Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supportem Laykxs!

Davvv_13
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Starszy Reporter @Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Supportem @Laykxs!

5D4B3bb.png

POu7sra.gif

5D4B3bb.png

D - Davvv_13
L - Laykxs

5D4B3bb.png

D: Witam, z tej strony Starszy Reporter Davvv_13 z redakcji 4Life News. Mam do Ciebie kilka pytań – czy zechciałbyś udzielić odpowiedzi?
L: Cześć, jak najbardziej!

D: Świetnie! Na sam początek wywiadu, opowiedziałbyś coś o swojej osobie i zainteresowaniach?
L: Pewnie, jak już większość wie – nazywam się Kamil, mam 16 lat i pochodzę z województwa mazowieckiego. Interesuję się głównie motoryzacją i rowerami – może już w mniejszym stopniu niż kiedyś, ale nadal mają one miejsce w moim sercu. Poza tym interesuję się mapowaniem w MTA oraz modelowaniem – w mniejszym stopniu, ale traktuję to jako moje małe hobby, któremu lubię poświęcać wolny czas. Poza światem gry uczęszczam do technikum na kierunku technik pojazdów samochodowych, chociaż nie planuję związać z tym swojej przyszłości – mam inne plany, które dopiero się kształtują.

D: Przechodząc do sceny MTA – kiedy, jak i dlaczego trafiłeś na serwer 4Life?
L: Na 4Life trafiłem głównie dzięki znajomym, których poznałem około 2 lata wcześniej w ETS w wirtualnej firmie. To oni zachęcili mnie do pobrania MTA i wspólnej gry. Ich polecenie sprawiło, że dołączyłem właśnie do 4Life, bo to tam głównie grali.

D: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze i jak je wspominasz?
L: Moje początki były, myślę, że bardzo dobre. Dzięki temu, że miałem osoby, które znały już serwer, mogłem opierać się na ich wiedzy i wsparciu. Oczywiście nie byli dostępni non stop, ale możliwość zadania pytania w odpowiednim momencie bardzo mi pomogła. Zaczynałem od pracy na magazynie, gdzie zebrałem sporą ilość LP – bodajże aż 1500, choć nie jestem pewien – i uzbierałem niezłą sumę pieniędzy. W tym czasie kupiłem swoje pierwsze auto – Moonbeam Streamline, który był wtedy bardzo prestiżowy. Potem nabyłem nieruchomość w Las Colinas w Los Santos. Później sprzedałem Moonbeama i kupiłem coś droższego – już nie pamiętam co, ale od tamtej pory zacząłem handlować autami, co pozwoliło mi się rozwijać.

D: Obecnie jesteś członkiem organizacji Underground. Kiedy i dlaczego zdecydowałeś się do niej dołączyć?
L: Jestem w tej organizacji od samego początku – byłem wpisany we wniosku o jej założenie. Dołączyłem głównie po to, żeby mogła powstać – oczywiście nie byłem jedynym kandydatem, ale miałem chęci. Moja historia z Undergroundem była dynamiczna – kilka razy odchodziłem i wracałem. Przez krótki czas miałem nawet zarząd organizacji. Teraz jestem tutaj ze względu na ludzi i panujący klimat.

D: Aktualnie jesteś w biznesie S.A. Armed Forces. Kiedy udało Ci się dołączyć do tego biznesu.
L: Jestem w SAAF od 4 marca 2024 roku (nie licząc miesięcznego odejścia na początku wakacji). Dołączyłem przez rekrutację nieregularną i kilka dni później zdałem egzaminy, stając się pełnoprawnym członkiem biznesu.

D: Dlaczego akurat SAAF? Co skłoniło Cię do napisania podania właśnie tam?
L: Nie miałem jakiegoś konkretnego powodu – bardziej chciałem zobaczyć, jak wygląda ten biznes od środka, jak funkcjonują oddziały i sprawdzić się w różnych rolach.

D: W biznesie jesteś na randze Podporucznika. Jakie masz obowiązki na tej randze?
L: Do moich obowiązków należy wyrobienie comiesięcznej normy oraz opieka nad Rzecznictwem Prasowym.

D: Co najbardziej lubisz w swoim aktualnym biznesie?
L: Zdecydowanie oddziały, które dają możliwość sprawdzenia się w różnych rolach – to lepsze rozwiązanie niż aplikowanie od razu do frakcji i sprawdzanie się „w ciemno”.

D: Obecnie jesteś we frakcji S.A. Police Department. Kiedy udało Ci się do niej dołączyć?
L: Do SAPD udało mi się dołączyć dwukrotnie. Pierwszy raz 12 lutego 2024 roku – wtedy nie zdałem egzaminu. Drugi raz spróbowałem 20 czerwca 2024 roku i tym razem zakończyło się sukcesem.

D: Dlaczego wybrałeś akurat SAPD?
L: Zawsze interesował mnie klimat policyjny, a dodatkowo miałem znajomych, którzy już tam byli i to mnie zmotywowało do aplikacji.

D: We frakcji posiadasz rangę Sergeant II. Jak wyglądała i ile trwała Twoja droga na to stanowisko?
L: Droga była długa i miejscami trudna. Początek był najcięższy – dużo nauki i przyzwyczajenia do formalności. Całość trwała 10 miesięcy – niemal rok.

D: Jakie masz obowiązki na swojej randze?
L: Dbam o porządek w stanie San Andreas, pomagam graczom i biorę udział w akcjach RP.

D: Czy myślałeś kiedyś o zmianie frakcji, czy jednak SAPD to ta jedyna?
L: Myślałem o zmianie nie raz, ale za każdym razem zostawałem. Póki mam chęci i czas, SAPD zostaje moją frakcją – co będzie w przyszłości, zobaczymy.

D: W ostatniej rekrutacji udało Ci się dołączyć do administracji jako support. Dlaczego zdecydowałeś się na ten krok?
L: To było moje serwerowe marzenie – próbowałem już wcześniej, ale bez skutku. Teraz się udało, więc warto próbować!

D: Jakie emocje Ci towarzyszyły, gdy dowiedziałeś się, że się dostałeś?
L: Na początku byłem zdziwiony, że wyniki pojawiły się tak szybko. Jak zobaczyłem, że jestem oznaczony na forum, kliknąłem i… ogromne szczęście i niedowierzanie! Spełniłem swoje marzenie.

D: Jak wyglądał Twój pierwszy tydzień w administracji?
L: Był trudny – nie jest to takie łatwe, jak się wydaje. Ale szybko się zaaklimatyzowałem i ogarnąłem wszystkie zasady.

D: Na czym głównie opierają się Twoje obowiązki jako support?
L: Pomagam graczom w zgłoszeniach – tych łatwych i trudniejszych, organizuję eventy i wspieram w różnych sytuacjach.

D: Masz przegrane ponad 2700 godzin. Jak wspominasz ten czas? Żałujesz?
L: Wiem, że to dużo, ale nie żałuję. Poznałem tutaj masę świetnych ludzi, spędziłem czas w fajny sposób. Czasem się zastanawiam, co bym robił, gdybym nie grał, ale nie zmieniłbym tego.

D: Jaki majątek udało Ci się zgromadzić? Uważasz, że to wystarczająco jak na tyle godzin?
L: Nie mam dużego majątku, ale też nie jest mały. Myślę, że mógłby być większy, ale obecnie skupiam się na frakcji i biznesie. W kolekcji mam m.in. Ranchera Longa 1.6 PFT (projekt) i Cluba 2.2 PFT – 15. egzemplarz na serwerze.

D: Masz jeszcze jakieś marzenia związane z serwerem?
L: Tak – dołączenie do KSB lub KSF oraz zarząd biznesu. Trudne cele, ale wierzę, że się uda.

D: Na serwerze jesteś znany pod nickiem Laykxs. Skąd pomysł na nick?
L: Używam go od około 5 lat – chyba wziął się z jakiejś gry mobilnej, ale dokładnie już nie pamiętam.

D: Pod koniec, tradycyjnie, mam dla Ciebie 3 luźniejsze pytania. Gdybyś mógł dostać dowolny pojazd, jaki byś wybrał?
L: Zdecydowanie Infernus lub Stafford na unikatowych lampach.

D: Pogrywasz w coś poza MTA?
L: Tak, głównie Rocket League, czasem GTA V lub FiveM.

D: Jaki jest twój ulubiony pojazd z twojej kolekcji?
L: Zdecydowanie Rancher Long – moje spełnione marzenie serwerowe.

D: Na koniec, chciałbyś może kogoś pozdrowić?
L: Oczywiście! Pozdrawiam: @R4eax., @Ramzess*, @rogis, @Pablo.*, @Kamiak, @wojtek83, @DawiSS*, @Januszz*, @lubiegolembie21, @franzio777, @hjpr, @Kuziores, @gumiz13, @Dyndylihno, @PolskaWedka, @Szymol., @XKrakroX, @AdekUchiha, @Damianuuu, @Coherent., @kondziolek, @umefor, @Doki1981, @Linshi, @Gl0snik, @PoprostuJulek, @borufka., @IgorRzeka, @Sheba, @im8yearsold, @NetworkTrouble, @sznapo., @Lumbago, @og.ruddyy0, @chlebek_po_prostu oraz cały biznes SAAF, frakcję SAPD i wszystkich, o których mogłem zapomnieć.

D: To wszystko z mojej strony. Dziękuję za wywiad i poświęcony czas.
L: Również dziękuję za wywiad!

5D4B3bb.png

TwhIEjM.gif

5D4B3bb.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie wywiadu. Jeśli Ci się spodobał, zachęcam do pozostawienia reakcji i komentarza pod tym postem.

Su8Y3MX.png

Autoryzował: @og.ruddyy0

5wNnuaX.png

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin