Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supportem ItsTobiasz!

Davvv_13
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Redaktor @Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Supportem @ItsTobiasz!

5D4B3bb.png

BpWW1IM.gif

5D4B3bb.png

D - Davvv_13
I - ItsTobiasz

5D4B3bb.png

D: Witam, z tej strony Redaktor Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Mam do Ciebie kilka pytań, czy zechciałbyś udzielić odpowiedzi?
I: Cześć! Jasne, chętnie udzielę odpowiedzi na pytania.

D: Super! Na początku rozmowy chciałbym poprosić Cię, abyś powiedział coś o sobie oraz o swoich zainteresowaniach.
I: Nazywam się Tobiasz, mam 17 lat i pochodzę z małego miasta w województwie wielkopolskim. Po wakacjach rozpoczynam naukę w trzeciej klasie technikum na kierunku technik logistyk. Z owym zawodem planuję związać się po ukończeniu szkoły. Moją największą pasją jest sport, zwłaszcza piłka nożna i sztuki walki. Wolny czas lubię spędzać zarówno z przyjaciółmi w rzeczywistości, jak i przed ekranem komputera, grając w gry.

D: Przechodząc do sceny MTA, jak, kiedy i dlaczego trafiłeś na serwer MTA 4Life?
I: Na serwer trafiłem w lutym 2021 roku, w czasie lockdownu. W przerwie między lekcjami zdalnymi znajomi namówili mnie do zagrania w MTA na serwerze 4Life. Na początku zarówno serwer, jak i samo MTA szybko mnie znudziły. W sierpniu tego samego roku postanowiłem wrócić do rozgrywki i od tamtej pory gram regularnie do dziś.

D: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze i jak je wspominasz?
I: Początki były trudne – wszystko było dla mnie nowe i skomplikowane. Jednak z czasem udało mi się poznać serwer oraz obowiązujące na nim zasady.

D: Jesteś właścicielem biznesu 4Life Cinema Center. Jak i kiedy trafiłeś do tego biznesu?
I: Do biznesu 4Life Cinema Center trafiłem w kwietniu 2023 roku. Szukałem wtedy ciekawego biznesu z niską normą do wyrobienia. Kino mnie zainteresowało, napisałem podanie i tak stałem się członkiem biznesu.

D: Opowiesz nam, jak funkcjonuje biznes 4Life Cinema Center?
I: 4Life Cinema Center, jak sama nazwa wskazuje, to kino serwerowe. Zajmujemy się przede wszystkim organizowaniem publicznych i prywatnych seansów oraz wynajmem sali kinowej. W przyszłości planujemy również rozszerzyć naszą ofertę.

D: Czy mógłbyś zdradzić nam, w jakim kierunku planujecie rozszerzenie swojej oferty?
I: Naszych głównych planów na rozszerzenie oferty na razie nie chcę zdradzać, ale mogę powiedzieć, że pracujemy nad dodaniem kilku nowych rzeczy, które z pewnością spodobają się graczom.

D: Na czym głównie opierają się Twoje obowiązki na stanowisku właściciela biznesu?
I: Jako właściciel biznesu mam wiele obowiązków. Moim głównym zadaniem jest nadzorowanie pracy pracowników oraz członków zarządu, a także podejmowanie kluczowych decyzji. Zajmuję się również arkuszami biznesowymi, rozpatrywaniem wszelkich wniosków związanych z biznesem, rekrutacjami oraz, co jest lubiane przez pracowników każdego biznesu, wypłatami.

D: Aktualnie jesteś w organizacji MidNight Club. Kiedy dołączyłeś do owej organizacji i dlaczego wybrałeś akurat ją?
I: Do organizacji dołączyłem w 2022 roku, jednak zdarzały się sytuacje, w których odchodziłem i wracałem. Wybrałem ją, ponieważ polecił mi ją mój dobry znajomy, a jednocześnie v-lider organizacji – @Matie18.

D: Obecnie nie jesteś w żadnej frakcji. Czy jest to czymś spowodowane? Jeśli miałbyś wybierać, do której frakcji byś dołączył i dlaczego?
I: Wcześniej byłem w frakcji San Andreas Police Department, ale obecnie nie jestem w żadnej frakcji. Głównie jest to spowodowane ilością obowiązków i brakiem czasu na aktywne pełnienie służby.

D: Przechodząc dalej, 16 lipca dostałeś się do ekipy serwera. Jakie emocje towarzyszyły Ci, gdy dowiedziałeś się, że to akurat Ty zostałeś wybrany?
I: Podczas wieczornej rozmowy ze znajomymi na komunikatorze Mumble, przeglądając forum, otrzymałem powiadomienie, że LuKi16 wspomniał mnie w wynikach rekrutacji. Nie ukrywając emocji, poinformowałem z krzykiem osoby znajdujące się na kanale o tym fakcie. Później pozostał już tylko szok i niedowierzanie.

D: Co skłoniło Cię do napisania podania do administracji?
I: Do napisania podania do administracji skłoniła mnie chęć spróbowania czegoś nowego. Dołączenie do ekipy serwera zawsze było moim marzeniem, które udało się zrealizować.

D: Jak wyglądał twój pierwszy tydzień ekipie serwera?
I: Mój pierwszy tydzień w ekipie serwera nie należał do najłatwiejszych. Musiałem zapoznać się ze wszystkim oraz nauczyć nowych komend. Początkowo sprawiało mi to problemy, ale z pomocą innych członków administracji szybko się tego nauczyłem.

D: Jak jesteś traktowany przez członków ekipy o wyższych rangach jako początkujący Support?
I: Jako początkujący Support jestem dobrze traktowany przez członków ekipy o większym stażu. Gdy napotykam trudności lub czegoś nie rozumiem, mogę bez obaw zwrócić się do nich o pomoc. Zawsze znajdą czas, aby wyjaśnić mi, gdy czegoś nie rozumiem, lub pomóc, gdy czegoś nie potrafię zrobić.

D: Na czym głównie opierają się twoje obowiązki na randze Supporta?
I: Moimi głównymi obowiązkami są wykonywanie raportów, nakładanie kar oraz pomoc graczom, jeśli takowej potrzebują.

D: Na chwilę obecną na serwerze posiadasz przegranych ponad 3000 godzin. Jak wspominasz ten czas? Czy nie żałujesz, że spędziłeś go aż tyle w wirtualnym świecie?
I: Spędziłem na serwerze naprawdę sporo czasu, który mógłbym poświęcić na coś innego, ale czy tego żałuję? Raczej nie. Poznałem tutaj masę wspaniałych osób, które nie tylko umiliły mi rozgrywkę, ale również pomogły mi dojść do miejsca, w którym aktualnie się znajduję.

D: Jak spory majątek udało Ci się zgromadzić przez ten czas? Czy uważasz, że na ponad 3000 godzin jest on wystarczający, czy chciałbyś go zwiększyć? Co posiadasz w swojej kolekcji?
I: Porównując mój majątek do przegranych godzin na serwerze, jest on stosunkowo mały, ponieważ wynosi jedynie 4 miliony. Aktualnie nie dążę do tego, aby go powiększyć, aczkolwiek w przyszłości fajnie by było, gdyby był większy. W swojej kolekcji posiadam jedynie Nagoye oraz Gamme; reszta majątku jest w gotówce.

D: Czy obecnie masz jakieś marzenia związane z serwerem? Jeśli tak, chciałbyś się nimi podzielić?
I: Aktualnie nie mam żadnego marzenia, które jest związane z serwerem, jestem zadowolony z tego, co już udało mi się osiągnąć.

D: Aktualnie posiadasz ponad 35 tysięcy Life Points'ów. Zdradzisz nam, gdzie głównie je wbijałeś?
I: Life Points'y zdobywałem głównie, pracując jako kurier oraz pełniąc służbę we frakcjach.

D: Na serwerze jesteś znany pod nickiem ItsTobiasz. Skąd pomysł na nick?
I: Jak już wspomniałem wcześniej, mam na imię Tobiasz. Nigdy nie byłem dobry w wymyślaniu nicków, więc postawiłem na prostotę i ustawiłem ItsTobiasz.

D: Pod koniec tradycyjnie chciałbym zadać Ci kilka luźniejszych pytań. Z jakim miastem na mapie masz najlepsze wspomnienia z rozgrywki?
I: Najwięcej czasu spędzam w mieście Los Santos. Ma ono fajny klimat, a poza tym znajduje się tutaj baza biznesu, do którego przynależę.

D: Który pojazd na serwerze podoba Ci się najbardziej?
I: Każdy pojazd jest ładny na swój sposób, jednak najbardziej podobają mi się Cheetah oraz Sultan.

D: Która ze wszystkich prac dorywczych na serwerze sprawia Ci najwiekszą satysfakcje?
I: Na serwerze nie pracuję już tak często, jak kiedyś, ale najlepiej pracuje mi się na śmieciarkach w trybie kooperacji oraz jako nurek.

D: Czy na koniec chcialbyś kogoś pozdrowić?
I: Oczywiście, pozdrawiam Ciebie, @Davvv_13, wszystkich członków administracji, biznes 4Life Cinema Center oraz znajomych: @Sheeker, @Matie18, @Mefju4, @kondziolek, @Pavi, @RIPSO, @spokomichas, @Virlaen., @Giendek, @TeKMistrz, @THELepik.ogf, @grubyyo, @bartoszek., @Kurzi, @Likoss123, @Yaokim, @WarninG. oraz @Patryk99.

D: Z mojej strony to wszystko. Serdecznie dziękuję Ci za udzielenie wywiadu oraz poświęcenie na niego czasu.

5D4B3bb.png

d5rokfY.gif

5D4B3bb.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie wywiadu. Jeśli Ci się spodobał, zachęcam do pozostawienia reakcji i komentarza pod tym postem.

62F1eaz.png

Autoryzował: @Kr3dka

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin