Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Podporucznikiem _-YOSHI-_.

Piko0412
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

undefined_-_Imgur_1.png

Witam, z tej strony Starszy Redaktor @Piko0412 z Redakcji 4Life News. Zapraszam was do przeczytania wywiadu z Podporucznikiem @_-YOSHI-_.

5D4B3bb.png
2.png
5D4B3bb.png

P - @Piko0412

Y - @_-YOSHI-_

5D4B3bb.png

P - Witam, z tej strony Starszy Redaktor Piko0412 z redakcji 4Life News. Jesteś chętny po odpowiadać na pytania?
Y - Cześć, jasne.

P - Super. W takim razie na start możesz opowiedzieć coś o sobie?
Y - Na samym początku wypadałoby się przedstawić, na imię mi Kacper pochodzę z województwa pomorskiego mam 16 lat, na co dzień chodzę do szkoły, a dokładniej jest to technikum samochodowe, czyli coś, co mnie mocno jara i wiąże z tym swoją przyszłość. W głównej mierze interesuje się pożarnictwem i ogólnie w sumie służbami mundurowymi, do moich zainteresowań należą jeszcze m.in. jazda na rowerze, gra na gitarze, oraz szeroko pojęte majsterkowanie przy przeróżnych rzeczach. Z cech charakteru na pewno wyróżnia mnie wyrozumiałość i spokój w kryzysowych sytuacjach. Potrafię opanować prawie każdą sytuację, która dzieje się wokoło mnie lub mojego najbliższego otoczenia. Jestem osobą pracowitą oraz zaufaną, jeżeli ktoś prosi, żebym dochował jakieś tajemnicy, to oczywiście zrobię to.

P - Jak wygląda u ciebie sytuacja z serwerem? Ilość spędzonych godzin, majątku etc.
Y - Na serwerze mam przegrane lekko ponad 1850h, do mojego majątku można m.in. zaliczyć domek z podjazdem znajdujący się w okolicy giełdy samochodowej do 250k, z samochodów są to: Perennial 1.8PFT, Esperanto 1.6 (z którego w przyszłości będzie robiony projekt), Mesa 1.6 (z której również będzie w przyszłości robiony projekt) oraz Virgo 1.4, które dostałem od członków organizacji na swoje urodziny. Według mnie moja sytuacja na serwerze ma się bardzo dobrze albo inaczej wystarczająco, na razie dla mnie, wiadomo, trzeba inwestować, aby mieć coraz lepsze pojazdy itp., ale na razie to, co mam mi wystarcza.

P - Poznałeś jakieś ciekawe osoby na serwerze, z którymi trzymasz cały czas kontakt?
Y - Oczywiście, są to osoby z bliskiego mi otoczenia z organizacji, jak i z biznesu. Mogę wymienić osoby takie jak Lider mojej organizacji @Legancki_Baor, jest to osoba, z którą na 4Life znam się najdłużej, więc głównie tylko go tu wymienię, bo tych osób jest multum, a wymieniać każdego to można by było dniami.

P - To świetnie, że serwer łączy ludzi. Jak trafiłeś na ten serwer?
Y - Na serwer trafiłem w sumie przypadkowo, kiedyś a dokładniej w 2021 roku naszło mnie, żeby zajrzeć na scenę MTA, 4Life był pierwszym serwerem, na który wszedłem po wyszukaniu: Serwery RP/RPG Polska (czy jakoś tak to było) i tak od 08.04.2021 pnę się w szczeblach kariery na właśnie 4Life.

P - Powracając do wcześniejszych pytań — żałujesz gry na serwerze? Czas, który mogłeś inaczej zagospodarować?
Y - Czy żałuję godzin spędzonych na serwerze? Absolutnie nie żałuję żadnej sekundy przegranej na tym serwerze, ponieważ każda chwila czegoś nowego mnie uczyła, pozwalała mi poznawać nowe osoby, z którymi właśnie do dziś trzymam, na serwerze będąc we frakcjach wielu ciekawych rzeczy, które mogę wykorzystać w życiu realnym. Przechodząc do drugiego członu, czy mógłbym ten czas inaczej zagospodarować? Oczywiście, że bym mógł, jest wiele innych rzeczy, które zamiast grania na 4Life bym mógł robić, ale zwykle są to rzeczy, które nie sprawiają takiej samej przyjemności jak gra z ziomkami na serwerze wspólne gadanie, śmianie się no i oczywiście jazda zgodnie z KRD :). Ze względu na obowiązki w realnym życiu i tak tego czasu na grę nie jest jakoś sporo, aczkolwiek jeżeli w wolnych mam siedzieć bezczynnie w domu i się nudzić to wolę tak jak wspomniałem wyżej wejść na serwer wbić na głosowy na dc i pogadać z ziomkami.

P - Serwer serwerem, lecz grasz w jakieś inne gry poza MTA?
Y - Jeżeli pytasz o takie "nawalanie" że tak to ujmę, jak w MTA to nie, ale oczywiście znajdą się gry, w które sporadycznie sobie pogram, czy to jak nie mam ochoty grać w MTA, czy to po prostu tak o.

P - W takim razie przejdźmy do roli, którą pełnisz we frakcji, możesz opowiedzieć, czym się zajmujecie?
Y - Aktualnie pełnię służbę we frakcji SARA na stanowisku Specjalista, SARA jest frakcją, do której po dłuższej przerwie powróciłem. A jeżeli chodzi o to, czym się zajmuje frakcja SARA, to chyba nikomu nie trzeba przedstawiać szczegółów, w skrócie frakcja ta odpowiedzialna jest za utrzymywanie porządku na drogach San Andreas.

5D4B3bb.png
1.png
5D4B3bb.png

P - Jaki był twój powód odejście oraz powrotu w szeregi Road Assistance?
Y - Powodem odejścia było nadzwyczajnie znudzenie się frakcją, a wróciłem z tego względu, że była to w sumie frakcja, przy której zacząłem się rozwijać na serwerze, oraz po prostu po tak długiej przerwie ponownie naszła ochotą, aby trochę polatać tą pomarańczową strzałą i poholować kilka pojazdów.

P - Czy polecasz od siebie tę frakcję dla osób szukających czegoś nowego na serwerze?
Y - Łoo to jest trudne, a zarazem łatwe pytanie. Czy polecam i tak i nie, jeżeli komuś się to podoba i się tym "jara" to oczywiście z racji na spokój w tej frakcji, oczywiście w niektórych przypadkach robi się gorąco, ale zazwyczaj jest spokój. Natomiast jeżeli osoba, której to w żaden sposób nie kręci, nie interesuje się tym, to się po prostu w tej frakcji nie odnajdzie, każdy jest inny. Wracając do pytania, od siebie jak najbardziej polecam.

P - Masz jakieś swoje cele w tej frakcji, raczej cały czas będziesz na stanowisku pracowników czy chciałbyś coś więcej?
Y - Chciałbym osiągnąć dużo, ale czy uda się to osiągnąć?, kiedyś na pewno. Chciałbym osiągnąć coś więcej, będę się starał do tego dążyć, ale jak będzie, to czas pokaże, aktualnie mam coś takiego, żeby piać się w górę na stanowiskach pracowniczych, a z czymś wyżej no to mówię, czas pokaże.

P - Jesteś zadowolony, z tego, co na ten moment osiągnąłeś we frakcji?
Y- I tak i nie, jestem zadowolony z tego, co mam, czyli swojego stanowiska, ale pewnie, gdybym nie odszedł, to na pewno bym był o wiele wyżej, niż jestem teraz.

P - Przejdźmy do biznesu, 41.St Mechanized Infantry Division to twój aktualny, w którym jesteś. Jaka panuje tam atmosfera i czy polecasz go dla graczy?
Y - Atmosferę panującą w tym biznesie można wyrazić na wiele słów, ale jedno, które chodzi mi po głowie, aktualnie jest słowem, które nie mogłoby się tutaj pojawić, więc powiem, że panująca tam atmosfera jest super. Czy polecam go dla graczy? Podobnie jak z frakcją, jeżeli kogoś to interesuje to oczywiście, że tak, natomiast jeżeli kogoś wojsko nie jara, to no bądźmy szczerzy, nie ma czego tam szukać, mogło to zabrzmieć źle, ale taka jest prawda, na swoim miejscu, gdybym miał być w biznesie, który mnie w żaden sposób nie interesuje, to nawet bym się nie próbował tam dostać.

5D4B3bb.png
3.png
5D4B3bb.png

P - Czy poza tym biznesem byłeś w jakimś innym bądź planujesz udać się do innego?
Y - Nie byłem w żadnym innym oraz nie planuję zmieniać ze względów na to, co osiągnąłem.

P - Przejdźmy w takim razie do organizacji. Jesteś na ten moment w organizacji Żelaźni, możesz powiedzieć co się tam dzieje, masz jakieś obowiązki?
Y - No to tak, atmosfera podobnie, jak w biznesie, jest super i tak jak w ogłoszeniach promujących rodzinna. Aktywność tutaj trzeba się zatrzymać, z tą aktywnością bywało różnie były momenty, kiedy z zarządem chcieliśmy po prostu zamknąć tę organizację, ale poprzez wspólne działania na rzecz poprawy aktywności doszliśmy do tego, co mamy teraz, czyli aktywność na poziomie 1/2 ogólnej liczby członków, więc nie jest źle, ale wiadomo, mogłoby być lepiej, wraz z zarządem staramy się, aby aktywność była jak największa poprzez wprowadzanie dużej ilości eventów oraz przeróżnych konkursów, które pomagają poprawić tę aktywność. Co do moich obowiązków to pełnię w organizacji funkcję Lidera więc dużo obowiązków jest, aczkolwiek mamy taki zgrany zarząd, że w sumie każdy się dzieli robotą po połowie i każdy pracy ma tyle samo.

P - W takim razie chciałbym poruszyć jeszcze jeden wątek, ranga administracyjna, którą posiadałeś to support. Możesz opowiedzieć historie, jak znalazłeś się w gronie ekipy serwera?
Y - Historia jak się w niej znalazłem, nie jest jakaś zbyt ciekawa, ponieważ dostałem się poprzez zwykłą rekrutację, aczkolwiek historia pobytu w ekipie serwera to jest dopiero kosmos. Na początku wiadomo było wszystko extra i tak dalej, grało, śmigało i było ogólnie, potem któregoś dnia chciałem wejść na serwer i niestety, ale moje konto zostało zablokowane, z powodu zapomnianej pożyczki, której nie spłaciłem, ale zobowiązałem się oddać wszystko co do grosza i konto zostało odblokowane, i potem przez pewien czas również wszystko śmigało ładnie, aż tu nagle przez moją głupotę i złamanie regulaminu ekipy serwera zostałem zawieszony, niestety na zawieszeniu popełniłem jeszcze większą głupotę, gdyż pozwoliłem na to, aby na moje konto została nałożona kara mute, i niestety, ale te dwie sytuacje złożyły się na to, że niestety, ale z rangą musiałem się pożegnać, i no teraz planuję w następnej rekrutacji znów pisać, by się zrehabilitować i móc powrócić na rangę w ekipie serwera.

P - To życzę powodzenia, przechodząc do ostatniego pytania — cieszysz się z tego, co osiągnąłeś na serwerze?
Y - Cieszę się niezmiernie, że moje drogi i dokonania na serwerze poszły w stronę, w którą poszły i nie zostałem takim typowym "odwalaczem" który uprzykrza życie i grę innym osobą. Więc no co by tu mówić więcej odpowiedzią krótką na to pytanie jest po prostu Tak.

P - To świetnie! Dotarliśmy do końca, chcesz kogoś pozdrowić?
Y - Tak na szybko, to chciałbym bez żadnego wymieniania pozdrowić osoby, które wspomagały mnie i pozwoliły mi osiągnąć to, co mam, każdy, kto się przyczynił, do tego wie, że o tę osobę chodzi, więc nie widzę sensu wymieniania kogoś za szczególne czyny, bo no każdy dołożył swoją cegiełkę do tego, a ja starałem się tym osobom odwzajemnić. Więc no ode mnie to chyba tyle.

5D4B3bb.png
4.png
5D4B3bb.png

undefined_-_Imgur_7.png

Autoryzował: @Patryk99

undefined_-_Imgur_1.png

Edytowane przez MateuszXQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin