Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supportem umefor!

Davvv_13
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Starszy Redaktor @Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Supportem @umefor!

5D4B3bb.png

UzbdECx.gif

5D4B3bb.png

D - Davvv_13
u - umefor

5D4B3bb.png

D: Witam, z tej strony Starszy Redaktor Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Mam do Ciebie kilka pytań, czy zechciałbyś udzielić odpowiedzi?
u: Witam, z tej strony Detective I Umefor, San Andreas Police Department. Jasne, zatem słucham.

D: Super! Na początku rozmowy chciałbym poprosić Cię, abyś powiedział coś o sobie oraz o swoich zainteresowaniach. 
u: Interesuję się elektroniką, motoryzacją oraz służbami takimi jak policja, wojsko itp.

D: Przechodząc do sceny MTA, jak, kiedy i dlaczego trafiłeś na serwer MTA 4Life?
u: W 2020 roku trafiłem na pewien kanał na YouTube, który pokazywał rozgrywkę na serwerze RP w MTA. 4Life poznałem właściwie przez przypadek, gdy zobaczyłem listę serwerów i zauważyłem 4Life. Postanowiłem wejść na chwilę, żeby zobaczyć, jak wygląda gra na serwerze typu RPG. Z początku nie chciało mi się grać ze względu na słaby komputer, jednak później tak bardzo się wkręciłem, że postanowiłem regularnie grać.

D: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze i jak je wspominasz?
u: Z początków mało grałem, zarabiając na tańsze auta, więc ogólnie nic nie było ciekawego. Jednak sam początek wspominam miło. Na początku byłem w frakcji SAMD w 2021 roku, potem przeszedłem do frakcji SARA, a następnie TSA. Moja aktualna frakcja to SAPD.

D: Aktualnie jesteś we frakcji S.A. Police Department. Kiedy udało dołączyć Ci się do owej frakcji?
u: Do frakcji udało dołączyć mi się po 3 próbie w rekrutacji z czerwca 2023 roku.

D: Dlaczego akurat San Andreas Police Department? Co skłoniło cię do napisania podania akurat do tej frakcji?
u: Postanowiłem spróbować sił w SAPD, ponieważ zadania tej frakcji najbardziej mnie przekonywały oraz zawsze znajdowało się coś ciekawego do wykonania.

D: We frakcji posiadasz rangę Detective I. Jak wyglądała i ile trwała twoja droga na to stanowisko?
u: Mój przebieg służby we frakcji przebiega praktycznie bez większych problemów. Regularnie awansuję, a, jak wspomniałeś, posiadam stopień Detective I. Zajęło mi to, licząc od momentu dostania się do frakcji, lekko ponad rok.

D: Jakie posiadasz obowiązki na swojej randze?
u: W SAPD posiadam obowiązki nałożone przez dywizję, w której jestem, czyli Supervisory Staff. Dzięki temu do moich obowiązków należy dowodzenie na różnorodnych akcjach oraz dbanie o dobre imię frakcji.

D: Które z pojazdów frakcji SAPD masz do dyspozycji na swojej randze?
u: Na co dzień przeważnie można mnie ujrzeć w nieoznakowanym radiowozie Buffalo.

D: Co najbardziej lubisz lub nie lubisz we frakcji, w której aktualnie jesteś?
u: Nie ma tu nic czego nie lubię, najbardziej cenie sobie ludzi, którym wiem, że mogę zaufać, liczyć na ich pomoc.

D: Czy miałeś kiedyś myśli nad zmianą frakcji, czy jednak SAPD to ta jedyna?
u: SAPD to frakcja, w której czuje się najlepiej, nie widzę szans na jej zmianę.

D: Jesteś w biznesie S.A. Armed Forces, kiedy udało ci się dołączyć do owego biznesu?
u: Do biznesu dołączyłem dnia 11 sierpnia 2022 roku.

D: Co skłoniło Cię, aby dołączyć akurat do tego biznesu?
u: Tak naprawdę do dołączenia do biznesu namawiał mnie @kondziolek. Razem stwierdziliśmy, że chcemy dołączyć do biznesu głównie ze względu na nasze zainteresowania oraz możliwości, jakie on oferuje.

D: Jesteś w biznesie na randze Podpułkownik. Ile trwała i jak wyglądała droga na nią?
u: W tym biznesie miałem wyższy stopień „Pułkownika”, którego uzyskanie zajęło mi ponad rok, jednak zostałem zdegradowany z powodu braku aktywności. Przez całą moją drogę nie miałem żadnych problemów. W biznesie pełniłem rolę szkoleniowca akademii, a obecnie pełnię rolę egzaminatora akademii.

D: Jakie obowiązki posiadasz na rangach Podpułkownik i Egzaminator? Czy należysz do któregoś z dostępnych w biznesie batalionów?
u: Z obowiązków, które wynikają ze stopnia, jest to robienie normy. Jednak jestem również egzaminatorem, więc przeprowadzam egzaminy dla akademii. Odpowiadając dalej, w biznesie jestem w każdym pododdziale.

D: Jakie pojazdy masz do dyspozycji na swoich stanowiskach w SAAF?
u: Praktycznie każdy oprócz admirala.

D: Przechodząc dalej, kiedy udało Ci się dołączyć do ekipy serwera?
u: Do ekipy dołączyłem w ostatniej rekrutacji, rangę otrzymałem dnia 17 lipca 2024.

D: Co skłoniło cię do napisania podania do administracji?
u: Chęć rozwijania się dalej na serwerze oraz niesienia pomocy dla społeczności serwera.

D: Jakie towarzyszyły Ci emocje, gdy dowiedziałeś się, że dostałeś się do administracji?
u: Spora radość! Praktycznie, gdy zobaczyłem powiadomienie na forum, miałem szeroki uśmiech na twarzy.

D: Jak wyglądały twoje początki w ekipie?
u: Szybko przyzwyczaiłem się do swoich obowiązków. Jestem tu dość krótko, a jak do tej pory nie mam żadnych negatywnych odczuć.

D: Na czym głównie opierają się twoje obowiązki na randze Supporta?
u: Posiadam ich mało, jest to wykonywanie zgłoszeń od graczy pod /report oraz pomoc komuś, kto tej pomocy na serwerze wymaga, zazwyczaj jest ona zgłaszana również pod wcześniej wspomnianą komendą.

D: Na chwilę obecną na serwerze posiadasz przegranych ponad 2700 godzin. Jak wspominasz ten czas? Czy nie żałujesz, że spędziłeś go aż tyle w grze?
u: Nie żałuję, ogólny czas poświęcony na rozgrywkę wspominam dobrze. Kiedy przypominam sobie, jakie wydarzenia działy się w tym czasie, jestem bardzo zadowolony z rozgrywki.

D: Jak spory majątek udało Ci się zgromadzić przez ten czas? Czy uważasz, że na ponad 2700 godzin jest on wystarczający, czy chciałbyś go zwiększyć? Co posiadasz w swojej kolekcji?
u: Szczerze mówiąc, na serwerze nie zależy mi na majątku. Wiele razy wchodziłem do kasyna, mając grube setki tysięcy, a wychodziłem z niczym. Gdybym tego nie robił, mój majątek wynosiłby około 2 milionów. Aktualnie posiadam Nagoye, 1.8 na upach oraz 112 tysięcy przy sobie. Mój mały majątek wynika z tego, co wcześniej napisałem; na serwerze nie skupiam się na budowaniu majątku, a na rozwijaniu się we frakcji, biznesie i administracji.

D: Czy obecnie masz jakieś marzenia związane z serwerem? Jeśli tak, chciałbyś się nimi podzielić?
u: Nie, wiele z tego, co chciałem, osiągnąłem. Czuję się dobrze z tym, co mam.

D: Aktualnie posiadasz ponad 45 tysięcy Life Pointsów. Jest to fajna sumka, gdzie głównie je wbijałeś?
u: Głównie pochodzą one z frakcji, cogodzinnej premii oraz z prac takich jak kopalnia czy lawety.

D: Jesteś znany pod nickiem umefor. Skąd pomysł na ten nick? Ma on jakieś ukryte bądź widoczne nawiązanie do Ciebie? Jeśli tak, jakie?
u: Mój nick jest kompletnie losowy, nie ma on żadnego nawiązania. Powstał poprzez wpisanie losowych liter na klawiaturze.

D: Pod koniec tradycyjnie chciałbym zadać kilka luźniejszych pytanek. Jeśli dostałbyś na serwerze milion PLN na teraz, ale musiałbyś je wydać w ciągu godziny, co byś kupił?
u: Myślę, że wybór padłby na auto na ID. Za dużo na serwerze nie jeżdżę, więc szybki pojazd nie jest mi potrzebny, a taki pojazd rósłby powoli na wartości.

D: Co porabiasz na serwerze poza służbą administracyjną?
u: Spędzam czas na służbie frakcyjnej oraz wykonuje obowiązki egzaminatora w biznesie.

D: Z którym miastem wiążesz najlepsze wspomnienia z rozgrywki?
u: Los Santos, w tym miejscu wydarzyła się znaczna część moich wspomnień.

D: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
u: Pozdrawiam całą frakcje SAPD, biznes SAAF oraz administracje.

D: To wszystko z mojej strony. Serdecznie dziękuję za udzielenie wywiadu oraz poświęcony na niego czas.

5D4B3bb.png

NhSlXBn.gif

5D4B3bb.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie wywiadu. Jeśli Ci się spodobał, zachęcam do pozostawienia reakcji i komentarza pod tym postem.

m3Jo0GF.png

Autoryzował: @Kr3dka

5wNnuaX.png

Edytowane przez Davvv_13

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin