Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4life News - Wywiad z niesamowitą parą. Przed państwem Hisia i Nivorm.

Deilo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

flvn7IF.png

Witajcie ponownie. Z tej strony Młodszy Redaktor @Deilo z Redakcji 4Life News. Dziś przychodzę do Was z kolejnym wywiadem, rzadko spotykanym w naszym dziale. Postanowiłem, że wywiad przeprowadzę z prezenterami serwerowego Radia 4Music, ze Starszą Prezenterką Specjalistką @Hisia oraz z Prezenterem Specjalistą @Nivorm. Zapraszam do lektury!

zELwXNJ.png

D - Deilo
H - Hisia
N - Nivorm

zELwXNJ.png

f06c18s.png

zELwXNJ.png

D: Witam, jestem Młodszy Redaktor Deilo, z Redakcji 4Life News. Czy chcielibyście udzielić mi wywiadu?

N: Jak najbardziej za. Z wielką przyjemnością.

H: Jak najbardziej na tak, super pomysł. 

D: Super. No to wedle redakcyjnej tradycji na początek, my czytelnicy chcemy się o Was czegoś dowiedzieć z życia prywatnego. Więc przedstawcie się nam. Jak macie na imię, ile macie lat, skąd pochodzicie, co robicie na co dzień i czym się interesujecie?

N: Ja na imię mam Łukasz, lat 20, choć za 2 miesiące skończę 21. Pochodzę ze wschodu Polski, dokładniej wolę nie zdradzać, kto wie, ten wie. Na razie, jestem na studiach informatycznych, za 2 tygodnie pewnie już nie będę. Interesuję się motoryzacją, muzyką, angielską Premier League (ManUtd <3), komputerami oraz Starszą Prezenterką Specjalistką z radia 4Music.

H: Jak już niektórzy wiedzą na imię mam Gabriela i we wrześniu skończę 20 lat. Interesuje się informatyką, grami oraz muzyką. Kiedyś jeszcze sportem, ale po kontuzji niestety już nie mogę ćwiczyć. Mieszkam na północnym zachodzie Polski. Na co dzień głównie gram w gry oraz uczestniczę w życiu radia 4Music.

D: Zajmiemy się na chwilę Nivormem. Wspomniałeś, że interesujesz się angielską Premier League. Czym to jest?

N: W skrócie, angielska liga piłki nożnej. Od bardzo długiego czasu kibicuje czerwonym diabłom, czyli Manchesterowi United właśnie. Mimo że sam nie umiem grać, to kibicuję im jak najmocniej i mam nadzieję, że nie zepsują obecnego sezonu.

D: Rozumiem, to Hisia może teraz. Interesowałaś się kiedyś sportem, lecz po kontuzji przestałaś. Czy możemy się dowiedzieć jaki sport trenowałaś i czy zyskiwałaś osiągnięcia jakieś?

H: Nie było to coś wielkiego, głównie sama lubiłam pojeździć na rolkach albo pograć w piłkę. Byłam w drużynie piłki nożnej dawno temu, bo w podstawówce. Niestety będąc w gimnazjum, doznałam poważnej kontuzji kolana przez co do tej pory mam bardzo ograniczone możliwości, jeśli chodzi o sport, a nawet zwykłe życie. Większych osiągnięć, jeżeli chodzi o puchary i tak dalej nie miałam. 

D: No rozumiem. Ci gracze, którzy Was znają wiedzą dobrze, że w świecie realnym jesteście razem. Może chcecie zdradzić, jak się poznaliście, jak długo jesteście razem, kto do kogo pierwszy zagadał i jak wyglądało wasze pierwsze spotkanie?

N: Poznaliśmy się na discordzie, można powiedzieć, że całkiem przypadkiem, a było to rok i 3 miesiące temu i mniej więcej od tego czasu jesteśmy razem. Ja zagadałem jako pierwszy, udało się no i jest dzisiaj, jak jest. Pierwsze spotkanie było w Złotych tarasach, Hisia miała wtedy wycieczkę do Warszawy i udało się zobaczyć po raz pierwszy.  

H: Tak jak napisał Nivorm, poznaliśmy się na discordzie, który założyłam w sumie przypadkiem i napisał do mnie pierwszy i zaczęła się rozmowa. Jakoś po miesiącu bycia razem spotkaliśmy się po raz 1 w Warszawie, jako iż miałam wycieczkę, była to dobra okazja, aby się spotkać, a że nie mamy jakoś bardzo blisko do siebie, to trzeba było wykorzystać tę okazję. No i jesteśmy razem już troszkę sporo ponad rok. 

zELwXNJ.png

MQubuFd.png

zELwXNJ.png

D: Czyli internetowe związki istnieją. Przejdźmy do gry. Pierwszy zarejestrował się Nivorm, więc do niego skieruję to pytanie. Jak trafiłeś na serwer i co skłoniło cię do pozostania na nim?

N: Do grania tutaj namówił mnie kolega. Trochę pojeździliśmy, pobiegaliśmy po magazynie i stwierdziłem, że chcę tu zostać na dłużej. Do tej decyzji przyczynił się też obraz tego serwera na tle innych, podobnych. Każdy z nich ma swój styl i nieco inną rozgrywkę, natomiast to właśnie 4life najbardziej przypadł mi do gustu, zarówno pod względem "mechaniki" serwera jak i systemu gospodarki. No i ta podmianka Cheetaha... Innych aut zresztą również, coś wspaniałego. Jedyne co mogę powiedzieć, czego jestem najbardziej pewien, jest to, że żałuję, że nie zacząłem tutaj grać dużo wcześniej.

D: Czy początki były trudne? Jak sobie poradziłeś na początku przygody z 4Life?

N: Najtrudniej było się przyzwyczaić do miejsc na mapie, gdzie jest mechanik, giełda, cygan itp. Z czasem oczywiście wszystko było już wiadome, poza lokacjami osobiście nie przypominam sobie innych trudności. Co do tego jak sobie poradziłem, no cóż, uzbierałem na magazynie na pierwszą manankę, mam ją do dziś. Później pracowałem na kurierze i uzbierałem na Sentinela, dalej go posiadam, a później to już się jakoś potoczyło.

D: Pięć dni później na serwer dołączyła twoja dziewczyna Hisia, czy to ty ją namówiłeś do wspólnej rozgrywki na tym serwerze?

N: Zgadza się, zaproponowałem Hisi wspólne granie na 4life głównie ze względu na to, aby razem spędzić więcej czasu, wspólnie pracowaliśmy, czy jeździliśmy mananą. Kiedyś to było.

D: No to jak wiemy, że zaprosiłeś ją do gry. To teraz Hisia, powiedz nam czy chętnie przyszłaś na ten serwer, czy jednak miałaś dylemat, by tu dołączyć, że sobie nie poradzisz?

H: Troszke nie chętnie, ale krótka namowa Nivorma i się udało. Wiadomo, że miałam jakiś dylemat, nie wiedziałam, czy mi się spodoba i jak mnie przyjmie społeczność serwera, ale czas pokazał ze jednak zostałam pozytywnie przyjęta i bardzo się cieszę z tego powodu. 

D: I ja również się cieszę. Teraz pytanie do Was. Czy byliście w jakiejś frakcji lub chcecie dołączyć do niej? Jak tak to dlaczego akurat do niej?

H: Ja osobiście nie byłam w żadnej i raczej się nie wybieram, bo z moją znajomością mapy nie jest za dobrze i też raczej się nie nadaję, ale czas pokaże może kiedyś.

N: Nie byłem w żadnej frakcji. Nigdy mnie do tego nie ciągnęło, a nie ukrywam, ostatnio mam mało czasu nawet na zwykłe granie. Kto wie, może kiedyś zechcę dołączyć na przykład do TSA ze względu na formę pracy (bardzo lubię jeździć :D).

D: No rozumiem. Teraz przejdźmy do organizacji. Co możecie powiedzieć o tej organizacji?

N: Organizacja Family Drivers to w sumie moja pierwsza "poważna" organizacja. Jest tutaj kilka osób z radia jak i gracze niepowiązani z radiem, ale i tak ekipa całkiem zgrana  Baza znajduje się w dzielnicy Queens w San Fierro, bardzo blisko spawnu SF1. Posiadamy wiele ciekawych aut, wszystkie z nich znajdują się oczywiście przed bazą. Z tego miejsca pozdrawiam @Pawi.'ego, @SpeedPowerPL, @Krop'a, @SNowRC3 i oczywiście @Macio717, więc cały zarząd Family Drivers. 

D: Jak dostać się do organizacji?

H: Aby się dostać do organiacji, wystarczy mieć 15lat, 1000lp oraz minimum 150h, a to nie są jakieś duże wymagania. Jest wiele super osób i ogólnie fajna atmosfera wiec zapraszam chętnych do składania podań na subforum naszej organizacji.

zELwXNJ.png

PH0vByy.png

zELwXNJ.png

D: W takim razie chętnych graczy, którzy spełniają wymagania i chcą dołączyć do owej organizacji zapraszamy do obserwacji subforum w dziale organizacji i składania podań do niej podczas otwartego naboru. Przejdźmy chyba teraz do najważniejszej rzeczy, a mianowicie do Waszej przynależności do biznesu. Hisia, należysz do Radia 4Music dłużej niż Nivorm. Opowiedz proszę nam, co skłoniło cię do napisania podania do tego biznesu?

H: Po dołączeniu na serwer usłyszałam audycje jednego z prezenterów bodajże @KacperDyszka i mega spodobało mi się to, jak mógł rozmawiać z graczami oraz umilać im czas więc pomyślałam czemu nie i jak widać, udało mi się za pierwszym razem. Dokładniej w kwietniu, a egzamin zdałam 16 kwietnia i tego samego dnia stałam się pełnoprawnym prezenterem. Za niedługo mija rok, a ja czuje się bardzo dobrze w radiu.

D: Czy zamierzasz zmienić ten biznes? Czy raczej zostaniesz tu już na długo?

H: Jeśli bym miała odejść z Radia to tylko i wyłącznie wtedy gdy kończyłabym grę, chyba że zostanę wyrzucona, ale raczej się to nie stanie, bo przestrzegam regulaminu.

D: Rozumiem. Teraz Nivorm, jak zaczęła się twoja przygoda z radiem serwerowym?

N: Moja przygoda zaczęła się dzięki Hisi, której udało się mnie namówić do dołączenia do radia. Niestety, za pierwszym razem w maju się nie dostałem, musiałem czekać miesiąc na rekrutację w czerwcu i to właśnie wtedy dołączyłem. Udało mi się uzyskać Prezentera Miesiąca 2 razy we wrześniu i w październiku. Wtedy też awansowałem na szkoleniowca. No i tak to w wielkim skrócie wyglądało. 

D: Czy żałujesz dołączenia do radia?

N: Nie, w żadnym wypadku. Nigdy nie myślałem o odejściu, choć nie ukrywam, ostatnio mam coraz mniej czasu na granie. Nie mniej jednak nie żałuję tej decyzji, a wręcz przeciwnie, jestem naprawdę zadowolony, że tu przyszedłem. Polecam każdemu.

D: Dla mnie jesteście najlepszą parą podczas audycji, szczególnie na eventach. Dlatego grajcie nam jak najdłużej. Przechodzimy do ostatniej części tego wywiadu, a mianowicie chodzi o to, że według tradycji redakcji, osoba czy też osoby udzielającej odpowiedzi na pytania redaktora mają swój czas na pozdrowienia kogo tylko chce się. Czy chcecie skorzystać z tej opcji?

H: Chce powiedzieć, że jeśli za jakiś czas oboje będziemy dalej w radiu, to wspólne audycje będą częściej. Na sam koniec chcę bardzo podziękować za wywiad, było super. Chcę pozdrowić całą organizację FamilyDrivers oraz Radio 4Music, a także @Wantedmax @.MaQda @Pawi. @SpeedPowerPL @KacperDyszka @TheMistrzuu*@dyspozytor  @EdusZLoM @MarekZLoM.[*]. Jeszcze raz dziękuje za wywiad oraz chcę podziękować wszystkim słuchaczom moich audycji, także dziękuje administracji, która reaguje na nie korzystne wiadomości (w szczególności @LuKi16 @Princessa*) I jeśli o kimś zapomniałam, to przepraszam.

N: Jasne! Serdecznie pozdrawiam od siebie @.MaQda@Wantedmax, @BluntSoldier21, @Pawi., @SpeedPowerPL, @Happa, @TheMistrzuu*, @LuKi16, @Kubula, @Kozixon@SNowRC3, @Macio717, całą ekipę 191 ( @CiSu191, @Jasin191, @Suuz191 ), @BlueR., @EdusZLoM, @JanuszZlom@MarekZLoM.[*], @TrojdeN, @Motylv2, @izerex, @XenonPL., @Hubsonek, @progenxd, @Aurazo*, @Prokop, @Jvkub, @StoPro, @Roxel, @Matheusz02, @AdrianMazdaLover, @SkutyBizon420 i przede wszystkim całe radio 4Music, administrację i organizację Family Drivers oraz wszystkich słuchaczy! Dziękuję wam za to, że jesteście, dzięki wam widzę sens w tym co robię w radiu. Dziękuję i pozdrawiam również @Deilo za udzielony nam wywiad.

D: I ja dołączam się do pozdrowień, oraz dziękuję za to, że zechcieliście udzielić mi tego wywiadu. To był dla mnie zaszczyt. Pozdrawiam serdecznie.

zELwXNJ.png

Dla Redakcji 4Life News

Młodszy Redaktor @Deilo

Autoryzował: @pawelik001

• Starszy Administrator

Ładnie dopracowany wywiad. Oczywiście miło było poznać zakochanych, wytrwałości gołąbeczki!

Dziękuję ślicznie za pozdrowienia i ciepłe słowa. Oczywiście pozdrawiam również :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin