Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na NFZ

Akano
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: Akano
Nick osoby oskarżonej: NFZ
Powód napisania skargi: Holowanie auta prawidłowo zaparkowanego z kierowcą w środku z miejsca parkingowego (bezpłatnego). nieodstąpienie od czynności. Parking wyznaczony był.
Dowody: https://imgur.com/a/xyyfl9G

Edytowane przez Akano

Odpowiadam na skargę. To jest według Ciebie prawidłowo? Zaparkowałeś z dwóch stron wystając. Z jednej strony poza linię parkingu, z drugiej strony wjeżdżając prawie połową auta na chodniku. Dobrze wiedziałeś, że nie możesz tak stawać, bo wcześniej jak tam przejeżdżałem, to czekałeś, aż odjadę, żeby tak zaparkować. Byłeś świadomy jak parkujesz. Nie było Cie w pojeździe, kiedy zakładałem blokadę. Dodatkowo odgrywałem wyciąganie blokady ze schowka i zakładanie jej na koło, więc miałeś dużo czasu na reakcję, ale wolałeś siedzieć w salonie. Zrobiłem screen-shot'a jak nie ma Cie przy aucie, a blokada była już przeze mnie założona. Później utrudniałeś mi pracę. Nawet ostrzeżenie od członka administracji nie pomogła i musiał Ci dać kick'a. Załączam zrzuty z zaistniałej sytuacji: https://imgur.com/a/ha74cMe

Posłuchaj, nie czekałem aż odjedziesz, tylko widziałem że zaraz zwolni się miejsce parkingowe by tam zaparkować, poza tym gdy wsiadłem do auta chcąc odjechać powinieneś zaprzestać akcji RP a nie ja siedzę od 5 minut w aucie, wysyłam na Ciebie reporty a ty dalej nie zaprzestajesz RP, mało tego wciągnąłeś auto gdy w nim siedziałem i byłem.

§15. Pracownikowi zabrania się odholowania pojazdu, który nie łamie zasad serwerowych, nawet pomimo wezwania.

§13.1. Pracownikowi zabrania się nakładania blokady na pojazd, który stoi prawidłowo zaparkowany na parkingu (dotyczy również giełdy), lecz zasady zawarte w taryfikatorze zezwalają na odholowanie go. Nie dotyczy pojazdów nieopłaconych na parkingu płatnym.

§16. W przypadku napotkania pożaru bądź innego zjawiska zagrażającego życiu, należy bezzwłocznie zabezpieczyć miejsce oraz wezwać służby mundurowe.

Auto nie było bezpieczne (miało bombę w bagażniku (mimo wszystko je zabrałeś).

Chyba tyle w temacie.

1 minutę temu, Akano napisał:

Posłuchaj, nie czekałem aż odjedziesz, tylko widziałem że zaraz zwolni się miejsce parkingowe by tam zaparkować

Czekałeś aż zwolni się miejsce. Zobaczyłeś, że Twoje auto się tam nie mieści, więc się wycofałeś i czekałeś, aż odjadę. Odjechałem i objechałem budynek dookoła, bo wiedziałem, że tam zaparkujesz i się nie myliłem.

3 minuty temu, Akano napisał:

poza tym gdy wsiadłem do auta chcąc odjechać powinieneś zaprzestać akcji RP a nie ja siedzę od 5 minut w aucie

Gdy nie było Cie przy aucie, a założyłem już blokadę i byłem w połowie odgrywania, to dlaczego nagle mam zaprzestawać akcji, bo Ci się tak podoba... Wspominałem już, że jak przystępowałem do akcji, nie było Cie przy aucie. Każdy może sobie podejść do swojego auta, jak zobaczy SARA je holuje i do niego wejść, ale to nie zwalnia z obowiązku holowania takiego pojazdu. Co innego w przypadku, jeśli stoisz przy aucie, bądź podbiegniesz do niego, zanim pracownik założy blokadę, wtedy mogę Cie puścić, bo przy nim byłeś, ale nie w tym przypadku. Równie dobrze mogłem jak niektórzy podjechać i bez odgrywania zabrać Ci auto i już byś nie miał czasu, żeby podbiec do swojego auta i do niego wsiąść, ale ja jestem solidarnym pracownikiem i przykładam się do odgrywania każdego holowania.

5 minut temu, Akano napisał:

mało tego wciągnąłeś auto gdy w nim siedziałem i byłem.

Co to ma do rzeczy? Całej akcji towarzyszył supporter i nie zwrócił mi na nic uwagi, bo robiłem wszystko prawidłowo.

§15. Pracownikowi zabrania się odholowania pojazdu, który nie łamie zasad serwerowych, nawet pomimo wezwania.

§13.1. Pracownikowi zabrania się nakładania blokady na pojazd, który stoi prawidłowo zaparkowany na parkingu (dotyczy również giełdy), lecz zasady zawarte w taryfikatorze zezwalają na odholowanie go. Nie dotyczy pojazdów nieopłaconych na parkingu płatnym.

§16. W przypadku napotkania pożaru bądź innego zjawiska zagrażającego życiu, należy bezzwłocznie zabezpieczyć miejsce oraz wezwać służby mundurowe.

Sam sobie przeczysz. 

Auto nie było bezpieczne (miało bombę w bagażniku (mimo wszystko je zabrałeś).

Nie mogła być bomba w bagażniku, bo masz/miałeś muta. Drwisz sobie pisząc skargę zamiast zachowywać się poważnie.

1 minutę temu, NFZ napisał:

Czekałeś aż zwolni się miejsce. Zobaczyłeś, że Twoje auto się tam nie mieści, więc się wycofałeś i czekałeś, aż odjadę. Odjechałem i objechałem budynek dookoła, bo wiedziałem, że tam zaparkujesz i się nie myliłem.

Gdy nie było Cie przy aucie, a założyłem już blokadę i byłem w połowie odgrywania, to dlaczego nagle mam zaprzestawać akcji, bo Ci się tak podoba... Wspominałem już, że jak przystępowałem do akcji, nie było Cie przy aucie. Każdy może sobie podejść do swojego auta, jak zobaczy SARA je holuje i do niego wejść, ale to nie zwalnia z obowiązku holowania takiego pojazdu. Co innego w przypadku, jeśli stoisz przy aucie, bądź podbiegniesz do niego, zanim pracownik założy blokadę, wtedy mogę Cie puścić, bo przy nim byłeś, ale nie w tym przypadku. Równie dobrze mogłem jak niektórzy podjechać i bez odgrywania zabrać Ci auto i już byś nie miał czasu, żeby podbiec do swojego auta i do niego wsiąść, ale ja jestem solidarnym pracownikiem i przykładam się do odgrywania każdego holowania.

Co to ma do rzeczy? Całej akcji towarzyszył supporter i nie zwrócił mi na nic uwagi, bo robiłem wszystko prawidłowo.

Prawidłowo powiadasz?? holowanie auta z bombą jest poprawne?? chłopaku, byłem w salonie i nie to że ignorowałem a nawet mogę ci pokazać SS konsoli że ty zacząłeś od połowy całą akcję RP, gdy ja wbiegłem na dół to Ty sobie postanowiłeś mnie ignorować. również pisanie że auto z bombą jest bezpieczne, jest co najmniej karygodne i jeszcze raz odsyłam do tego punktu regulaminu §16. W przypadku napotkania pożaru bądź innego zjawiska zagrażającego życiu, należy bezzwłocznie zabezpieczyć miejsce oraz wezwać służby mundurowe. Czego również nie zrobiłeś. Rozmawiałem tak jak widać w SS z Bambi na Mumble że mam bombę i by Ci przekazał informację o skardze (MUTE na 24h), ale widocznie Ty się nie boisz takich łądunków, może zamiast w SARA powinieneś pracować w Patrolu Saperskim i bomb squad??

2 minuty temu, Akano napisał:

Prawidłowo powiadasz?? holowanie auta z bombą jest poprawne??

Jest niepoważnym co piszesz. Jeśli w aucie jest bomba, to nie powinieneś nim jeździć. Jeszcze jakbyś nie szkodnikował na serwerze, to mógłbyś mnie poinformować o bombie na /do, ale, że masz muta, to tego nie zrobiłeś.

3 minuty temu, Akano napisał:

ty zacząłeś od połowy całą akcję RP

??? Wszystko, co jest w akademii, a nawet więcej odgrywałem, bo sprawdzałem m.in. czy pod autem nic nie ma i czy jest bezpieczne do holowania, czego w akademii nie ma, ale urozmaiciłem w ten sposób akcję roleplay, więc nie wiem jakie "od połowy".

5 minut temu, Akano napisał:

Rozmawiałem tak jak widać w SS z Bambi na Mumble że mam bombę i by Ci przekazał informację o skardze

Ani Bambi, ani nikt inny nie poinformował mnie o bombie, zatem potraktowałem Twoje auto jak każde inne.

7 minut temu, Akano napisał:

może zamiast w SARA powinieneś pracować w Patrolu Saperskim i bomb squad??

Może zamiast z bombą w bagażniku i Mute przy nicku, powinieneś jeździć z napisałem "Power Gaming" w organizacjach pod Tabem?

2 minuty temu, NFZ napisał:

Nie mogła być bomba w bagażniku, bo masz/miałeś muta. Drwisz sobie pisząc skargę zamiast zachowywać się poważnie.

a skąd taka pewność?? może mam włożona ją od kilku dni?? może włożyłem ją przed mute, może jakieś inne rzeczy niebezpieczne w aucie się znajdowały??

3 minuty temu, NFZ napisał:

Sam sobie przeczysz. 

W jaki niby sposób?? chłopie. skoro zszedłem tuż po jej założeniu gdzie ty poszedłeś przestawiałeś lawetę, to nie mogłeś jej zdjąć i byłoby po problemie?? bo od czasu jej założenia przez całą akcję RP siedziałem w pojeździe więc, jak w połowie akcji RP Ci wsiadłęm?? widać na 1 SS jak zakłądasz blokadę i zaraz pod tym jnest że odpalam silnik. więc o czym Ty do mnie gadasz że w połowie RP??

9 minut temu, Akano napisał:

a skąd taka pewność?? może mam włożona ją od kilku dni?? może włożyłem ją przed mute, może jakieś inne rzeczy niebezpieczne w aucie się znajdowały??

Aha, czyli zamiast ty poinformować mnie raz o bombie w aucie, to ja mam teraz cały czas zadawać wszystkie możliwe pytania. "Czy bomba znajduje się w bagażniku Emperora?" "Czy poduszki silnika są niewystrzelone?" "Czy półośki są całe i nie złamią się przy wciąganiu pojazdu?" "Czy samochód ma koła? Karoserię? Czy samochód istnieje? Co dzisiaj jadłeś na obiad?" To się nazywa Power Gaming. Jak lubisz tak jeździć z bombką w bagażniku, to zbinduj sobie "/do posiada bombę w bagażniku" i będziesz każdego wysadzał w powietrze. 

nie mogłeś jej zdjąć i byłoby po problemie?

nie.

więc o czym Ty do mnie gadasz że w połowie RP?

Nie mówię stricte o połowie akcji. Ująłem to w ten sposób, mając na myśli to, że nie siedziałeś w aucie kiedy zaczynałem odgrywanie. Jak dorośniesz, to będziesz rozumiał takie rzeczy i skończysz łapać za słówka.

Edytowane przez NFZ

[2021-03-01 23:11:26] [Output] : * NFZ zakłada blokadę. - Tak jak widzisz, jaka połowa akcji RP??
[2021-03-01 23:11:49] [Output] :  ⊚ Uruchomiono silnik pojazdu

[2021-03-01 23:12:40] [Output] : ✔ Zgłoszenie zostało wysłane! - Report nr 1
[2021-03-01 23:12:46] [Output] : ✪ Support CampeQ przyjął Twoje zgłoszenie na NFZ.

[2021-03-01 23:14:46] [Output] : ✔ Zgłoszenie zostało wysłane! - Report nr 2

[2021-03-01 23:15:07] [Output] : ✪ Support Bambi przyjął Twoje zgłoszenie na NFZ.

2 minuty temu, Akano napisał:

Tak jak widzisz, jaka połowa akcji RP?

Z całym szacunkiem, ale jesteś trudnym człowiekiem. Poczekam na rozpatrzenie skargi, bo widzę, że argumentów masz coraz mniej, a na krótkie, głupie i nic nie wnoszące odpowiedzi, nie będę reagował.

7 minut temu, NFZ napisał:

Nie mówię stricte o połowie akcji. Ująłem to w ten sposób, mając na myśli to, że nie siedziałeś w aucie kiedy zaczynałem odgrywanie. Jak dorośniesz, to będziesz rozumiał takie rzeczy i skończysz łapać za słówka.

33 minuty temu, NFZ napisał:

Gdy nie było Cie przy aucie, a założyłem już blokadę i byłem w połowie odgrywania,

Sam teraz sobie przeczysz.

7 minut temu, NFZ napisał:

Edytowane przez Akano

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin