Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supportem Doktor_Ziemniak!

davoolsky*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Starszy Reporter @Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Supportem @Doktor_Ziemniak!

5D4B3bb.png

58ab6wv.gif

5D4B3bb.png

D - Davvv_13
DZ - Doktor_Ziemniak

5D4B3bb.png

D: Witam, z tej strony Starszy Reporter Davvv_13 z redakcji 4Life News. Mam do Ciebie kilka pytań, czy zechciałbyś udzielić odpowiedzi?
DZ: Hej, oczywiście.

D: Świetnie! Na sam początek wywiadu, opowiedziałbyś coś o swojej osobie i zainteresowaniach?
DZ: Szczerze mówiąc ciężko mi opowiadać o sobie, postaram się szybko przelecieć, podając najciekawsze informacje. Mam na imię Emil, mam 17 lat i obecnie uczęszczam do liceum, gdzie rozszerzam matematykę, chemie i angielski. Mam długie włosy, słucham metalu, kiedyś byłem strzelcem sportowym, a aktualnie jestem wielkim entuzjastą kawy. Jestem członkiem MDP, interesuję się ratownictwem medycznym i mniej więcej w tych sferach widzę siebie w przyszłości. Kiedyś grałem na harmonijce, próbowałem się też uczyć gry na gitarze.

D: Przechodząc do sceny MTA, kiedy, jak i dlaczego trafiłeś na serwer 4Life?
DZ: Z MTA i GTA SA u mnie jest dość dziwna historia. Kilka ładnych lat temu grałem ze znajomymi na jednym z serwerów na SAMPIE, gdzie po kilku miesiącach wszyscy zakończyliśmy rozgrywkę. Na MTA i 4Life trafiłem za sprawą jeszcze innego znajomego. Przy okazji dowiedziałem się, że kilku innych naszych współnych znajomych gra, bądź kiedyś tu grało. Zaciekawiło mnie to, okazało się, że ówcześnie jeden z nich w tym czasie był też supportem (to o tobie farmer), zacząłem grać i jakoś się tu trzymam. W zasadzie nie grałem dłużej niż kilka/kilkanaście godzin na innych serwerach.

D: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze i jak je wspominasz?
DZ: Raczej standardowo - zacząłem pracować na magazynie, później przeniosłem się na kuriera. Po miesiącu doszła do tego frakcja, w zasadzie do frakcji dostałem się szybko. Mniej więcej tak się to jakoś potoczyło.

D: Aktualnie jesteś we frakcji S.A. Medical Department. Kiedy udało dołączyć Ci się do owej frakcji?
DZ: Do akademii dołączyłem w styczniu 2024 roku, pełnoprawnym jestem od lutego 2024 roku.

D: Dlaczego akurat San Andreas Medical Department? Co skłoniło cię do napisania podania akurat do tej frakcji?
DZ: Wcześniej wspomniałem, że jestem członkiem MDP, a na początku zasadniczo chciałem dołączyć do San Andreas Fire Department. O frakcji SAMD myślałem, natomiast w zasadzie trafiłem tam przypadkiem. Akurat złożyło się, że otwarta została rekrutacja do San Andreas Medical Department, a ja widziałem dość śmieszną sytuację. Kończąc kurs na kurierce, byłem świadkiem pięknego driftu karetką wykonanego przez jednego z byłych już członków frakcji. Pomimo tego, że do odwalacza mi daleko, z jakiegoś powodu ta sytuacja na tyle mnie rozbawiła, że aż utknęła mi w pamięci.

D: We frakcji posiadasz rangę Ordynator Chirurgii. Jak wyglądała i ile trwała twoja droga na to stanowisko?
DZ: Powiedziałbym, że awansowałem dość szybko, bo w 13 miesięcy osiągnąłem najwyższy stopień pracowniczy. Awansowanie nie sprawiało mi problemu, sam proces podejrzewam, że wyglądał podobnie jak u każdej innej osoby w potencjalnie każdej innej frakcji, w zasadzie nic ciekawego.

D: Jakie posiadasz obowiązki na swojej randze?
DZ: Moje obowiązki wynikają nie tyle z rangi, co z funkcji dodatkowych. Jestem instruktorem do spraw Centrum Szkolenia, gdzie w ogólnym skrócie prowadzę szkolenia dla pełnoprawnych członków frakcji oraz przeprowadzam z kursów. Dochodzi do tego sporo innych rzeczy, o które muszę dbać przy okazji przeprowadzania kursów i egzaminów, ogólnie cała "otoczka" z tym związana. Dodatkowo jestem kierownikiem Laboratorium Kryminalistyczno-Medycznego. Jako kierownik mam na głowie całą podjednostkę, w zasadzie zajmuję się i koordynuję wszystko, co tam się dzieje - od rekrutacji do podjednostki, przez szkolenia i wprowadzanie nowych materiałów do kontaktów z opiekunem podjednostki i liderem frakcji. W zasadzie zajmuję się wszystkim, co można sobie wyobrazić.

D: Czy miałeś kiedyś myśli nad zmianą frakcji, czy jednak SAMD to ta jedyna?
DZ: Nad zmianą nie. Szczerze mówiąc, uważam, że wszystkie frakcje poniekąd mają dużo wspólnego. W SAMD pracownicy mają do wyboru dużo funkcji dodatkowych, możemy zająć się innymi rzeczami, niż wykonywanie RP, czy robienie normy. Moim zdaniem jest to dość ciekawe urozmaicenie codzienności. Dodatkowo nie chciałoby mi się od nowa zaczynać we frakcji.

D: Co najbardziej lubisz w swojej aktualnej frakcji?
DZ: Wyżej wspomniałem o funkcjach dodatkowych oferowanych przez SAMD i chyba przy tym bym pozostał. Na funkcjach mamy realny wpływ w życie frakcji, gdyż np. pobory krwi są organizowane w głównej mierze przez pracowników. Realnie możemy także obserwować rezultaty naszej pracy. Podoba mi się także podejście zarządu do frakcji i pracowników.

D: Obecnie nie jesteś związany z żadną organizacją ani biznesem. Z czego wynika taka sytuacja? Czy to świadomy wybór, czy może po prostu czekasz na odpowiedni moment lub okazję?
DZ: Raczej świadomy wybór. Kiedyś byłem koordynatorem w 4Wars, natomiast odszedłem ze względu na brak czasu w tamtym momencie oraz brakiem chęci do dalszego rozwoju w biznesie. Od jakiegoś czasu po głowie chodzą mi myśli o dołączeniu do jednego z biznesów. W zasadzie to aktualnie mam dwa biznesy na oku, być może na przestrzeni najbliższych kilku miesięcy będę próbował dołączyć do jednego z nich. Jeśli chodzi o orgznizacje, to przez dużą część swojej przygody serwerowej byłem członkiem Shady Paradise, które aktualnie już nie istnieje. Aktualnie nie widzę się w innej organizacji.

D: Przechodząc dalej, kiedy udało Ci się dołączyć do ekipy serwera?
DZ: Niedawno, bo 11 marca tego roku.

D: Jakie towarzyszyły Ci emocje, podczas gdy dowiedziałeś się, że dostałeś się do administracji?
DZ: Cieszyłem się, chyba tak jak każdy. Podejrzewam, że moja reakcja nie różniła się od reakcji innych osób, z którymi były przeprowadzane wywiady. Akurat siedziałem wtedy na mumblu z resztą znajomych, z których część też się dostała. Wypowiedziałem wtedy dość ikoniczną sekwencję, z której śmieję się do tej pory. Nie była ona w żaden sposób wulgarna, natomiast nie będę jej cytował - kto ma wiedzieć, ten wie.

D: Jak wyglądały twoje początki w ekipie?
DZ: Chyba tak jak każdego, uczyłem się nowych rzeczy, poznawałem nowych ludzi. Nie miałem większych problemów, ogólnie rzecz biorąc, było ciekawie.

D: Na czym głównie opierają się twoje obowiązki jako Support?
DZ: W głównej mierze pomagam graczom, rozpatruje apelacje od nałożonych kar i w pewnej części moderuje to, co dzieje się na serwerze.

D: Na chwilę obecną na serwerze posiadasz przegranych ponad 1900 godzin. Jak wspominasz ten czas? Czy nie żałujesz, że spędziłeś go aż tyle w grze?
DZ: Ogólnie rzecz biorąc, wspominam dobrze, natomiast żałuję tego czasu. Myślę, że w tym czasie mogłem nauczyć się masy rzeczy, albo zwyczajnie spędzić ten czas inaczej. Pociesza mnie jednak fakt, że spędziłem ten czas ze znajomymi w dobrej atmosferze. Natomiast jeśli miałbym wybrać, wolałbym chyba nigdy nie trafić na scenę MTA.

D: Jak spory majątek udało Ci się zgromadzić przez ten czas? Czy uważasz, że na ponad 1900 godzin jest on wystarczający, czy chciałbyś go zwiększyć? Co posiadasz w swojej kolekcji?
DZ: Chyba będzie coś około 5kk, dość mało jak na tyle czasu. Chciałbym go oczywiście zwiększyć, chyba jak każdy. W swojej kolekcji z ciekawszych pojazdów mam Cometa Retro, Campera, kilka motorków oraz innych gruzów, np. BMX'a.

D: Czy obecnie masz jakieś marzenia związane z serwerem? Jeśli tak, chciałbyś się nimi podzielić?
DZ: Zawsze coś się znajdzie. Aktualnie to będzie chyba dalszy rozwój we frakcji i w administracji. Raczej nic specjalnego

D: Na serwerze jesteś znany pod nickiem Doktor_Ziemniak. Skąd pomysł na nick?
DZ: Wpadłem na ten pomysł, jedząc ziemniaczki na obiad, jakoś w 2016/2017 roku. W sumie z dopiskiem "Doktor" jest związana jakaś historia, jednak wolałbym zostawić to dla siebie. Ostatnio rozbawiło mnie też stwierdzenie, że jestem wersją temu Pana @kartovelek..

D: Pod koniec, tradycyjnie, mam dla Ciebie 3 luźniejsze pytania. Pogrywasz w jakieś inne gry niż MTA, jeśli tak to w jakie?
DZ: Aktualnie ogrywam jeszcze M&B Warband, czasem wracam też do innych gierek. Na horyzoncie widzę u siebie kolejne wspaniałe godziny z Cyberpunkiem i całą serią Wiedźmin. Często wracam też do ETS'a 2 oraz Space Engineers.

D: Jaki był twój pierwszy pojazd na serwerze?
DZ: Wayfarer 1.6, którego mam do tej pory. Liczę na to, że kiedyś uda mi się posiadać Hondę GL w prawdziwym życiu. Jak czas i fundusze pozwolą, to chciałbym zdobyć kategorię A2 po swoich 18 urodzinach.

D: Jeśli miałbyś dostać na teraz jaki tylko chcesz pojazd na serwerze, który byś wybrał?
DZ: Chyba Hustlera, jestem raczej zainteresowany wyglądem kolekcji pod kątem tego, jak się ona wyróżnia, niż realnej ceny pojazdów.

D: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
DZ: W zasadzie nie chcę wypasywać x osób, pozdrawiam więc wszystkich, którzy chcą czuć się pozdrowieni.

D: To wszystko z mojej strony. Serdecznie dziękuję za udzielenie wywiadu oraz poświęcony na niego czas.
DZ: Miłego dzionka!

5D4B3bb.png

DNV6IYn.gif

5D4B3bb.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie wywiadu. Jeśli Ci się spodobał, zachęcam do pozostawienia reakcji i komentarza pod tym postem.

Su8Y3MX.png

Autoryzował: @og.ruddyy0

5wNnuaX.png

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin