Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Redaktorem Naczelnym Sheeker

Polixon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Młodszy Redaktor @Polixon z Redakcji 4Life News.
Zapraszam wszystkich do przeczytania wywiadu z Redaktorem Naczelnym @Sheeker.

Po2AmCf.png

PwdsW8f.png

Po2AmCf.png

P - Polixon
S - Sheeker

Po2AmCf.png

P: Witam, chciałbyś udzielić mi wywiadu?
S: Witam, chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

P: Znakomicie! Zaczynając — opowiedz coś o sobie, jeśli możesz. Jak masz na imię, czym się interesujesz oraz skąd pochodzisz?
S: Nazywam się Konrad, pochodzę z województwa podkarpackiego i mam 17 lat. Od zawsze chciałem zostać lekarzem, przez co moim pierwszym wyborem było liceum biol-chem, a w przyszłości planowałem pójść na studia medyczne, jednak przez kilka komplikacji moje plany się zmieniły i obecnie znajduje się już w 3 klasie technikum na kierunku Technik-Informatyk. Odbiegając od tematu szkoły - interesuje się motoryzacją, informatyką i oczywiście medycyną. W wolnych chwilach staram się spędzać jak najwięcej czasu z przyjaciółmi i rodziną. Z charakteru jestem osobą kreatywną, empatyczną oraz sumienną. Największą cechę, którą sobie cenie jest szczerość. 

P: Jak długo grasz na serwerze 4Life, jak na niego trafiłeś i dlaczego akurat ten serwer?
S: Na serwerze gram już ponad 5 lat, a dokładniej od 23 Lipca 2016r. Moja historia założenia konta na serwerze nie jest jakaś szczególnie ciekawa. Pewnego dnia nudząc się z bratem @janekbonk@onet.pl, którego z tego miejsca pozdrawiam, szukaliśmy gier multiplayer, żeby zabić nudę. Posiadając GTA, pomyśleliśmy od razu o platformie MTA. Szukając Polskich serwerów w liście, znaleźliśmy serwer 4life - przez pierwszy rok traktowaliśmy rozgrywkę jako krótką przygodę, myśląc, że serwer nam się szybko znudzi i odejdziemy. Oczywiście w tamtym okresie nałapałem dużo niepotrzebnych kar, ponieważ traktowałem serwer bardziej jako przejściową grę i nie myślałem, że zostanę tu do dziś, czego teraz żałuje, ponieważ dużo decyzji, które podjąłem w tamtym czasie, oddziałują na mnie do dziś. Dlaczego ten serwer? W sumie to nie wiem - tak jakoś trafiło, a jestem osobą, która nie lubi zmian.

P: Czy grasz na innych serwerach na platformie MTA?
S: Jak już wspomniałem, jestem osobą, która nie lubi zmian, więc jedyny serwer, na którym gram jest to 4life. Oczywiście zdarza mi się wbić na konkurencyjne serwery, sprawdzić co się na nich dzieje, lecz nie gram tam regularnie.

P: Posiadasz przegrane prawie 3200 godzin na serwerze. Czy żałujesz tego czasu i czy gdybyś mógł cofnąć czas to, czy inaczej byś zagospodarował ten czas?
S: Na pewno żałuje mojej rozgrywki w latach 2016-18, gdzie głównie odwalałem. Ostatnich lat gry (2019+), gdy dołączyłem do organizacji Hooligans, gdzie poznałem masę bardzo dobrych ziomków, z którymi utrzymuje kontakt do dziś, jak najbardziej nie żałuje. Odpowiadając szczegółowo na pytanie - żałuje godzin przegranych w początkowych fazach mojej rozgrywki, głównie przez moje zachowanie, lecz obecnie jestem zadowolony, że spędziłem tutaj tyle godzin, oraz poznałem wiele świetnych osób.

P: Z tego, co wiem, posiadasz dość duży i ciekawy majątek. Ile szacunkowo wynosi jego wartość? I co ciekawego się na niego składa?
S: Obecnie mój majątek szacuje na blisko 12 milionów. Z ciekawszych rzeczy w jego skład wchodzi pierwsza na serwerze elektryczna manana ID 27 z unikatowym licznikiem oraz bakiem, Huntley 2.4 praktycznie FT, którego posiadam już blisko rok oraz Rancher long 2.2 FT bez nitra. Z nieruchomości posiadam bazę organizacji na LS Richman oraz gotówkę.

Po2AmCf.png

MJL7i9O.png

Po2AmCf.png

P: Czy grasz w inne gry niż MTA? Jeśli tak to w jakie?
S: Z innych gier najczęściej gram w League Of Legends i Euro Truck Simulator 2, rzadziej zdarza mi się zagrać w CS:GO, czy ROBLOXA głównie ze znajomymi. Często gramy organizacyjnie w jakieś gry typu kalambury itp. Jeszcze jedna gra, w którą już praktycznie nie gram i wbijam tylko z sentymentu (ponieważ konto założyłem w 2013 r.) jest transformice.

P: Wejdźmy na temat gry League of Legends. Z tego, co wiem, jesteś dosyć dobry w tę grę. Czy posiadasz jakieś szczególne osiągnięcia w tej grze? Brałeś udział w jakichś turniejach czy coś?
S: Czy jestem dobry - nie mnie to oceniać. W LOL'a gram raz na jakiś czas dla rozrywki lub jak wcześniej wspomniany brat mnie namówi. Zamiast gier rankingowych, wolę zagrać sobie luźno normalka. Jedyne turnieje, w których brałem udział, są turnieje "clash". Na 5 rozegranych turniejów udało mi się wygrać 3. Mimo iż w lola gram od 2014 r. to jedynym moim celem jest wbicie golda w sezonie, żeby dostać skina i jestem "spełniony". W obecnym sezonie mam wygranych 68 gier rankingowych i znajduje się w Goldzie 3. Poziom, jaki posiadam, jest to 208 - jak na 7lat rozgrywki nie jest on jakiś pokaźny, lecz jak wspomniałem - grę tę traktuje bardziej dla zabicia nudy.

P: Aktualnie znajdujesz się w zarządzie redakcji. Jak długo w redakcji i co Cię skłoniło do dołączenia do struktur tego biznesu?
S: W biznesie jestem już dość długo, ponieważ znajduje się w nim od 29 marca 2021 roku. Dołączyłem do redakcji głównie z powodu iż nie widzę innego, bardziej atrakcyjnego biznesu dla mnie. Podobają mi się moje obowiązki i swoją "pracę" wykonuję z przyjemnością, co jest najważniejsze. Cieszę się, że zostałem doceniony i otrzymałem awans na stanowisko Redaktora Naczelnego. W zarządzie staram się dawać z siebie wszystko i wykonywać obowiązki, z jak największą starannością.

P: Jaka była Twoja reakcja, gdy dowiedziałeś się, że będziesz w zarządzie redakcji?
S: Oczywiście, że się ucieszyłem, że jako jedna z wielu osób zostałem wybrany i awansowany na zarząd. Jest to dla mnie pewne wyróżnienie. Początki były trudne, ponieważ nigdy wcześniej nie pełniłem funkcji szkoleniowca, ani egzaminatora. Gdy dołączyłem do zarządu oprócz 2 wspomnianych wcześniej ról, mam jeszcze wiele innych obowiązków, których na początku nie ogarniałem, przez co musiałem poświęcić dużo czasu na naukę. Po ~miesiącu stażu w zarządzie uważam, że jestem już w jakimś stopniu doświadczony i codzienne obowiązki nie stanowią dla mnie problemu.

P: Jakie są Twoje obowiązki w zarządzie redakcji?
S: Głównym moim obowiązkiem jest pilnowanie redaktorów w grze, jak i na discordzie. Jedną z moich ulubionych rzeczy, która należy do moich obowiązków, jest autoryzacja, czyli sprawdzanie i poprawianie materiałów, pisanych przez innych redaktorów. Sprawdzam również wnioski o urlopy, odejścia czy powroty. Jestem również na posadzie egzaminatora i szkoleniowca.

Po2AmCf.png

Tbc1FbL.gif

Po2AmCf.png

P: Również znajdujesz się we frakcji TSA. Mógłbyś odpowiedzieć również na pytanie, jak długo w niej jesteś i dlaczego akurat ta frakcja?
S: We frakcji TSA znajduje się od 30 stycznia 2021 r. Szczerze znalazłem się tu przypadkowo, ponieważ moim celem było, dostanie się do frakcji SARA, gdzie przebywali moi koledzy. Obecnie nie żałuje, że mimo 2 podań się tam nie dostałem, ponieważ we frakcji TSA poznałem masę spoko osób. Wybrałem tę frakcję głównie dlatego, że nie lubię odgrywać RP, oraz była do niej otwarta rekrutacja, więc postanowiłem napisać podanie. Za 3 miesiące minie mi pierwszy rok we frakcji i szczerze, to póki sytuacja w życiu mnie nie zmusi, to nie zamierzam odchodzić i myślę, że tych rocznic we frakcji będzie więcej.

P: Co Ci się podoba w frakcji TSA? I czy zmieniłbyś coś w tej frakcji?
S: We frakcji przede wszystkim podoba mi się atmosfera i to, że podwożąc, pomagamy innym graczom. Obecnie uważam, że frakcja jest na tyle rozwinięta, że nie potrzebuje zmian.

P: Mógłbyś przybliżyć nam, jak wygląda służba we frakcji TSA?
S: We frakcji TSA zajmujemy się głównie przewozem osób z punktu "A" do punktu "B" różnymi pojazdami. Zaczynając od standardowych taksówek (żółtych), przechodząc na Transportery TSA (białe pojazdy), kończąc na sultanach FAST TAXI, którymi możemy poruszać się v-maxem z klientem, przez co szybko dotrzemy do celu. Oprócz zwykłym taksówek oferujemy także przeloty helikopterem, czyli Transport Lotniczy, Eskortę VIP, która oferuję wynajem, lub przejazd limuzyną. Ostatnim "oddziałem" są autobusy, które kursują na różnych liniach po San Andreas całkowicie za darmo. Dzięki takiej ilości oddziałów — frakcja nam — pracownikom szybko się nie znudzi, ponieważ jest w czym wybierać.

Po2AmCf.png

orrGZG8.gif

Po2AmCf.png

P: Nie byłeś tylko we frakcjach SAMD oraz SAPD, czym jest to spowodowane?
S: Kilka lat temu napisałem jedno lub dwa podania do SAPD - nie dostałem się i już nie próbowałem. Szczerze ustrój, jaki panuje we frakcji, nie jest dla mnie jakiś mega ciekawy i po prostu się tym nie interesuję, a nie chce zabierać miejsca innym osobom, które chcą się dostać. Sprawa z SAMD ma się nieco inaczej - w dawniejszych etapach rozgrywki w zarządzie były osoby, za którymi nie zbyt przepadałem - szczerze to planowałem wtedy napisać podanie, ze względu na swoje zainteresowania i myślę, że obecnie jakby nie TSA, to właśnie zasilałbym skład frakcji SAMD. Kto wie, może kiedyś jeszcze znajdę czas na tę frakcję. Nigdy nie mówię nigdy :D.

P: W której frakcji według Ciebie było najlepiej?
S: Oczywiście, że we frakcji TSA - jestem tutaj najdłużej i najlepiej się czuje.

P: Przejdźmy do tematu organizacji. Prowadzisz organizację Poena Capitis, mógłbyś opowiedzieć o tej organizacji? Dlaczego i czy warto dołączyć do owej organizacji i co możemy oczekiwać od organizacji?
S: Od blisko roku jestem liderem organizacji Poena Capitis, która została założona 19 kwietnia 2020 r. Początki organizacji oczywiście, że były trudne - stworzenie discorda, zapraszanie osób etc. Po blisko 2 latach istnienia wszystkie systemy są dopracowane w niemalże 100%. W organizacji panuje luźna atmosfera - stawiamy na jakość, a nie ilość. Jeżeli jakaś osoba chce dołączyć do zgranej drużyny, która oprócz w MTA gra również w inne tytuły i praktycznie codziennie ktoś gada na kanale mumble, to polecam. Oprócz wspólnego grania czy rozmów organizujemy często konkursy na serwerze typu szybkie palce na chat org, gdy jest dużo osób online oczywiście o pieniądze, czy na większe okazje organizujemy konkursy z większą pulą nagród - np. konkurs świąteczny czy hallowenowy o PSC, czy PLN na serwerze. Kilka miesięcy temu było również organizowane karaoke organizacyjne z pulą nagród 100.000PLN. Na discordzie praktycznie 24/7 jest prowadzona jakaś dyskusja, więc nie ma nudy. Podsumowując - należałem do dużej ilości organizacji i uważam, że dzięki optymalizacji systemów organizacyjnych i niezapraszania przypadkowych osób, żeby mieć jak najwięcej członków, jesteśmy jedną z bardziej rozwiniętych i ogarniętych organizacji.

P: Jako lider organizacji, zarząd biznesu oraz członek frakcji masz bardzo dużo obowiązków. Jak dajesz sobie z tym wszystkim radę i czy czasem nie czujesz, że jest tego za dużo?
S: Jestem takim typem osoby, która lubi dużo obowiązków oraz pracę pod presją czasu, dzięki czemu masa obowiązków nie stanowi dla mnie problemu. Największym problemem jest dla mnie szkoła, ponieważ przykładowo w następnym tygodniu mam 5 sprawdzianów, w tym 2 w poniedziałek i po 9-10 lekcji dziennie. Również przez szkołę wracam do domu w każdy dzień po 18, przez co mam ograniczony czas na biznes, organizacje i wyrabianie minut we frakcji, lecz jakoś daje rade.

P: Czy kiedyś czułeś takie wypalenie, że chciałeś odejść całkowicie z MTA?
S: Szczerze to jakby nie frakcja czy biznes to nic mnie nie trzyma przy serwerze. Majątek dla mnie już nie gra roli, więc bez frakcji pewnie bym się szybko wypalił i odszedł. W swojej 5-letniej karierze miałem masę krótkich czy długich przerw, ale zawsze wracałem. Obecnie nie myślę nad przerwą, ponieważ moje obowiązki we frakcji, organizacji czy biznesie są dla mnie przyjemnością i nie uważam, że się szybko wypale :D.

Po2AmCf.png

mqf0pA1.gif

Po2AmCf.png

P: Czy aktualnie posiadasz jakiś cel, który chciałbyś osiągnąć na serwerze 4Life? Jeśli tak to, co to za cel?
S: Oczywiście - Jednym z moich największych celów na serwerze, do którego cały czas dążę, jest dostanie się na rangę Supporta. Zdaje sobie sprawę, że przez moją ilość kar oraz zachowanie we wczesnych fazach mojej rozgrywki bardzo utrudnia mi, dostanie się do administracji, lecz mam nadzieję, że Administracja RCON da mi szansę i będę mógł się wykazać. Moim mniejszym celem, do którego dążę, jest zrobienie kolekcji pojazdów - Turismo, Infernus, Long, Stinger, Huntley 2.4, Zion 2.4 i Sabre 2.4, wszystkie pojazdy oczywiście na FT oraz zdobycie najwyższej rangi we frakcji.

P: Przechodząc już do końca wywiadu - chciałbyś kogoś pozdrowić?
S: Chciałbym pozdrowić przede wszystkim mojego brata, dzięki któremu gram na serwerze - @janekbonk@onet.pl, Członków organizacji Poena Capitis, w szczególności: @Flix. @Halloween @pawelosuwa @PLojTEk @Mati0sik @Versi* @lukasz566 @Gajduss @Norfuu @Starosta@flor1aN @listonosz @DeleteD @Nexisten @rainnyS, Redaktorów, w szczególności: @xWolfQ @MateuszXQ @Blender. @Patryk99 oraz wszystkie osoby, z którymi miałem jakikolwiek kontakt, w szczególności: @FrpY @Czapla* @Jvkub @Nyxen @Iguana @WAF3L@AmzeK* @Dawidosa @Bombel15 @Poi$on*|THC| @Lajk* @TadziusNoreK @.Mariuszek. @KubiXooN_2k21 @*duch*_*AdekUchiha*@Matie18 @kapiszpi @$Damixpl$ @Wifie_Wazzap @Moszu @Rifex60cm @rmd. @KrzychuGolona @Exy., oraz Ciebie.

Po2AmCf.png

Dziękuje za przeczytanie wywiadu. Mam nadzieje, że wszystkim się spodobał i mogliście bardziej poznać Sheekera. Życzę każdemu miłego dnia i pozdrawiam :)

yyewnqc_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

Autoryzował: @kunaj

POm2o1r.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin