Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Broszko - oskarżony przez lukasz566

lukasz566
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Broszko
    Data i godzina zdarzenia: Mniej więcej 11:25 22.09.2020
    Pełen opis sytuacji: Otóż tak, uciekałem przed policją więc postanowiłem udać się na dm lecz gdy tylko tam wjechałem policjant broszko mnie zabił więc postanowiłem że jak się zrespiłem w lv że pojadę sobie na kopke i nagle po około 2 minutach przeteleportowano mnie do więzienia z powodem podanymi poniżej. I też nie wiem który policjant konkretnie mnie wsadził do więzienia więc daje ss z chwili w której zostałem do więzienia przeteleportowany.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: [2020-09-22 11:11:51] [Output] : ● Znalazłeś/aś się w strefie bezprawia!
[2020-09-22 11:11:52] [Output] : * Zostałeś zabity przez gracza Broszko.

Screenshot_2.png

Screenshot_1.png

Edytowane przez lukasz566

Witam, Detective I Broszko z San Andreas Police Department. Zaczynając od początku nie wiem dlaczego jest na mnie ta skarga ale się wypowiem. Ani nie rozpoczynałem tego pościgu ani Ci nie podliczałem tego mandatu. Podczas rannej służby został zgłoszony pościg przez innego Officera więc postanowiłem się dołączyć, kierowałeś się w stronę Los Santos na strefę DM więc osoba, która dowodziła na pościgu dała zgodę na ostrzał oraz kolczatki. Kiedy dostałeś opony wjechałeś w uliczkę, która prowadziła w stronę bilbordu na DM, wtedy oddałem ostrzał(żebyś miał wszystkie opony) i każdy myślał, że razem ze swoim kolegą wyszliście z infernusa i skoczyliście z bilbordu (pytałem się na kanale czy ktoś to widział i officer @rekin.rw powiedział, że tak i nawet, że ma powtórkę). Podczas gdy goniliśmy twojego kolegę w kanałach postanowił się wysadzić i wtedy pościg się zakończył. Całym pościgiem dowodził @Veon

Uszanowanie, z tej strony Sergeant I rekin.rw z San Andreas Police Department.
Jako iż jest więcej pytań niż odpowiedzi i zostałem oznaczony to wypowiem się na temat zamieszczonej skargi. W godzinach porannych/ wczesno przedpołudniowych w mieście Las Venturas miało miejsce zatrzymanie drogowe na pojeździe mki,- Sultan Kombi. Podczas standardowego zatrzymania kierujący ów pojazdem podjął nim ucieczkę, dzięki szybkiej reakcji obecnego nieopodal patrolu został rozpoczęty za nim pościg zmotoryzowany. Kierujący uciekał głownie przez miasto Las Venturas, po około 10 minutach odbił jednak na rondo znajdujące się na autostradzie Las Venturas a z niego zjechał zjazdem prowadzącym do miasta Los Santos.  Officerowie uczestniczący w pościgu doskonale zdawali sobie sprawę z tego iż uciekinier może kierować się na strefę DM, jako iż pościg zagrażał osobą postronnym (cywilom) jak i Officerom zostały wydane zgody na użycie kolczatek podczas stosowania blokad drogowych w celu szybkiego i sprawnego ujęcia uciekiniera przez przebicie opon w jego pojeździe. Niestety przez dużą prędkość pojazdu jak i kordonu nie udało się bezpiecznie zaaranżować żadnej blokady, tym samym pościg trafił na strefę DM, kierujący Sultanem udał się od razu na dzielnice Grove Street gdzie czekała już zasadzka na funkcjonariuszy Police Departamentu. W kierunku kordonu został otworzony ogień tym samym osłaniając się wzajemnie jak najszybciej opuściliśmy strefę zagrożenia, koordynując się tym samym nieopodal dzielnicy Ganton. Podczas ustalania planu wejścia w strefę zagrożenia, jeden z Officerów przeprowadzający kontrole na ów Sultanie dostrzegł jego kierowcę w innym pojeździe mki,- Infernus na miejscu pasażera. Obecny na działaniach Supervisor- Captain I @Veon podjął decyzję o zatrzymaniu ów kierowcy poprzez Felony Traffic Stops (FTS). Kierujący pojazdem mki,- Infernus jednak nie zatrzymał się i został rozpoczęty/ wznowiony pościg podczas którego okazało się iż kierującym ów pojazdem jest sam oskarżyciel @lukasz566. Oskarżyciel/ uciekinier sprawiał ogromne zagrożenie w ruchu drogowym dla osób postronnych jak i samych funkcjonariuszy, jako iż istniało realne zagrożenie życia dla naszych Officerów wydana została zgoda na ostrzał ów pojazdu przy pomocy broni palnej będącej na wyposażeniu każdego Officera. W pewnym momencie jednostka P1 (jednostka Officera @broszko) znalazła się przy alejce a sam uciekinier wraz z pasażerem odbili w nią, tym samym podejmując najbardziej racjonalną decyzję Officer @broszko zablokował wyjazd z ów alejki swoim pojazdem służbowym i sam ryzykując życiem oddał serię strzałów w kierunku uciekinierów. Podejrzani chcieli wyskoczyć z ów alejki przez znajdujący się tam bilbord (podobnie jak w misji "Jednoczenie rodzin"-  ( fragment ów manewru zamieszczony jest w 8:0 min filmiku)

Niestety przez niskie podwozie pojazdu mki,- Infernus nie udało im się to tym samym prędko opuścili swój pojazd i nie mając innej drogi ucieczki wyskoczyli w kierunku autostrady. Podczas wykonywania skoku było widzianych dwóch podejrzanych, natomiast po wylądowaniu został tylko 1 co sugeruję że 1 musiał zginąć podczas oddawania ów skoku, natomiast drugi podczas pościgu pieszego popełnił samobójstwo wysadzając się granatem. 

Chciałbym tylko dodać że nawet jakbyśmy nie policzyli tych 30 min za celowe zabicie się i tak miałby Pan 240 min więzienia:
-kwota mandatu (9300 Pln z Pańskim mnożnikiem 1,6 daje nam kwotę 14880 w zaokrągleniu  daje nam 149 minut)
-był Pan poszukiwany na podstawie listu gończego (wpis) o wadze 30 min, co daje nam już 179 minut.
- dodatkowo wjazd na strefę DM- 20 min, 
-zagrożenie życia funkcjonariuszy lub osób trzecich- 20 min 
-użycie broni palnej wobec SAPD-20 min 
Łącznie wyszło nam 239 minut, zatem jeśli żąda Pan odszkodowania jestem w stanie je pokryć ale tylko i wyłącznie za tą 1 minutę, która została omylnie przeze mnie dodana. 

Poniżej przedstawiam również fragment filmiku w którym widać to że o godzinie 11:11:52 nie był Pan nawet na strefie DM. Dodatkowo wszyscy z obecnych funkcjonariuszy są pewni że na pewno z pojazdu wysiadły 2 osoby, a podczas gdy wyszły nikt nie oddawał strzałów tylko ruszyliśmy w pościg pieszy.
unknown.png

Z poważaniem rRM09iB.png Sergeant I rekin.rw

Edytowane przez rekin.rw

28 minut temu, lukasz566 napisał:

Logów nie okłamieszimage.png.8813697c6467bdbf4987a51958118f49.png

Nikt nie chcę tu nikogo okłamać, tylko wyjaśnić zaistniałą sytuację. Z racji tego że @Broszko nie był na strefie DM nie dostał ów loga z potwierdzeniem zabójstwa. Z tego co się orientuję to w Pana gesti leży napisanie do któregoś z officerów będących na pościgu o tym że został Pan zabity. Żaden z nas nie otrzymał takowej wiadomości a widzieliśmy jak zostają oddane skoki z bilbordu w kierunku autostrady przez co mieliśmy prawo sądzić że celowo planujecie się zabić by uniknąć kary. Nasze domysły potwierdził później Pański kolega który gdy znalazł się w sytuacji bez wyjścia rzucił pod siebie granat. Nie mniej jednak tak jak wspominałem ów zabójstwo nie miało by większego wpływu na czas więzienia. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin