Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika Felipe44, oskarżony przez Ziemlan*

Ziemlan*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: Ziemlan*

Nick osoby oskarżonej: Felipe44

Powód napisania skargi: Nieuzasadnione odholowanie pojazdu na giełdzie.

Dowody: 

https://youtu.be/t5F-CvWZ044

Wystawiłem swój pojazd na giełdzie i zapłaciłem za to 300pln, gdzie ostrzegłeś mnie bym przeparkował swój pojazd, bo nie stał na wyznaczonych liniach parkingowych, a byłem ciągle w pojeździe, nie miałem gdzie zaparkować i czekałem aż miejsce się zwolni. [2023-04-16 12:52:00] [Output] : Felipe44 [344]: Szczerze,nie interesuje mnie gdzie chcesz przeparkować ale tu nie jest odpowiednie do tego... Nie było wolnego miejsca na giełdzie, a gracz @Mjrek pytając się administracji jakiś czas wcześniej dostał pozwolenie na wystawienie swojego pojazdu, ale pojazd ma nie blokować przejazdu na giełdzie, a mój nie blokował. Na giełdzie również nie zauważyłem jakichkolwiek znaków oznaczających moją nieprawidłowość, czekam na decyzję zarządu frakcji.

Dodam jeszcze, że kolega nie potrafi posłużyć się taryfikatorem bądź się z nim nie zapoznał

● Pojazd nieprawidłowo zaparkowany na giełdzie: 300 PLN;

https://imgur.com/a/P5wRWQh

Gracz został poinformowany o skardze w prywatnej wiadomosci na forum

Edytowane przez Ziemlan*

Witam, adept Felipe44.
Odniosę się do wszystkich zarzutów w moją stronę.

15 godzin temu, Ziemlan* napisał:

Wystawiłem swój pojazd na giełdzie i zapłaciłem za to 300pln, gdzie ostrzegłeś mnie bym przeparkował swój pojazd, bo nie stał na wyznaczonych liniach parkingowych

Sytuacja ta nie była jednorazowa,wcześniej stałeś również w innym miejscu,tam na dodatek miałeś afka,z czego wynikają logi,moje pierwsze ostrzeżenie było o godz.12:47,a odpowiedź otrzymałem dopiero po kilkukrotnym zwracaniu Ci uwagi o godzinie 12:51.

Spoiler

[2023-04-16 12:47:02] [Output] : Felipe44 [344]: To nie jest miejsce parkingowe.
[2023-04-16 12:51:02] [Output] : Ziemlan* [413]: ?

Na filmie widać pięknie że stoisz tam ponad trzy minuty,a stałeś tam dużo dłużej jak wynika z logów,więc z tej okazji chciałbym ci przypomnieć,że:

Spoiler

● Do 3 minut od czasu ostatniego użycia pojazdu, pracownik ma obowiązek rozejrzeć się za ostatnim kierowcą lub właścicielem pojazdu na odległość "renderingu nicków", zaznaczając że pracownik ma się znajdować centralnie obok pojazdu, który kwalifikuje się do odholowania. W przypadku gdy ostatni kierowca znajduje się w zasięgu renderingu, pracownik ma obowiązek upomnieć daną osobę oraz poprosić ją o przeparkowanie pojazdu w odpowiednie miejsce. W przypadku gdy upomnienie nie poskutkuje, pracownik ma obowiązek wykonać screen dowodowy, a następnie odholować pojazd.

Chciałbym również wspomnieć,że gdy poprosiłem cię kolejny raz o przeparkowanie swojego pojazdu,otrzymałem od ciebie odpowiedź "mózg sobie przeparkuj".
W czasie twojej desperacji,kiedy założyłem już blokadę koła,napisałeś na mnie reporta,po czym tepnął się do nas support @Specjalista,wytłumaczyłem mu wszystko i dostałem jasną odpowiedź.
[2023-04-16 13:05:48] [Output] : Specjalista [61]: W porządku
[2023-04-16 13:05:53] [Output] : Specjalista [61]: zabieraj

Wspomnę również o nieudanych prowokacjach twojego kolegi:
[2023-04-16 12:50:15] [Output] : Mjrek [503]: Widzisz, to Ty właśnie się mylisz pucołapie XD
[2023-04-16 12:54:59] [Output] : << Mjrek [503]: Coś jeszcze masz do powiedzenia na temat ów pojazdu?
[2023-04-16 12:55:08] [Output] : << Mjrek [503]: Znów stoi, co mu zrobisz?

nie miałem gdzie zaparkować

Oczywiście,że miałeś,bez problemu mogłeś poczekać na parkingu znajdującym się obok giełdy,a to,że nie miałeś gdzie zaparkować,nie oznacza,że masz parkować w miejscu do tego nie przeznaczonym.

Na giełdzie również nie zauważyłem jakichkolwiek znaków oznaczających moją nieprawidłowość

Czy jeśli na autostradzie nie ma znaków zakazu parkowania,to oznacza że możesz tam sobie zaparkować,czy jednak sam powinieneś o tym pamiętać?

Dodam jeszcze, że kolega nie potrafi posłużyć się taryfikatorem bądź się z nim nie zapoznał

Jeśli zarzucasz mi brak znajomości taryfikatora,najpierw sam się z nim zapoznaj.
● Pracownik ma prawo nałożyć dodatkową karę w wysokości 250PLN w przypadku, gdy użytkownik pojazdu wykazuje się brakiem kultury lub utrudnia wykonywanie czynności służbowych. Pracownik zobligowany jest udokumentować ww. czyn, z zastrzeżeniem, że musi on dokonać się na miejscu zdarzenia.
image.png
image.png

44 minuty temu, Felipe44 napisał:

Sytuacja ta nie była jednorazowa,wcześniej stałeś również w innym miejscu,tam na dodatek miałeś afka,z czego wynikają logi,moje pierwsze ostrzeżenie było o godz.12:47,a odpowiedź otrzymałem dopiero po kilkukrotnym zwracaniu Ci uwagi o godzinie 12:51.

Człowiek chyba ma prawo przebywać poza komputerem w trakcie bycia na serwerze, tak jak mówiłem przejechałem się po giełdzie, miejsca parkingowego wolnego nie było więc stanąłem tak aby nie blokował ruchu ani nie stanowił żadnego zagrożenia.

49 minut temu, Felipe44 napisał:

● Do 3 minut od czasu ostatniego użycia pojazdu, pracownik ma obowiązek rozejrzeć się za ostatnim kierowcą lub właścicielem pojazdu na odległość "renderingu nicków", zaznaczając że pracownik ma się znajdować centralnie obok pojazdu, który kwalifikuje się do odholowania. W przypadku gdy ostatni kierowca znajduje się w zasięgu renderingu, pracownik ma obowiązek upomnieć daną osobę oraz poprosić ją o przeparkowanie pojazdu w odpowiednie miejsce. W przypadku gdy upomnienie nie poskutkuje, pracownik ma obowiązek wykonać screen dowodowy, a następnie odholować pojazd.

Tak, tylko to dotyczy pojazdów w którym nie znajdują się żadne osoby, ja nie znajdowałem się poza pojazdem tylko w nim.

51 minut temu, Felipe44 napisał:

Chciałbym również wspomnieć,że gdy poprosiłem cię kolejny raz o przeparkowanie swojego pojazdu,otrzymałem od ciebie odpowiedź "mózg sobie przeparkuj".

I myślę, że bardzo dobrze postąpiłem, bo już któryś raz podchodziłeś do mnie i pisałeś, żebym przeparkował go a doskonale wiedziałeś, że miejsca nie ma.

52 minuty temu, Felipe44 napisał:

Oczywiście,że miałeś,bez problemu mogłeś poczekać na parkingu znajdującym się obok giełdy,a to,że nie miałeś gdzie zaparkować,nie oznacza,że masz parkować w miejscu do tego nie przeznaczonym.

My mówimy tu o giełdzie, a nie parkingu obok który nie jest giełdą, jakoś nie widziałem żeby na parkingu wspomnianym przez ciebie były wystawione pojazdy.

53 minuty temu, Felipe44 napisał:

Czy jeśli na autostradzie nie ma znaków zakazu parkowania,to oznacza że możesz tam sobie zaparkować,czy jednak sam powinieneś o tym pamiętać?

czy my mówimy tu o autostradzie? XD to jest giełda czyli można to nazwać parkingiem.

54 minuty temu, Felipe44 napisał:

Jeśli zarzucasz mi brak znajomości taryfikatora,najpierw sam się z nim zapoznaj.
● Pracownik ma prawo nałożyć dodatkową karę w wysokości 250PLN w przypadku, gdy użytkownik pojazdu wykazuje się brakiem kultury lub utrudnia wykonywanie czynności służbowych. Pracownik zobligowany jest udokumentować ww. czyn, z zastrzeżeniem, że musi on dokonać się na miejscu zdarzenia.

A teraz mi powiedz, skąd to wziąłeś, ponieważ w Taryfikatorze na forum takiego czegoś nie ma.

23 minuty temu, Ziemlan* napisał:

Tak, tylko to dotyczy pojazdów w którym nie znajdują się żadne osoby, ja nie znajdowałem się poza pojazdem tylko w nim.

5 minut miałeś afka,czyli cię tam nie było,postawiłeś samochód na miejscu zabronionym i poszedłeś sobie robić inne rzeczy oddalając się od komputera. To co,skoro Cię nie ma przy komputerze to już nagle nie szukasz miejsca parkingowego?

I myślę, że bardzo dobrze postąpiłem, bo już któryś raz podchodziłeś do mnie i pisałeś, żebym przeparkował go a doskonale wiedziałeś, że miejsca nie ma.

Wspomniałem już o parkingu,prawda? I sądzisz,że dobrze postąpiłeś,obrażając mnie? Brawo. 

My mówimy tu o giełdzie, a nie parkingu obok który nie jest giełdą, jakoś nie widziałem żeby na parkingu wspomnianym przez ciebie były wystawione pojazdy.

Tam mogłeś czekać na miejsce,a nie wystawiać pojazd.

czy my mówimy tu o autostradzie? XD to jest giełda czyli można to nazwać parkingiem.

Nie,ale użyłem tego jako metafory,ponieważ tam gdzie stałeś nie można parkować.

A teraz mi powiedz, skąd to wziąłeś, ponieważ w Taryfikatorze na forum takiego czegoś nie ma.

Coraz bardziej się pogrążasz swoją nieznajomością taryfkiatora.

Człowiek chyba ma prawo przebywać poza komputerem w trakcie bycia na serwerze, tak jak mówiłem przejechałem się po giełdzie, miejsca parkingowego wolnego nie było więc stanąłem tak aby nie blokował ruchu ani nie stanowił żadnego zagrożenia.

Nadal stałeś w miejscu w którym się nie parkuje,to że nie było wolnego miejsca parkingowego Ciebie nie usprawiedliwia.

Edytowane przez Felipe44

11 minut temu, Felipe44 napisał:

Coraz bardziej się pogrążasz swoją nieznajomością taryfkiatora.

Nie, ja sugeruje się tym co jest na forum :) 

Porszę pokazać skąd wziąłeś ten podpunkt którego w taryfikatorze nie ma.

12 minut temu, Felipe44 napisał:

5 minut miałeś afka,czyli cię tam nie było,postawiłeś samochód na miejscu zabronionym i poszedłeś sobie robić inne rzeczy oddalając się od komputera. To co,skoro Cię nie ma przy komputerze to już nagle nie szukasz miejsca parkingowego?

Napisałem, że czekam na miejsce parkingowe, a skoro czekam to mogę robić coś innego nie utrudniając ruchu na giełdzie a ni go nie tamując.

14 minut temu, Felipe44 napisał:

Wspomniałem już o parkingu,prawda? I sądzisz,że dobrze postąpiłeś,obrażając mnie? Brawo. 

Myślę, że wiele osób by tak postąpiło i w cale mi nie jest głupio przez to, bo jesteś osobą która utrudnia rozgrywke.

26 minut temu, Ziemlan* napisał:

Nie, ja sugeruje się tym co jest na forum :) 

Czyli nie umiesz się posługiwać forum,wyraźnie widać,że jest tam ten podpunkt. Przeczytaj jeszcze raz treść taryfiaktora,bo jak narazie chyba jeszcze tego ani razu nie zrobiłeś.

Napisałem, że czekam na miejsce parkingowe, a skoro czekam to mogę robić coś innego nie utrudniając ruchu na giełdzie a ni go nie tamując.

Trudno jest czekać i szukać wolnego miejsca parkingowego,gdy nie ma Cię przy komputerze,prawda?

Myślę, że wiele osób by tak postąpiło i w cale mi nie jest głupio przez to, bo jesteś osobą która utrudnia rozgrywke.

Czy to,że tak myślisz,zwalnia Cię od konieczności zachowania szacunku i kultury wobec drugiego człowieka? Nie utrudniam rozgrywki,wiele razy grzecznie spytałem,czy mógłbyś przeparkować swój pojazd,jednak Ty wolałeś się awanturować i na koniec mnie obrazić.

Edytowane przez Felipe44

25 minut temu, Felipe44 napisał:

Czyli nie umiesz się posługiwać forum,wyraźnie widać,że jest tam ten podpunkt. Przeczytaj jeszcze raz treść taryfiaktora,bo jak narazie chyba jeszcze tego ani razu nie zrobiłeś.

No cóż ja tam nie widzę takiego podpunktu który ty napisałeś, więc poprosiłem a byś pokazał gdzie on dokładnie jest, a dalej tego nie zrobiłeś 

27 minut temu, Felipe44 napisał:

Trudno jest czekać i szukać wolnego miejsca parkingowego,gdy nie ma Cię przy komputerze,prawda?

Rozumiem, że w twoim mniemaniu żeby czekać aż miejsce parkingowe na giełdzie się zwolni to trzeba być przykuty kajdankami do komputera 

28 minut temu, Felipe44 napisał:

Czy to,że tak myślisz,zwalnia Cię od konieczności zachowania szacunku i kultury wobec drugiego człowieka? Nie utrudniam rozgrywki,wiele razy grzecznie spytałem,czy mógłbyś przeparkować swój pojazd,jednak Ty wolałeś się awanturować i na koniec mnie obrazić.

"Grzecznie spytałem" to grzecznie ci odpowiedziałem, że nie ma miejsca na giełdzie i czekam w pojezdzie aż się zwolni, a gdy zapytałem się gdzie mam przeparkować pojazd to odpowiedziałeś mi, że cie to nie obchodzi i według ciebie to jest w porządku odpowiedź, więc skoro ciebie to tak nie obchodziło to przeparkowałem pojazd trochę dalej, ale ty dalej nie chciałeś mnie odstąpić jak cygan zasiłku więc tak wolałem się awanturować i ciebie obrazić i dalej uważam, że jesteś osobą utrudniającą rozgrywkę.

4 godziny temu, Ziemlan* napisał:

No cóż ja tam nie widzę takiego podpunktu który ty napisałeś, więc poprosiłem a byś pokazał gdzie on dokładnie jest, a dalej tego nie zrobiłeś 

Przeczytaj taryfikator,a nie wymagaj ode mnie potwierdzenia Ci,że taki podpunkt się tam znajduje.

Rozumiem, że w twoim mniemaniu żeby czekać aż miejsce parkingowe na giełdzie się zwolni to trzeba być przykuty kajdankami do komputera 

Będąc poza komputerem ciężko zauważyć czy ktoś wyjechał z parkingu bądź nie.

"Grzecznie spytałem" to grzecznie ci odpowiedziałem, że nie ma miejsca na giełdzie i czekam w pojezdzie aż się zwolni, a gdy zapytałem się gdzie mam przeparkować pojazd to odpowiedziałeś mi, że cie to nie obchodzi i według ciebie to jest w porządku odpowiedź, więc skoro ciebie to tak nie obchodziło to przeparkowałem pojazd trochę dalej

Gdy powiedziałem Tobie,że masz przeparkować pojazd,to zacząłeś się kozaczyć przed kolegą i mówić,że pokaż mi gdzie,to przeparkuje,więc odpowiedziałem Ci,że nie interesuje mnie gdzie chcesz auto przeparkować,ale to nie jest właściwe miejsce.
I odjechałeś,po czym znowu zaparkowałeś na niewłaściwym miejscu.

Edytowane przez Felipe44

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin