatkowo...

Myślę, że fajnym urozmaiceniem i zachęceniem do pracy w tym zawodzie byłaby dostępność jakiś wyzwań dnia, konkursów itp.

Moim zdaniem praca może być dość ciekawa, zwłaszcza, gdy będą dostępne wspomniane wyzwania/konkursy.

(Tak wiem, ta praca jest na "konkurencyjnym" serwerze)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin