Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Młodszym Kapitanem Mich.

Piko0412
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witajcie, z tej strony Reporter Specjalista @Piko0412 z Redakcji 4Life News. Przygotowałem dla Was wywiad z Młodszym Kapitanem @Mich..

Linie-poziome-z-logiem-i-bez
6IpIqm6.png

P - @Piko0412

M - @Mich.

P - Cześć, z tej strony Reporter Specjalista z Redakcji 4Life News. Chciałbym przeprowadzić z tobą wywiad, odpowiesz na kilka pytań?
M - Siemasz, młodszy kapitan Mich., prywatnie Michał. Zadawaj śmiało, na luzie.

P - Super, przedstawisz swoją osobę na sam początek?
M - Zaczynając, jak już wyżej wspomniałem, nazywam się Michał. Pochodzę z województwa łódzkiego. Mam aktualnie 15 lat, lecz już niedaleko do 16. Na co dzień uczę się w liceum, jestem w pierwszej klasie. Interesuje się głównie pożarnictwem, ochroną przeciwpożarową oraz innymi, bliższymi tematami związanymi z pożarnictwem. Potocznie lubię obrabiać zdjęcia, tworzyć grafiki oraz biegać. Uczęszczam również do Młodzieżowej Drużyny Pożarniczej w lokalnej jednostce, gdzie odbywają się zajęcia typowo przygotowawcze pod kurs podstawowy na strażaka-ochotnika. Swoją przyszłość wiążę z pasją, chciałbym być strażakiem w Państwowej Straży Pożarnej. Po liceum właśnie mam zamiar spróbować swoich sił w rekrutacji do Szkoły Aspirantów w Krakowie.

P - Opowiesz, jak dowiedziałeś się o serwerze? Jak wyglądały twoje początki?
M - W 2017 roku odkryłem "zaginioną grę", czyli SA:MP. Po przeczytaniu głębiej o grze dowiedziałem się o platformie MTA. W wyszukiwarce wpisałem "Polski", w tamtym momencie ujrzałem 4Life'a. Początki? Takie jak każdego. Prace dorywcze, rozwalona manana.

P - Grasz w inne gry poza MTA? Jeśli tak to, jakie są to tytuły?
M - Tak, gram. Często odpalam Emergency 4 na jakimś modzie, GTA V oraz w FIFA 23.

P - Masz przegrane ponad 1400 godzin na serwerze, nie żałujesz poświęconego czasu na granie? Uważasz, że mógłbyś wykorzystać ten czas lepiej?
M - Mam gdzieś z tyłu głowy, ile mógłbym dobra uczynić przez ten czas. W momencie dołączenia do frakcji miałem ~300 godzin. Frakcja została przeze mnie wybrana ze względu na pasje. Dążąc do celu wypowiedzi, dużo się dowiedziałem od członków, bliżej związanych z pożarnictwem. Poznałem dużo osób, z którymi ten czas leciał przyjemniej.

P - Ile wynosi twój majątek do wcześniej wymienionego czasu? Jak myślisz, to dużo czy dałoby radę jeszcze więcej?
M - Bardzo mały jest. Szacuje go na ~300/400k. Ogromnie dużo straciłem na handlu, jednakże w szczycie wynosił on maksymalnie 800k. Przez frakcję, do której dochodzi dodatkowo nauka, dużo nie zarobiłem. Dlatego posiadam tak mały majątek.

P - Okej, przejdźmy teraz do frakcji, w której jesteś, jest to San Andreas Fire Department. Jakie obowiązki masz we frakcji oraz do jakich przynależysz grup?
M - Aktualnie jestem w korpusie oficerów, na stopniu młodszy kapitan. Głównym obowiązkiem każdego pracownika, w tym mnie jest reakcja na zgłoszenia, pomaganie graczom. Przynależę do Specjalistycznej Grupy Poszukiwawczo-Ratowniczej, w której jest rozszerzana wiedza nt. ratownictwa wysokościowego, górskiego oraz wodnego. Potocznie, jestem Inspektorem Wydziału Kontrolno-Rozpoznawczego. W tym wydziale prowadzę typowo działania, prowadzę działania typowo biurowe. Prowadzę inspekcje obiektów, spisuje analizy pożarów. Na przyszłość, dzięki temu możemy tworzyć różne treści dla funkcjonariuszy instytucji, które pomagają przy zdarzeniach.

e09BE0g.png

P - Dlaczego jesteś we frakcji, która zajmuje się strażą, jest to zainteresowanie z życia realnego, czy jakieś inne powiązanie?
M - Tak jak wyżej wspomniałem, wiążę swoją przyszłość z pożarnictwem. Dzięki osobom głębiej zapoznanym z tematem dużo się dowiaduje. Zdarzyło mi się "zabłysnąć" już wiedzą, którą przekazali mi starsi.

P - Dodałbyś coś do frakcji czego jeszcze nie ma?
M - Nie. Wszystko, co chciałbym, jest już w trakcie przygotowania.

P - W takim razie następne pytanie mam o biznes, jest to Redakcja 4Life News. Jakie posiadasz obowiązki? Dlaczego postawiłeś na ten biznes?
M - Za dużo nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ jestem na okresie próbnym. W skrócie — piszę materiały, które są udostępniane graczom na forum.

HvKZsTb.png

P - Poleciłbyś ten biznes na chwilę obecną dla innych osób?
M - Jak najbardziej. Utrwalanie języka ojczystego jest według mnie ważną kwestią.

P - Możemy zauważyć wiele zdjęć z twoją obróbką na forum, z jakiego powodu to robisz? Zainteresowanie czy jest jakiś inny powód?
M - Od jakiegoś czasu się w to zagłębiałem, lecz brakowało mi czasu. Teraz gdy mam go więcej, zacząłem tworzyć obróbki do zdjęć z serwera. Robie to z przysłowiowej "zajawki", która coraz bardziej mi się utrwala.

P - Okej, dalej idąc mamy organizację, w której jesteś, dokładniej Ogniomistrze. Dlaczego ta organizacja? Co możesz o niej powiedzieć?
M -Jest to organizacja typowo frakcyjna. 90% członków to są aktualni strażacy SAFD, pozostali to są osoby związane z frakcją. Mówiąc o niej, mówię w większości o frakcji. Ludzie są bardzo mili, pomocni. Nie mamy żadnych składek, chodzi po prostu o relacje.

P - Będziesz próbował dostać się w następnej rekrutacji do grona administracji serwera?
M - Wszystko zależy, kiedy takowa rekrutacja się odbędzie. Miałem parę prób, lecz zdaje sobie sprawę z poprzednich podań. Odpowiadając, myślę, że tak. Z miesiąca na miesiąc, coraz bardziej poznaje serwer, społeczność. Ujrzenie swojego nicku na wynikach, byłoby świetnym doświadczeniem.

P - Chciałbyś coś jeszcze spróbować na serwerze, czego jeszcze nie robiłeś? Jest taka rzecz?
M - Nie. Lata głupawki mi minęły, gram normalnie.

P - Dodałbyś coś na serwer? Jeśli tak to co?
M - Myślę, że większość graczy chciałaby lepszą optymalizację. Jednakże zdaje sobie sprawę, że to jest prawie niemożliwe. Poza tym niczego więcej na ten moment nie oczekuje.

P - Odejdźmy od serwera. Gdybyś dostał milion złotych, z którymi mógłbyś zrobić, co uważasz za słuszne, co byś zrobił?
M - Większość zainwestowałbym w siebie bądź odłożył. Jakąś część oddałbym potrzebującym. Pomaganie jest świetną sprawą, sprawia mi to ogromną przyjemność. Jeżdżąc ze Szlachetną Paczką, miałem okazje doświadczyć tego uczucia.

P - Słuchasz muzyki lub oglądasz filmy bądź seriale, które mógłbyś polecić dla innych osób?
M - Może niektórzy mnie wyśmieją, lecz słucham m.in Szpaka. Nie patrzę na brzmienie, głos. To, co on mówi z nadzieją, że to jest prawda, wywołuje ciary na mojej skórze. Słucham również takich wykonawców, jak Malik Montana, Miszel bądź White 2115. Filmów na ogół nie oglądał.

P - Masz jakieś marzenia lub cele wyznaczone w życiu?
M - Pragnę spokoju na świecie, dobrobytu dla każdego. Chciałbym, aby udało mi się w kwestii pasji. Nic więcej.

P - Rozumiem, a gdybyś miał do wyboru wakacje, które możesz spędzić, gdzie chcesz, gdzie by to było?
M - Chciałbym spędzić wakacje w Dubaju. Polecam obejrzeć grafiki w Google.

P - Zrobiłbyś coś w życiu, czego jeszcze nie robiłeś?
M - Nie wiem. Zależy co, haha.

P - Masz jakąś cechę, która denerwuje inne osoby?
M - Nie wiem, jak to ująć, lecz czasami odkleja mnie. Zbyt dobry humor robi swoje.

P - Masz ciekawostkę o sobie którą chcesz się podzielić?
M - Raczej nie.

P - To tyle! Chcesz kogoś pozdrowić?
M - Jasne, pozdrawiam @grubyyo, @Olaf.* , @Greem, @RedRaccoon, @kacpi22545, dodatkowo całą redakcje oraz frakcję SAFD!

w47Nijp.png
Autoryzował: @Mlonskyy

Linie poziome z logiem i bez

Edytowane przez Mlonskyy

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin