Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na VoluNteeR - oskarżony przez CubaLibre

CubaLibre
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: VoluNteeR

Data i godzina zdarzenia: 25.07.2023 21:30

Pełen opis sytuacji: Wyjeżdżałem od mechanika. jakiś typ stał na drodze to na niego trąbiłem żeby zszedł, nie reagował. To go zacząłem lekko pchać żeby przejechać, a on nic. Pchnąłem mocniej, no niestety upadł ale proszę tego nie brać za VDM bo tak po prostu wyszło. Deluxo ma jakieś dziwne przyspieszenie na starcie. Policjant nie wiem co sobie myślał ale zaczął do mnie strzelać bezpodstawnie. Chłop jakiś odklejony ewidentnie. Widać na nagraniu, że stoję zaskoczony i proszę żeby przestał (dodając pół kulturalne słowo ale nie przestawał więc byłem sfrustrowany). Moim zdaniem ta osoba nadużyła swoich przywilei będąc sapdem.

Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://www.xbox.com/play/media/KHT2FN5YWT

Ja, CubaLibre zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez CubaLibre
Zapoznałem się z regulaminem

Witam, PO III+1 VoluNteeR kłaniam się. 
Szanowny Panie, nie uważałbym tej akcji jako nadużywanie swoich praw. Nie podesłałeś jeszcze graczu wcześniejszej części nagrania gdy już raz staranowałeś owego gracza. Owszem, nie powinien on tam stać o co też dbali moi koledzy ale niestety zamieszanie duże było. Ja widziałem tylko jak zaczął Pan go potrącać, za pierwszym potrąceniem odpuściłem, gdy już dopuścił się Pan drugiego (tego właśnie na nagraniu), gdzie staranował Pan pojazd z tyłu, gracza na drodze i chyba motor to wtedy postanowiłem strzelić. Co do całej akcji pragnę jeszcze wspomnieć że miała Pan dużo miejsca obok do objechania w około gracza jednak Pan tego nie zrobił nie wiadomo czego, wybrał jednak droge taranowania i zagrażania życiu innym graczom. 
Z poważaniem, Police Oficer VoluNteeR.

1 minutę temu, VoluNteeR napisał:

Nie podesłałeś jeszcze graczu wcześniejszej części nagrania gdy już raz staranowałeś owego gracza.

Więcej nie mam bo Xbox nagrywa tylko 30 sekund wstecz.

4 minuty temu, VoluNteeR napisał:

Ja widziałem tylko jak zaczął Pan go potrącać, za pierwszym potrąceniem odpuściłem, gdy już dopuścił się Pan drugiego (tego właśnie na nagraniu)

Pierwsze dwa potrącenia nie były potrąceniami tylko przesunięciami (bo nie upadł tylko się przesunął), za trzecim razem plan też był taki żeby go odsunąć ale nie wiem czemu upadł jak wjechałem w niego z mniejszym impetem niż poprzednim razem.

6 minut temu, VoluNteeR napisał:

Co do całej akcji pragnę jeszcze wspomnieć że miała Pan dużo miejsca obok do objechania w około gracza jednak Pan tego nie zrobił nie wiadomo czego, wybrał jednak droge taranowania i zagrażania życiu innym graczom. 

Jakbym go ominął to by kto inny w niego wjechał i możliwe że udusił pod kołami a jak widać ja się od razu cofałem żeby go jedynie przesunąć

Szanowny Panie, nie istnieje coś takiego jak lepszy taran. Taranowałeś gracza kilkukrotnie więc zostałeś ostrzelany. Idąc tym tokiem rozumowanie możliwe też jest ze jakbyś go ominął to następnie by gracz zszedł na pobocze i byłby bezpieczny. 
   Podkreślę jeszcze raz, stwarzał Pan zagrożenie dla życia gracza, co daje mi możliwość użycia tak zwanych środków przymusu bezpośredniego. Widziałem że robił to Pan kilkukrotnie stąd padły strzały.

Każdy normalny sapd by powiedział nie pchaj go czy coś takiego a ty od razu wylatujesz z gnatem gościu, nie rób z siebie nie wiadomo czego, sapd jest od rp, a jak chciałeś żebym go przestał taranować było wysłać reporta i by przyszedł ktoś sytuacje wyjaśnić

19 minut temu, VoluNteeR napisał:

co daje mi możliwość użycia tak zwanych środków przymusu bezpośredniego.

Plus broń palna nie jest stricte środkiem przymusu bezpośredniego, środki przymusu bezpośredniego to:

przytrzymanie – krótkotrwałe unieruchomienie z użyciem siły fizycznej
przymusowe podanie leków – wprowadzenie leków do organizmu osoby bez jej zgody, doraźne lub przewidziane planem leczenia
unieruchomienie – dłużej trwające obezwładnienie
izolacja – umieszczenie osoby pojedynczo w zamkniętym pomieszczeniu.

Mówiąc wprost, miałeś wybór żeby mnie aresztować czy cokolwiek takiego ale postanowiłeś strzelać. To była twoja decyzja. Twoja decyzja żeby wybrać ten środek. I twoja decyzja żeby mnie zabić. Nie nadajesz się na sapda i tyle ci powiem. Przestań mi już tu się błaźnić z tymi panami bo się niedobrze od tego robi. Czekam aż jakaś osoba z administracji się tu wypowie

Edytowane przez CubaLibre

39 minut temu, CubaLibre napisał:

Czyli zabiłeś mnie. Wielkie brawa jeśli w ten sposób ma działać policja

A to ty miałeś zabić gracza i porozwalać innym pojazdy? Mogłem napisać report ale jakbym miał to robić na każdego po kolei to by administracja nie wyrobiła.

Co do śpb to racja, chodziło mi o broń palną, mój błąd.

W dniu 25.07.2023 o 22:01, CubaLibre napisał:

To go zacząłem lekko pchać żeby przejechać, a on nic.

Chciałeś go przepchnąć, czy po prostu wykorzystać fakt, że stoi przy krawędzi pasa i go vDM'ować? Miałeś wystarczająco dużo miejsca, żeby przejechać obok...
Od Graczy, którzy są AFK i opcjonalnie blokują Ci drogę, utrudniają w jakikolwiek sposób rozgrywkę, jest administracja serwera.

F-usz nie zawinił... Ma obowiązek reagować na każde zagrożenia życia osób trzecich, a mowa o jakimkolwiek upominaniu w tym przypadku jest absurdalna...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin