Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Tragiczne wydarzenia w Angel Pine - dramat rodzinny wstrząsnął mieszkańcami

pablo2712
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witajcie drodzy czytelnicy z tej strony Starszy Redaktor @pablo2712 oraz Starszy Redaktor @Bulis. Zapraszamy do przeczytania tej relacji!

5D4B3bb.png

Dnia 9 października 2025 roku służby mundurowe dokonały wstrząsającego odkrycia na jednym z osiedli w miejscowości Angel Pine. Około godziny 10:15 do San Andreas Police Department wpłynęło zgłoszenie o dziwnych hałasach dobiegających z domu, do którego niedawno wprowadziło się młode małżeństwo z piętnastoletnią córką. Funkcjonariusze dotarli na miejsce po niespełna ośmiu minutach od przyjęcia zgłoszenia. Już z zewnątrz słychać było odgłosy awantury, dlatego policjanci natychmiast weszli do środka.

5D4B3bb.png

clnq6co.gif

5D4B3bb.png

To, co tam zastali, zmroziło im krew w żyłach. W jednym z pomieszczeń znajdowały się pobite i przerażone kobiety – matka oraz jej nastoletnia córka. Jak ustalono, zostały one brutalnie zaatakowane przez mężczyznę, który rzekomo ściągał długi od ojca dziewczynki, a zarazem męża kobiety. Sprawca został obezwładniony na miejscu zdarzenia i przewieziony do aresztu w komendzie głównej w Los Santos, gdzie oczekuje na proces sądowy.

5D4B3bb.png

kY8J4Wz.gif

5D4B3bb.png

Według ustaleń śledczych mąż kobiety w czasie napaści, nie przebywał w domu – powrócił dopiero następnego dnia, nieświadomy tragedii, jaka rozegrała się pod jego nieobecność. Jak się okazało, błędy przeszłości wciąż go prześladowały, a dawne długi doprowadziły do tragedii, która wstrząsnęła spokojnym Angel Pine.

Po całej sytuacji jeden z naszych redaktorów przeprowadził wywiad z sąsiadem wzywającym policję.

5D4B3bb.png

SR - Starszy Redaktor @pablo2712
S - Sąsiad

5D4B3bb.png

SR - Witam, z tej strony Starszy Redaktor @pablo2712, czy chciałby pan odpowiedzieć na kilka pytań?
S - Witam, oczywiście panie redaktorze odpowiem na pańskie wszelkie pytania.

SR - Słyszałem, że słyszał pan jakieś hałasy. Co to dokładniej było?
S - No tak, proszę pana… to było koło dziesiątej, może trochę po. Siedziałem sobie przy kawie, okno miałem uchylone, a z tamtego domu… no, zaczęły dochodzić jakieś krzyki. Najpierw myślałem, że się pokłócili, młodzi to różnie mają, ale potem usłyszałem coś jakby tłuczenie, płacz i takie głuche uderzenia, jakby ktoś coś przewracał albo walił w ścianę. Wtedy już mi się to nie spodobało, bo znałem ich z widzenia. Spokojni ludzie, córka taka cicha, zawsze dzień dobry mówiła. No i jak ten płacz się zrobił głośniejszy, to nie czekałem, a od razu zadzwoniłem po policję.

SR - Dobrze… więc mówi pan coś o krzykach. Udało się panu usłyszeć może, o co chodziło mężczyźnie?
S - No… trudno powiedzieć dokładnie, panie redaktorze. Te krzyki były takie chaotyczne, przerażone, czasem kobiece, czasem męskie, ale ja nie dosłyszałem żadnych słów sensownych. Brzmiało to bardziej jak groźby, wrzaski i szarpanie, a nie spokojna rozmowa. Chwilami myślałem, że ktoś może się naprawdę pobić, bo było słychać, że coś rzuca, tupie, aż huk szedł przez ściany. Słyszałem gniew, panikę, ale nie byłem w stanie wychwycić dokładnie, co ten mężczyzna mówił, tylko że atmosfera była bardzo groźna i niepokojąca.

SR - Rozumiem, a może pan coś widział?
S - Nie, panie redaktorze… na szczęście nikogo nie było widać przez okna, bo dom ma te zasłony i dodatkowo stał samochód pod oknem, więc nic nie mogłem dostrzec. Tylko słyszałem te krzyki i hałasy. Jak policja przyjechała, to dopiero wtedy wyszli z domu, a ja stałem trochę z boku, żeby nie przeszkadzać, i widziałem jak funkcjonariusze, obezwładniają mężczyznę, ale zanim przyjechali, nie było nic do zobaczenia, tylko słychać było, że coś bardzo złego dzieje się w środku.

SR - Okay, no to dziękuję panu za odpowiedzi i życzę miłego dnia.
S - Dziękuję, panie redaktorze… i wzajemnie. Mam nadzieję, że już więcej nic takiego się tutaj nie wydarzy.

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Po przeprowadzeniu wywiadu z sąsiadem, który wezwał policję, udałem się na komendęa, aby przeprowadzić wywiad z funkcjonariuszem, który w aktualnym momencie był na służbie.

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

SR - Starszy Redaktor @pablo2712
FP - Funkcjonariusz Policji

5D4B3bb.png

SR - Witam, z tej strony Starszy Redaktor @pablo2712, miałbym do pana kilka pytań.
FP - Witam, oczywiście panie redaktorze postaram się udzielić odpowiedzi na pana pytania.

SR - O której dostaliście zgłoszenie?
FP - Otrzymaliśmy zgłoszenie około godziny 10:15. Była to informacja o dziwnych hałasach dochodzących z jednego z domów w Angel Pine, w którym mieszkało młode małżeństwo z piętnastoletnią córką. Natychmiast przekazaliśmy zgłoszenie patrolom i na miejsce dotarliśmy po około 8 minutach.

SR - Co na miejscu zastaliście?
FP - Po przyjeździe na miejsce zastaliśmy dom, z którego dochodziły hałasy, a w środku sytuację bardzo niebezpieczną. W jednym z pomieszczeń znajdowały się pobite kobiety, matka i jej nastoletnia córka. Sprawca, który był tam obecny, atakował je i próbował wymusić pieniądze od ojca dziewczynki, który w tym czasie nie przebywał w domu. Dzięki szybkiej interwencji funkcjonariuszy mężczyzna został obezwładniony na miejscu i przewieziony do aresztu w komendzie głównej w Los Santos, gdzie oczekuje teraz na proces sądowy. Poszkodowane zostały zabezpieczone i objęte pomocą medyczną oraz psychologiczną.

SR - Jakie wrażenie sprawiał napastnik?
FP - Sprawca sprawiał wrażenie agresywnego i zdeterminowanego. Był wyraźnie w stanie podniecenia i gniewu, co widać było po sposobie, w jaki atakował poszkodowane i szarpał przedmioty w domu. Cała sytuacja była bardzo chaotyczna i niebezpieczna, dlatego interwencja policji musiała być szybka i zdecydowana, żeby zapobiec dalszej eskalacji przemocy.

SR - Czy to może mieć związek z kręgiem przestępczym w stanie San Andreas?
FP - Na tym etapie nie możemy tego jednoznacznie potwierdzić. Aktualnie śledztwo koncentruje się na bezpośrednich motywach finansowych, czyli próbie wymuszenia pieniędzy od ojca dziewczynki. Nie wykluczamy jednak dalszych powiązań, dlatego sprawa jest wnikliwie badana przez nasze wydziały dochodzeniowe, które sprawdzają, czy napastnik miał kontakt z szerszym kręgiem przestępczym w San Andreas.

SR - Macie może informację na temat tego, w jakim stanie są aktualnie kobiety?
FP - Tak. Obie kobiety, matka oraz jej piętnastoletnia córka, zostały zabrane pod opiekę medyczną i otrzymały niezbędną pomoc psychologiczną. Na szczęście ich życie nie jest zagrożone, jednak doznały urazów fizycznych i emocjonalnych w wyniku ataku. Funkcjonariusze pozostają w kontakcie z rodziną, aby zapewnić im pełne wsparcie w dalszym dochodzeniu i procesie zdrowienia.

SR - Wiadomo już, jaki wyrok może czekać sprawcę?
FP - Na ten moment nie możemy podawać dokładnego wyroku, ponieważ sprawa jeszcze nie trafiła na wokandę. Sprawca oczekuje w areszcie na proces sądowy w Los Santos, gdzie zostaną przedstawione zarzuty dotyczące pobicia i napaści w celu wymuszenia pieniędzy. Sąd po zapoznaniu się ze wszystkimi dowodami oraz okolicznościami zdarzenia wyda odpowiedni wyrok zgodny z obowiązującym prawem, który może obejmować zarówno karę pozbawienia wolności, jak i inne środki przewidziane przez kodeks karny.

SR - Dziękuję za wywiad.
FP - Dziękuję również, panie redaktorze. Mam nadzieję, że uda się w ten sposób przekazać rzetelne informacje mieszkańcom i że podobne sytuacje już się nie powtórzą.

5D4B3bb.png

Dziękujemy wszystkim za przeczytanie tego o to materiału, życzymy miłego dnia.

5D4B3bb.png

Nstkfnk.png

z3nSJOx.png

Autoryzował: @kvmykk.ogf

5wNnuaX.png

Edytowane przez pablo2712

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin