Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Aspirantem Sztabowym Serg*iej.

Polixon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

POm2o1r.thumb.png.3b7b0ef48b4e4578dbd5d5b4f7342e14.png

Witam, z tej strony Starszy Redaktor @Polixon z Redakcji 4Life News.
Zapraszam wszystkich do przeczytania wywiadu z Aspirantem Sztabowym @Serg*iej.

Po2AmCf.png

LUjq0uV.png

Po2AmCf.png

P — Polixon
S — Serg*iej

Po2AmCf.png

P: Hejka, Starszy Redaktor Polixon. Chciałbyś udzielić mi wywiadu?
S: Hej, pewnie, możemy porozmawiać.

P: Supeer! Zaczynając — opowiedz coś o sobie. Skąd jesteś, czym się zajmujesz, interesujesz itp.
S: No więc jestem Kuba, mam 16 lat, lecz w tym roku będę już mieć 17. Ogółem chodzę do szkoły samochodowej, bo fury robią wrum i lubię majsterkować. Jestem z województwa dolnośląskiego, z miasta Lubin. Interesuję się, tak jak wcześniej mówiłem motoryzacją, ale również ratownictwem medycznym oraz pożarnictwem. Dlatego też jestem w straży na 4Life i przy okazji w (najlepszej) grupie medycznej.

P: Od jak dawna grasz już w MTA i od jak dawna na serwerze 4Life?
S: W MTA gram już ładne 7 lat. W 2015 roku zacząłem grać na mniejszych serwerach i jakoś dalej się to trzyma. Na 4Life konto mam założone od 2018 roku i przegrałem prawie 1400h.

P: Jak trafiłeś na serwer 4Life?
S: Serwer jest dosyć popularny. W 2018 roku już był sporym serwerem. Na początku byłem sceptycznie nastawiony, ale z czasem się przekonałem. Była to w głównej mierze sprawka moich kolegów, którzy przekonali mnie do gry tutaj.

P: Myślałeś kiedyś nad przejściem na inny serwer?
S: Zależy jak na to spojrzeć. Robiłem sobie przerwy od 4Life, ale nie od MTA, więc grałem na serwerach po 50 graczy. Natomiast odkąd jestem w (najlepszej) frakcji SAFD, ani razu nie myślałem nad zmianą serwera. Po prostu atmosfera jest cudowna. Więc tak, jeżeli by wliczyć jakikolwiek serwer, ale przechodzenie na większą konkurencję nigdy mnie nie korciło.

P: Co posiadasz na serwerze, patrząc na majątek?
S: Nie mam czym się chwalić tak naprawdę. Nie jestem handlarzem, a większość czasu spędzam na służbie we frakcji, więc pieniędzy dużych z tego nie ma. Pieniędzy mam niewiele, nawet nie mam co mówić, w autach mam Sabre 2.2 FT bez nitra, Staniera 1.8 na lampach i merita 1.8 na lampach. Tak naprawdę poza tym nic nie mam wartego uwagi.

P: Posiadasz dosyć pokaźną sumę godzin. Żałujesz czas poświęconego na serwer?
S: Żałuję, że spędzam tyle czasu na komputerze, bo to niezdrowe, ale tak to nie. Cieszę się, że tu trafiłem i że tu gram.

P: Grasz w coś poza MTA? Jeśli tak to co?
S: Jest tego sporo, najwięcej Left 4 Dead 2, ale zdarzy mi się pograć w FIFE, CS:GO, ETS'a czy ATS'a i inne gry okazjonalnie, czasami.

P: Pytanie może "z innej beczki". Co myślisz o ostatnim wydarzeniu na serwerze, jakim są urodziny? Podobają Ci się zmiany i ogólnie wydarzenia związane z urodzinami?
S: Co myślę? Jest dobrze. Brakuję mi eventu fabularnego, ale ilość aktualizacji jest ogromna. Nowe felgi na plus, nowy HUD, na plus. Mapa to mam mieszane uczucie, bo co prawda możemy konfigurować, ale optymalizacja tej mapy... no nie za dobrze. Nowa praca dosyć przyjemna. W podsumowaniu jest dobrze, bardzo dobrze.

Po2AmCf.png

7DRLeEd.gif

Po2AmCf.png

P: Okej, to może przejdźmy na temat frakcji, w jakiej jesteś — jest nią San Andreas Fire Department. Od jak dawna służysz już w tej frakcji?
S: Od... końca sierpnia. Już ładne pół roku.

P: Dlaczego wybór padł akurat na tę frakcję?
S: Pasje, zainteresowania i namówienie przez kolegów, których miałem we frakcji, przed dołączeniem do niej. Cieszę się, że przyszedłem tutaj, a nie gdzieś indziej.

P: Jak wygląda codzienna służba pracownika frakcji SAFD?
S: Zależy tak naprawdę. Po wejściu na służbę dostajemy przydział na dany zastęp. Oczywiście nie zawsze, bo mamy takie coś jak Stanowisko Kierowania. Jest to miejsce, gdzie przyjmujemy wszystkie zgłoszenia. Osoba, która przesiaduje na tzw. SK, ma za zadanie dyspozycje zastępów, odpowiadanie służbom itp. Siedzi on tylko na koszarach, więc dla jednych to spoko robota, dla innych monotonne i nudne. Zastępy mają swoje wyposażenie. Jeden ma więcej wody, inny ma więcej sprzętu wysokościowego itp. itd. Przydział na tzw. pierwszy zastęp zawsze jest najgorszy albo właśnie najlepszy. Gdyż wóz pierwszo-wyjazdowy jeździ do prawie każdego zgłoszenia. Więc podczas 1 służby da radę obskoczyć nawet 50 zgłoszeń.

P: Dobrze, jesteś również w wydziale operacyjno-szkoleniowym. Jak wygląda praca tego wydziału? Co należy do Twoich obowiązków?
S: Jesteśmy odpowiedzialni, troszkę można powiedzieć, że za papierkową robotę. Robimy jakieś podsumowania np. wyjazdów. Oczywiście również jak w nazwie odpowiadamy za wyszkolenie. Natomiast nie chodzi o szkółkę, tylko o strażaków pełnoprawnych. W straży mamy wiele dziedzin... ratownictwo wysokościowe, wodne, udzielamy KPP, wyciągamy ludzi z aut, gasimy pożary. Musimy wszystko wiedzieć, więc musimy sobie utrwalać pewne kwestie i organizujemy ćwiczenia czy też szkolenia.

P: Poza wydziałem piastujesz funkcję zastępcy dowódcy Specjalistycznej Grupy Ratownictwa Medycznego. Jak wygląda Twoja praca w tej grupie i czym ogólnie zajmuje się ta grupa?
S: Jak nazwa mówi, jest to grupa ratownictwa medycznego. W grupie mamy ambulans, więc musimy mieć odpowiednie wyszkolenie. W grupie jesteśmy ratownikami medycznymi. W głównej mierze zastępujemy SAMD'y, gdy nie mają jednostek lub ich nie ma na serwerze. Oczywiście wspomagamy ich na większych zdarzeniach. Funkcję mam od niedawna, na razie w głównej mierze zajmuje się egzaminami na pełnoprawnego członka grupy. No ale jak to zastępca, zastępuję dowódcę grupy.

P: Co Ci się podoba we frakcji? Za co ją lubisz?
S: Co mi się podoba? Wszystko tak naprawdę, lubię ją za atmosferę, która jest niepowtarzalna. Przednia zabawa.

P: Myślałeś kiedyś nad zmianą frakcji?
S: Nie. Myślę, że nigdzie indziej nie odnajdę się tak jak tutaj.

P: Czy według Ciebie frakcja aktualnie funkcjonuje prawidłowo? Zmieniłbyś coś w działaniu frakcji?
S: Jak dla mnie jest dobrze, jak jest. Prawda, jest wiele do zmienienia, ale jest to niewykonalne na swój sposób. Zostawiłbym tak, jak jest teraz.

P: Posiadasz jakieś większe cele, jeśli chodzi o frakcje?
S: Chcę zostać zapamiętany z tej dobrej strony. Stopień czy stanowisko mnie nie obchodzi, ale fajnie by było gdzieś zajść.

P: Czy według Ciebie frakcja ta jest dla każdego i każdy by się w niej odnalazł?
S: Nie. Zdecydowanie nie. Żadna frakcja nie jest dla każdego. Tym bardziej nasza. Jesteśmy dosyć wymagający i nie jest to jazda z punktu A do punktu B wozem strażackim.

Po2AmCf.png

XhDYuNw.gif

Po2AmCf.png

P: Rozumiem, zejdźmy już z tematu frakcji, zbliżamy się powoli już do końca wywiadu, lecz mam jeszcze jedno pytanie — jakie są Twoje cele, jeśli chodzi ogólnie o serwer?
S: Nie mam żadnego celu. Gram, bo gram, myślę, że takie podejście jest dobre, bo nie muszę się "spinać", żeby zarobić na coś.

P: Chciałbyś jeszcze kogoś pozdrowić na końcu?
S: Jasne! Chciałbym pozdrowić całą frakcję SAFD.

Po2AmCf.png

Życzę wszystkim czytelnikom miłego dnia!

u63jn3J.png

Autoryzował: @Sheeker 

POm2o1r.thumb.png.3b7b0ef48b4e4578dbd5d5b4f7342e14.png

Edytowane przez Polixon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin