Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Szachista oskarżony przez Wampiros

Wampiros
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Szachista
    Data i godzina zdarzenia:20.01.2020
    Pełen opis sytuacji: Okej to tak był pościg za moim samochodem uciekałem w uliczki panie policjancie mówię to kolejny raz przez przypadek wpadłem rancherem do wody nie chciałem tego zrobić i się utopiłem potem pisałem do cb czy powtarzamy pościg powiedziałeś nie i po 10 min dostałem Jaila za "Odmowa przyjęcia mandatu" teraz tak chciałem zapytać gdzie mi dałeś propozycje mandatu że ją odrzuciłem? chciałem to normalnie rozegrać z tobą ale bez dogadania się bo od razu było słowo "NIE" dziękuje i jeżeli coś ja zrobiłem źle to przepraszam. 
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: Niestety nie mam żadnych ss bo nie myślałem że dostane Jaila ale mam loga jak coś [2020-01-20 20:20:24] [Output] : ✔ Zostałeś/aś przeniesiony/a do więzienia.
[2020-01-20 20:20:24] [Output] : ✔ Powód: Odmowa przyjęcia mandatu
[2020-01-20 20:20:24] [Output] : ✔ Czas, który musisz odsiedzieć to 174 minut/y

Uszanowanie, Cadet szachista* z SA Police Academy.

Zacznijmy od tego, że trwał za tobą pościg, który rozpoczął @KubsoneK* którego prosiłbym tutaj o wypowiedz, bo to na podstawie jego zeznań z pościgu został Panu wystawiony mandat. Wjechał Pan w „doki” jeżeli tak to można nazwać i usilnie próbował Pan się przecisnąć — mieliśmy podejrzenia, że może być w tamtym miejscu łódź. Następnie przejechał Pan wokoło i wtedy udało się wjechać. Nie wiem, czy spadł Pan celowo do wody, czy nie, z naszej perspektywy wyglądało to tak jakby było to zrobione umyślnie, wskoczyłem do wody i zacząłem płynąć za Panem i właśnie w tym momencie zaczął Pan schodzić coraz niżej aż doszło do tego, że Pan się udusił pod wodą.
Napisał Pan czy można powtórkę i w tym momencie spytałem się @DanieK co robimy, dostałem odpowiedź, że żadnej powtórki nie będzie, więc tak też Panu powiedziałem.
Został Panu podliczony mandat 7300, a nie wiem, czy Pan wie, czy nie za utopienie pojazdu jest jail x2. A jako iż nie miał jak Pan tego mandatu zapłacić, pełnoprawni uznali, iż zostanie Pan wsadzony po PID.
Posiada Pan mnożnik 1.2 przez punkty karne - ✔ 7300 x 1.2 = 8760 PLN. A jak wiadomo każde 100 PLN - 1 minuta więzienia, czyli wychodzi ~87 minut, x2 przez utopienie pojazdu = 174 minuty.
Myślę, że rozwiałem wszelkie wątpliwości. Prosiłbym również o wypowiedź pełnoprawnych których oznaczyłem.
Jeżeli zarząd stwierdzi, że coś jest niejasne mogę podesłać ss'y z mojej perspektywy oraz @DanieK

Edytowane przez szachista*

1 minutę temu, Wampiros napisał:

Okej czyli nie mogę już zapłacić? mandatu bo nie miałem przy sobie pieniędzy a wgl nie pisałeś nic o mandacie więc może to moja wina i chcę ją naprawić i pytam czy mogę jutro zapłacić mandat za pomocą przelewu? Oraz usunięcie więzienia 

Niestety, nie ma możliwości zapłacenia mandatu. Sam Pan mówi iż nie posiada Pan takiej kwoty więc myślę że wszystko zostało wyjaśnione.

Witam, Police Officer I KubsoneK* 

Jako iż ja rozpocząłem za tobą ów pościg to też widziałem praktycznie wszystko co robiłeś, wielokrotne skakanie, 0 RP czyli ani razu nie odegrałeś ani jednej stłuczki ani uderzenie po pewnym czasie wjechaliśmy na doki w San Fierro [ obok statku wojskowego ] i tam zacząłeś się kręcić tak jak wcześniej szachista* wspomniał mieliśmy podejrzenia,że będziesz robił przesiadkę także zachowaliśmy wszystkie środki ostrożności. Jako iż byłem drugą jednostką zablokowałem wyjazd z terenu. Po chwili usłyszałem,że wpadłeś do wody następnie się utopiłeś a ja takiego zachowania nie lubię gdyż po prostu mogłeś się poddać albo nawet uciekać w wodzie jednak wybrałeś opcje gdzie się utopiłeś po chwili uzgodniliśmy z DanieK że polecisz do jaila przez PID oraz twój wyrok zostanie pomnożony x2 za utopienie ów auta. Kolejna sprawa czyli powód wsadzenia ciebie do jaila widnienie tam "Odmowa przyjęcia mandatu" ponieważ jak mogłeś przyjąć mandat skoro się utopiłeś także mam nadzieję,że ten temat został wyjaśniony. Kolejna sprawa czyli twoja wiadomość /pm odnośnie "powtórki" nie zgodziliśmy się na taki warunek przez twoje "odwalanie" na ów pościgu gdybyś chociaż jeździł w miarę normalnie dałoby radę coś z tym zrobić i nie byłoby potem takiego problemu jak ta skarga. Mandat został podliczony na podstawie tego co robiłeś itd. itp. wyszło 8730PLN także jest to 87minut x2 czyli prosta matemtyka 87 x2 = 174 minut także tyle w tym temacie. Mam nadzieję,że wyjaśniłem Ci wszystko. 

Jeśli nie posiadał Pan gotówki to i tak nie było mowy o przyjęciu mandatu, z tego oto powodu, nie ma u nas czegoś takiego jak "zapłacenie mandatu w innym terminie".
Utopiłeś się celowo, funkcjonariusze nie będą Ciebie ganiać.

Edytowane przez c0veR

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin