Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika, maxwell187 oskarżony przez Szadek

Szadek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowny panie!

Nieznajomość KRD widać po twoim stylu jazdy. Ograniczenie prędkości na tej drodze wynosi 120km/h. Na twoim liczniku w momencie uderzenia we mnie masz przeszło 230km/h

. 9ZLDKAah.jpg

Po drugie jakbyś chciał uniknąć kolizji to byś nie skręcił w prawo we mnie a uciekł na drugi pas. Na nagraniu widać dokładnie moment jak we mnie skręcasz. Dodatkowo nie raczyłeś nacisnąć na klawisz odpowiadający za hamowanie. Z racji, że poprzez prace jaką wykonuje w realu kwalifikuje się to pod wymuszenie ubezpieczenia. Ja już włączyłem się do ruchu gdy we mnie uderzyłeś. Nie mam nic więcej do dodania, czekam na wypowiedź Zarządu.

maxwell187

Królu Złoty

Jechałem za szybko, ale to ty wymusiłeś pierwszeństwo a jakbym jechał 130 to już też moja wina, bo przekroczyłem prędkość? No ja powiem tak: Wymuszenie ubezpieczenia było by gdybym np jeszcze ci zajechał i zahamował. W tym momencie nie oszukuje się, ale naprawdę się zagapiłem już nie było szans uniknąć manewru. Zobaczyłem cie przed maską. Tam co opisałeś to faktycznie pojechałem na prawo, ale to jest przyzwyczajenie z odbiciem na prawo. Zrobiłem to nieumyślnie próbowałem uniknąć kolizji. 

Wymuszenie pierwszeństwa zachodzi zawsze, kiedy wykonany przez nas manewr zmusi kierowcę samochodu jadącego drogą z pierwszeństwem przejazdu do hamowania, a nawet zmniejszenia prędkości.

@Szadek, gdybyś zachował dozwoloną prędkość to zapewne pracownik ze spokojem by wyjechał.

@maxwell187 natomiast mimo wszystko powinien zachować większe środki ostrożności, pomimo iż sytuacja wynikła prawdopodobnie w związku ze zbyt wysoką prędkością oraz jak to sam stwierdziłeś Szadek "Twojego zagapienia się".

Myślę, że Twoje zaniedbania @Szadek podczas prowadzenia pojazdu doprowadziły do tej sytuacji, a głównym winowajcą jesteś Ty, natomiast sam @maxwell187 tak jak już wcześniej wspomniałem powinien być bardziej uważny, żeby mimo wszystko spróbować uniknąć tej sytuacji.

Myślę, że powyższe pouczenie w tej skardze jest wystarczające dla obu stron. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin