Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na piuro - oskarżony przez siwy.pdw

siwy.pdw
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza:  piuro
    Data i godzina zdarzenia: 04.01.25 00:00
    Pełen opis sytuacji: Pomagałem uciec ziomkowi. Po czym ścigany uciekł, a sapd zfocusowalo się na mnie. Po wrzuceniu mnie do radiowozu, zapytałem o powód zatrzymania mojej osoby. Odpowiedzi nie otrzymałem. Mało tego w mandacie, zarzucono mi łamanie zasad RP ??? Czyli jakich? nie było żadnych stuntów ani nic takiego (już nie mówiąc o tym, że nie było odgrywane żadne RP). Mało tego za ten czyn miałem otrzymać 6k do mandatu gdzie sam oskarżony nie odegrał RP. Przypomnę tylko, że OBOWIĄZKIEM jest podanie przyczyny zatrzymania. Skoro JA mam płacić za brak rzekomego RP to dlaczego policjant go nie odegrał? Skoro f-sz nie odegrał swojej ROLI to proszę o zwrot moich 6k   I na przyszłość wjazd "pod prąd" na WIADUKT na AUTOSTRADZIE również nie jest odgrywaniem RP, bo już nikt wam nie uciekał i objechać dookoła można było. Przypomnę, że spowodował f-sz zagrożenie w ruchu drogowym. Kolejna sprawa, w taryfikatorze więziennym nie istnieje pozycja, za którą można iść do więzienia tj. Łamanie Zasad RP  ani jej cennik
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: 

Zostałeś wsadzony do pojazdu przez funkcjonariusza piuro.  
siwy.pdw [88]: zostaw ten wóz  
 Zostałeś wyjęty z pojazdu, a następnie zakuty przez funkcjonariusza piuro.  
 Zostałeś wsadzony do pojazdu przez funkcjonariusza piuro.  
siwy.pdw [88]: powód zatrzymania?  
siwy.pdw [88]: pytam  
siwy.pdw [88]: 3 sekundy czekam  
siwy.pdw [88]: za odpowiedzią  
siwy.pdw [88]: to przetrzymywanie jest  
siwy.pdw [88]: pytam  
siwy.pdw [88]: nie witam  
piuro [160]: Uszanowanie, Detective I piuro, SA Police Department.  
siwy.pdw [88]: uszanowanie to do SAFD  
siwy.pdw [88]: a nie SAPD  
siwy.pdw [88]: masz szczęście, że czitach sellnięty  
piuro [160]: Dokumenty poproszę.  
siwy.pdw [88]: Zabrałeś mi  
siwy.pdw [88]: jak mnie skułeś  
siwy.pdw [88]: mam tylko kartę rowerową  
* siwy.pdw podaje kartę  
siwy.pdw [88]: powód zatrzymania? nieznany  
siwy.pdw [88]: spisz tam  
siwy.pdw [88]: ?  
siwy.pdw [88]: no pa  
siwy.pdw [88]: zasnął  
* piuro uruchamia MDT, spisuje dane  
siwy.pdw [88]: tylko ta karta rowerowa była sąsiada  
siwy.pdw [88]: moja zawinęli za chlanie  
siwy.pdw [88]: jak mi tą blokadą felgę porysujesz  
siwy.pdw [88]: to tego gruza będziesz musiał sprzedać  
siwy.pdw [88]: bitego z Niemiec  
piuro [160]: W dniu dzisiejszym nakładam na Pana mandat w kwocie 21000 PLN.  
siwy.pdw [88]: za?  
siwy.pdw [88]: gdzie powód zatrzymania  

siwy.pdw [88]: ty znasz swoje obowiązki?  
piuro [160]: W przypadku odmowy 200 minut więzienia, a pojazd na PP za 5k.  
siwy.pdw [88]: oj kolego  
siwy.pdw [88]: ciśniesz mnie  
Otrzymałeś mandat od funkcjonariusza piuro o łącznej kwocie 21000.00 PLN za następujące wykroczenia:  
- Łamanie zasad RP (6000 PLN 20 PK)  
- Niewykonywanie poleceń funkcjonariusza (3900 PLN 15 PK)  
- Pomoc w ucieczce uciekinierowi (4500 PLN 15 PK)  
- Przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym (3600 PLN 15 PK)  
- Stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym (3000 PLN 10 PK)  
* Status poszukiwanego został zniesiony.  
siwy.pdw [88]: informuję  
siwy.pdw [88]: o skardze na forum  
siwy.pdw [88]: 
piuro [160]: Oki  
Ja, siwy.pdw zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

21 godzin temu, siwy.pdw napisał:

Pomagałem uciec ziomkowi.

Tak było.

Po czym ścigany uciekł

Prawda twój kolega wysiadł, podczas gdy inni gracze nas zablokowali na bramkach a ty odjechałeś dalej. Kiedy po chwili Cię zauważyliśmy no to kontynuowaliśmy pościg za tobą - za pomoc w ucieczce.

Po wrzuceniu mnie do radiowozu, zapytałem o powód zatrzymania mojej osoby.

Nie wiem czy ty tak serio, ale no już podstawą do zatrzymania było to, że odjechałeś mimo nakazu zatrzymania się.

Odpowiedzi nie otrzymałem

Odpowiedź miałeś podczas wyświetlonego panelu do przyjęcia lub odrzucenia mandatu.
Ale jak ciężko było przeczytać to:
- Łamanie zasad RP (6000 PLN 20 PK)  
- Niewykonywanie poleceń funkcjonariusza (3900 PLN 15 PK)  
- Pomoc w ucieczce uciekinierowi (4500 PLN 15 PK)  
- Przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym (3600 PLN 15 PK)  
- Stwarzanie zagrożenia w ruchu drogowym (3000 PLN 10 PK)  

Mało tego w mandacie, zarzucono mi łamanie zasad RP

No tak, ponieważ pościg nie był z zasadami RP, a więc to logiczne, że dostałeś to co jest zgodne z taryfikatorem.

(już nie mówiąc o tym, że nie było odgrywane żadne RP

Sam sobie odpowiedziałeś - nie odgrywałeś żadnego RP, podczas uderzenia w różne obiekty etc. Dodatkowo, gdy zatrzymaliśmy twój pojazd, a ty zacząłeś uciekać z mostu, do zeskoczyłeś z wiaduktu jak spider-man po czym zacząłeś uciekać pieszo.

Mało tego za ten czyn miałem otrzymać 6k do mandatu

No tak, wszystko się zgadza. W taryfikatorze jest 2000 PLN za ten czyn, aczkolwiek z twoimi punktami karnymi na koncie posiadasz mnożnik x3, a więc wyszło za to 6000 PLN.

gdzie sam oskarżony nie odegrał RP

RP za RP.

wjazd "pod prąd" na WIADUKT na AUTOSTRADZIE również nie jest odgrywaniem RP,

?

Kolejna sprawa, w taryfikatorze więziennym nie istnieje pozycja, za którą można iść do więzienia tj. Łamanie Zasad RP  ani jej cennik

??

;D

Nie wiem w ogóle co ta skarga ma na celu, ale no tyle ode mnie, jak są jeszcze jakieś pytania to odpowiem.

20 minut temu, piuro napisał:

Nie wiem czy ty tak serio, ale no już podstawą do zatrzymania było to, że odjechałeś mimo nakazu zatrzymania się.

Dalej nie podałeś mi powodu zatrzymania, co jest obowiązkiem funkcjonariusza

21 minut temu, piuro napisał:

Odpowiedź miałeś podczas wyświetlonego panelu do przyjęcia lub odrzucenia mandatu.

Twoim obowiązkiem jest mi napisać powód zatrzymania a nie skrypt. Pytanie o "znanym powodzie zatrzymania" funkcjonuje przy każdej kontroli SAPD na tym serwerze. Nawet IRL, jak zgarnia cię Policja informują za co ;). Mam nadzieję, że jak IRL zatrzyma cię policja to od razu podsunie ci "kwit" (na którym przecież jest napisane co za co), a nie poda przyczynę kontroli/zatrzymania.

23 minuty temu, piuro napisał:

No tak, ponieważ pościg nie był z zasadami RP, a więc to logiczne, że dostałeś to co jest zgodne z taryfikatorem.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. 

23 minuty temu, piuro napisał:

Sam sobie odpowiedziałeś - nie odgrywałeś żadnego RP, podczas uderzenia w różne obiekty etc. Dodatkowo, gdy zatrzymaliśmy twój pojazd, a ty zacząłeś uciekać z mostu, do zeskoczyłeś z wiaduktu jak spider-man po czym zacząłeś uciekać pieszo.

Mamy prawo domniemania niewinności, wiec TY mi udowodnij jakiekolwiek uderzenia podczas ucieczki. Gdzie zawsze po pościgu z f-szami SAPD, potrafiliśmy sobie podziękować "za dobry pościg" czyt. bez taranowania, stuntów. Zeskoczyłem z wiaduktu w jego niższej części, gdzie przy dobrej adrenalinie człowiek IRL byłby dalej w stanie uciekać. Mogę odbić piłeczkę i powiedzieć, że strzelanie z tasera z odległości 10 czy 15 metrów nie ma tez nic wspólnego z realizmem. 

25 minut temu, piuro napisał:

No tak, wszystko się zgadza. W taryfikatorze jest 2000 PLN za ten czyn, aczkolwiek z twoimi punktami karnymi na koncie posiadasz mnożnik x3, a więc wyszło za to 6000 PLN.

Nie ma znaczenia kwota a samo "wykroczenie"

26 minut temu, piuro napisał:

?

Nie wjechaliście pod prąd radiolką? Przypominam, że kłamstwo ma krótkie nogi.

26 minut temu, piuro napisał:

??

Pokaż mi taryfikator, który odnosi się do łamania zasad rp.

27 minut temu, piuro napisał:

Nie ma to żadnego znaczenia w sprawie. Na serwerze obowiązuje wolność słowa, nie jest to obraźliwe ani nic z tych rzeczy. Mało tego jaki mam mieć szacunek do osoby, która nie potrafi odpowiedzieć na pytanie.

Przy dzisiejsze interwencji, którą akurat zaobserwowałem WSZSYSCY twoi koledzy po fachu, potrafili stać na lampach błyskowych. Ty jako jedyny tego nie zrobiłeś, przez cały pobyt na "poboczu". Rozumiem, że też cię to nie obowiązuje i nie musisz?
https://imgur.com/a/Xq5fscX 

I żeby nie było tłumaczenia o S2, to wracając z afk dalej ich nie włączyłeś ;)

Edytowane przez siwy.pdw
dopiska

Dalej nie rozumiem twojego toku myślenia - nigdy nie widziałem żeby jakiś funkcjonariusz po pościgu podał komuś powód zatrzymania, tylko jest sprawdzenie twoich danych oraz podliczenie mandatu - wszystko to miało miejsce. To nie było zatrzymanie drogowe na poboczu, tylko pościg. 

15 minut temu, siwy.pdw napisał:

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś. 

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

16 minut temu, siwy.pdw napisał:

wiec TY mi udowodnij jakiekolwiek uderzenia podczas ucieczki.

Więc TY mi udowodnij, że nie uderzyłeś w nic podczas pościgu, co swoją drogą miało miejsce co zakręt.

16 minut temu, siwy.pdw napisał:

Gdzie zawsze po pościgu z f-szami SAPD, potrafiliśmy sobie podziękować "za dobry pościg" czyt. bez taranowania, stuntów.

Żaden radiowóz nie taranował Cię podczas pościgu, mało tego, jedyny manewr z tego co pamiętam jaki był wykonany to manewr box.

19 minut temu, siwy.pdw napisał:

Zeskoczyłem z wiaduktu w jego niższej części,

No niezbyt, udowodnij, że była to dolna część wiaduktu,

20 minut temu, siwy.pdw napisał:

przy dobrej adrenalinie człowiek IRL

W IRL po takim upadku nie ma szans aby momentalnie wstać i uciekać sprintem jak na igrzyskach olimpijskich. 

23 minuty temu, siwy.pdw napisał:

Mogę odbić piłeczkę i powiedzieć, że strzelanie z tasera z odległości 10 czy 15 metrów nie ma tez nic wspólnego z realizmem

Udowodnij, że strzelałem z 10 czy 15 metrów, a nie z 1 m i 25cm. Jak już tak lecimy z tym twoim realizmem to po wejściu na pierwszą lepszą stronę, można znaleźć następującą informacje: 
Dla większości paralizatorów cywilnych zasięg wynosi zazwyczaj od 4 do 6 metrów, podczas gdy modele policyjne mogą osiągnąć nawet do 10 metrów.

25 minut temu, siwy.pdw napisał:

Nie ma znaczenia kwota a samo "wykroczenie"

Nie wiem o co Ci chodzi, mamy takie coś w taryfikatorze i jest to stosowane, koniec na ten temat.

26 minut temu, siwy.pdw napisał:

Nie wjechaliście pod prąd radiolką?

Funkcjonariusz, który wjechał pod prąd posiadał moją zgodę. Wjechał z zachowaniem szczególnej ostrożności oraz z włączoną sygnalizacją świetlną.

27 minut temu, siwy.pdw napisał:

Przypominam

Przypomnieć to możesz sobie zasady RP skoro dalej uważasz, że niesłusznie został nadany Ci mandat za to.

28 minut temu, siwy.pdw napisał:

Nie ma to żadnego znaczenia w sprawie.

Nie ma, ale bawi.

9 minut temu, siwy.pdw napisał:

Przy dzisiejsze interwencji, którą akurat zaobserwowałem WSZSYSCY twoi koledzy po fachu, potrafili stać na lampach błyskowych.

Wyciągnięte totalnie z kontekstu, zakończone działanie pościgowe,

10 minut temu, siwy.pdw napisał:

Rozumiem, że też cię to nie obowiązuje i nie musisz

Nie, nie musze.

10 minut temu, siwy.pdw napisał:

I żeby nie było tłumaczenia o S2, to wracając z afk dalej ich nie włączyłeś

UDOWODNIJ!

A tak serio dla innych czytających, to po zejściu ze statusu 2 - odjechałem.

4 godziny temu, piuro napisał:

Dalej nie rozumiem twojego toku myślenia - nigdy nie widziałem żeby jakiś funkcjonariusz po pościgu podał komuś powód zatrzymania, tylko jest sprawdzenie twoich danych oraz podliczenie mandatu - wszystko to miało miejsce. To nie było zatrzymanie drogowe na poboczu, tylko pościg. 

5 godzin temu, siwy.pdw napisał:

Skoro tak miauczysz o to RP, odsyłam do IRL zatrzymań, gdzie w każdym przypadku podają powód zatrzymania nie ważne czy za: palenie fajki na przystanku, przekroczenie prędkości, rozboje, kradzieże czy prowadzenie grupy przestępczej, Tam zawsze pada powód zatrzymania.

Więc TY mi udowodnij, że nie uderzyłeś w nic podczas pościgu, co swoją drogą miało miejsce co zakręt.

Prawo domniemania niewinności, oskarżasz? UDOWODNIJ

Żaden radiowóz nie taranował Cię podczas pościgu, mało tego, jedyny manewr z tego co pamiętam jaki był wykonany to manewr box.

Nie napisałem, że taranował. Chodziło tylko i wyłącznie, że podczas pościgu nie były taranowane obiekty np. lampy ani inni uczestnicy drogowi.

W IRL po takim upadku nie ma szans aby momentalnie wstać i uciekać sprintem jak na igrzyskach olimpijskich. 

5 godzin temu, siwy.pdw napisał:

W adrenalinie ludzie potrafią z połamanymi nogami uciekać

Jak już tak lecimy z tym twoim realizmem to po wejściu na pierwszą lepszą stronę, można znaleźć następującą informacje: 
Dla większości paralizatorów cywilnych zasięg wynosi zazwyczaj od 4 do 6 metrów, podczas gdy modele policyjne mogą osiągnąć nawet do 10 metrów.

Jak już lecimy z tym realizmem, to chciałbym zobaczyć jak w pełnym sprincie z takiej odległości trafiasz kogoś z paralizatora XD

Funkcjonariusz, który wjechał pod prąd posiadał moją zgodę. Wjechał z zachowaniem szczególnej ostrożności oraz z włączoną sygnalizacją świetlną.

Wjechał z taką ostrożnością, jaką zachowaliście podczas zakładania blokady przy dzisiejszym pościgu? 
https://imgur.com/a/C2JPDjY

Przypomnieć to możesz sobie zasady RP skoro dalej uważasz, że niesłusznie został nadany Ci mandat za to.

Przypomnieć to sobie możesz jak już tak bardzo lubisz realizm 

§  2. 

Zatrzymanego należy natychmiast poinformować o przyczynach zatrzymania i o przysługujących mu prawach [...]

Nie ma, ale bawi.

Jak na funkcjonariusza przystało...

Nie, nie musze.

to ciekawe, miejsce to, jest mało bezpieczne do postoju zwłaszcza, że na środku zostawiliście jestera w którego wjechał po chwili gracz
https://imgur.com/a/aDCzd6d

5 godzin temu, piuro napisał:

UDOWODNIJ!

https://imgur.com/a/RsIIEde

11 godzin temu, siwy.pdw napisał:

Skoro tak miauczysz o to RP

Jedynie kto miauczy to osoba, która napisała tą zabawną skargę.

Prawo domniemania niewinności, oskarżasz? UDOWODNIJ

Ty oskarżasz mnie, więc to ty mi udowadniaj moją wine.

Przypomnieć to sobie możesz jak już tak bardzo lubisz realizm 

§  2. 

Zatrzymanego należy natychmiast poinformować o przyczynach zatrzymania i o przysługujących mu prawach [...]

Masz prawo zachować milczenie, warto skorzystać.

Jak na funkcjonariusza przystało...

oki

to ciekawe, miejsce to, jest mało bezpieczne do postoju zwłaszcza, że na środku zostawiliście jestera w którego wjechał po chwili gracz
https://imgur.com/a/aDCzd6d

Totalnie nic związanego ze skargą, jedynie co to wnosi do tej skargi to pogrążanie sie twojej osoby.

Raczej dalsza potyczka słowna nie ma sensu, poczekajmy na wypowiedz zarządu.

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin