Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika kinreip, oskarżony przez Idus*

Idus*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: 
Nick osoby oskarżonej: @kinreip
Powód napisania skargi: Szczęść Boże i ratuj się kto może gdy w Uśmiechniętej Polsce pracownicy SARA dopuszczają się do takich zachowań! Na wstępie chcę opisać sytuację jaka mi się przydarzyła. O godzinie 14:30 ( około ) wystawiłem swój pojazd na najdroższej giełdzie w Las Venturas, z powodu iż w ostatnich dniach giełda ta szczyci się dużym zainteresowaniem ze strony graczy, cały czas jest problem ze znalezieniem miejsca do wystawienia pojazdu na giełdzie do takiego stopnia, że czasami aby wystawić pojazd trzeba poczekać nawet do dwóch godzin aż zwolni się jakiekolwiek miejsce. Z racji iż nie mogłem znaleźć miejsca od 30 minut, postanowiłem że postawie je w tym miejscu ( https://imgur.com/a/06ORfZw ) i PRZEZ CAŁY CZAS gdy pojazd tam stał byłem przy nim, po pewnym czasie na giełdę zajechał wymieniony powyżej pracownik kinreip który bez żadnych skrupułów zabrał pojazd na lawetę i odjechał, zrobił tylko ss'a z informacji które wyświetlają mu się na suszarce i niczym konie po betonie oddalił się z miejsca zdarzenia. Ja rozumiem że pojazd jest nieprawidłowo zaparkowany ale w przypadku gdy w ostatnich dniach giełda jest tłoczna i praktycznie 24/7 miejsca są zajęte to proponowałbym chociaż rozejrzeć się czy niema w pobliżu kierowcy, zapytać się czy odjedzie lub zrobić cokolwiek co powinien zrobić ROZSĄDNY człowiek pracujący w szeregach SARA. Drugą sprawą jest fakt, iż pojazd mój był ustawiony w miejscu nie utrudniającym ruchu a w przypadku gdy komuś serio by przeszkadzał, mógłbym wsiąść i odjechać ponieważ tak jak pisałem, CIĄGLE STAŁEM PRZY AUCIE. Chciałbym aby pracownicy tej frakcji byli też ludźmi i mieli wyrozumiałość w takich sytuacjach ponieważ od kilku dni ciągle na giełdzie widać pojazdy z blokadą na kole a pracownika SARA w pobliżu niema, co prawda nie mam na to dowodów ale każdy przebywający gracz na giełdzie widzi to co się dzieje tam aktualnie. Tyczy się to każdego nowego pracownika a nie tylko osobę oskarżoną przeze mnie. Jeżeli cokolwiek będzie niejasne, proszę powiedzieć i postaram się przedstawić ową sytuację jeszcze raz. Dziękuje i pozdrawiam!
Dowody: https://imgur.com/a/8xqfJoA

Cześć, wypowiadam się jako oskarżony. Dostałem zlecenie do pojazdu Phoenix, że jest nieprawidłowo zaparkowany, lecz gdy się tam zjawiłem to właściciel tego pojazdu wszedł do niego więc nie miałem podstaw, żeby mu go zabrać. Opuszczając giełdę zauważyłem twój pojazd, który był nieprawidłowo zaparkowany na giełdzie więc postanowiłem go zabrać na parking policyjny. Na tym screenie https://imgur.com/a/dmaS8zM dobrze widać, że nie ma Cię w pojeździe, a zjawiłeś się dopiero, gdy już dawno zdążyłem założyć blokadę na koło i wejść do lawety. Wtedy Ty wszedłeś do swojego pojazdu. Tyle ode mnie, czekam na werdykt osoby rozpatrującej skargę :)

Szczęść Boże po raz kolejny, na załączonym przez Ciebie screenie dobrze widać że nie ma mnie w pojeździe ponieważ sam w skardze wspomniałem iż kręciłem się ciągle obok pojazdu więc ten argument do wywalenia z twojej strony. Drugą kwestią jest fakt, że zabierając już ten pojazd nie założyłeś nawet blokady na koło i w momencie gdy wsiadłem do pojazdu i próbowałem do Ciebie napisać ty wstawiłeś pojazd na lawetę i mnie olałeś, zacząłeś uciekać z tym pojazdem na parking policyjny jakby miał ci ktoś zaraz zabrać ten pojazd abyś nie zarobił 24PLN za wsadzenie go na pp. Jeżeli już zabierasz te pojazdy to wykonuj chociaż swoje obowiązki, ja rozumiem że w natłoku RP nie jest wymagane ale blokadę na koło należało by założyć. Dziękuje, tyle z mojej strony.

7 minut temu, Idus* napisał:

natłoku RP nie jest wymagane ale blokadę na koło należało by założyć.

Nie wiem skąd taka myśl, że nie założyłem blokady na koło, ale niech Ci będzie. Co do twoich wiadomości zwyczajnie ich nie zauważyłem, lecz tak jak Ci mówię nie było Cię w pojeździe, lecz oglądałeś sobie pojazdy na giełdzie. Gdybyś był w pojeździe nie zabrałbym Ci go, więc miałem do tego prawo i tak też postąpiłem.

https://imgur.com/a/FMietKL

[2024-04-02 15:57:11] [Output] : Wykonano zrzut ekranu: 'C:\Program Files (x86)\MTA San Andreas 1.6\screenshots\mta-screen_2024-04-02_15-57-11.png'
[2024-04-02 15:57:15] [Output] : Kesper_ [235]: Sprzedam Phoenixa 1.6 id 69164 | UP1 , REJKA, LAMPY ŻÓŁTE , SZYBY 20% , FELE , WLOT NA DACHU , LPG 75L |
[2024-04-02 15:57:17] [Output] : Hypnos [96]: bo oni są tępe
[2024-04-02 15:57:18] [Output] : Hypnos [96]: {S} Zion STD 1.6 Felgi, Up 1234 , szyby 20% , licznik Niebieski ciemny , x1 klucz , rejstracja , 2x szersze koła /pm Hypnos
[2024-04-02 15:57:18] [Output] : ✔ Pomyślnie założono blokadę na koło w pojeździe!
[2024-04-02 15:57:21] [Output] : Gracz Kesper_ został/a wyciszony/a przez kondziolek, powód: Prowokacje. ( 2 dni )
[2024-04-02 15:57:25] [Output] : ✘ Znaleziono więcej niż jeden pojazd do zaczepienia!
[2024-04-02 15:57:27] [Output] :  ⊚ Spuszczono hamulec ręczny
[2024-04-02 15:57:32] [Output] : chlopaknatsu [492]: sell?
[2024-04-02 15:57:34] [Output] : hjpr [521]: ta
[2024-04-02 15:57:35] [Output] : Idus* [4]: aha
[2024-04-02 15:57:37] [Output] : Idus* [4]: e

Okej, w takim razie nie zauważyłem tej blokady i przepraszam za fałszywe oskarżenia. Niestety jednak ale wprowadzasz teraz zarząd w błąd, nie ma mowy o jakimkolwiek przeglądaniu giełdy z mojej strony ponieważ ciągle stałem przy pojeździe, czy był to odstęp jednego kroku od pojazdu czy pięciu nie wiem, ponieważ co chwilę się ruszałem ale ciągle byłem w obrębie ok. 5 metrów od pojazdu i w przypadku jakiejś konieczności, mógłbym odjechać. Teraz natomiast nasuwa mi się jedno zasadnicze pytanie, co wam przeszkadzają auta które nie ingerują w żaden sposób na poruszanie się na giełdzie i stoją w miejscach co prawda nie wyznaczonych do parkingu aczkolwiek w bezpiecznych nie blokujących niczego? Przecież giełda jest zawalona autami a to że ktoś sobie stanie na chodniku czy gdzieś indziej to chyba nic złego? 

45 minut temu, Idus* napisał:

iż kręciłem się ciągle obok pojazdu

Przepraszam Cię graczu za niedoprecyzowanie mojej wypowiedzi, pisząc, że oglądasz sobie pojazdy na giełdzie miałem na myśli to co napisałeś wyżej, lecz na screenie, który podałem nie było Cię obok pojazdu i tak.

20 minut temu, Idus* napisał:

stoją w miejscach co prawda nie wyznaczonych do parkingu aczkolwiek w bezpiecznych nie blokujących niczego?

Jako pracownik frakcji stosuję się do taryfikatora, więc to pytanie chyba nie do mnie. Ja wykonuję swoje obowiązki.

1 minutę temu, kinreip napisał:

Przepraszam Cię graczu za niedoprecyzowanie mojej wypowiedzi, pisząc, że oglądasz sobie pojazdy na giełdzie miałem na myśli to co napisałeś wyżej, lecz na screenie, który podałem nie było Cię obok pojazdu i tak.

Jako pracownik frakcji stosuję się do taryfikatora, więc to pytanie chyba nie do mnie. Ja wykonuję swoje obowiązki.

Tak jak pisałem, raz stałem o krok od pojazdu, raz stałem trochę dalej bo po prostu krążyłem obok auta ale ciągle przy nim byłem. Druga sprawa, nie chodzi mi o to że auta nieprawidłowo zaparkowane nie powinny być zabierane bo powinny, tylko chodzi mi o to że moim zdaniem powinniście być wyrozumiali i najpierw zapytać się osoby której pojazd jest źle zaparkowany czy mógłby odjechać czy w jakikolwiek inny sposób spróbować się dogadać a nie że ty Speedrun robisz i w ciągu 30 sekund zrobisz ss'a z suszarki, założysz blokadę, wciągniesz auto na lawetę i już jesteś kilometr od giełdy.

Pracownik poprawnie odholował twój pojazd. Jeśli uważasz, że na giełdzie jest za mało miejsc na wystawienie pojazdu, to możesz napisać propozycję o dodanie większej ilości miejsc. 

Dodatkowo według taryfikatora:

● Po czasie 3 minut od ostatniego użycia pracownik nie ma obowiązku rozglądać się za ostatnim kierowcą i może pojazd odholować, nawet gdy ta osoba jest w pobliżu.

Na screenie widać, że minęło więcej niż 3 minuty od ostatniego użycia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin