Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Hooded - oskarżony przez Moszu

Moszu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @Hooded
    Data i godzina zdarzenia: 13;20 +/-
    Pełen opis sytuacji: Zaczął się pościg w Los Santos, na spokojnie jadąc Rancherem Longiem, od razu wyjechałem z Los Santos z powodów żeby nie myśleli że jadę na strefę Deathmatch. Przez pierwsze 15 minut jeździłem sobie po miastach LV-FC-LP, **nie odwalając** tzn, w nic nie uderzyłem lampy, graczy itp... Przejeżdzając obok bazy SARA zlagłowało mi się MTA, powiedziałem osobie która siedziała ze mną na kanale aby napisała do @Skipowsky ponieważ był na P1 , że dostałem crasha, również pisałem do niego na discordzie. Od razu wyłączyłem komputer i włączyłem na nowo, trochę to trwało gdyż mój laptop nie jest za dobry i zobaczyłem że jestem w więzieniu na 160 minut. Niech ten funkcjonariusz wyjaśni  mi za co zostałem wsadzony na aż tyle minut.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście:

https://imgur.com/a/b9EEJ9K

30 minut już przesiedziałem ponieważ chciałem aby wszedł na mumble żebyśmy to wyjaśnili lecz skierował mnie do @Veon, że to on wydał rozkaz wsadzenia mnie do więzienia na tyle minut.

Edit: Dodam że mój pojazd jest w parkingu policyjnym za 5k

Edit2: Więzienie odczekałem. 

Ja, <Moszu> zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez Moszu

Uszanowanie, Captain II Veon.

W momencie kiedy dostałeś crasha - wyrzuciło Ciebie z serwera, Twój pojazd został zepchany na pobocze aby nie blokował ruchu. Na ponowne wejście na serwer oraz kontynuację pościgu dostałeś 5-6 minut - jest to moim zdaniem wystarczająca ilość czasu, aby po crashu wejść ponownie na serwer. Po upływie tego czasu jako osoba dowodząca na tym pościgu wydałem polecenie aby funkcjonariusz, który rozpoczynał za Tobą pościg podliczył Ci mandat oraz pojechał wsadzić do więzienia po PIDzie, a kolejna osoba aby została z pojazdem oraz wezwała lawetę. Dodatkowo pragnę dodać tutaj - nie otrzymałem informacji od funkcjonariusza, że napisałeś do niego o crashu oraz ponownym uruchamianiu laptopa. Wtedy czas oczekiwania na Ciebie byłby dłuższy. 

2 godziny temu, Veon napisał:

W momencie kiedy dostałeś crasha - wyrzuciło Ciebie z serwera, Twój pojazd został zepchany na pobocze aby nie blokował ruchu. Na ponowne wejście na serwer oraz kontynuację pościgu dostałeś 5-6 minut - jest to moim zdaniem wystarczająca ilość czasu, aby po crashu wejść ponownie na serwer.

Sam serwer wczytuję się 2-3 minuty to o czym my mówimy żebym wyłączył i włączył mój laptop.

Po upływie tego czasu jako osoba dowodząca na tym pościgu wydałem polecenie aby funkcjonariusz, który rozpoczynał za Tobą pościg podliczył Ci mandat oraz pojechał wsadzić do więzienia po PIDzie

Dobrze, lecz jeżeli nie odwalałem to dlaczego dostałem 160 minut więzienia, skoro parę miesięcy temu jak robiłem pościgi takie jak ten nie dostawałem kompletnie mandatu.

Dodatkowo pragnę dodać tutaj - nie otrzymałem informacji od funkcjonariusza, że napisałeś do niego o crashu oraz ponownym uruchamianiu laptopa. Wtedy czas oczekiwania na Ciebie byłby dłuższy. 

Co do tego, kiedy dostałem tego laga od razu na kanale powiedziałem @Mendyx żeby napisał do Skipowskiego o to że dostałem laga. On wtedy odpisał jeżeli dobrze pamiętam **widzimy** lub coś w tym stylu. Tak samo napisałem do niego na discordzie.

ss - *klik*

Witam Detective III Skipowsky.

A więc gdy prowadziliśmy za tobą pościg i przejechaliśmy przez martin bridge nagle skręciłeś mocno w prawo i wjechałeś na górkę i wyskoczyłeś robiąc tzw. "102m". Więc zaczekaliśmy na ciebie 5-8min  w miedzy czasie napisał mendyx ze dostales crasha ja napisałem widzimy ze wgzledu na to ze wywalilo cię jak  po twoim wielkim skoku.A co do discorda to często nie sprawdzam go.I nie zostalem poinformowany że restartujesz laptopa.

Edytowane przez Skipowsky
poprawka

7 godzin temu, Moszu napisał:

Sam serwer wczytuję się 2-3 minuty to o czym my mówimy żebym wyłączył i włączył mój laptop.

Tak jak napisałem wcześniej - nie miałem informacji o Twoim ponownym uruchamianiu laptopa.

Dobrze, lecz jeżeli nie odwalałem to dlaczego dostałem 160 minut więzienia, skoro parę miesięcy temu jak robiłem pościgi takie jak ten nie dostawałem kompletnie mandatu.

Tak jak pisałem Ci wczoraj na serwerze i tutaj. Jako dowodzący wydałem polecenie aby osoba, która rozpoczynała za Tobą pościg podliczyła Ci mandat i pojechała wsadzić do więzienia po PIDzie. @Hooded - rozpoczynał pościg, podliczał mandat.

Co do tego, kiedy dostałem tego laga od razu na kanale powiedziałem @Mendyx żeby napisał do Skipowskiego o to że dostałem laga. On wtedy odpisał jeżeli dobrze pamiętam **widzimy** lub coś w tym stylu. Tak samo napisałem do niego na discordzie.

Tak jak napisałeś - serwer wczytuję się około 3 minuty, więc 5-6 minut jest odpowiednią ilością czasu, aby wejść ponownie na serwer po crashu i kontynuować pościg. 

Dzień dobry,

W dniu 07 sierpnia 2021 został Pan umieszczony w więzieniu Dillimore przez PID, ponieważ nie wykazano z Pańskiej strony żadnej aktywności na serwerze w wyznaczonym przez dowodzącego czasie po wyrzuceniu z rozgrywki przez błąd. Dowodzący pościgiem Captain II Veon uznał, że wystarczający czas na ponowne wejście na serwis nie powinien przekroczyć 5-6 minut - Dlatego po przekroczeniu tego limitu zostało wydane polecenie o umieszczeniu Pana w więzieniu, a pojazd biorący udział w pościgu został umieszczony na Parkingu Policyjnym.

12 godzin temu, Moszu napisał:

Kłamstwo! Podczas pościgu zmotoryzowanego sprawiał Pan ogromne zagrożenie dla uczestników ruchu drogowego, łamiąc tym samym zasady KRD. Poniżej przedstawiam wykroczenia, za które otrzymał Pan mandat;

• Ucieczka przed policją (od 10 do 30 min),
    Pościg zmotoryzowany rozpoczął się o godzinie 1301, a zakończył o 1319.

• Łamanie zasad RP,
    To wykroczenie zostało Panu nadane z powodu braku wykazania z Pańskiej strony chęci do odgrywania po skasowaniu latarni czy kolizji z budynkami, barierkami.

• Niewykonywanie poleceń funkcjonariusza,
    Wykroczenie nadano, ponieważ nie podporządkował się Pan do poleceń wydawanych przez funkcjonariuszy podczas ucieczki przed SA Police Department.

• Przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym,
    Wykroczenie nadano, ponieważ złamał Pan przepis Kodeksu Ruchu Drogowego przekraczając prędkość dozwoloną w terenie zabudowanym.
    [ Nakazałeś zatrzymać się graczowi Moszu (tablice P1 Prese) notując u niego prędkość 145 km/h. ]

• Stworzenie zagrożenia w ruchu drogowym,
    Wykroczenie nadano, ponieważ podczas ucieczki przed departamentem nagminnie łamał Pan przepisy KRD.

• Stunty pojazdem,
    Wykroczenie nadano, po wyskoczeniu pojazdem ze wzgórza znajdującego się przy moście Martin Bridge.

Za powyższe wykroczenia nadano sankcję zgodną z Pańskim mnożnikiem wynoszącą siedemnaście tysięcy czterysta dwadzieścia złotych oraz siedemdziesiąt cztery punkty karne. [ 17420 PLN / 74 PKT Karne ]

Przekroczenie limitu czasu, który został Panu nadany przez dowodzącego jest równoznaczne z odmową przyjęcia mandatu - czego skutkiem jest umieszczenie Pana w więzieniu na okres 174 minut + 40 minut za celowe zabicie się / wyjście z serwera / użycie tpev. Powinien Pan trafić do więzienia na okres 214 minut, lecz niestety ciąży na nas limit, który wynosi 160 minut.

Wysyłając powyższą odpowiedź informuję, że więcej nie będę wypowiadał się na treści oskarżyciela. Oczekuję na decyzję zarządu frakcji SA Police Department.

Z poważaniem,

Police Officer III Hooded

Edytowane przez Hooded
08-08-2021 15:30 Powód: Poprawa błędu numerycznego.

@Skipowsky jak wyglądała wiadomość o crashu od kolegi osoby ściganej?

@Moszu czy posiadasz materiał dowodowy, który zaprzecza nadanym mandatom?

I to, że czasami za ładne RP nie ma mandatu jest tylko i wyłącznie prawem funkcjonariuszy, a nie ich obowiązkiem. Nie ma zasady, że zawsze za RP nie ma mandatu, robią to z własnej woli.

Edytowane przez deluXe

3 minuty temu, deluXe napisał:

@Skipowsky jak wyglądała wiadomość o crashu od kolegi osoby ściganej?

@Moszu czy posiadasz materiał dowodowy, który zaprzecza nadanym mandatom?

"Moszu ma crasha"  tak wyglądała wiadomość. Nie otrzymałem wiadomości ze restartuje komputer.Czekaliśmy 5-8min. Bo w tyle da się ze spokojem wejść na serwerze.
[2021-08-07 13:12:37] [Output] : << Mendyx [266]: Moszu ma crasha...

Edytowane przez Skipowsky

2 godziny temu, Hooded napisał:

Ucieczka przed policją (od 10 do 30 min),
Pościg zmotoryzowany rozpoczął się o godzinie 1301, a zakończył o 1319.

Dobrze, to się zgadza. Uciekałem minimum 10 minut.

Łamanie zasad RP,
To wykroczenie zostało Panu nadane z powodu braku wykazania z Pańskiej strony chęci do odgrywania po skasowaniu latarni czy kolizji z budynkami, barierkami.

A teraz to się już wkopałeś kolego.  Screeny pojazdu kiedy go wyciągałem z parkingu policyjnego. *klik*

@deluXe nagrania nie mam, ponieważ laptop by mi się spalił ale chociaż zrobiłem ssy pojazdu  na którym nie widać żadnego uszkodzenia.

Przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym,
Wykroczenie nadano, ponieważ złamał Pan przepis Kodeksu Ruchu Drogowego przekraczając prędkość dozwoloną w terenie zabudowanym.
[ Nakazałeś zatrzymać się graczowi Moszu (tablice P1 Prese) notując u niego prędkość 145 km/h. ]

Stworzenie zagrożenia w ruchu drogowym,
Wykroczenie nadano, ponieważ podczas ucieczki przed departamentem nagminnie łamał Pan przepisy KRD.

A czy to nie powinno być nadane albo te albo te? Bo jak sam napisałeś, oba tyczą się jednej rzeczy. Ja tylko wspomnę że minąłem może 3-5 pojazdów i to jeszcze te pojazdy zjeżdżały na trawnik, ponieważ słyszały syreny, a drugie tyle mijałem na autostradzie więc to się nie kalkuluje że na autostradzie łamałem jakiekolwiek przepisy Kodeksu Ruchu Drogowego.

Stunty pojazdem,
Wykroczenie nadano, po wyskoczeniu pojazdem ze wzgórza znajdującego się przy moście Martin Bridge.

Ja nie wiem jak wy liczycie ale jak dostałem crasha to jakim prawem mam wiedzieć że wyskoczyłem? Chyba logiczne i odeśle cię 2 pkt. wyżej.

Przekroczenie limitu czasu, który został Panu nadany przez dowodzącego jest równoznaczne z odmową przyjęcia mandatu - czego skutkiem jest umieszczenie Pana w więzieniu na okres 174 minut + 40 minut za celowe zabicie się / wyjście z serwera / użycie tpev. Powinien Pan trafić do więzienia na okres 241 minut, lecz niestety ciąży na nas limit, który wynosi 160 minut.

Pan chyba liczyć nie potrafi ale do tego się już nie będę czepiał, mogę jedynie Pana poprawić. 174 + 40 = 214 minut.

Dodam że, po zrestartowaniu komputera od razu skontaktowałem się z każdym w/w funkcjonariuszem.

Spoiler

[2021-08-07 13:34:15] [Output] : >> Skipowsky [269]: dlaczego dostałem wiezienie 160min?

[2021-08-07 13:35:16] [Output] : >> Hooded [152]: zapraszam na puklika

[2021-08-07 13:36:29] [Output] : << Hooded [152]: O co chodzi?

[2021-08-07 13:36:53] [Output] : >> Hooded [152]: chodzi o 160minut, dostałem crasha wiec chce to wyjaśnic dlaczego az tyle jak robilem

[2021-08-07 13:36:56] [Output] : >> Hooded [152]: pościg rp

[2021-08-07 13:37:00] [Output] : << Hooded [152]: Jestem na sĹ‚uĹĽbie, nie mogÄ™ sobie od tak wchodzić na publiczny. ( w/w funk. nie chciał wejść nawet na kanał publiczny i bronił się tym że nie może tam wejść podczas czynnej służby, wystarczyło wpisać /S2 i byłoby po problemie.

[2021-08-07 13:37:41] [Output] : >> Hooded [152]: masz zamiar wbić czy pisać skarge bo nie wiem

[2021-08-07 13:38:03] [Output] : << Hooded [152]: Napisz do Veon. - on przejÄ…Ĺ‚ dowodzenie nad tÄ… akcjÄ….

[2021-08-07 13:38:27] [Output] : >> Veon [245]: zapraszam na publika

[2021-08-07 13:39:07] [Output] : << Veon [245]: Nie mam czasu teraz

[2021-08-07 13:39:17] [Output] : >> Veon [245]: A ile mam czekać?

[2021-08-07 13:40:49] [Output] : >> Veon [245]: czekam 10 minut, jak nie wbijesz to kieruje sie na dział skargi

[2021-08-07 13:40:56] [Output] : << Veon [245]: ProszÄ™ pisac

[2021-08-07 13:41:09] [Output] : << Veon [245]: Nie mam zamiaru wchodzić na publika, siedzę na sluzbie aktualnie

Wyżej logi że chciałem wyjaśnić sprawę z crashem i chciałem z powrotem wrócić do pościgu, lecz Ci dwaj funkcjonariusze nawet nie chcieli wejść na kanał mumble.

Pozdrawiam,

Moszu

Edytowane przez Moszu
Aktualizacja.

Co do sytuacji z crashem. Zazwyczaj czekamy właśnie te +/- 5 minut, aż osoba po crashu wbije. Myślę, że gdyby Twój kolega poinformował funkcjonariuszy, że zajmie Ci to trochę dłużej, oni by poczekali. Nie widzę tutaj błędu funkcjonariuszy.

4 godziny temu, Moszu napisał:

w/w funk. nie chciał wejść nawet na kanał publiczny

Od tego są właśnie skargi, nie ma obowiązku wchodzić na kanał żeby coś wyjaśnić.

Pytanie do @Hooded, jak wyjaśnisz fakt sprawnego pojazdu osoby ściganej i to, że dostał mandat za łamanie zasad RP? Raczej nie tak wygląda pojazd, który zaliczył latarnie i ściany budynku.

Dzień dobry,

4 godziny temu, deluXe napisał:

Pytanie do @Hooded, jak wyjaśnisz fakt sprawnego pojazdu osoby ściganej i to, że dostał mandat za łamanie zasad RP? Raczej nie tak wygląda pojazd, który zaliczył latarnie i ściany budynku.

Przedstawiam materiał wideo, w którym widać, że staranowanie latarni ze znaczą prędkością nie musi być przyczyną widocznych uszkodzeń zewnętrznych pojazdu. Odnośnik

Również zaznaczam, że wykroczenie Łamanie zasad RP nie musi być wystawione tylko i wyłącznie za nieodegranie wypadku, bądź kolizji. Owe wykroczenie może być wystawione za każdą nierealistyczną czynność wykonaną na serwerze, która miałaby miejsce w prawdziwym życiu - przykładowo sytuacja, w której pojazd wraz z kierowcą spada z urwiska, po czym odjeżdża z miejsca zdarzenia jak gdyby nigdy nic.

Z poważaniem,

Police Officer III Hooded

Edytowane przez Hooded
09-08-2021 00:16 Powód: Poprawa interpretacji tekstu.

Zdaje sobie sprawę, że latarnia nie zawsze uszkodzi pojazd. 

Jednak wystawiłeś mandat za łamanie zasad RP twierdząc, że oskarżyciel rozbijał się o lampy i budynki.  Dowód nieuszkodzonego pojazdu z parkingu policyjnego zaprzecza temu co mówisz. Czy masz jakiś dowód na to, że osoba ścigana dopuściła się złamania w/w zasad? @Hooded

Edytowane przez deluXe

16 godzin temu, deluXe napisał:

Czy masz jakiś dowód na to, że osoba ścigana dopuściła się złamania w/w zasad? @Hooded

Pościg nie był w żaden sposób nagrywany, czego skutkiem jest brak żadnego materiału dowodowego. Nie jestem w stanie udowodnić oskarżycielowi popełnienia wykroczenia podczas ucieczki. Jest mi niebywale wstyd. Nie mam żadnego usprawiedliwienia. Pragnę przeprosić za nieprzyjemny incydent - dołożę wszelkich starań, aby taka sytuacja nie miała więcej miejsca.

W związku z powyższym, wnoszę o zastosowanie na moją osobę sankcji przewidzianą przez zarząd San Andreas Police Department na konto oskarżyciela.

Z wyrazami szacunku,

Police Officer III Hooded

Edytowane przez Hooded

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin