Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Generałem Brygadierem HaaQu*

Polixon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Młodszy Redaktor @Polixon z Redakcji 4Life News.
Zapraszam wszystkich do przeczytania wywiadu z Generałem Brygadierem @HaaQu*.

Po2AmCf.png

IRgmdtA.png

Po2AmCf.png

P - Polixon
H - HaaQu*

Po2AmCf.png

P: Witam, z tej strony Młodszy Redaktor Polixon. Chciałbyś udzielić mi wywiadu?
H: Witam, Generał Brygadier HaaQu* z San Andreas Fire Department! Jasne, chętnie udzielę wywiadu.

P: Super! A więc zaczynając — na początku opowiedz coś o sobie.
H: Mam na imię Michał, mam ukończone 19 lat i jestem uczniem klasy czwartej technikum. Mieszkam w województwie dolnośląskim nieopodal miasta Legnica. Na co dzień jestem członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej w mojej miejscowości. Interesuję się służbami mundurowymi oraz sportem. W wolnym czasie jeżdżę na rowerze i gram w piłkę nożną. W ostatnie wakacje pobiłem swój rekord i udało mi się przejechać na rowerze ponad 150 km.

P: Jak trafiłeś na ten serwer i dlaczego akurat ten, a nie jakiś inny?
H: Na serwer trafiłem przez moich dwóch kolegów z klasy. Pewnego popołudnia po zajęciach w szkole koledzy powiedzieli, że grają na tym serwerze, pomyślałem, że i ja zacznę tutaj swoją przygodę. Dlaczego akurat ten serwer? Myślę, że jeśli koledzy graliby na innym serwerze, to bym tu nie trafił.

P: Zdarza Ci się często grać na innych serwerach na platformie MTA?
H: Rzadko gram na innych serwerach, ale jeśli już się zdarzy, to są to serwery z mini games typu FFS. Na innych serwerach RP czy też RPG nie gram.

P: Posiadasz bardzo dużo godzin przegranych na serwerze — aż 3400. Żałujesz czasu poświęconego na serwer? Gdyby była możliwość cofnięcia czasu, lepiej byś wykorzystał ten czas?
H: Dla jednych to dużo dla innych mało... Osobiście nie żałuję poświęconego czasu na grę na serwerze, poznałem wiele wspaniałych osób, dobrze się przy tym bawiąc.

P: To może teraz opowiedz jaki majątek udało Ci się zdobyć przez ten ogrom czasu? Jaka jest szacunkowa wartość Twojego majątku i co się na niego składa?
H: Pytanie o majątek w moim przypadku jest to ciężka sprawa, ponieważ nie znam dokładnie cen pojazdów oraz nie lubię i nie umiem wyceniać. Z ciekawostek powiem, że jestem szczęśliwym posiadaczem trzech unikatowych pojazdów — camper oraz posiadam do wypłaty 45,5 tys. minut, co daje kwotę 4,2 mln serwerowych PLN. Myślę, że po wypłacie minut mój majątek będzie miał wartość ok. 7 mln.

P: Zdarza Ci się grać w inne gry niż MTA? Jak tak, to jakie to gry?
H: Tak, lubię czasami oderwać się od MTA i pograć w takie tytuły jak Farming Simulator 19, Euro Truck Simulator 2, Counter Strike, The Hunter jednak to na MTA mam przegrane najwięcej godzin.

Po2AmCf.png

m6cw28l.gif

Po2AmCf.png

P: Znajdujesz się w biznesie 41.St Mechanized Infantry Division. Jak długo już w nim jesteś i dlaczego akurat ten biznes?
H: Do wojska dołączyłem w pierwszej rekrutacji, kiedy ono powstało. Z powodu chwilowego "wypalenia się" postanowiłem odejść z biznesu. Do serwerowego wojska powróciłem miesiąc temu. Pytałeś, dlaczego ten biznes. Wybrałem ten biznes, ponieważ uważam, że jest to jeden z ciekawszych biznesów aktualnie działających na serwerze.

P: Jak wygląda praca w owym biznesie?
H: Organizowane są różnego rodzaju misje oraz ćwiczenia w celu podnoszenia swoich kwalifikacji. Dodatkowo w biznesie prężnie działa Batalion Medyczny oraz Wojskowa Straż Pożarna, które niejednokrotnie wspierają służby na zdarzeniach w stanie San Andreas.

P: Uważasz, że biznes ten jest godny polecenia osobom poszukującym biznes dla siebie?
H: To zależy. Moim zdaniem osoby szukające biznesu pod zarobek nie powinny iść do wojska. Wojsko jest bardziej pod dobrą zabawę i poznanie nowych osób niż pod zarobek. Podkreślę, jest to tylko i wyłącznie moje zdanie. Jeśli ktoś interesuje się służbami, to jak najbardziej polecam.

Po2AmCf.png

9mci518.gif

Po2AmCf.png

P: Przejdźmy teraz do najważniejszego — frakcja SAFD, której jesteś liderem. Jak długo już w niej jesteś i dlaczego wybrałeś tę frakcję?
H: Tak jak wspominałem na początku — we frakcji jestem od grudnia 2018, to właśnie wtedy udało mi się dostać do Szkoły Głównej Służby Pożarniczej SAFD (akademii). Moja akademia była jedną z większych w tamtym czasie, ponieważ dostało się aż 102 osoby, z czego egzamin zdało 12 osób. Wybrałem tę frakcję, ponieważ interesuje się tematyką pożarnictwa.

P: Zdecydowanie nie spodziewałeś się, pisząc podanie, że skończy się to tak wysoko. Jaka była Twoja reakcja po dostaniu się do zarządu frakcji oraz jak zareagowałeś, gdy dowiedziałeś się, że masz szansę obrać rolę lidera frakcji?
H: Każdy awans czy to na stanowisko zarządu frakcji, czy też awans do Komendy Głównej był dla mnie bardzo ważny i byłem szczęśliwy, że ktoś mnie docenił we frakcji. Odnośnie do tego ostatniego awansu — na lidera miałem sporo wątpliwości czy sobie poradzę. Był nawet moment, że chciałem odmówić przejęcia tej funkcji. Ostatecznie po rozmowach z wieloma osobami podjąłem decyzję o dźwignięciu tego ciężaru.

P: Opowiesz, jak wygląda służba, zwykłego pracownika frakcji SAFD?
H: Zacznijmy od podziału zmianowego. Każdy pracownik przypisany jest do jednej z dwóch zmian służbowych. Co dwa tygodnie w niedzielę na spotkaniu frakcyjnym zmiany się zmieniają. Zmiana, która służyła, przez dwa tygodnie na JRG 1 w Los Santos przechodzi na JRG2 w San Fierro. A więc typowa służba strażaka w SAFD wygląda następująco: osoba wchodzi na służbę, na jednostkę, do której jest przypisana, następnie komunikuje to na czacie frakcyjnym. Jeżeli są zgłoszenia, to bezzwłocznie strażacy muszą się na nie udać. Jeśli nie ma zgłoszeń, to strażacy są skoszarowani. Na koszarach odgrywają różne RP, mogą również oprowadzać osoby chętne do zobaczenia jednostek. Dodatkowo w piątki mamy "piątek gospodarczy" wtedy sprawdzany jest sprzęt, uzupełniane są ewentualne braki. Powiem szczerze, że ciężko jest opisać wszystkie czynności, które wykonujemy. Polecam dołączyć w nasze szeregi i przekonać się "na własnej skórze".

P: To teraz może opowiedz o swoich obowiązkach we frakcji. Co należy do Twoich obowiązków i jak wygląda Twoja praca jako lider frakcji?
H: Jako lider muszę nadzorować praktycznie wszystko i wszystkich i pracowników i zarząd i Komendę Główną. Głównym moim zadaniem od dawna jest nadawanie awansów we frakcji. To ja decyduję czy dana osoba spełnia wymogi do awansu, czy też nie. Dodatkowo muszę być w stałym kontakcie z Komisją Spraw Frakcyjnych. To ode mnie głównie zależy czy dana propozycja będzie zrealizowana i tak dalej. Nie ukrywam, że spoczywa na mnie duża odpowiedzialność.

P: Rozumiem, były takie sytuację, w których miałeś natłok obowiązków i nie wyrabiałeś?
H: Jasne, zdarzają się takie sytuacje, gdzie ciężko jest mi ogarnąć to wszystko, ale mam wspaniałe osoby w zarządzie, na które zawsze mogę liczyć i które zawsze chętnie mnie wspomogą. Pozdrawiam chłopaków!

P: Czy uważasz, że frakcja SAFD jest dobra dla nowych graczy, poszukujących frakcję dla siebie?
H: Zdecydowanie tak, SAFD jest dla nowych graczy pod warunkiem, że będą oni uczęszczali na szkolenia i coś z tych szkoleń wynosili. Bezsensem jest pisanie podania i zajmowanie miejsca komuś, kto tej szansy we frakcji by nie zmarnował. Myślę, że w SAFD odnajdzie się każdy czy to osoby młodsze, czy też starsze. Najważniejsze, aby osoby składające podania miały faktycznie chęć rozwijania kompetencji w tej frakcji, wiek czy też staż na serwerze nie ma nic do znaczenia.

P: Jeśli możesz powiedzieć, to czy w najbliższym czasie planowane są jakieś większe, bądź mniejsze aktualizacje we frakcji? Jak jest możliwość, mógłbyś powiedzieć jakie?
H: Mamy we frakcji kilka modeli do poprawy oraz kilka propozycji do zrealizowania. Niestety nie będę tu przytaczał, jakie to propozycje, ponieważ chciałbym, aby był to drobny prezent dla moich pracowników.

P: Jako lider frakcji dużo współpracujesz z Komisją Spraw Frakcyjnych oraz zarządem serwera. Masz jakieś zastrzeżenia co do współpracy z nimi?
H: Współpraca z obecną Komisją Spraw Frakcyjnych jest na wysokim poziomie, nie mam do nich żadnych zastrzeżeń, różnego rodzaju wnioski są błyskawicznie rozpatrywane. Co do ARCON, są niezbędni przy różnego rodzaju aktualizacjach we frakcji, przy wgrywaniu nowości do frakcji itd. Kiedy potrzebuję pomocy, zawsze ją od nich otrzymuję.

P: Uważasz, że osiągnąłeś wszystko, co chciałeś we frakcji? Jeśli nie, to jaki posiadasz jeszcze cel?
H: Uważam, że osiągnąłem już wszystko, jedyne dalsze cele to prowadzić frakcję na wysokim poziomie.

Po2AmCf.png

VHlxq8H.gif

Po2AmCf.png

P: Zadam jeszcze raz to pytanie, ale patrząc ogólnie na serwer — uważasz, że osiągnąłeś to, co chciałeś na serwerze? Masz jeszcze jakiś cel jak tak to jaki?
H: Myślę, że to, co jest teraz, w zupełności wystarczy. Kiedyś pełniłem funkcję Supportera, aczkolwiek ciężko jest połączyć obowiązki na randze z tymi we frakcji.

P: Czułeś kiedyś wypalenie platformą MTA? Takie, przez które chciałeś całkowicie zostawić tę platformę i do niej nie wracać. Jak sobie radzisz z takimi sytuacjami?
H: W mniejszym lub w większym stopniu dopada to większość graczy. Osobiście mam czasami takie dni, że odpuszczam sobie wchodzenie na serwer, a nawet na komputer, po prostu nie mam na to chęci. Myślę, że dobrym "lekarstwem" na takie sytuacje jest właśnie zrobienie sobie chwilowej przerwy.

P: Przechodząc do końca — są osoby, które chciałbyś pozdrowić?
H: Jasne, pozdrawiam całą frakcję SAFD oraz wszystkich czytelników.

P: Dziękuje za udzielenie wywiadu, życzę miłego dnia i jak najwięcej sukcesów na serwerze i w życiu prywatnym!

Po2AmCf.png

Również dziękuje wam czytelnikom za przeczytanie wywiadu, mam nadzieję, że się spodobał. Życzę szczęśliwego nowego roku!

yyewnqc.png

Autoryzował: @MateuszXQ

POm2o1r.thumb.png.3b7b0ef48b4e4578dbd5d5b4f7342e14.png

Edytowane przez Polixon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin