Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4life News - Pożar traw rozprzestrzenia się w kierunku zabudowań mieszkalnych!

pablo2712
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witajcie drodzy czytelnicy! Z tej strony Młodszy Redaktor @pablo2712 z Redakcji 4life News. Zapraszam do przeczytania relacji z pożaru.

5D4B3bb.png

0LW2Vlb.png

5D4B3bb.png

Dnia 5 siepnia 2025 roku około godziny 21:30 do Straży Pożarnej wpłynęło zgłoszenie o zagrożeniu. Jednostki zjawiły się na miejscu w ciągu niespełna 15 minut. Po przybyciu na miejsce strażacy zastali pożar rozprzestrzeniający się w zastraszającym tempie, zmierzający w kierunku budynków. Natychmiast przystąpili do akcji gaśniczej, dokładając wszelkich starań, aby ogień nie dotarł do zabudowań mieszkalnych. Z żywiołem walczono przez około półtorej godziny. Dzięki szybkiej i skutecznej interwencji udało się zapobiec większym stratom. Po zakończeniu akcji z traw i gałęzi drzew, które znalazły się w zasięgu ognia, pozostały jedynie popiół i zgliszcza.

5D4B3bb.png

UeOtjGL.gif

5D4B3bb.png
Niestety nie udało mi się przeprowadzić wywiadu ze strażakami, po całej akcji, lecz jednak ciekawy możliwej przyczyny pożaru zacząłem chodzić po okolicy wymienionej wcześniej wsi w poszukiwaniu odpowiedzi i udało mi się przeprowadzić wywiad z osobą zgłaszającą pożar.

M - Młodszy Redaktor @pablo2712
Z - Osoba zgłaszająca pożar
5D4B3bb.png

M - Witam pana, z tej strony Młodszy Redaktor pablo2712 z Redakcji 4Life News.
Z - Dzień dobry.

M - A więc to pan zauważył pożar i zgłosił go do Straży pożarnej?
Z - W rzeczy samej, jak tylko zobaczyłem, że coś się pali, to od razu zadzwoniłem na straż.

M - Dobrze, a teraz tak zapytam, ile pan tu mieszka?
Z - Można by rzec, że mieszkam tu od urodzenia.

M - Okay, to skoro mieszka pan tutaj od urodzenia, to zapewne zna pan prawie wszystkich ludzi z wioski.
Z - Tak, znam prawie całą tę wieś.

M - Dobrze, więc zadam panu ostatnie pytanie. Czy podejrzewa Pan co albo kto mógłby wywołać, pożar?
Z - Nie podejrzewałbym nikogo, ale najpewniej tak jak w większości wypadków, wie pan sucha trawa niedopałek papierosa i już nieszczęście gotowe.

5D4B3bb.png

Dziękuję wszystkim za przeczytanie tej relacji z akcji gaśniczej pożaru traw oraz zachęcam do przeczytania również innych relacji jak i artykułów z naszej gazety.

sqkE1cj.png

Autoryzował: @og.ruddyy0

pTwv4Dc.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin