Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Mikołajkowa Edycja Poboru Krwi

kvmykk.ogf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

k4tj1er.png

Dzień dobry! Z tej strony Reporter Specjalista @Patryk99, Reporter Specjalista @Piko0412, Reporter @kvmykk.ogf oraz Młodszy Redaktor @Bogens
Zapraszamy do przeczytania relacji z Mikołajkowej Edycji Poboru Krwi, która odbyła się dnia 9.12.2023!

oXr98cJ.png

md8lOot.gif

oXr98cJ.png

W ostatnich dniach na serwerze 4Life przeżywamy wyjątkowe chwile. Pierwsze opady śniegu, ogólnodostępny kalendarz adwentowy, premie zarobkowe i tym podobne. Na całym serwerze panuje bardzo miła i świąteczna atmosfera. Z tej okazji frakcja San Andreas Medical Department przygotowała dla graczy kolejną edycję charytatywnego poboru krwi, które miało miejsce 9 grudnia 2023 roku. Po raz kolejny wydarzenie cieszyło się ogromną popularnością. Na miejscu zjawiło się mnóstwo graczy chcących oddać krew i przyczynić się do pomocy innym. Całe wydarzenie miało miejsce w dzielnicy Ocean Flats w San Fierro na terenie dawnej jednostki strażackiej. Na miejscu można było poczuć wspaniałą atmosferę solidarności, zabawy oraz troski o innych! Całe wydarzenie rozpoczęło się o godzinie 19:00 i trwało do godziny 20:50. Dzięki radiu 4Music na miejscu nie zabrakło dźwięków dobrej muzyki. Podczas wydarzenia na miejscu rozstawiono liczne głośniki, a za całą audycję odpowiadał @Orbit. Oczywiście nie zabrakło też innych służb mundurowych, które swoimi działaniami zapewnili bezpieczeństwo wszystkim graczom oraz dopięli wydarzenie na ostatni guzik. Na miejscu oprócz medyków z San Andreas Medical Department można było spotkać oficerów policji z frakcji San Andreas Police Department, strażaków z frakcji San Andreas Fire Department oraz pracowników z frakcji San Andreas Road Assistance.

oXr98cJ.png

u6NTvat.gif

oXr98cJ.png

Udało nam się przeprowadzić wywiad z Doktorem Nauk Medycznych @PoyeBunnY, który znajdował się na miejscu wydarzenia. Zapraszamy do przeczytania!

Pi - Piko0412
Po - PoyeBunnY

oXr98cJ.png

Pi: Witam, z tej strony Reporter Specjalista Piko0412. Chciałbym się dowiedzieć kilka rzeczy na temat poboru krwi. Jak oceniacie obecność graczy biorących udział w poborze? 
Po: Cześć, z tej strony Doktor Nauk Medycznych PoyeBunnY, opiekun poborów krwi. Ilość graczy, która przyszła na dzisiejszy obór, przekroczyła nasze oczekiwania i to nawet w znacznym stopniu. Ani ja, ani nikt z nas nie spodziewał się, że będzie aż tylu graczy chętnych do oddania krwi. Liczyliśmy, że pobierzemy krew od maksymalnie 100 graczy, jednak udało się tę liczbę przebić i osiągnąć prawie 150 pobrań, a dokładniej 147, co jest bardzo zadowalającym wynikiem.

Pi: Ile trwała praca organizacyjna całego przedsięwzięcia i czy były jakieś problemy?
Po: Jeśli chodzi o samą organizację, to pierwsze plany na zorganizowanie całego przedsięwzięcia pojawiło się w okolicach października, ale taką konkretną pracę zaczęliśmy podejmować już praktycznie w połowie listopada. Wtedy już zaczęliśmy szukać dogodnego miejsca na pobór, kontaktować się z zarządami frakcji oraz biznesów. Natomiast jeśli chodzi o to, czy pojawiły się jakieś problemy, to tak. Pojawiło się kilka problemów, jednym z nich była lokalizacja poboru. Bardzo chciałem go zorganizować w Los Santos, lecz niestety z powodu braku wystarczającego miejsca razem z całym zespołem postanowiliśmy poszukać innego miejsca i koniec końców wybraliśmy San Fierro. Kolejnym problemem, jaki się pojawił, to było dokładne rozlokowanie punktów poboru i frakcji, kto gdzie ma stać oraz jak zorganizować całe miejsce pracy. Mimo wszelkich większych lub mniejszych niedogodności razem z całym zespołem organizatorów stawiliśmy czoła napotkanym przez nas problemom i je pokonaliśmy, ale było to możliwe tylko i wyłącznie dzięki współpracy między nami, tu też warto, jest zaznaczyć, że był to mój, jak i moich podopiecznych organizatorów pierwszy pobór, co było też nie lada wyzwaniem, ze względu na to, że jesteśmy świeżym zespołem, niedoświadczonym jeszcze zupełnie we współpracy ze sobą. Mimo to, w mojej ocenie, całość wyszła znakomicie, na takie pożądane 5.

Pi: Kiedy możemy się spodziewać kolejnej odsłony takiego wydarzenia?
Po: Nad kolejnym poborem jeszcze nie myśleliśmy, ale podejrzewam, że po nowym roku zaczną się pierwsze podrygi w kierunku organizacji kolejnego poboru krwi. Na razie muszą opaść emocje po tym poborze. Nie pozostaje nic więcej niż tylko, tak naprawdę obserwować nasz dział frakcji SAMD i wypatrywać ogłoszeń o kolejnym poborze. Jeśli mogę jeszcze coś dodać od siebie, to jeszcze raz chciałbym podziękować wszystkim frakcjom oraz biznesom za przyjście na pobór i pomoc w ogarnięciu całego przedsięwzięcia. Dodatkowo też chciałbym podziękować każdemu graczowi z osobna za przybycie i oddanie krwi oraz zachęcić do takich aktywności, nie tylko w świecie wirtualnym, ale też w rzeczywistości. Oczywiście ogromne podziękowania też należą się z osobna członkom mojego zespołu, czyli @IcykDwujeczka, @tkler1@Pap4koZ oraz @BoVerr, bez których organizacja tego poboru byłoby bardzo trudna.

Pi: To tyle. Dziękuje.

oXr98cJ.png

NKMPZky.gif

oXr98cJ.png

Udało nam się przeprowadzić również wywiad z jednym z graczy, który jak wspomina, regularnie uczestniczy w każdej akcji oddawania krwi.

B - Bogens
j - jvssq

oXr98cJ.png

B: Cześć! Dziękujemy, że znalazłaś chwilę, aby z nami porozmawiać. Możesz nam opowiedzieć, jak oceniasz dzisiejsze wydarzenie? 
j: Hej! Cała przyjemność po mojej stronie! Wydarzenie oceniam bardzo pozytywnie. Jak zawsze nie zabrakło dobrej zabawy i muzyki. Poza tym świadomość uczynienia dobrego uczynku napełnia mnie pozytywną energią. 

B: Miło to słyszeć. Co skłoniło cię do wzięcia udziału w wydarzeniu? 
j: Cóż… Przede wszystkim motywuje mnie myśl, że tak małym uczynkiem mogę uratować komuś życie. To był główny powód, dlaczego się na to zdecydowałem. Oprócz tego za udział dostałam czekoladę oraz honorowe 100PLN. 

B: To bardzo szlachetne z twojej strony. Czy to twój był twój pierwszy udział w takiej aktywności? 
j: Nie, nie jestem nowicjuszem w tej kwestii. To moja czwarta edycja poboru krwi na serwerze. Staram się uczestniczyć regularnie. 

B: Miło się z tobą rozmawiało. Dziękuje za udzielone informacje! 
j: Również dziękuje. Do zobaczenia!

oXr98cJ.png

Podsumowując – charytatywny pobór krwi na 4Life stał się nie tylko akcją dobroczynną, ale także miejscem, gdzie społeczność może się zjednoczyć w imię wspólnego, dobrego celu. Akcja przebiegła pomyślnie w każdym calu, pozostawiając graczy z dobrymi wspomnieniami. W imieniu redakcji dziękujemy za zorganizowanie i zaangażowanie wszystkim frakcjom w wydarzenie oraz wszystkim uczestnikom za wzięcie udziału. Czekamy na kolejną edycję, którą również dla Was opiszemy.

oXr98cJ.png

Dt3o0Tf.png

w47Nijp.png

HGKQV1e.png

1WXwQVe.png

Autoryzował: @MateuszXQ

k4tj1er.png

Edytowane przez MateuszXQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin