Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Dyrektorem Radia 4Music Emialski!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Hej! Z tej strony Młodszy Redaktor @nofear- z Redakcji 4Life News. Zapraszam was do przeczytania wywiadu z Dyrektorem 4Music @Emialski!

5D4B3bb.png

EjRbwg0.png

5D4B3bb.png

N - nofear-
E - Emialski

5D4B3bb.png

N - Hej! Z tej strony Młodszy Redaktor nofear- z Redakcji 4Life News. Czy jesteś chętny udzielić mi odpowiedzi na kilka pytań?
E - Cześć, no jasne.

N - Super! W takim razie na sam początek opowiedz coś na temat swojej osoby.
E - Więc tak, mam na imię Emil, gram na 4Life od 2015 roku. Mam 25 lat i zawodowo jestem żołnierzem. Na 4Life praktycznie od początku swojej gry działałem w radiach, dzięki temu odkryłem swoje zamiłowanie do muzyki, jaki i grania na konsolecie DJ-skiej. Zawsze trzymam pozytywne podejście do życia. Jestem wygadany i trochę szalony w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

N - Jakie są twoje główne pasję i jak je spełniasz?
E - Największą pasją jest oczywiście gra na konsoli DJ-skiej. Sam posiadam konsoletę Numark mixtrack platinium fx i staram się grać na niej jak najczęściej, przy okazji nagrywając "sety" na Youtube. Dodatkowo posiadam dwie wiatrówki, z których czasami sobie strzelam do butelek. Moją pasją, którą chciałbym spełnić w przyszłości to podróżowanie swoim własnym kamperem.

N - Świetna sprawa! Od kiedy zajmujesz się grą na konsoli DJ-skiej?
E - Konsolę kupiłem w zeszłym roku, wcześniej korzystałem z programu VirtualDJ, który jest doskonale znany wszystkim tym, którzy grają w radiach internetowych.

N - Czy sam program VirtualDJ jest ciężki do opanowania dla osób zaczynających swoją przygodę w tej branży?
E - Wręcz przeciwnie, sama konfiguracja pod radio jest banalnie prosta. Korzystanie z niego jest intuicyjne, a do gry w radiu wystarczy znać same podstawy programu. Jak ktoś by się uparł to dwie funkcje w zupełności wystarczą -  Play i Stop.

N - Kto był twoim wzorcem do naśladowania w dzieciństwie?
E - Chyba nigdy nie miałem jednego wzorca, obserwowałem otoczenie i od każdego czerpałem to co mi się podobało, niekoniecznie co było dobre dla mnie.

N - Gdzie widzisz siebie za pięć lat? Masz jakieś cele życiowe, które chciałbyś spełnić?
E - Jeszcze rok temu sądziłem, że nie zmienię firmy, w której pracuje od 5 lat już do emerytury, oraz że mam jasno ułożone cele życiowe. Pracowałem jako zwykły operator produkcji. Spontaniczne decyzje spowodowały, że aktualnie jestem żołnierzem. Gdybyś mi pół roku temu powiedział, że wyląduje w wojsku, to bym ciebie wyśmiał. Doświadczenie życiowe nauczyło mnie, że nie ma co się zastanawiać, co będzie za X lat tylko robić to co się kocha, pracować nad sobą i obserwować co życie przynosi. Jednym z celi, który gdzieś tam mam w głowie to zagranie w klubie jako DJ.

N - Piękne słowa! Czy zrobiłeś coś w życiu, z czego jesteś naprawdę dumny?
E - Ciężkie pytanie. Na pewno jestem dumny, z tego jak sobie poradziłem z trudnościami losu, to jak odpowiedzialny byłem w wieku 17/18 lat. Inni w tym wieku chodzili do szkoły albo imprezowali w parku. A ja byłem w stanie wsiąść w busa, załadować towar i pojechać do Francji sam nie mając pojęcia, gdzie leży, chociażby Marsylia. Już nie mówię o życiu samemu w trasie. Aktualnie jestem dumny z mojej decyzji zmiany ścieżki zawodowej, dzięki temu lepiej dbam o zdrowie fizyczne oraz mam więcej wolnego czasu.

5D4B3bb.png

yvczlMg.png

5D4B3bb.png

N - Przejdźmy zatem do serwera - konto na 4Life założyłeś w 2015 r. oraz posiadasz ponad 4000h i 60k LP. Uważasz, że ten poświęcony czas jest stracony i mogłeś go przeznaczyć na coś innego?
E - Z jednej strony 4000h to jest 166 dni, ale w przestrzeni 7 lat to wcale nie jest tak wiele. W swojej grze miałem dużo mniejszych i większych przerw. Nie uważam, aby był to stracony czas, może trochę za dzieciaka zbyt dużo grałem, bo potrafiłem całymi dniami siedzieć na serwerze. Na 4life poznałem wiele wspaniałych osób, chociażby mój serdeczny kolega BANDITO. do którego regularnie jeżdżę i razem imprezujemy. Dodatkowo na 4Life poznałem swoje zamiłowanie do muzyki.

N - Czy sądzisz, że dużo osiągnąłeś na serwerze? Czy może jest jednak coś, co jeszcze chciałbyś spełnić na 4Life?
E - Przez ten czas mógłbym osiągnąć o wiele więcej, ale nie każdy nadaje się do niektórych zadań czy ról. Cieszę się, z tego co osiągnąłem i wydaje mi się dla mnie to najbardziej odpowiednia rola.

N - Z tego co wiem, byłeś Dyrektorem i współzałożycielem radia SoundFM. Było to bardzo dawno, lecz czy jeszcze w stanie opowiedzieć jak to wszystko wyglądało? Jak wspominasz ten czas w SoundFM?
E - SoundFM założyłem wraz z ShowMe. Ja miałem zajmować się sprawami radiowymi i forum. Całkowicie nie znałem się na VirtualDJ i panelu radiowym. Tym zajmował się ShowMe. Po jakimś czasie spróbowałem gry na radiu i zakochałem się w tym. Po jakimś czasie ShowMe odszedł z radia, a ja przejąłem radio. Po odejściu stworzył się jakiś konflikt między mną a ShowMe, nawet nie pamiętam dokładnie, o co chodziło. Nie spodobało mu się coś, co robiłem z radiem po jego odejściu.

N - Jak sobie o tym przypominasz, to czujesz jakąś nostalgię? Jak się tam czułeś?
E - Ogromną, ja byłem młodszy, więcej frajdy z tego czerpałem. W radiu było wiele wspaniałych DJ, którzy tak naprawdę zaczynali grę na 4Life po to, aby móc grać w radiu. Były to osoby, które zawodowo się tym zajmowały. Serwer wyglądał trochę inaczej, regulamin był o wiele luźniejszy. Na mojej każdej audycji leciało np. "Carnage & Junkie Kid - BTFWD (TERROR BASS REMIX)" czy "Biedronka nie ma ogonka", "każdy ziom zbiera złom" albo innego tego typu utwory. Teraz to nie do pomyślenia. Sam teraz nie chcę tego słuchać na radiu, ale fajnie powspominać dawne czasy.

N - Jest to bardzo intrygująca historia, lecz wiele się nie zmieniło. W tym momencie jesteś Dyrektorem Radia 4Music. Od kiedy pełnisz tę funkcję?
E - Dyrektorem jestem od 7 listopada, ale w samym zarządzie już chyba od 2 lat.

N - Co należy do twoich obowiązków?
E - Do obowiązków Dyrektora, na pewno należy pilnowanie, aby samo radio działało, hosting i panel, Dodatkowo utrzymywanie stałego kontaktu z opiekunami biznesów, którzy wyjątkowo dobrze potrafią uprzykrzyć życie. A sprawy radiowe takie jak dyscyplina na audycjach, sprawy personalne, finansowe czy aktualizacje radia robimy razem z resztą chłopaków z zarządu. To, że jestem Dyrektorem to jedno, ale staramy się wszystkie decyzje podejmować wspólnie. Jasiek coś zrobi, to ja o tym wiem wcześniej, ja coś chcę zrobić, to Jasiek również o tym wie wcześniej. Dzięki temu nasza współpraca jest o wiele efektywniejsza i przyjemniejsza.

N - Jak się czujesz w samych strukturach radia?
E - Bardzo dobrze. Jak dołączyłem do 4Music to z tyłu głowy miałem chęć dołączenia do zarządu, ale sama gra jako prezenter w zupełności mi wystarczała, bo robiłem to co lubiłem.

N - Okej, na tym zakończymy nasz wywiad. Czy jest ktoś, kogo chciałbyś pozdrowić?
E - Dziękuje za wywiad, było bardzo miło. Chciałbym pozdrowić cały skład radia 4Music i tych, którzy dostali się jeszcze z SoundFM. I zapraszam wszystkich do składania podań w nasze szeregi!

N - Ode mnie to tyle. Dziękuję za poświęcony czas.
E - Dzięki!

5D4B3bb.png

Q24TTpt.gif

5D4B3bb.png

Dziękuję za przeczytanie wywiadu. Wyczekujcie następnych materiałów!

MPiitG0.png

Autoryzował: @Mlonskyy

5wNnuaX.png

Edytowane przez Mlonskyy

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin