Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

[SKRYPT] System realistycznych lin

Fizo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, minęło trochę czasu od ostatnich moich prezentacji skryptów tj. linii gaśniczej oraz rozsuwanej drabiny, chciałbym pokazać jeden z fajniejszych wg mnie projektów który zrobiłem trochę z nudów jest to implementacja systemu realistycznych lin w MTA np. pod ratownictwo wysokościowe straży pożarnej. Poniżej filmik z pokazaniem jak lina się zachowuje jak się rozwija itp. Z technicznych ciekawostek skrypt implementuje jedną z metod całkowania równań różniczkowych.

Mam nadzieję że się spodoba, poniżej krótki film z prezentacją: 

Inny przypadek użycia liny kiedy jest podczepiona do gracza: https://streamable.com/q2fajd

Tutaj niżej prezentacja, dwóch innych wspomnianych skryptów, które już tutaj pokazywałem, parę lat temu 

Edytowane przez Fizo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin