Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z DarkQueen

Polixon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

POm2o1r.thumb.png.3b7b0ef48b4e4578dbd5d5b4f7342e14.png

Witam, z tej strony Redaktor Specjalista @Polixon z Redakcji 4Life News.
Zapraszam wszystkich do przeczytania wywiadu z @DarkQueen

Po2AmCf.png

5sOO2AC.png

Po2AmCf.png

P — Polixon
D — DarkQueen

Po2AmCf.png

P: Witam, z tej strony Redaktor Specjalista z Redakcji 4Life News. Chciałabyś udzielić mi wywiadu?
D: Witam serdecznie, chętnie odpowiem na Twoje pytania!

P: Super! To może na początku opowiedz coś o sobie.
D: Mam na imię Emilka. W tym roku skończyłam 21 lat. Mieszkam w małej miejscowości w województwie lubuskim. Interesuję się służbami mundurowymi, aktualnie aplikuje do policji. Od 3 lat jestem czynnym członkiem OSP, dzięki czemu mogę spełniać się i pomagać innym. Moją wielką pasją jest piłka nożna, w którą grałam wiele lat. Mój tata był piłkarzem, zabierał mnie na treningi i mecze swojego klubu, dzięki niemu pokochałam to i sama zaczęłam grać. Często, kiedy mam jakiś problem lub chce, o czymś zapomnieć idę na boisko lub jeżdżę samochodem, wtedy wszystko znika. Wyróżnia mnie poczucie humoru i duży dystans. W życiu jestem optymistką, nieważne jak byłoby źle, wiem, że będzie lepiej. Zawsze dążę do wyznaczonego celu i się nie poddaje. Jestem otwarta na nowe znajomości, chętnie poznaje różne osoby, ich historie. Najbardziej jednak uwielbiam spędzać czas z przyjaciółmi.

P: Wspomniałaś o tym, że znajdujesz się w Ochotniczej Straży Pożarnej, mogłabyś opowiedzieć więcej o tym? Jak to wygląda, co należy do Twoich obowiązków etc.
D: Swoją przygodę ze strażą rozpoczęłam w marcu 2019 roku, kiedy to przyszedł do mnie naczelnik OSP w mojej miejscowości i zapytał, czy chciałabym dołączyć do zespołu — nie zwlekając, zgodziłam się. Po wielu weekendach spędzonych na szkoleniach i zdanych egzaminach od czerwca 2019 roku jestem członkiem OSP. Wiesz, do najważniejszych zadań należy stawianie się w remizie na alarmy, dbanie o sprzęt, uczestniczenie w różnych zebraniach, aktywność. Od niedawna należę również do Komisji Rewizyjnej.

P: Dobrze, to może opowiedz nam, na czym polegają Twoje obowiązki we wspomnianej przez Ciebie komisji rewizyjnej?
D: Mówiąc najprościej i najkrócej — jest to sprawdzanie pracy zarządu OSP, funkcjonowania jednostki zgodnie z uchwałami, statusami i prawem.

P: Rozumiem, to może zakończmy ten temat ostatnim pytaniem — opowiesz może o jakiejś najciekawszej akcji, którą najbardziej zapamiętałaś, na jakiej byłaś?
D: Najbardziej zapadła mi w pamięć pierwsza poważna akcja — pożar pola, który jednocześnie przeszedł na las, był dość trudny do opanowania, mimo tego, że na miejscu było dużo jednostek i strażaków, brakowało wody. Wszyscy byli wykończeni, a cała akcja trwała wiele godzin. Było to ciężkie zderzenie z rzeczywistością. Zrozumiałam wtedy, że mimo posiadanych środków, umiejętności czasem trudno jest zapanować nad takim żywiołem. Najważniejsze jest jednak to, że akcja mimo wszystkich trudności się powiodła. Każda akcja jest na swój sposób specyficzna, nigdy nie wiesz, czego możesz się spodziewać, jednak wciąż się uczę i staram się przewidywać, co może się wydarzyć lub jak temu zapobiec.

P: Dosyć ciekawa historia. Może zejdźmy już z tego tematu i przejdźmy już stricte na grę — od jak dawna grasz na serwerze 4Life i dlaczego wybrałaś akurat ten serwer?
D: Zacznijmy od tego, że 4Life to pierwszy serwer, na którym rozpoczęłam rozgrywkę, dzięki koledze, który mi go pokazał. Początki były dość ciężkie, jednak z upływem czasu było coraz łatwiej, poznawałam serwer, zawierałam nowe znajomości i przyjaźnie. Na początku chyba jak każdy pracowałam na magazynierze, aby jak najszybciej zdobyć LP. Po około 2 miesiącach napisałam podanie do frakcji SAFD, bardzo się ucieszyłam, kiedy zobaczyłam, że się dostałam. Po zdanych egzaminach uzyskałam stopień strażaka. Opuściłam jej szeregi z prywatnych powodów. Po dość niedługim czasie napisałam podanie do frakcji SAPD, byłam w niej przez rok, jednak z różnych powodów atmosfera w niej się pogarszała. Przez bana otrzymanego za zapalanie lamp pod F5 na służbie, zostałam z niej wydalona. Teraz jestem w San Andreas Fire Department na stopniu młodszego ogniomistrza, bardzo cieszę się, że spróbowałam ponownie sił w tej frakcji, poznałam tutaj świetnych ludzi, na kanałach zawsze jest dużo śmiechu, każdy sobie pomaga, nie ma zawiści, złych emocji. Jestem również szkoleniowcem i egzaminatorem w biznesie 4Wars, w którym jestem od jego powstania, czyli od początku 2021 roku, bardzo się z tego powodu cieszę, razem z innymi stworzyliśmy zgrany team i rozwijamy nasz biznes w dobrym kierunku. Od niedawna jestem także liderką organizacji DarkSquad, do jej założenia namówili mnie przyjaciele, z którymi ją stworzyłam. Nie brakuje w niej dobrych ludzi chętnych do pomocy, otwartych na nowe znajomości, miłej i rodzinnej atmosfery, dlatego jakby ktoś miał chęci, to serdecznie zapraszamy.
Najważniejsze jest jednak to, że nigdy nie sądziłam, że na serwerze można spotkać tak cudowne osoby, z niektórymi znam się od początku rozgrywki, niektórych krócej, ale zawsze mogę na nich liczyć, to piękne uczucie.

P: Posiadasz dosyć dużo przegranych godzin — prawie 1700. Żałujesz poświęconego czasu na serwer?
D: Tak naprawdę w ciągu tych ponad 2 lat przegrałam 3000 godzin, bo w marcu tamtego roku miałam zerowanie konta, wtedy też miałam około 1300h.
Co do pytania, jest dość trudne... Na pewno nie żałuję czasu spędzonego z osobami, które były tego warte i dziś mogę je bez wahania nazwać przyjaciółmi czy dobrymi znajomymi, jak i żadnych sytuacji, które wywoływały uśmiech na mojej twarzy. Myślę, że żałuje poświęcenia w poprzedniej frakcji, wbijania wielu minut, trzymania się uporczywie liny, mimo że wiedziałam, że w końcu wyślizgnie się z rąk. Są sprawy, które załatwiłabym inaczej, była pewniejsza w robieniu różnych rzeczy, ale czasu nie cofnę, mogę jedynie bardzo się starać, aby w przyszłości nie popełniać pewnych błędów. Pewne jest to, że jestem inna niż rok czy dwa lata temu, na pewno jeszcze bardziej wygadana i odważniejsza.

P: Ile osiągnęłaś, jeśli chodzi o majątek przez ten czas?
D: Po zerowaniu konta od marca tamtego roku szacunkowo mój majątek wynosi 5kk.

P: W miarę duża suma, a co dokładnie składa się na Twój majątek?
D: Mój majątek to przede wszystkim pojazdy tj. Bullet FT, Sultan, Cheetah, FCR'ka, Seasparrow i inne pojazdy + gotówka w bankomacie.

P: Ciekawe pojazdy. Grasz może na innych serwerach na platformie MTA?
D: Jednorazowo zdarzyło się wejść na serwery typu MultiRPG czy DevGaming, ale nic poza tym.

P: A jak to wygląda z innymi grami? W jakie jeśli w ogóle grasz gry poza MTA?
D: Bardzo często gram ze znajomymi w Minecrafta, CS'a, Left4Dead2, Rocket League i wiele innych.

Po2AmCf.png

jlG3EGw.png

Po2AmCf.png

P: Znajdujesz się w biznesie 4wars, od jak dawna już w nim jesteś?
D: Jestem w nim od początku jego powstania, dokładniej od stycznia 2021 roku. Wybrałam go dlatego, że zakładały go osoby, którym ufałam i które dobrze znałam, wiedziałam, że nie będzie to na chwilę i tak oto jestem już w biznesie blisko 1,5 roku. Początki zawsze są dość trudne, jednak małymi kroczkami szliśmy do przodu, rozwijaliśmy się. Zdobywałam awanse, dostałam możliwość pełnienia funkcji szkoleniowca i egzaminatora, bardzo się w tym odnalazłam i tak od ponad roku już pełnię je z ogromną przyjemnością. Miałam również szanse być w zarządzie biznesu przez kilka miesięcy, jednak przez jeden błąd dokładniej nienapisania apelacji w ciągu doby od dostania kary zostałam zdegradowana. Upłynęło już dużo czasu, mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości ponownie otrzymam szansę. Bardzo cieszę się, że wybrałam ten biznes, nie żałuję tej decyzji. Stworzyliśmy z chłopakami zgrany zespół.

P: Jak wyglądają obowiązki pracownika tego biznesu?
D: Głównym zadaniem jest branie udziału w akcjach RP, prowadzenie wojen organizacyjnych, biznesowych itp. Na czym one wszystkie polegają? Jak sama nazwa wskazuję, na wojnach lub inaczej na bitwie z innymi. Posiadamy specjalną mapę, a raczej arenę, na której ukryte są bronie, gracze biorący udział mają za zadanie je znaleźć, a następnie przy ich użyciu wyeliminować pozostałych przeciwników, standardowo ostatnia drużyna lub uczestnik na placu boju wygrywa. Poza wojnami jak już wspomniałam, zajmujemy się również odgrywaniem różnorakich akcji RP tj. napady, przemyt broni, porwania — głównie przy współpracy z innymi frakcjami.

P: Wydaje się ciekawy biznes, poleciłabyś go dla osób szukających biznesu dla siebie?
D: Jasne, że tak. Jest to idealny biznes głównie dla osób, które interesują się odgrywaniem akcji RP związanych z napadami, porwaniami, przemytem itp., jest to też możliwość urozmaicenia gry na serwerze. Wojny to również świetna zabawa. Ludzie często jednak oceniają zbyt pochopnie, słuchają plotek lub uważają, że nie poradzą sobie. Moja rada — spróbować i samemu się przekonać, myślę, że warto :D.

P: Czy według Ciebie biznes działa prawidłowo? Zmieniłabyś coś?
D: Biznes się rozwija, regularnie wprowadzane są zmiany, więc tak działa prawidłowo.

P: Masz jakieś cele, jeśli chodzi o biznes?
D: Mam najwyższą rangę możliwą rangę, pełnię funkcje szkoleniowca i egzaminatora, co daje mi radość, jednak mam lekki niedosyt i chciałabym ponownie zasilić grono zarządu. Zrobię wszystko, aby mi się to udało.

Po2AmCf.png

HBj7P7l.png

Po2AmCf.png

P: Rozumiem, mam nadzieje, że Ci się uda! Zejdźmy z tematu biznesu, wchodząc na temat frakcji — znajdujesz się w San Andreas Fire Department. Od jak dawna w niej się znajdujesz i czemu akurat ta frakcja?
D: Do frakcji SAFD dostałam się w styczniu tego roku i aktualnie mam stopień Młodszego Ogniomistrza. Wybrałam tę frakcję, ponieważ w życiu realnym jestem członkiem OSP, a fajnie jest móc robić w grze to, co tak bardzo lubi się w prawdziwym życiu. Byłam już w SAFD dokładnie 2 lata temu, odeszłam z powodu dość nieprzyjemnej sytuacji, jednak bardzo się cieszę, że wróciłam. Atmosfera na kanałach jest bardzo rodzinna, super dogaduję się z innymi, zawarłam fajne relacje, każdy jest bardzo chętny do pomocy. Frakcję tworzą ludzie, a tutaj są naprawdę fajni, dzięki nim służba to przyjemność, a nie obowiązek.

P: Jak wygląda praca we frakcji? Jakie są obowiązki członków frakcji i jak wygląda ich codzienna służba?
D: Najważniejszym obowiązkiem strażaka jest niesienie pomocy społeczeństwu serwera 4Life i godne reprezentowanie frakcji. Jeżeli chodzi o sposób działania, to oczywiście do dyspozytorni trafia zgłoszenie, osoba odpowiedzialna za rozdysponowanie strażaków i wozów, wysyła odpowiednie jednostki. W zależności od tego, czy to pożar, wypadek czy inne miejscowe zagrożenie wyśle inny sprzęt adekwatny do zapotrzebowania i sposobu działania.

P: Aktualnie jesteś jedyną kobietą we frakcji, czy sytuacja ta nie stwarza problemów? Czy raczej inni członkowie frakcje nie patrzą na to w negatywny sposób i traktują Cię jak każdą inną osobę?
D: Od dziecka bawiłam się praktycznie z samymi chłopakami, budowaliśmy bazy, wspinaliśmy się po drzewach, grałam z nimi przez wiele lat w piłkę nożną. Nie sprawia mi problemu to, że jestem jedyną dziewczyną w tej frakcji, z większością osób dogaduje się bardzo dobrze, mogę liczyć na pomoc z ich strony. Zaraz minie pół roku odkąd jestem we frakcji, a czuje się jakbym była w niej od zawsze. Super uczucie, mega mili i otwarci ludzie. Fajnie jakby znalazła się jakaś koleżanka, z którą można pogadać na stricte babskie tematy, ale nie narzekam, jest świetnie, tak jak jest :D.

P: Polecasz tę frakcję dla osób, które zastanawiających się nad wyborem frakcji dla siebie?
D: Patrząc na ilość przyjęć, a osób, które zdają egzaminy i są pełnoprawnymi strażakami, nie jest to frakcja dla każdego. Są materiały, które trzeba przyswoić, poświęcić trochę czasu, ale myślę, że jak się czegoś naprawdę chce, to można to osiągnąć. Nie warto też słuchać opinii innych osób, trzeba samemu spróbować swoich sił :D.

P: Sądzisz, że frakcja działa prawidłowo, czy jednak wymaga jakichś zmian?
D: Jak najbardziej tak, mamy wspaniały zarząd i lidera, którzy aktywnie działają na tyle, ile mogą. Frakcje tworzą ludzie, a mamy bardzo doświadczoną kadrę, chętną do działania i pomocy. Niczego nam nie brakuje, krok po kroku idziemy do przodu.

P: Masz jakieś cele, które chcesz bardzo osiągnąć we frakcji?
D: Szczerze mówiąc, bardzo chciałabym zostać szkoleniowcem we frakcji i dojść do stopnia kapitana, wtedy będę w 100% spełniona.

Po2AmCf.png

yzW2wnS.png

Po2AmCf.png

P: Niedawno stworzyłaś swoją organizację, możesz opowiedzieć czytelnikom coś o niej?
D: Już kiedyś myślałam, że fajnie byłoby mieć swoją organizację. Jakiś czas temu kolega zaczął mnie bardziej namawiać na to i uznałam, że w sumie czemu nie. Zapytałam dobrych kolegów, przyjaciół czy chcieliby dołączyć, byli bardzo pozytywnie nastawieni, napisałam wniosek i tak o to od prawie miesiąca jestem Liderką organizacji DarkSquad. Stworzyłam ją z osobami mi bliskimi. Jest ona oczywiście otwarta dla innych, niedługo ruszymy z rekrutacją. Nie brakuje w niej miłej atmosfery, serdeczności, ludzi chętnych do pomocy.

P: Rozumiem, gdzie osoby chętne do dołączenia do organizacji będą mogli spodziewać się rekrutacji?
D: Na ten moment organizacja jest zbyt krótko, więc nie mamy subforum, rekrutacja prowadzona będzie na naszym serwerze Discord.

Po2AmCf.png

WZI0jYB.gif

Po2AmCf.png

P: Dobrze to może na sam koniec — masz jakieś cele, patrząc ogólnie na serwer?
D: Przez jakiś czas chciałam zostać supportem, aby móc pomagać innym, ale po dłuższym czasie stwierdziłam, że nie potrzebuje tego. Aktualnie chcę rozwijać organizacje, awansować we frakcji i co najważniejsze spędzać jak najwięcej czasu z przyjaciółmi i dobrymi znajomymi tworząc kolejne wspomnienia :D.

P: Rozumiem, życzę Ci powodzenia! Chciałabyś na końcu kogoś pozdrowić?
D: Dziękuje bardzo! Jak najbardziej chciałabym pozdrowić wszystkie osoby, które dołożyły cegiełkę do tego, gdzie i jaka jestem, które sprawiają, że gra na serwerze to czysta przyjemność: @PardonsiK, @AkihikoFBI, @kartovelek., @LuKi16, @japkooo., @HaaQu*, @SeQ., @Ninja.., @TheTomson, @zloty113, @ProMasterPL, @Studzian, @AdrianMazdaLover, @Kenny.gg, @Klamka*, @Greem, @SpeedPower, @Serg*iej, @Panda., @Kubula, @betssiowca, @PatRyKFH, @Gora106, @Ciekawek, @elektroda_4mm, @I_Was_There, @Fepher, @Fantus.<3, @Iksde.cj, @Bambo*, @Rysiuu., @TwerkingMaster, @Szmitek., @Limitowany*, @Sebko, @Rea, @Lajk*, @AdiMekk, @Artizo, @Dyziek*, @VEENQ, @SartiN., @Moszu, @AdrianeQ82, @theemo., @Abush, @Sheeker, @Broszko, @Tusin, @|NT|TrondoZPL, @MisiekplTeam, @GhostTownPL, @BalonK8, @Skipowsky oraz Ciebie. Oczywiście pozdrawiam wszystkie osoby z biznesu 4Wars, organizacji DarkSquad i frakcji San Andreas Fire Department!

Po2AmCf.png

Dziękuje wszystkim za przeczytaniu wywiadu!

CjGfOvr.png

Autoryzował:  @MateuszXQ

POm2o1r.thumb.png.3b7b0ef48b4e4578dbd5d5b4f7342e14.png

Edytowane przez Polixon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin