Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

skarga na kjexnps oskarżony przez knurzysko27

knurzysko27
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @kjex.nps
    Data i godzina zdarzenia: 15.07.2025r ok. 22
    Pełen opis sytuacji: Siedzac przy mechaniku doherty ku swoim oczom ujrzałem radiowoz, obok którego stał oskarzony z dwoma innymi graczami. Chcac przyjrzec sie sytuacji podszedlem blizej i czytajac czat co pisza miedzy soba dwoch graczy + oskarzony ,skakalem sobie      na zaparkowanym pojezdzie za radiowozem. Wygladalo to mniej wiecej tak, ze czytalem sobie czat i skakalem z czerwonego sultana na radiowoz i tak w kolko. Nie wtracalem sie w rozmowe, jedynie czytalem czat i skakalem z auta na auto. W niczym innym nie przeszkadzalem policjantowi. Jeden z graczy "podrywal" policjanta i pisal cos o pojsciu na kawe, co uwiecznie w dowodach jako logi. Na co policjant odpisal "prosze przestac!", co myslalem, ze jest odpowiedzia na propozycje innego z graczy. Jednakze nie bedac pewnym tego przestalem skakac po autach i zatrzymalem sie na bagazniku radiowozu czekajac na wiadomosc, ktora potwiedzi moje przekonanie, ze wiadomosc zostala wyslana do gracza skladajacego propozycje. Jednakze nie doczekalem sie jej, a po uplywie kilku sekund zostalem postrzelony z shotguna, zakuty i wsadzony do radiowozu oskarżony o niszczenie mienia.  Po tym jak siedzialem chwile w radiowozie wczesniej wspomniany gracz, ktory rozmawial z policjantem wszedl na dach radiowozu i napisal: [2025-07-15 22:00:53] [Output] : * Weremas.cj sra . Po czym on rowniez zostal aresztowany i tak samo odmowil odmowil przyjecia mandatu i dostal 27 minut wiezienia (skad ta rozbieznosc?) W dodatku moim zdaniem nic nie zrobilem zlego. Natomiast wracajac do glownego zarzutu - dlaczego nie dostalem zadnego upomnienia w stylu "zejdz z auta", lub "nie skacz po radiowozie"? Dlaczego od razu zostalem postrzelony i zakuty? Przeciez wystarczylaby jedna wiadomosc o wczesniej wspomnianej przeze mnie tresci, a oddalilbym sie z miejsca. 

Ponadto przy calym zajsciu byl jeszcze jeden gracz - Markosalwador, ktory wlasnie moim zdaniem posunal sie do niszczenia mienia, o ktore ja zostalem oskarżony. A mianowicie: od godziny serwerowej 13:12 aż do ponad 17:32 uzywal animacji kopania radiowozu. Co mozna ujrzec w zamieszczonym linku: https://imgur.com/a/3sVTK4E Gracz ten niby mial rowniez zostac zaaresztowany, jednakze policjancik napisal, ze nie ma miejsca w radiowozie i wezwal wsparcie, aby zamknac Markosalwador, jednakze czy wspomniany gracz zostal zamkniety w wiezieniu? Jak juz mozna sie domyslec - nie, nie zostal, co on sam mi potwierdzill - https://imgur.com/a/6Rs8Kyr 

* log potwierdzajacy, ze wezwal wsparcie: [2025-07-15 22:08:51] [Output] : kjex.nps [448]: Ja już posiadam limit w radiowozie, nie miałem takiej możliwości, więc przyjechało wsparcie.

Do tego Markosalwador podjal sie ucieczki pieszej, co widac na zalaczonym obrazie w linku: https://imgur.com/a/VJRGGBG. Gracz ten wsiadl do stojacego tam pojazdu, prosil kierowce, aby ten zaczal uciekac, jednakze ten nie podjal sie ucieczki z Markosalwador. Gracz opuscil pojazd i nie wiem co sie stalo dalej, ale raczej nic szczegolnego, skoro nie trafil do wiezienia. 

PODSUMOWANIE:
ja - przygladajac sie sytuacji skaczac z auta na auto zostalem wsadzony na 45 minut wiezienia lub 4500 mandatu za niszczenie mienia
weremas.cj - skladanie propozycji randkowych do policjanta pelniacego sluzbe, sranie na radiowoz - 27 minut wiezienia, 2700 mandatu
markosalwador - notoryczne nazywanie oskarzonego rasista, kopanie radiowozu, ucieczka piesza - nic

Dowód, który to potwierdza całe zajście: 21:59:05 - Weremas.cj [305]: jest pan wolny? mija 15 sekund, odpowiedz oskarzonego: kjex.nps [448]: Po pierwsze jestem na służbie, po drugie jestem hetero. Znow po chwili: [2025-07-15 21:59:24] [Output] : Weremas.cj [305]: dałby się pan umówić po pracy na kawę? [2025-07-15 21:59:27] [Output] : Weremas.cj [305]: albo na piwko | i tutaj moment kulminacyjny: [2025-07-15 21:59:35] [Output] : kjex.nps [448]: Proszę przestać! (na te wiadomosc przestalem skakac po autach, stalem w miejscu i czekalem az policjancik napisze wiadomosc w stylu tym co pisalem wczesniej, jednakze zamiast tego dwoch graczy zdazylo napisac swoje wiadomosci - [2025-07-15 21:59:39] [Output] : Weremas.cj [305]: nie! [2025-07-15 21:59:41] [Output] : Markosalwador [9]: a z mn?
po tym zobaczylem jak policjant wyciaga bron i celuje do mnie, na co zareagowalem taka wiadomoscia: [2025-07-15 21:59:44] [Output] : knurzysko27 [334]: co , a nastepnie po tym jak zostalem postrzelony napisalem: [2025-07-15 21:59:49] [Output] : knurzysko27 [334]: ? 
Surowe logi bez zadnego opisu pozostawiam w spoilerze. 

Spoiler

[2025-07-15 21:58:52] [Output] : Weremas.cj [305]: panie władzo
[2025-07-15 21:58:55] [Output] : Weremas.cj [305]: mam pytanie
[2025-07-15 21:58:55] [Output] : kjex.nps [448]: Tak?
[2025-07-15 21:59:01] [Output] : Weremas.cj [305]: takie dosyć intymne
[2025-07-15 21:59:05] [Output] : Weremas.cj [305]: jest pan wolny?
[2025-07-15 21:59:20] [Output] : kjex.nps [448]: Po pierwsze jestem na służbie, po drugie jestem hetero.
[2025-07-15 21:59:24] [Output] : Weremas.cj [305]: dałby się pan umówić po pracy na kawę?
[2025-07-15 21:59:27] [Output] : Weremas.cj [305]: albo na piwko
[2025-07-15 21:59:35] [Output] : kjex.nps [448]: Proszę przestać!
[2025-07-15 21:59:39] [Output] : Weremas.cj [305]: nie!
[2025-07-15 21:59:41] [Output] : Markosalwador [9]: a z mn?
[2025-07-15 21:59:44] [Output] : knurzysko27 [334]: co
[2025-07-15 21:59:46] [Output] : Weremas.cj [305]: o skurwesyn
[2025-07-15 21:59:47] [Output] : Ⓘ Zostałeś złapany przez funkcjonariusza kjex.nps.
[2025-07-15 21:59:49] [Output] : knurzysko27 [334]: ?

mandat innego gracza kjex.nps [448]: Mandat wynosi 2700 PLN, odmowa = 27 minut więzienia, 30 sekund na podjęcie decyzji.

Ja, knurzysko27 zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje 

Edytowane przez knurzysko27

Witam, Sergeant II kjex.nps, San Andreas Police Department.

Godzinę temu, knurzysko27 napisał:

Wygladalo to mniej wiecej tak, ze czytalem sobie czat i skakalem z czerwonego sultana na radiowoz i tak w kolko. Nie wtracalem sie w rozmowe, jedynie czytalem czat i skakalem z auta na auto. W niczym innym nie przeszkadzalem policjantowi.

No tu się mylisz, skakanie na radiowóz i pojazd postronny jest prowokacją, dziwi mnie fakt, że ci to muszę tłumaczyć.

W niczym innym nie przeszkadzalem policjantowi. Jeden z graczy "podrywal" policjanta i pisal cos o pojsciu na kawe, co uwiecznie w dowodach jako logi. Na co policjant odpisal "prosze przestac!", co myslalem, ze jest odpowiedzia na propozycje innego z graczy.

W tamtym momencie skierowałem się postacią w twoim kierunku pisząc nakaz zaprzestania ale rozumiem, że mogłeś tego nie zauważyć. 

Ponadto przy calym zajsciu byl jeszcze jeden gracz - Markosalwador, ktory wlasnie moim zdaniem posunal sie do niszczenia mienia, o ktore ja zostalem oskarżony. A mianowicie: od godziny serwerowej 13:12 aż do ponad 17:32 uzywal animacji kopania radiowozu. Co mozna ujrzec w zamieszczonym linku: https://imgur.com/a/3sVTK4E Gracz ten niby mial rowniez zostac zaaresztowany, jednakze policjancik napisal, ze nie ma miejsca w radiowozie i wezwal wsparcie, aby zamknac Markosalwador, jednakze czy wspomniany gracz zostal zamkniety w wiezieniu? Jak juz mozna sie domyslec - nie, nie zostal, co on sam mi potwierdzill - https://imgur.com/a/6Rs8Kyr 

To prawda, był ten gracz i również kopał radiowóz, więc wezwałem wsparcie ze względu na limit osób zatrzymanych w radiowozie. W tamtym momencie interwencje na gracza Markosalwador  podejmował drugi funkcjonariusz, więc dlaczego kierujesz pretensje we mnie? A to, że nie trafił do więzienia najprawdopodobniej jest spowodowane przyjęciem mandatu, który Ty też miałeś możliwość przyjąć.

PODSUMOWANIE:
ja - przygladajac sie sytuacji skaczac z auta na auto zostalem wsadzony na 45 minut wiezienia lub 4500 mandatu za niszczenie mienia
weremas.cj - skladanie propozycji randkowych do policjanta pelniacego sluzbe, sranie na radiowoz - 27 minut wiezienia, 2700 mandatu

Wyjaśnie ci kluczowy powód owej przepaści kary. Obaj dostaliście taką samą kategorie mandatu = Niszczenie mienia policji. Nic więcej, a ważną rolę odgrywa tutaj MNOŻNIK. Ty posiadasz największy możliwy mnożnik mandatu, a gracz Weremas.cj posiada o prawie połowę mniejszy, niż Twój.

Gracz ten niby mial rowniez zostac zaaresztowany, jednakze policjancik napisal, ze nie ma miejsca w radiowozie i wezwal wsparcie

(na te wiadomosc przestalem skakac po autach, stalem w miejscu i czekalem az policjancik napisze wiadomosc w stylu tym co pisalem wczesniej, jednakze zamiast tego dwoch graczy zdazylo napisac swoje wiadomosci

Pisząc skargę zapoznałeś się z regulaminem, który nakazuje ci używania netykiety, lecz nie stosujesz i używasz celowych zdrobnień, które mają na celu znieważenia.

"Gracz składający skargę, winien jest zachować wszelakie podstawy netykiety, ortografii." Regulamin składania skarg

Tutaj jeszcze jakoś się hamujesz, lecz na serwerze tak się odnosiłeś:

"[2025-07-15 22:05:14] [Output] : knurzysko27 [334]: pi****l sie ty i ten mandat"

To tyle ode mnie, oczekuję odpowiedzi Executive Staff.

Cytat

No tu się mylisz, skakanie na radiowóz i pojazd postronny jest prowokacją, dziwi mnie fakt, że ci to muszę tłumaczyć.

Jeśli tak bardzo cie to sprowokowało, to dlaczego zareagowałeś dopiero po tak długim czasie? Normalnie kontynuowałeś rozmowę z graczem, ale nagle stwierdziłeś, że cię prowokuję. Tym bardziej, że z mojej strony nie padła ani jedna wiadomość. Czy na prawdę na tym serwerze chodzenie po autach i przyglądanie się jest postrzegane jako prowokacja? Nie róbmy sobie jaj.

Cytat

W tamtym momencie skierowałem się postacią w twoim kierunku pisząc nakaz zaprzestania ale rozumiem, że mogłeś tego nie zauważyć. 

Nie za bardzo interesuje mnie to, czy się odwróciłeś swoją postacią, czy nie. Gracz, z którym pisałeś, również myślał, że tą wiadomość kierujesz do niego, dlatego na nią odpisał.
[2025-07-15 21:59:35] [Output] : kjex.nps [448]: Proszę przestać!
[2025-07-15 21:59:39] [Output] : Weremas.cj [305]: nie!

Cytat

Pisząc skargę zapoznałeś się z regulaminem, który nakazuje ci używania netykiety, lecz nie stosujesz i używasz celowych zdrobnień, które mają na celu znieważenia.

Jeśli uraziłem cię tym, że nazwałem cię policjancikiem to strasznie przepraszam. Nie chciałem cię urazić, wielki stróżu prawa w 20 letniej grze o czarnoskórym jeżdżącym na rowerze.

Cytat

Tutaj jeszcze jakoś się hamujesz, lecz na serwerze tak się odnosiłeś:

"[2025-07-15 22:05:14] [Output] : knurzysko27 [334]: pi****l sie ty i ten mandat"

Tak, napisałem ci tak. Nie wiem co to wnosi do skargi. Ta wiadomość miała miejsce dopiero po tym jak zostałem zaaresztowany za chodzenie z auta na auto.

Edytowane przez knurzysko27

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin