Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Nabór do służby przygotowawczej - Listopad 2024

Rekomendowane odpowiedzi

q12qGZb.png

Ogłoszenie
o naborze do służby przygotowawczej
w Komendzie Miejskiej San Andreas Fire Department

1. Liczba stanowisk, na które prowadzony jest nabór do służby - bez limitu

2. Nazwa stanowiska, którego dotyczy postępowanie kwalifikacyjne - stażysta, docelowo: starszy ratownik-kierowca
Miejsce pełnienia służby - Jednostki Ratowniczo-Gaśnicze Komendy Miejskiej San Andreas Fire Department
Rodzaj rozkładu służby - system zmianowy

3. Wymagania stawiane kandydatom
- obywatelstwo stanu San Andreas
- korzystanie z pełni praw publicznych
- posiadanie zdolności fizycznej i psychicznej do pełnienia służby w SAFD
- posiadanie prawa jazdy kategorii B
- posiadanie prawa jazdy kategorii C

4. Wymagane dokumenty
- podanie o przyjęcie do służby w San Andreas Fire Department (wzór poniżej)

5. Miejsce składania wymaganych dokumentów:
Zainteresowani proszeni są o składanie wzoru podania pod tym tematem

Dokumenty niekompletne, niespełniające wymagań formalnych, otrzymane w inny sposób niż opisany wyżej lub po terminie nie będą rozpatrywane w postępowaniu kwalifikacyjnym.

6. Postępowanie kwalifikacyjne
Postępowanie kwalifikacyjne odbywa się na podstawie stosownych przepisów i zarządzeń wydanych przez Komendanta Głównego San Andreas Fire Department oraz Komendanta Szkoły Podoficerskiej San Andreas Fire Department

Harmonogram przebiegu postępowania kwalifikacyjnego:
ETAP I - Termin składania wymaganych dokumentów.
ETAP II - Termin oceny złożonych dokumentów przez komisje kwalifikacyjną. Ocena dokumentów odbywa się bez udziału kandydatów.
ETAP III - Skierowanie osób wstępnie zakwalifikowanych na szkolenie podstawowe w zawodzie strażak realizowane w strukturach Szkoły Podoficerskiej San Andreas Fire Department.
ETAP IV - Przystąpienie do egzaminów potwierdzających kwalifikację konieczne do wykonywania zawodu przez osoby, które przeszły etap szkolenia.
ETAP V - Mianowanie na oficjalny stopień służbowy w korpusie szeregowych i przydział do konkretnej zmiany służbowej.

Powyższy harmonogram należy traktować jako orientacyjny, a terminy zawartych w nim elementów mogą ulec zmienia z przyczyn niezależnych od organizatorów postępowanie kwalifikacyjnego. O wszystkich istotnych zmianach kandydaci po przejściu kolejnych etapów naboru będą sukcesywnie informowani.

Spoiler

Login:
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden):
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw):
Imię:
Coś o sobie:
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?:
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?:
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?:
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku):
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je):
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?:

Komisja kwalifikacyjna:

tCeAYdq.png @AdrianeQ82

8gRQY28.png @szumjas

11zinS0.png @Ulgi

11zinS0.png @Dyziek*

W37wJ0T.png @Tony_Dripano

W37wJ0T.png @Otis_Driftwood

k0uZC2T.png @K3SZU

Login: Jxchu
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Jxchu
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): jxchu998
Imię: Jan
Staż na serwerze: 382h
Coś o sobie: Siemano! Mam na imię Janek, chodzę do drugiej klasy technikum, pasjonuje się pożarnictwem i motoryzacją. W wolnych chwilach bardzo lubię spędzać czas w gronie remizy. Jestem odpowiedzialny, wyrozumiały, komunikatywny i miły. 
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):
Nie
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Proste jak słońce i jasne jak drut

Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Jest to zależne od szkoły lecz myślę że 5-8h na spokojnie.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): SAFD, styczeń-lipiec, starszy sekcyjny po degradzie.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak mam doświadczenie, od 5 lat jestem za pasjonowany pożarnictwem, sam należę do OSP i zdobywam wiedzę aby później dostać się do wymarzonej szkoły i spełniać wymarzony zawód. Co prawda nie mam doświadczenia z samych działań ratowniczo-gaśniczych lecz nie raz jeśli mogę przyglądam się akcjom i wyciągam z nich wnioski.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Ponieważ funkcjonowałem w frakcji przez około pół roku, ogólnie z tego co pamiętam nie było żadnego rodzaju z mną problemów, mam nie małą wiedzę w zakresie pożarnictwa więc myślę że nie powinno być z mną żadnego problemu

Login: CiasioYoutube
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Ciasioo, ciasio, haj_im_ciasio, _Sasza_, Haj_im_Ciasio
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): ciasio_
Imię: Stanisław
Staż na serwerze: 910 godzin
Coś o sobie: Jestem miłym oraz przyjaznym człowiekiem, poznawanie nowych osób przychodzi mi z łatwością. Jestem fair w stosunku do każdego, nigdy nikogo nie faworyzuje oraz nie wywyższam się nad innymi. Współpraca z innymi umożliwia mi czerpanie przyjemności z gry. Do każdego gracza podchodzę z szacunkiem. Staram się nie wchodzić w nie potrzebne konflikty, jeżeli zdarzy się już w owy wejść, to staram się go rozwiązać jak najlepiej dla obu stron. Jestem osobą odpowiedzialną oraz punktualną, należnie rozliczam się oraz wykonuję swoje obowiązki. Chętnie nabywam nową wiedzę oraz umiejętności. Nie mam problemu z podporządkowaniem się do poleceń wyższych stopni oraz ich wykonania. Niezależnie od sytuacji staram się zachować kulturę na wysokim poziomie. Wiem jak podejść do różnych grupy ludzi i jak zachować się w różnorodnych sytuacjach. Umiem podporządkować się do regulaminów oraz ich należnie przestrzegać. W życiu prywatnym uczęszczam do technikum do klasy ekonomicznej.

Spoiler

3 Grudnia 2023, 20:57 >> Zabranie prawa jazdy graczowi haj_im_ciasio przez MichQs., powód: Taranowanie odśnieżarek (Ważne do: 8 Grudnia 2023, 20:57)
30 Października 2021, 10:26 >> Zabranie prawa jazdy graczowi haj_im_ciasio przez SpeedPower, powód: Omijanie bramek (Ważne do: 1 Listopada 2021, 10:26)
14 Kwietnia 2021, 22:00 >> Wyciszenie gracza CiasioYoutube przez Karafik, powód: Brak kultury, używanie zakazanego skrótu, prowokacje. (Ważne do: 15 Kwietnia 2021, 10:00)
12 Listopada 2020, 14:36 >> Zabranie prawa jazdy graczowi _Sasza_ przez Bolo.*, powód: DM pojadem (Ważne do: 14 Listopada 2020, 14:36)
7 Listopada 2020, 15:53 >> Zabranie prawa jazdy graczowi CiasioYoutube przez ZTMF, powód: jazda pod prad (Ważne do: 8 Listopada 2020, 3:53)
30 Października 2020, 21:19 >> Wyciszenie gracza CiasioYoutube przez japkooo., powód: Brak kultury, namawianie do łamania regulaminu (Ważne do: 4 Listopada 2020, 21:19)

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Proste jak słońce i jasne jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Przeciętnie 10 godzin
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak, między innymi w SARA, oraz aktualnie jestem w Wojskowej Straży pożarnej w biznesie SAAF.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Aktualnie nie, jednak rozważam propozycję dołączenia do pobliskiego OSP.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Jestem odpowiedzialny oraz godny zaufania. Współpraca jest jedną z moich mocnych stron oraz sprawia mi ogromną przyjemność. Frakcję biorę na poważnie oraz przykładam się do niej jak tylko potrafię. Podchodzę z szacunkiem do zarządu frakcji oraz jej pracowników. Regularnie i terminowa wywiązuje się ze swoich obowiązków. Wszystko za co się zabiorę, wykonuje w 100% moich możliwości. Mapę San Andreas znam jak własną kieszeń.

Edytowane przez Ciasioo

Login: RUMUN2
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Czorny* 
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): czorny9036
Imię: Michał
Staż na serwerze: 1561 godz.
Coś o sobie: Witam, nazywam się Michał, mam 19 lat. Pochodzę z małej wsi w województwie wielkopolskim. Chodzę do 5 klasy technikum mechanicznego z przysposobieniem pożarniczym. Należę też do OSP , gdzie bardzo często się też tam udzielam oraz biorę udział w akcjach ratowniczo-gaśniczych (jestem po kursie podstawowym). Interesuję służbami mundurowymi a w szczególności strażą pożarną, również interesuję się piłką nożną, unihokejem oraz sportami walki. Jestem osobą pomocną, gdy trzeba pomóc to zawsze, pomogę. Jestem też kulturalny oraz miły, nie lubię mieć z nikim spiny, zawsze próbuje to wyjaśnić oraz pogodzić sytuacje. Jestem odpowiedzialny, gdy ma coś zrobić to od razu, próbuje to wykonać i skończyć. Nie  mam żadnych kar, więc można wywnioskować, że jestem osobą spokojną i niesprawiającą problemów na serwerze. Wolny czas spędzam z kolegami na świeżym powietrzu lub grając na serwerze.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie.
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak posiadam i umiem.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:Tak. Proste jak słońce i jasne jak drut.
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 5-6h
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): SAFD-maj 2021- Młodszy Ogniomistrz, SARA-listopad 2023-Budowlany
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak, mam uczęszczam do 5 klasy technikum mechanicznego z przysposobieniem pożarniczym  i jestem w OSP w mojej miejscowości.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Ponieważ byłem już w tej frakcji i to jest właśnie ta frakcja która mi pasuje pod każdym względem. Szansę powinienem dostać ponieważ mam pojęcie na temat pożarnictwa, co w późniejszym czasie sami sprawdzicie. Liczę na pozytywne rozpatrzenie.

Edytowane przez Czorny*

Login: Fiflaczekkk 

Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Fiflaczekkk 

Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): fiflak47

Imię: Filip 

Staż na serwerze: 396godzin i ileś tam minut

Coś o sobie: Siema jestem Filip, mój ulubiony kolor to żółty. Brzmię jak nie zbyt na swój wiek ponieważ przechodzę mutacje i mam voice cracki ale za niedługo powinno to minąć. Moimi zainteresowaniami są ryby, informatyka i szukam zajawki właśnie tu w frakcji SAFD. Czasem odwalam ale zazwyczaj jestem poważny. Mam prawko B i C oraz jestem obywatelem stanu San Andreas ( in game ).

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Tak

Spoiler

https://imgur.com/a/9DPrwMB

Nick ukaranego Typ kary, powód i osoba nakładająca karę Okres trwania kary

Fiflaczekkk Zablokowanie możliwości udzielania się na chacie (mute) Powód: CBK

Nałożone przez: PolakoVskY* Od: 18 Września 2024, 21:00

Do: 20 Września 2024, 21:00

Fiflaczekkk Zablokowanie dostępu do serwera (ban) Powód: Przyznanie się do współdzielenia konta.

Nałożone przez: Versi* Od: 5 Czerwca 2023, 8:55

Do: permanentnie

Fiflaczekkk Zablokowanie dostępu do serwera (ban) Powód: Przyznanie się do współdzielenia konta.

Nałożone przez: Versi* Od: 27 Kwietnia 2023, 14:15

Do: permanentnie

Fiflaczekkk Zablokowanie możliwości udzielania się na chacie (mute) Powód: BK i zakazane skróty.

Nałożone przez: Ksiadz_Natan Od: 7 Listopada 2022, 15:30

Do: 8 Listopada 2022, 15:30

Fiflaczekkk Zablokowanie możliwości udzielania się na chacie (mute) Powód: BK na /pm

Nałożone przez: Byialy* Od: 4 Listopada 2022, 13:53

Do: 4 Listopada 2022, 19:53

Fiflaczekkk Zablokowanie możliwości udzielania się na chacie (mute) Powód: Zakazany skrót, BK na czacie wobec SAPD.

Nałożone przez: Byialy* Od: 8 Października 2022, 22:51

Do: 9 Października 2022, 10:51

Fiflaczekkk Zablokowanie możliwości udzielania się na chacie (mute) Powód: BK na /me

Nałożone przez: Byialy* Od: 2 Października 2022, 22:33

Do: 3 Października 2022, 4:33

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:Tak jest on jasny jak słońce i prosty jak drut.

Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: nie

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: pon pt godzina. Pt niedz 4/6godzin

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): tak u was na ostatniej akademii

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): nie 

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Bo brakło mi 5% do zostania pełnoprawnym pracownikiem frakcji SAFD i chce pokazać że teraz mi się uda ;) Nie poddam się tak łatwo.  Poza tym mam ambicje na to by serio mi się udało. Przyłożę się bardziej i może podejmę się wyzwania i spróbuję zdać egzamin przyspieszony.

Edytowane przez Fiflaczekkk
Zmiana zdania.

Login: Wasior
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Wasior
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): wasiorek
Imię: Stanisław
Staż na serwerze: 
od 18-12-2021 przegranych godzin mam 629h
Coś o sobie: Cześć, jestem Stanisław i mam 21 lat. Mieszkam w stolicy Wielkopolski aktualnie pracuje w zabezpieczeniach PPOŻ oraz na transporcie medycznym. Interesuję się służbami mundurowymi I uczęszczam do OSP w pobliskiej miejscowości. Jestem kulturalny oraz miły. Potrafię zachować zimną krew oraz spokój w stresujących sytuacjach. Zawsze jestem chętny do pomocy. Posiadam ukończony kurs podstawowy strażaka-ratownika OSP oraz kurs KPP.

Spoiler
Wasior bany.png Powód: Fałszywsze zgłoszenia ... wszystkie służby postawione na nogach
Nałożone przez: Pitu..
Od: 16 Stycznia 2019, 14:46
Do: 23 Stycznia 2019, 14:46
Wasior prawajazdy.png Powód: Łamanie KRD w trakcie czynnej służby SAFD
Nałożone przez: Linshi
Od: 24 Lipca 2023, 20:46
Do: 31 Lipca 2023, 20:46

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?:
Proste jak słońce i jasne jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: koło 8 godzin zależy od tygodnia jak jestem w pracy
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): A no w SAFD doszedłem do stopnia mł.ogniomistrz 
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Oczywiście, zaczynając od bycia w dwóch jednostkach OSP w tym jednej z najczęściej wyjeżdżającej w wielkopolsce po wszelkie przebyte szkolenia czyli Rescue days, komora rozgorzeniowa, gaszenie pożarów w terenach niezurbanizowanych, pożary wewnętrzne, otwieranie drzwi bezinwazyjnie oraz inwazyjnie oraz uczestniczenie w ratowniu miasta podczas powodzi tysiąclecia
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Ponieważ moją wiedze można potwierdzić czytając górny tekst oraz mogę wnieść dużo doświadczenia i przekazać moją wiedze innym poza tym bycie strażakiem jest proste jak słońce i jasne jak drut

Edytowane przez Wasior

Login: Kameleon.

Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Kameleon.

Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): kameleon.

Imię: Patryk

Staż na serwerze: 10.10.2020r. (1671 godz. 56 min.)

Coś o sobie: Szanowne grono zarządu frakcji San Andreas Fire Department, na wstępie chciałbym się z wami przywitać. Mam na imię Patryk, w marcu bieżącego roku ukończyłem 25 lat. Wychowywałem się na wsi, w miejscowości nieopodal Jasła na Podkarpaciu. Byłem dzieckiem spokojnym, posiadającym wielu znajomych i przyjaciół, w dzieciństwie moimi ulubionymi rozrywkami była gra w piłkę nożną oraz siatkówkę. Pamiętam dokładnie, w każdy piątek spotykałem się ze swoimi przyjaciółmi, aby wspólnie rywalizować i świetnie się bawić na boisku. Uczyłem się w szkole mundurowej, którą ukończyłem z myślę satysfakcjonującymi wynikami. Jako dziecko chciałem służyć społeczeństwu w służbach mundurowych, należałem do Związku Strzeleckiego ,,Strzelec'' w jednostce znajdującej się w Rzeszowie. Dnia 26 Listopada 2017 roku złożyłem przysięgę wojskową, lecz z biegiem czasu moje drogi ze służbą wojskową że tak powiem rozbiegły się. Dziś dorosłem, jestem osobą pełną kultury osobistej, mój wiek świadczyć może o wysokiej dojrzałości emocjonalnej. Bardzo łatwo i chętnie nawiązuję nowe znajomości, choć jestem osobą spokojną i opanowaną mam wielu znajomych, najchętniej obracam się w kręgach osób takich właśnie jak ja. W czerwcu 2021roku nastąpił przewrót w moim życiu, przeprowadziłem się do Warszawy, gdzie mieszkam do dziś. Stało się tak za sprawą mojej dziewczyny i odległości jaka nas dzieliła. Można powiedzieć, że serce skradła mi zupełnie i gotów byłem poświęcić dotychczasowe życie dla miłości. Zawsze ,,ciągnęło'' mnie do wielkiej metropolii, jako młodzieniec marzyłem o wyrwaniu się ze wsi do miasta, stąd gdy nadarzyła się okazja nie zwlekając podjąłem taką, a nie inną decyzję. Miasto to podoba mi się ze względu na wielkie możliwości rozwoju, tętni życiem a jako, iż jestem osobą, która nie stroni od ludzi jest to dla mnie ogromny plus. Moimi zainteresowaniami są między innymi motoryzacja, ogrodnictwo, oczywiście gry oraz muzyka. Jestem pasjonatą motocykli, jestem aktywnym motocyklistą od sześciu lat, aktualnie poruszam się Suzuki SV650S, myślę iż na ten moment jest to wystarczający i satysfakcjonujący mnie motocykl i nie mam w planach zmian. Samochodami interesuje się już mniej, lecz z aspektami mechanicznymi uważam iż radzę sobie ,,ok''. Kocham rośliny, ogrody pełne kwiatów, śmiało mogę powiedzieć, iż mam dryg do roślin. W wolnym czasie lubię usiąść na fotelu, włączyć komputer i odpłynąć przy ulubionych tytułach gier. Preferuję gry Akcji, różnego rodzaju gry kooperacyjne i symulatory. W ubiegłym roku byłem zafascynowany symulatorami lotniczymi, lecz niestety ale drogi się rozeszły. Moimi ulubionymi tytułami pozostają Red Dead Redemption 2 oraz bez wątpienia Days Gone, ze względu na świat postapokaliptyczny, którego również jestem wielkim fanatykiem. Jestem osobą odpowiedzialną, asertywną, osobą stabilną emocjonalnie, cechującą się wysoką kulturą osobistą, zawsze chętną do pomocy i rozwiązywania problemów. Bardzo dużą radość sprawia mi pomaganie ludziom, robię to bezinteresownie, gdyż największą satysfakcją w życiu nie są pieniądze, bogactwo, czy majątem, lecz ten uśmiech pojawiający się u drugiej osoby, móc dać promyk nadziei komuś, poprawić mu dzień, to jest to co powinno kierować ludźmi! Często oglądam ze swoją ukochaną filmy, bez wątpienia naszym ulubionym gatunkiem są filmy postapo, o dziwo nie znoszę komedii, co może być dla niektórych zaskoczeniem. W naszym mieszaniu bardzo chcielibyśmy mieć psa, niestety metraż póki co nam na to nie pozwala, lecz ze względu na miłość do zwierząt posiadamy aż 4 myszki! Są rasy Japońskiej, bardzo mądre stworzenia. Często słucham muzyki, lubię starsze piosenki, a moimi ulubionymi zespołami są Wilki, IRA oraz Video.

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie - Pomimo 4 letniego stażu na serwerze nie posiadam ani 1 kary.

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Oczywiście, że tak.

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Proste jak słońce i jasne jak drut

Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 10-12 godzin, normę zwykłą, jak i na plusa bez problemu wyrabiałem w innych frakcjach.

Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak 
SARA - 09.12.2020 - 24.03.2021 Inspektor
SAMD - 01.05.2021 - 29.10.2022 Ordynator

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie będę ukrywał nie mam dużego doświadczenia w pożarnictwie, jedyne czym mogę się pochwalić to ukończenie szkoły mundurowej na których były zajęcia pożarnicze ze strażakami z jednoski PSP, poznanie osprzętu oraz wozów, działań bojowych i taktyki w różnych sytuacjach, ponadto będąc w SAMD obserwowałem pracę kolegów z waszej frakcji SAFD i sporo wiedzy myślę, że ,,wchłonąłem'' od nich.

Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Szanowne grono zarządu frakcji SAFD, myślę iż jestem idealnym kandydatem na stanowisko Elew'a, posiadam cechy charakteru, które moim zdaniem są bardzo przydatne we frakcji, potrafię odnaleźć się w każdej sytuacji oraz wiem co to znaczy Hierarchia wewnątrzfrakcyjna. Byłem pracownikiem frakcji SARA, odchodząc z frakcji posiadałem na tamten czas prawie najwyższy z możliwych stopniów pracowniczych, mianowicie Inspektora, był to stopień drugi najwyższy, nie licząc stopni zarządowych, pragnę zacytować tutaj informację o moim odejściu, aby łatwo można było ją znaleźć w ogłoszeniach wyżej wymienionej frakcji, na potwierdzenie moich słów: ,,24.03.2021 Inspektor @Kameleon. odchodzi z frakcji na własne życzenie.'' Ponadto byłem długoletnim pracownikiem frakcji SAMD, na pewno każdy z was mnie zna, a chociaż kojarzy, pełniłem w tamtym okresie funkcję rzecznika prasowego oraz posiadałem stopień Ordynatora, we frakcji SAMD spędziłem łącznie 2 lata. ,,29.10.2022 Informujemy, iż Ordynator @Kameleon. odchodzi z frakcji na własne życzenie, jednocześnie rezygnuje z funkcji Rzecznika'' Ponadto na serwerze pełniłem funckję supporta od 11.09.2021 do 26.11.2022. Nastąpiła u mnie przerwa od grania w MTA, prawdę powiedziawszy kocham odgrywać RP, grać z przyjaciółmi we frakcji, cieszyć się służbą i piąć się po szczeblach kariery. Nie mam najmniejszego problemu podporządkować się poleceniom przełożonego, jestem bezkonfliktowy i dojrzały. Myślę, że fakt, iż posiadam 25 lat swiadczy o tym, iż do tematu podchodzę nadwyraz poważnie, moją pisownię oraz gramatykę oceniam naprawdę dobrze, moja historia frakcyjna skłania do potwierdzenia faktu, iż potrafię godnie reprezentować frakcję, NIGDY nie byłem karany na serwerze żadnymi karami czyt. Mute, zabrane prawo jazdy, ban. Jak na staż 4 letni na naszym serwerze 4life to jest już jakiś powód do dumy prawda? We frakcji SAFD posiadam masę przyjaciół, mam ogromną chęć nauczyć się czegoś nowego, Zagościłbym w waszej frakcji z ogromną przyjemnością.

Z wyrazami szacunku 
Kameleon.

Login: mankio321
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Snorlax*
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): Mankiooo_
Imię: Jakub
Staż na serwerze: 1353 godz.
Coś o sobie: Jakub lat 19 posiadam wykształcenie zawodowe obecnie pracuje jako Pracownik ds. opracowania ładunku w Poczta polska SA z zainteresowan które moge wymienić są miedzy innymi ASG oraz militaria natomiast hobby w ktorym czesto się realizuje jest robienie editów jeśli chodzi o mój charakter mogą siebie opisać jako zdyscyplinowana i opanowana osobą nie ma ze mna problemow z wad charakteru jakie moge wymienic sa miedzy innymi upartość oraz dziwne poczucie humoru 

Spoiler
Mankiooo_ mute.png Powód: BK
Nałożone przez: Verago.
Od: 20 Lipca 2021, 17:14
Do: 21 Lipca 2021, 17:14

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: tak, posiadam
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: proste jak slonce i jasne jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: jest to zalezne od mojej pracy gdyz pracuje na 3 zmiany ale mysle ze by bylo to ok. 1k minut
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): tak SARA w wrzesniu 2022 na najnizszej randze oraz SAMD przez rowny 1 rok na stopniu lekarz ogólny 
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): nie, nie mam
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: nie uważam siebie za ,,idealny'' wybór ale mówiąc wprost SAFD jest to frakcja do której chcialem wkroczyc od poczatku gry na tym serwerze było to spowodowane miedzy innymi samym faktem jak ta frakcja jest rozbudowana i nie ma okreslonych schematow bo kazdy wypadek,zdarzenie jest po prostu inne i wymaga innego rozwiazania czy podejscia przerobilem rok w samd i doskonale wiem z czym to się je mam osobowość stworzona do takich sytuacji gdzie potrzebne jest natychmiatowe rozwiazanie problemu oraz dzialania szybko przyswajam wiedze i ucze się nowych rzeczy nie jestem typem odwalacza bo tez chce czerpać satysfakcje z tego co wykonuje tak jak kazdy inny w tej frakcji. 

Login: moran100
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): moran100
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): michna777
Imię: Dominik
Staż na serwerze: 235 h
Coś o sobie: Jestem Dominik interesuje się motoryzacją, gram w piłkę 

Spoiler
moran100 prawajazdy.png Powód: Taran (dowód dostarczony administracji)
Nałożone przez: RIPSONx
Od: 6 Kwietnia 2023, 22:27
Do: 7 Kwietnia 2023, 6:27
moran100 prawajazdy.png Powód: Celowy vdm
Nałożone przez: Ven33r.
Od: 5 Marca 2023, 21:12
Do: 8 Marca 2023, 21:12
moran100 prawajazdy.png Powód: Celowe taranowanie, brawurowa jazda, odwalanie
Nałożone przez: Karolowka
Od: 20 Lutego 2023, 0:34
Do: 23 Lutego 2023, 0:34

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: tak
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: oczywiść, Jasne jak słońce i proste jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 3 lub 4 godziny
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): nie
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): nie mam doświaczenia
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Bo interesuje się strażą pożarną chciałbym być w frakcji uważam że było by to fajne wyzwanie dołaczyć do waszej frakcji

Login: GoracyKacper
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): GoracyKacper, GoracyKacper.ijo
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): 
k4p12585
Imię: Kacper
Staż na serwerze: 51h
Coś o sobie: Cześć, nazywam się Kacper i mam 22 lata. Uważam że jestem bezproblemowy z dużym poczuciem humor lecz w odpowiednich chwilach potrafię zachować powagę. Bardzo lubię stawiać czoła coraz to nowszym wyzwaniom, szybko przyswajam wiedze i staram się ją potem dobrze wykorzystać. 
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: około 4 godzinki dziennie w weekendy zależy od studiów.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Od 8 lat jestem czynnym członkiem OSP w moim rodzinnym mieście, od 4 lat posiadam kurs pierwszego stopnia strażaka ratownika ,kurs płetwonurka oraz kurs KPP. Uczestniczyłem w zawodach sportowych oraz regularnie brałem udział w OTWP.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Temat pożarnictwa przewija się u mnie w każdej chwili, chciałbym dołączyć do SAFD aby spełniać się w rozgrywce na serwerze. Nie uważam że jestem asem w tej dziedzinie ale doświadczenie zbierane przez znaczną część swojego życia mógłbym przełożyć na rozgrywkę i sam się czegoś od was nauczyć. 

Login: Keres
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Keres
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): keres3862
Imię: Sergiusz
Staż na serwerze: Posiadam 995 godzin przegranych na serwerze.
Coś o sobie: A więc, jak zapewne już wiecie mam na imię Sergiusz. Pochodzę z małej miejscowości godzinę od Poznania. Jestem na drugim roku studiów na Uniwersytecie Ekonomicznym, przez co mieszkam w Poznaniu. Cenię sobie spokój, mało imprezuje mimo że jestem typowym studentem. W wolnym czasie wychodzę zjeść ze znajomymi, pójdę na siłownie lub spacer. Miesiąc temu zacząłem rozwijać się w temacie grafiki komputerowej oraz projektowania budynków, używając programu SketchUp oraz Adobe Illustrator. Obecnie również dorabiam jako kierowca, relokując pojazdy z ubezpieczalni oraz wykonuje przejazdy Uber'em. 
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie, nie byłem.
Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Posiadam oba i umiem z nich korzystać.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak, proste jak słońce i jasne jak drut.
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie, nie cierpię na ten typ chorób.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Jestem w stanie poświęcić 30-40 godzin.
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak, pełniłem. Pełniłem służbę w SARA 2019r. (Budowlany), TSA 2019r. (Starszy Kierowca), SAPD 2021r. (Police Officer II) oraz SAFD 2022r. (strażak-elew)
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Nie konkretnie ze strażą pożarną, ale wspomagam tworzenie komputerowych planów ewakuacyjnych budynków, posiadam podstawową wiedze na ten temat.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Z racji odejścia na własne życzenie z powodów prywatnych pragnę spróbować ponownie, ponieważ mam czystszy umysł niż miałem ówcześnie. Mam nadzieje na dobrze wspólnie spędzony czas w akademii jak i w pełnoprawnej służbie.

Login: Wojtuska69
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Wojtuska69, SebekBolek
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): wo1tek
Imię: Wojciech
Staż na serwerze: Posiadam 
322 godz. 20 min.
Coś o sobie: Nazywam się Wojtek, mam 17 lat i mieszkam w województwie mazowieckim. Moje zainteresowania skupiają się głównie wokół gier, zwłaszcza symulatorów rolniczych, takich jak gry Farming Simulator, oraz MTA. Jestem osobą szczerą i twardo stąpającą po ziemi, a także lubię pomagać innym, zwłaszcza gdy widzę, że ktoś naprawdę potrzebuje wsparcia. Gry to nie tylko moje hobby, ale też sposób na rozwijanie cierpliwości, strategii i współpracy z innymi.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Tak, 29 Kwietnia 2024, 18:04 >> Zbanowanie gracza Wojtuska69 przez kondziolek, powód: Omijanie systemu ANTY-AFK. (Ważne do: 29 Maja 2024, 18:04)
29 Kwietnia 2024, 11:50 >> Wyciszenie gracza Wojtuska69 przez SenX, powód: Brak kultury (Ważne do: 2 Maja 2024, 11:50)
5 Listopada 2023, 19:25 >> Wyciszenie gracza Wojtuska69 przez kzedo, powód: Brak kultury na /pm wobec gracza. (Ważne do: 6 Listopada 2023, 19:25)
18 Sierpnia 2023, 12:10 >> Wyciszenie gracza Wojtuska69 przez Princessa*, powód: Brak kultury wobec gracza. (Ważne do: 20 Sierpnia 2023, 12:10)
16 Sierpnia 2023, 22:17 >> Wyciszenie gracza Wojtuska69 przez PerkuleZ., powód: Obraza (Ważne do: 17 Sierpnia 2023, 22:17)
15 Sierpnia 2023, 0:35 >> Wyciszenie gracza Wojtuska69 przez Karolowka, powód: BK (Ważne do: 16 Sierpnia 2023, 0:35)
8 Sierpnia 2023, 14:57 >> Wyciszenie gracza Wojtuska69 przez j00lcia, powód: BK (Ważne do: 9 Sierpnia 2023, 14:57)

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak, umiem się obsługiwać.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Tak. proste jak słońce i jasny jak drut.
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie.
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: od dwóch do 8 godzin
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Frakcja- S.A Medical Department od 6.09.2024 do 
07.10.2024 Stanowisko-Student Ratownictwa Medycznego
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): W wieku 13 lat dołączyłem do Ochotniczej Straży Pożarnej w mojej miejscowości. Udział w OSP pozwolił mi poznać podstawy działań ratowniczych, zasady bezpieczeństwa i procedury obowiązujące w sytuacjach kryzysowych. Działając w straży, nauczyłem się odpowiedzialności, pracy zespołowej oraz szybkiego reagowania, co przydaje się również w codziennym życiu.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Interesuję się San Andreas Fire Department , ponieważ praca strażaka oraz ratownika medycznego zawsze była dla mnie inspirująca, daje możliwość niesienia pomocy innym w trudnych sytuacjach oraz rozwijania cennych umiejętności. Chciałbym spróbować swoich sił w tej frakcji, ponieważ mam już doświadczenie w Ochotniczej Straży Pożarnej, gdzie nauczyłem się podstaw reagowania w sytuacjach kryzysowych, odpowiedzialności oraz współpracy w zespole. Wierzę, że moje wcześniejsze doświadczenie i gotowość do nauki oraz ciężkiej pracy sprawiają, że będę odpowiednim kandydatem na to stanowisko.

Edytowane przez SebekBolek
Chcialem dodac spojler ale nie wiedziaelm jak

Login: Kalak07
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Eldzik
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): eldzik
Imię: Jakub
Staż na serwerze: 175 godzin
Coś o sobie: Mieszkam w stolicy pięknego województwa Wielkopolskiego. Uczęszczam do Liceum ogólnokształcącego dla dorosłych (zaoczne) na trzeci semestr - druga klasa. Od 4 lat jestem członkiem w pobliskiej OSP. Czynnie działam jako dowódca młodzieżowej drużyny pożarniczej, której szeregi będę opuszczał w przyszłym roku ze względu na rozpoczęcie w takowym roku kursu podstawowego strażaka-ratownika OSP. Pasjonuję się również Fotografią i Bronią palną. 

Spoiler

3 Lutego 2024, 18:28 >> Wyciszenie gracza Kalak07 przez kzedo, powód: CBK na służbie SAFD (Ważne do: 5 Lutego 2024, 18:28)

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: Proste jak słońce jasne jak drut!
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: Wystraczająco, aby pomóc w realizacji zdarzeń. Mam sporo czasu wolnego
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak, TSA-Akademia, SAMD-Akademia, SAFD-Akademia (Terminów nie pamiętam dokładnie ale wszystko w 2024)
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak jak pisałem powyżej jestem członkiem OSP, oczekuję na kurs podstawowy. W wolnym mi czasie przebywam w remizie.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Ze względu na to, że jest to najciekawsza frakcja. Podczas ostatniego naboru miałem 30 dniową listę, która wygasła dlatego też piszę podanie i mam nadzieję, że jeśli zostanie rozpatrzone pozytywnie to zdam egzaminy końcowe i wstąpię w szeregi pełnoprawnego składu frakcji

Login: Janusz_Skromnial
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Janusz.ss , Januszz*
Identyfikator discord (https://imgur.com/a/MsZvtXw): janeczzek
Imię: Alan
Staż na serwerze: 1089h
Coś o sobie: Witam, wszystkich czytających moje podanie nazywam się Alan i pochodzę z województwa Mazowieckiego. Posiadam wiele zainteresowań, a szczególnie interesuje się pożarnictwem, piłką nożną oraz grami komputerowymi. Moja pasja pożarnictwem zaczęła się mając 6 lat przez mojego wujka, który mi dużo opowiadał o straży, gdyż sam w niej był bardzo lubiłem słuchać jego historii, ciekawostek i tak z wiekiem jakoś mi tak zostało, że się tym interesuje. W piłkę nożną można też powiedzieć, że zacząłem się tym interesować za dzieciaka, kiedy dostałem od rodziców swoją pierwszą piłkę nozną. W piłke gram do tej pory i głownie jestem na obronie oraz na ataku. Grami komputerowymi od zawszę się interesowałem i pamiętam, że moją pierwszą grą jaką grałem to był ,,Wiedźmin 1" oraz ,,Max Payne 2".

Spoiler

30 Sierpnia 2024, 18:30 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Januszz* przez Princessa*, powód: Celowy taran. (Ważne do: 3 Września 2024, 18:30)

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu SAFD, warunkami postępowania kwalifikacyjnego i regulaminem frakcji?: tak, proste jak słońce i jasne jak drut
Ile czasu tygodniowo jesteś w stanie poświęcić na służbę?: 1-3h
Czy pełniłeś/aś służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Tak, SAFD, SAMD, TSA - akademia, SARA - pracownik ( wszystko było w 2024r. )
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak, jestem w klasie mundurowej profilu pożarniczo-ratunkowej oraz jestem w młodzieżowej straży pożarnej.
Dlaczego akurat SAFD i dlaczego akurat Ty powinieneś otrzymać szansę w naborze?: Dlaczego akurat ja? Uważam, że nadam się na owe stanowisko do frakcji SAFD, ponieważ zawsze się interesowałem pożarnictwem i także z tego powodu udałem się na kierunek pożarniczo-ratunkowe oraz do młodzieżówki. Od początku mojej karieru na serwerze 4Life napisałem podanie do frakcji SAFD, mając podajże 150h coś koło tego frakcja bardzo mnie fascynowała, lecz niestety, ale nie udało mi się podejść do drugiego etapu egzaminu, czyli praktycznego... Przez tydzień, w którym odbywały się egzaminy niestety, ale nie miałem za dużo czasu na granie, no i z tego powodu nie zdałem. Po wydaleniu z frkacji SAFD uznałem, że spróbuje się wykazać w innych frakcjach, lecz przez cały czas brakowało mi SAFD. Posiadam lekkie doświadczenie z innych frakcji jak zachowywać na służbie itd, ale i zarówno ze szkoły oraz młodzieżówki. Uważam, że nadam się idealnie do waszej frakcji i że zostanie mi dana szansa na ponowny powrót w wasze szeregi i znowu dać z siebie wszystko! Z mojej strony to wszystko i pozdrawiam serdecznie <3

Edytowane przez Januszz*

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin