Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Administratorem Linshi!

kvmykk.ogf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Uszanowanie Sekretarz Redakcji @kvmykk.ogf Redakcji 4Life News z tej strony. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Administratorem @Linshi!

5D4B3bb.png

GmJlqj3.gif

5D4B3bb.png

k - kvmykk.ogf
L - Linshi

5D4B3bb.png

k: Hejka! Sekretarz Redakcji kvmykk.ogf z Redakcji 4Life News. Czy zechciałbyś poświęcić trochę swojego czasu na udzielenie wywiadu?
L: Hejka. Z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania.

k: Super, zatem na początek chciałbym, abyś się nam przedstawił, opowiedział coś o sobie, swoich zainteresowaniach i tym, czym zajmujesz się na co dzień.
L: Nazywam się Jakub, mam 23 lata. Mieszkam obecnie w Gdańsku, ale często przebywam też w Irlandii, gdzie zamieszkiwałem przez ostatnie ponad dwa lata. Moje zainteresowania nie zmieniły się zbytnio przez ostatnie lata, są to gry komputerowe, programowanie, piłka nożna oraz służby mundurowe. Obecnie jestem w trakcie rekrutacji do pracy, która jest moim marzeniem, ale nie będę zdradzać szczegółów.

k: Kilka lat temu w wywiadzie wspominałeś, że chciałbyś nauczyć się programowania i poniekąd wiążesz z tym przyszłość? Jak te słowa odnajdują się dzisiaj?
L: W dalszym ciągu bardzo to lubię. Przez kilka lat uczyłem się podstaw wielu języków, między innymi C# i JS, ale od kilku miesięcy moim głównym zainteresowaniem jest Lua. Aktualnie piszę skrypty do MTA w celu rozwijania umiejętności i zbierania portfolio, ale chciałbym w przyszłości tworzyć skrypty na serwer 4Life. Jeśli chodzi o wiązanie swojej przyszłości zawodowej z programowaniem, to na tę chwilę mam na to inny plan, ale kto wie, co przyniesie przyszłość.

k: Okej, czy posiadasz jakieś marzenia, bądź też cele, do których osiągnięcia dążysz w życiu?
L: Tak jak wspomniałem wcześniej, marzę o pewnej pracy. Oprócz tego moim celem w życiu jest życie tak, by być szczęśliwym.

5D4B3bb.png

roQx31N.gif

5D4B3bb.png

k: Przejdźmy zatem do sceny MTA. Gdy w 2016 zaczynałeś rozgrywkę na 4Life, myślałeś, że przyjdzie ci pozostawić tutaj tyle swojego czasu?
L: W 2016 na pewno o tym nie myślałem, bo grałem na innym serwerze. Dopiero w 2021 roku, po przeniesieniu się tutaj na stałe, wiedziałem, że spędzę tu sporo czasu. Uważam, że to bardzo dobrze spędzony czas, podczas którego poznałem wspaniałych ludzi i mam świetnie wspomnienia.

k: Jak oceniłbyś swoje początki na serwerze? Spodziewałeś się, że osiągniesz to wszystko, co posiadasz teraz?
L: Jako początkujący gracz nie spodziewałem się, że osiągnę to, co w tej chwili, ale od pierwszych chwil na serwerze moim celem było dołączenie do administracji i frakcji San Andreas Police Department. Wszystkie cele udało mi się zrealizować, z biegiem czasu pojawiły się kolejne, które staram się cały czas realizować, żeby dalej się rozwijać.

k: W porządku, w związku z niedawną sytuacją zmuszony jestem zacząć od tematu frakcji. Posiadałeś tam bardzo wysoki stopień, co skłoniło Cię do odejścia z niej?
L: Do odejścia z frakcji skłoniła mnie możliwość dołączenia do Komisji Spraw Frakcyjnych. We frakcji osiągnąłem już wszystko, co planowałem i uznałem, że to odpowiedni moment, żeby spróbować czegoś nowego.

k: Wydaje mi się, że musiała być to dla Ciebie ciężka decyzja. Długo się nad nią zastanawiałeś?
L: Pewnie, że tak, myślałem o tym kilka dni i była to ciężka decyzja, między innymi z powodu przywiązania do frakcji, poznanych ludzi i wykonywanych obowiązków, które sprawiały mi przyjemność.

k: Wróćmy jeszcze na chwilę do momentu, w którym należałeś do Command Staff’u. Chciałbym, abyś opowiedział mi o swojej historii w owej frakcji, jak wyglądała twoja droga na szczyt?
L: Po dołączeniu do frakcji w marcu 2022 roku, zdałem egzamin z maksymalnym wynikiem. Awansowałem przy każdej możliwej okazji i udało mi się dołączyć do dywizji Supervisory Staff. Pełniłem w niej służbę, aż do osiągnięcia stopnia Captain II, a następnie otrzymałem szansę w zarządzie frakcji. Przed odejściem posiadałem najwyższy możliwy stopień pod głównym zarządem. Spędziłem we frakcji ponad 3 i pół roku.

k: Zdaje sobie sprawę, że minął dopiero tydzień, lecz nie czujesz może jednak, że był to błąd? Że twoja decyzja pociągnęła za sobą jakieś konsekwencje?
L: Uważam, że podjąłem dobrą decyzję, a o tym, czy mam rację, przekonam się pewnie w przyszłości. Jeśli mówiąc o konsekwencjach mojej decyzji, chodzi ci ostatnie odejścia z frakcji, to nie, uważam, że nie była to bezpośrednia przyczyna. Myślę, że powinieneś spytać osobiście osób, które opuściły frakcję, żeby poznać prawdziwy powód ich decyzji.

k: Okej, zatem twoja nowa rola i szansa w Komisji Spraw Frakcyjnych. Jak wyglądały twoje pierwsze dni w nowym otoczeniu?
L: Cieszę, że udało mi się dołączyć do Komisji Spraw Frakcyjnych. Moje pierwsze dni przebiegły bardzo przyjemnie, ponieważ z każdym członkiem komisji znałem się już wcześniej, więc nie miałem problemu z aklimatyzacją. Początek to głównie zaznajomienie się z ogólnymi zasadami funkcjonowania KSF oraz ze szczegółami działania frakcji, której jestem opiekunem.

k: Jak oceniłbyś zmianę obowiązków? Masz ich więcej, może mniej?
L: Część obowiązków jest podobna do tych w zarządzie tak jak nadzorowanie działań frakcji czy pilnowanie przestrzegania zasad. Mogę powiedzieć, że w Komisji Spraw Frakcyjnych jest więcej możliwości, z uwagi na liczbę frakcji.

k: Uważasz, że jest to bardziej odpowiedzialne stanowisko niż dotychczasowe, czy jednak można podejść do tego z większym “luzem”?
L: Oba stanowiska były odpowiedzialne. Ja swoje obowiązki traktuje bardzo poważnie, niezależnie od miejsca, w którym je wykonuję.

k: Pomijając frakcje S.A. Police Department, zdarzyło Ci się w twojej historii przebywać w innej frakcji?
L: Na początku swojej rozgrywki na serwerze byłem członkiem frakcji San Andreas Road Assistance. Dostałem się w maju 2021 roku i w czerwcu zdałem egzamin z wynikiem 100%. Odszedłem w grudniu 2021 roku, osiągając stopień Operatora. Wspominam pobyt we frakcji bardzo dobrze.

k: Gdyby jednak KSF znudził się już tobie bądź po prostu nie chciałbyś pełnić takiej funkcji, myślisz, że zdecydowałbyś się na powrót do swojej frakcji, czy może chciałbyś odkryć coś nowego?
L: Nie planuję powracać do frakcji ani dołączać do żadnej nowej.

k: Świetnie, idźmy dalej. Do początku tego roku byłeś jeszcze w Komisji Spraw Biznesowych. Na czym polegała tam twoja praca?
L: Moja praca polegała na nadzorowaniu działań biznesów, rozliczaniu zarządów z ich pracy, akceptowaniu zmian i nowości. Opiekowałem się 4FIGHT oraz Studiem Filmowym, co wspominam bardzo dobrze.

k: Czemu zdecydowałeś się na opuszczenie ów grona?
L: Zdecydowałem się na opuszczenie grona opiekunów, ponieważ straciłem chęci do wykonywania obowiązków i nie chciałem blokować miejsca dla aktywniejszej osoby.

k: Chciałbyś w przyszłości dołączyć do jakiegoś biznesu, czy jednak na ten moment masz dość obowiązków?
L: W tej chwili mam odpowiednią liczbę obowiązków i nie planuję dołączać do żadnego biznesu.

k: W porządku, od ostatniego wywiadu, który był z tobą przeprowadzany, minął już ponad rok, a tobie udało się awansować na rangę Administratora. Jak wspominasz moment, gdy twój nick pojawił się na liście awansów? Spodziewałeś się, czy jednak było to zaskoczenie?
L: Bardzo się wtedy ucieszyłem, ponieważ poczułem się doceniony przez Administrację RCON. Nie będę fałszywie skromny, spodziewałem się, że pojawię się na liście awansów, ponieważ starałem się wykazywać sporą aktywnością oraz wykonywać obowiązki najlepiej jak potrafię.

k: Jak zmieniły się twoje obowiązki po awansie, na czym polegają one aktualnie?
L: Awansując na rangę Administratora, otrzymałem kilka nowych obowiązków, oraz możliwości. Przykładowo wraz z innymi administratorami zajmuje się skargami na graczy, a na serwerze mam możliwość nakładania banów.

k: Myślisz, że uda Ci się awansować na Starszego Administratora, czy jednak uważasz to za odległy sen?
L: Jestem ambitnym człowiekiem, więc moim celem od początku jest awansowanie jak najwyżej. Oczywiście na awans należy zasłużyć ciężką pracą na rzecz serwera, więc staram się sumiennie wykonywać swoje obowiązki.

k: Okej, zatem znajdujesz się w organizacji Olimp. Co możesz nam o niej opowiedzieć?
L: W organizacji panuje świetna atmosfera, z każdym można miło porozmawiać, ludzie są bardzo pomocni. Jestem już tutaj ponad trzy lata i cieszę się, że trafiłem właśnie tutaj.

k: Znajdujesz się tam na randze God of Universe, jest to bodajże forma pomocnika zarządu. Na czym polegają tam twoje obowiązki?
L: Moje obowiązki na tej randze polegają na wstawianiu plusów i minusów oraz zajmowaniem się składkami i pojazdami organizacyjnymi.

k: Na serwerze krążą pogłoski, że owa organizacja powoli się rozpada. Możesz się wypowiedzieć na ten temat?
L: Z mojej perspektywy organizacja dalej działa jak dotychczas. W ostatnim czasie połączyliśmy się z inną organizacją, co nie spodobało się wielu osobom. Nikt im nie zabrania okazywać niezadowolenia i opuszczenia organizacji, jeśli nie zgadzają się z podjętymi decyzjami. To normalne, że skład się zmieniają, ale uważam, że mówienie o rozpadzie po odejściu kilku osób jest nietrafione.

5D4B3bb.png

g2qZtUO.gif

5D4B3bb.png

k: Uważasz, że serwer przyniósł ci konkretnych przyjaciół, na których można polegać, nie tylko podczas gry?
L: Jasne, że tak. Mimo że najlepszych przyjaciół poznałem w MTA, zanim zacząłem tutaj grać, to serwer przyniósł mi wiele znajomości, które utrzymuję poza MTA.

k: Super, udało Ci się osiągnąć coś jeszcze na serwerze?
L: Moja rozgrywka na serwerze opiera się głównie na pełnionych funkcjach, więc oprócz tego raczej nie osiągnąłem zbyt wiele. Jedyne co przychodzi mi do głowy, czym mogę się pochwalić, to seria zadań dziennych wynosząca już ponad 2 lata.

k: W takim razie posiadasz może jeszcze jakiś cel, czy też marzenie, do którego osiągnięcia na serwerze dążysz?
L: Obecnie moim celem jest zostanie skrypterem, oraz pięcie się w górę w strukturach, których jestem członkiem.

k: Za parę miesięcy minie już aż 10 lat, odkąd pierwszy raz wszedłeś na serwer, a od tamtego momentu poświęciłeś tutaj już ponad 3000 godzin! Kupa czasu, jak czujesz się z faktem, że tyle godzin swojego życia poświęciłeś grze komputerowej?
L: Absolutnie nie żałuję czasu spędzonego na serwerze. Poznałem wiele wspaniałych osób, świetnie spędziłem czas oraz nauczyłem się wielu rzeczy. Gdybym mógł cofnąć czas, to poświęciłbym go dokładnie w ten sam sposób.

k: Gdyby nie 4Life, jak myślisz, jak spędziłbyś ten czas?
L: Gdyby nie 4Life, to pewnie nie grałbym w MTA. Zapewne poświęciłbym go na inne gry komputerowe.

k: Zbliżamy się powoli do końca naszej rozmowy, także kilka luźniejszych pytań. Pochwalisz nam się, jak wygląda twój garaż po tylu godzinach rozgrywki?
L: W moim garażu można znaleźć takie pojazdy jak Huntley 2.2, Sultan 2.2, Buffalo DSD 2.2, Schafter 2.2, Winky 2.2, PCJ-600 2.2 oraz kilka innych. W skład wchodzi też Nebula oraz Itoku, które otrzymałem w prezencie na urodziny.

k: Na ile wyceniłbyś swój majątek po takim czasie?
L: Na szybko licząc, będzie to około 5 i pół miliona. Jest to być może niewiele po takim czasie, ale nigdy nie zajmowałem się pracami dorywczymi, a większość majątku zdobyłem poprzez wynagrodzenie z frakcji.

k: Wymarzony pojazd, który chciałbyś zdobyć?
L: Chciałbym zdobyć Infernusa Classic albo Zentorno.

k: Odejdźmy już od serwera, dream car, który chciałbyś kiedyś kupić w rzeczywistości?
L: Nie interesuję się aż tak motoryzacją, więc nie mam wymarzonego auta. Podoba mi się Dodge Challenger.

k: Czy zdarza Ci się grać w jakieś gry, poza MTA?
L: Tak, można zobaczyć wszystko, w co gram na moim profilu na Steam. Jest tego naprawdę sporo, przeróżne gatunki. Poza MTA regularnie gram w Dead by Daylight. Najbardziej lubię gry z tematyki zarządzania zasobami, automatyzacji, budowania miasta czy kolonizacji oraz gry Ubisoftu z lat 2012-2020.

k: Jakiej muzyki słuchasz na co dzień?
L: Nie słucham zbyt dużo muzyki. Jeśli już, to polski hip-hop i rap.

k: Wspaniale, niestety to już koniec. Kogo chciałbyś w tym miejscu pozdrowić?
L: Pozdrawiam wszystkich czytających ten wywiad, członków ekipy serwera, Komisji Spraw Frakcyjnych oraz organizacji Olimp. Nie będę oznaczać każdego z osobna, żeby o kimś nie zapomnieć.

k: Super, zatem dołączam się do pozdrowień, dzięki za rozmowę!
L: Dziękuję za rozmowę!

5D4B3bb.png

Dziękuje za przeczytanie wywiadu, zachęcam do śledzenia dalszych materiałów!

Xks8FXp.png

5wNnuaX.png

Edytowane przez kvmykk.ogf

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin