Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Wniosek o zdjęcie z czarnej listy Gambaqu.

Gambaqu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick: Gambaqu
PID: 181939
Data wpisania na czarną listę: 17.06.2024
Powód wpisania na czarną listę:  Gruba Ryba @Gambaqu zostaje wydalony oraz wpisany na czarną listę organizacji z powodu rozpowszechniania szkodliwych linków na discordzie organizacji tym samym łamiąc regulamin discorda organizacji.
Coś od siebie: Na samym początku chciałbym zaznaczyć, że uważam, iż nie tylko tym przyczyniłem się do umieszczenia na czarnej liście organizacji, lecz także licznymi prowokacjami w stronę Lidera, czy też ówczesnego Zarządu organizacji, które poskutkowały licznymi ostrzeżeniami, minusami, czy też nawet usunięciem mnie z listy zasłużonych osób Waszej organizacji. Mam pełną świadomość tego co zrobiłem i dlaczego przyniosło to takie, a nie inne efekty, natomiast odniosę się do tego w późniejszej części apelacji.

Zacznę od bezpośredniego powodu wpisania na czarną listę. Mianowicie - wysłałem na serwer discord organizacji linka do strony ptoszek.pl, który przez Lidera organizacji został uznany za pewnego rodzaju złośliwe oprogramowanie (malware), keylogger, grabber, czy też stronę typu drive-by download (automatyczne pobieranie wirusa (malware), po wejściu na stronę bez ingerencji użytkownika), czy wielu innych pojęć, których nie będę tutaj wymieniał... Chciałbym zaznaczyć, że moją intencją nie było wyłudzenie jakichkolwiek danych, zainfekowanie czyjegoś komputera wirusem, czy też jakakolwiek inna forma ataku/złośliwego oprogramowania. Minęło już przeszło 1,5 roku od tego zdarzenia, nie pamiętam dokładnie jego okoliczności, lecz wstępnie napiszę w jakim celu wysłałem taką stronę, a powód jest dość prosty - chciałem trochę pośmiać się z osób które się nabiorą wchodząc w ten (zupełnie nieszkodliwy) link. Wysłałem linka do tej strony na discordzie organizacji nawiązując ciut żartobliwie i ironicznie, że są tam ładne ptaki. Jak niektórzy mogli wiedzieć - strona ukazuje zupełnie co innego. Krótko po wysłaniu linku zostałem wyrzucony z serwera discord organizacji, w wyniku emocji, że przecież to nie był wirus - przeprowadziłem małą dyskusję z Liderem organizacji w prywatnej wiadomości, aby udowodnić, że strona nie jest szkodliwa. Nie będę wchodził w szczegóły tej rozmowy, zresztą sam Lider może zobaczyć jej treść, lecz pragnę zaznaczyć, że minęło sporo czasu od tamtej rozmowy i przemyślałem oraz zmieniłem swoje zachowanie i jednocześnie chcę zapewnić, że w przyszłości, nic podobnego by się nigdy nie wydarzyło. Dodatkowo rozumiem tamtejsze zaniepokojenie ze strony Lidera organizacji - gdyż strona próbuje pobrać nam różne pliki na komputer i prosi nas o wszelakie zgody.

Zdaje sobie sprawę z tego, że to nie miejsce na obietnice, tak więc wracając do rzekomo szkodliwego linku - chciałbym zaznaczyć, że wymieniona wyżej strona, nie jest wirusem, czy grabberem, czy czymkolwiek innym. Jest to strona typu joke(żart), lecz także, ma ona uświadomić o płynących zagrożeniach w internecie, które można napotkać wchodząc w nieznane witryny. 

W związku z tym - aby moje słowa nie były odebrane jako słowa rzucone na wiatr, jako puste słowa - poniżej przedstawiam własną, wykonaną całkowicie przeze mnie analizę kodu strony ptoszek.pl, która udowadnia, że strona jest w pełni bezpieczna:

Spoiler

Zanim przedstawię analizę załączam link do części strony (skryptu), nad którym poświęcę najwięcej uwagi - https://github.com/jaczup/ptoszek.pl/blob/main/index.js, a także repozytorium wraz z opisem - https://github.com/jaczup/ptoszek.pl

Zacznę od tego, że strona jest projektem typu open-source, czyli kod źródłowy strony jest publiczny (repozytorium github w tym przypadku) oraz jest współtworzony przez społeczność - innych ludzi - każdy może do jej kodu dodać coś od siebie, lecz zanim tak się stanie - kod jest zazwyczaj sprawdzany przez autora projektu. Jeśli po tym nadal ktoś ma wątpliwości co do jej bezpieczeństwa to wspomnę tutaj, że np. taki Firefox, Linux, Android, czy 7-Zip to również projekty open-source - jak się okazuje z wielu z nich korzystamy na co dzień.

Jakaś osoba stwierdzi - no dobrze, ale to, że jest open-source, to wcale nie musi być tak, że wszystkie popularne projekty są bezpieczne razem z "ptoszkiem". Przecież "ptoszek" może być wyjątkiem i patrząc na zachowanie strony, może być on jednak pewnego rodzaju malware, wirusem.

I tak, zgodzę się z tą tezą - mogą istnieć i na pewno istnieją takie projekty, lecz akurat w tym przypadku "ptoszek" nie jest wyjątkiem.  Dlaczego?
Jak można dowiedzieć się z opisu projektu - strona ma charakter wyłącznie edukacyjny i jest w pełni bezpieczna - jak pisze autor projektu:

Cytat

Ptoszek.pl to projekt edukacyjny mający na celu uświadamianie użytkowników internetu o zagrożeniach związanych z otwieraniem nieznanych linków. Strona demonstruje potencjalne możliwości stron internetowych uruchamianych w przeglądarce, takie jak nietypowe interakcje czy nieoczekiwane działania.

Uwaga:
Strona jest w pełni bezpieczna. Nie powoduje żadnych szkód ani zagrożeń dla Twojego urządzenia. Wszystkie funkcje mają charakter edukacyjny, a pobierane pliki (zdjęcia, filmy) są wolne od wirusów.

Autor wspomina również, że wcześniej wspomniany "ptoszek" jest inspiracją, zagranicznej strony theannoyingsite.com, która działa na bardzo podobnej zasadzie jak ptoszek.pl.

Jeśli słowa to za mało - bo wiadomo, że kłamanie to nie sztuka i autor może sobie napisać w opisie że strona jest bezpieczna, a w rzeczywistości jest zupełnie odwrotnie - jeśli jakaś osoba ma takie obawy to poniżej prezentuje własną analizę kodu tej strony:

Na początku zalecam otworzenie repozytorium, aby wiedzieć o czym piszę i do czego się odnoszę;

Strona składa się z kilku plików:
404.html 
Dosłownie to samo co index.html, z tym że tutaj jest naprawienie favicon - czyli ikony która wyświetla nam się w lewym górnym rogu karty przeglądarki.

index.html Zwykły szablon z CSS'em (arkusz stylów), w HTML nie można i nie ma jak napisać wirusa, gdyż jest to język pasywny, język znaczników, który to umożliwia napisanie tylko samego szablonu strony. W tym pliku jest zagnieżdżony CSS oraz skrypt, lecz w zewnętrznym pliku.

media - folder z którego będą brane zdjęcia oraz pliki wideo.

index.js - skrypt w JavaScript. Można w nim pisać podstawowe wirusy, lecz tutaj ich nie ma i już to udowadniam:

Sam skrypt posiada przeszło 1000 linijek kodu, ja przeanalizowałem te najbardziej kontrowersyjne, podejrzane.

Pierwsze linijki kodu, zabierają wszelakie zmienne definiujące zbiory, które później będą użyte w skrypcie, więc przejdę do pierwszej zmiennej, która rzeczywiście coś robi - linijka 113 i zmienna LOGOUT_SITES - patrząc na kod, można zauważyć mnóstwo popularnych witryn, oraz mnóstwo GET przy nich, jakoby skrypt próbował zdobyć dane, hasła do tych witryn. Lecz jest to błędne myślenie, GET jest tutaj zastosowane ze względu na sposób w jaki można wylogować się z określonej witryny - na wielu witrynach wystarczy wejść na określony URL aby się wylogować. Skrypt wchodzi na te adresy URL, wylogowuje, następnie czyści pliki sesji (cookies), unieważnia ją i przekierowuje na stronę główną. POST działa inaczej, ale nie ma sensu tego tłumaczyć. Jak widać - ten fragment skryptu ma zadanie tylko wylogować użytkownika z określonych witryn, ale nie wyłudzić dane do logowania!

Teraz przejdę do linijki nr 388 i funkcji requestCameraAndMic ma ona za zadanie poprosić użytkownika o dostęp do kamerki oraz mikrofonu - https://imgur.com/a/EIfLDLb - jeśli wyrazimy na to zgodę to uruchamia w niej latarkę i nam nią "miga". Nie wysyła żadnych danych z mikrofonu czy obrazu z kamery gdziekolwiek, co można wywnioskować po reszcie kodu tej funkcji. Nadal nie ma tu żadnego wirusa.

Następna linijka kodu to nr 567 i funkcja startInvisiblePictureInPictureVideo, która ma zadanie w HTMLu dodać znacznik video (umożliwi on wyświetlenie filmu), następnie umieścić na stronie losowe, wyciszone i zapętlone wideo ze zbioru VIDEO zdefiniowanego na początku skryptu. Potem za pomocą kolejnych funkcji to wideo umieszcza w osobnym oknie ukrywając kursor i podążając za nim. Można to łatwo potem wyłączyć skrótem np. Ctrl+W, dalej brak malware. 

Następnie chyba najbardziej "obawiająca rzecz", czyli funkcja (linijka nr 647), triggerFileDownload, ma ona za zadanie za pomocą zmiennej fileName wyciągnąć ze zbioru FILE_DOWNLOADS losowe pliki (obrazy) .jpg i pobrać nam je na nasz dysk. To tylko obrazy, nic więcej, żadnych plików .exe czy .msi. W obrazie nie ma jak napisać wirusa, choćbyśmy się uparli to się nie da.

Potem linijka nr 669 i funkcja startTheramin, która ma za zadanie zacząc wydawać piszczący dzwięk, który na bieżąco zmienia automatycznie zwiększa swoją głośność na podstawie pozycji myszy. Tutaj też nie można dopatrzyć się wirusa.

I jedna z ostatnich funkcji w linijce nr 707 czyli requestClipboardRead oraz w linijce nr 944 i 952 copySpamToClipboard, clipboardCopy, strona poprosi nas o dostęp do naszego schowka, jesłi sie zgodzimy to odczyta z niego wszystko, po czym wyświetli alert (komunikat na górze przeglądarki), następnie zapisze w nim ~4 miliony znaków. Lecz nigdzie go nie wysyła, działa tylko lokalnie, nie zapisuje ich nigdzie na serwerze.

Następnie funkcja showAlert w linijce nr 1012 która ma nam wyświetlić randomowe alerty ze stringami (znakami) ze zbioru ART.

Więcej funkcji wrażliwszych się nie dopatrzyłem, starałem się omówić je jak najprostszym językiem. Lecz tak jak widać strona nie posiada żadnych wirusów, co zaznacza sam autor oraz widać to po przedstawionej przeze mnie analizie. Więc uważam, że strona wydaje się byc szkodliwa, ale taka nie jest, to jest strona typu troll/joke.

Gdyby Członkowie Zarządu/Lider mieli jeszcze jakieś pytania co do kodu to można je kierować na discord gambaqu.

Dodatkowo załączam nagranie jak sam wchodzę na tą stronę (incognito, ale na własnym osobistym komputerze, nie na wirtualnej maszynie. Po to, aby nie wylogowało mnie ze stron wskazanych w skrypcie, o których wspominałem w powyższej analizie). Jak widać dzieje się wszystko to co opisałem w powyższej analizie: https://streamable.com/2rdldi

Nawiązując dodatkowo do moich prowokacji - nie mam tutaj specjalnego wytłumaczenia, nie będę zmyślał, była to moja głupota, że organizacja tyle mi dała, ówczesny Zarząd do pewnego czasu darzył mnie sporym zaufaniem najpierw przyjmując mnie do zarządu, a następnie po okresie czasu do Głównego Zarządu, a ja przez pewne sprawy wewnętrzne (nie będę tutaj mówił co się działo, bo to sprawy wewnątrz Zarządowe - myślę, że Lider wie do czego nawiązuję bo to do Niego się odnosiło) odszedłem z organizacji, z tylko tego jednego powodu co później także poskutkowało moimi prowokacjami w stronę Zarządu, czy Głównego Zarządu. Uważam, że osoba która miała rangę Zasłużonego, oraz były członek Głównego Zarządu, nie powinien się tak zachować, mam tego pełną świadomość i serdecznie za to przepraszam w szczególności Lidera. Na tą chwilę zapomniałem o tym co było kiedyś, nie myślę o tym i szczególnie do Lidera już nie posiadam żadnych problemów, pretensji czy czegokolwiek. Nie mam mu nic do zarzucenia, wręcz chciałbym jeszcze bardziej polepszyć relacje, aby były takie jak kiedyś za czasów jeszcze gdy byłem w organizacji i nie było żadnych sporów. Szczerze podziwiam jak nowy Lider dał nowe życie tej organizacji, czyniąc ją największą na serwerze. Tak jak wspomniałem - nie zamierzam się wykłócać, robić afer, pewnego rodzaju spin. To po prostu nie przystoi na osobę która była tak wysoko i którą obdarzono takim szczególnym zaufaniem. Myślę, że sam Lider zauważył, że z mojej strony już od dłuższego czasu nie ma żadnych negatywnych komentarzy na jego temat, czy też na temat organizacji. Minęło Ponad 1,5 roku, gwarantuję, że zrozumiałem swój błąd i gwarantuję, że jeśli Zarząd z Liderem ponownie obdarzą mnie zaufaniem usuwając mnie z czarnej listy to się na mnie nie zawiodą. Lider wie, że to samo gwarantowałem aplikując do Zarządu i nie były to słowa rzucane na wiatr. Jestem zawsze szczery, również tutaj, przez jeden głupi błąd dostałem czarną listę, lecz już od dłuższego czasu, od kilku miesięcy co raz bardziej żałuję, że tak postąpiłem. 

Jeśli Zarząd wraz z Liderem mi zaufają, to gwarantuję, że nie zawiodę ich po raz kolejny. Wierzę, że tamten poprzedni rozdział możemy oddzielić grubą kreską i zapomnieć o tym co było i aby było tak jak za czasów gdy sprawowałem w tej organizacji jedną z najważniejszych funkcji, zero konfliktów itd. Po takim czasie wszystko przemyślałem, zrozumiałem wiele swoich błędów i mogę zagwarantować, że żaden z nich już się nie powtórzy. Wiem, że raz szansę już otrzymywałem i przyznaje się, że zawiodłem na całej linii, lecz powody tego opisałem wyżej. Jestem już obecnie zupełnie inną osobą i uważam, że spory należy rozwiązywać, a nie jeszcze je pogłębiać. Gwarantuję, że nikogo z Zarządu, a w szczególności samego Lidera tym razem nie zawiodę - gdybym miał odwrotne zamiary to ten wniosek by nigdy nie został napisany, a też nie chciałoby mi się tak rozpisywać i spędzać wielu godzin nad pisaniem wniosku jak i analizą kodu strony. W przeszłości pokazałem, że jak coś obiecuję i pokazuje, że bardzo mi na tym zależy to słowa dotrzymuje, sam Lider to zobaczył, gdy decyzją ówczesnego Lidera oraz grona Głównego Zarządu, wcielono mnie do tego grona i zamiast się zatrzymywać to starałem się dawać z siebie jeszcze więcej.

Liczę na rzetelne, poważne  oraz pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku w gronie najważniejszych Osób w organizacji. Tak jak wspomniałem - gwarantuje, że tym razem nie zawiodę - będę starał się być aktywny tak jak przed i po wcieleniu w grono Zarządu - w przeciwnym wypadku jestem gotów ponieść poważniejsze konsekwencje.

Edytowane przez Gambaqu
Dodanie filmiku (na końcu spoilera), poprawki interpunkcji oraz literówek, a także krótki komentarz i podsumowanie z mojej strony na koniec wniosku.

Witaj, cieszę się, że po takim czasie zdałeś sobie sprawę z tego co zrobiłeś.

Masz rację - nie tylko wysyłaniem szkodliwych linków przyczyniłeś się do wpisania Ciebie na czarną listę organizacji. Niestety ubolewam nad tym, że nie napisałeś całej prawdy w apelacji co jest bardzo istotne, no ale cóż, wydaje mi się, że zapomniałeś już naszą konwersacje odnośnie tego linku i gdzie napisałeś dlaczego w głównej mierze wysłałeś ten link. To co piszesz w tej apelacji, a to co pisałeś do mnie na serwerze jest całkowicie czymś innym i nie mam pojęcia, której wersji wydarzeń mam się końcowo trzymać, no ale dobra. 

Pozwolę się odnieść do niektórych słów napisanych przez Ciebie.

W dniu 25.12.2025 o 13:58, Gambaqu napisał:

Minęło już przeszło 1,5 roku od tego zdarzenia, nie pamiętam dokładnie jego okoliczności, lecz wstępnie napiszę w jakim celu wysłałem taką stronę, a powód jest dość prosty - chciałem trochę pośmiać się z osób które się nabiorą wchodząc w ten (zupełnie nieszkodliwy) link.

Szkodliwy czy nie szkodliwy w każdym bądź razie złamałeś jeden z punktów regulaminu discord za co zostałeś wydalony, a ja działałem z troski o bezpieczeństwo swoich członków organizacji i takiego zachowania nie będę tolerował.

przeprowadziłem małą dyskusję z Liderem organizacji w prywatnej wiadomości, aby udowodnić, że strona nie jest szkodliwa. Nie będę wchodził w szczegóły tej rozmowy, zresztą sam Lider może zobaczyć jej treść, lecz pragnę zaznaczyć, że minęło sporo czasu od tamtej rozmowy i przemyślałem oraz zmieniłem swoje zachowanie i jednocześnie chcę zapewnić, że w przyszłości, nic podobnego by się nigdy nie wydarzyło.

Wykłócanie się oraz prowokowanie można nazwać "małą dyskusją"? No nie wydaje mi się. Ja się bardzo cieszę, że przemyślałeś swoje zachowanie. Nigdy nie mam pewności co może się wydarzyć w przyszłości, zwłaszcza po obietnicach, które mi składałeś, gdzie odniosę się w późniejszej części swojej wypowiedzi. Natomiast szkoda, że nie zdawałeś sobie sprawy z tego wcześniej, tylko postanowiłeś mnie tylko prowokować i się niepotrzebnie wykłócać myśląc, że cofnę swoją decyzję.

Naprawdę szanuje za poświęcony czas na pisanie analizy kodu, natomiast co by to nie było, tak jak pisałem wyżej, działałem z troski o bezpieczeństwo swoich członków organizacji i takie bądź inne linki są uznawane przez zarząd za szkodliwe. Dodatkowo dodam, iż cały tamtejszy zarząd organizacji uznał owy link za szkodliwy.

Nawiązując dodatkowo do moich prowokacji - nie mam tutaj specjalnego wytłumaczenia, nie będę zmyślał, była to moja głupota, że organizacja tyle mi dała, ówczesny Zarząd do pewnego czasu darzył mnie sporym zaufaniem najpierw przyjmując mnie do zarządu, a następnie po okresie czasu do Głównego Zarządu, a ja przez pewne sprawy wewnętrzne (nie będę tutaj mówił co się działo, bo to sprawy wewnątrz Zarządowe - myślę, że Lider wie do czego nawiązuję bo to do Niego się odnosiło) odszedłem z organizacji, z tylko tego jednego powodu co później także poskutkowało moimi prowokacjami w stronę Zarządu,

Masz rację, organizacja dała Ci bardzo i to bardzo wiele. Zarówno ja jak i ówczesny cały główny zarząd mieliśmy do Ciebie w pełni zaufanie, ale Ty natomiast pokazałeś, że się co do tego trochę przeliczyliśmy. Doskonale wiem do czego nawiązujesz, natomiast nie bardzo rozumiem, dlaczego tak postąpiłeś. Doskonale pamiętam zarzucane przez Ciebie słowa w moją stronę jak i w stronę organizacji słowa co to się nie działo jak ty byłeś na stanowisku głównego zarządu. Doskonale pamiętam to naśmiewanie z organizacji po twoim odejściu z organizacji oraz głównego zarządu. Doskonale pamiętam pisanie ile to ludzi nie było za twoich czasów, a teraz co? Doskonale pamiętam twoje słowa, że "Extreme już dawno padło". To padło w końcu, czy nie padło? Teraz nagle podziwiasz ile jest osób w organizacji? Bardzo słabe zachowanie. Oczywiście było więcej takich zachowań z twojej strony, ale niektóre rzeczy pozostawię wciąż dla siebie. Zamiast wziąć sprawy w swoje ręce i wspólnie budować to co zostało już rozpoczęte lata temu to postanowiłeś odejść i nawymyślać niestworzone historię na temat Extreme, no szkoda. Ja nie mówię, bo też święty nie jestem, ale z tego co pamiętam pewne kwestie sobie omówiliśmy i doszliśmy do porozumienia, natomiast widać, że nieskutecznie.

Nie mam mu nic do zarzucenia, wręcz chciałbym jeszcze bardziej polepszyć relacje, aby były takie jak kiedyś za czasów jeszcze gdy byłem w organizacji i nie było żadnych sporów.

Odnosząc się do tego co napisałem wyżej odnośnie obietnic. Dałem Ci kiedyś drugą szansę na poprawienie swojego zachowania po odejściu z organizacji. Natomiast niezbyt dobrze ją wykorzystałeś. Przyszedłeś tylko po to, aby wprowadzić nieodpowiednią atmosferę, pisząc różne głupoty, prowokując zarząd organizacji tak jak wspomniałeś wyżej. I ja po takim czymś mam Ci dawać trzecią szansę na powrót do organizacji bo takim czasie? Dlaczego tych relacji nie starałeś się polepszać już po tym, jak obejmowałem stanowisko lidera organizacji? Ostrzegałem Cię wiele razy, dawałem Ci wielokrotne szansę na przemyślenie swojego zachowania, jeszcze jak byłeś w organizacji - mimo wszystko dalej bezskutecznie. 

Uważam, że osoba która miała rangę Zasłużonego, oraz były członek Głównego Zarządu, nie powinien się tak zachować, mam tego pełną świadomość i serdecznie za to przepraszam w szczególności Lidera.

W głównej mierze powinieneś przeprosić cały zarząd, który postanowiłeś prowokować swoimi tekstami i pisząc całkowitą nieprawdę w ich stronę - u nas za takie coś w organizacji jest wydalenie i black lista, a ja Ci dawałem jeszcze szansę tak jak pisałem na poprawienie swojego zachowania - dalej bezskutecznie. Po prostu szukałeś momentami zaczepki i problemów na siłę. 

Szczerze podziwiam jak nowy Lider dał nowe życie tej organizacji, czyniąc ją największą na serwerze.

Ja się bardzo z tego powodu cieszę, natomiast szkoda, tak jak pisałem, że nie próbowałeś dać "nowego życia tej organizacji" kilka lat temu, tylko postanowiłeś zabrać się i odejść z organizacji, po czym pisząc jakieś głupoty. Zwątpiłeś wówczas w Extreme, jak niektórzy ludzie, prawda?

Myślę, że sam Lider zauważył, że z mojej strony już od dłuższego czasu nie ma żadnych negatywnych komentarzy na jego temat, czy też na temat organizacji.

Oczywiście tutaj przyznaje Ci rację jak najbardziej.

Minęło Ponad 1,5 roku, gwarantuję, że zrozumiałem swój błąd i gwarantuję, że jeśli Zarząd z Liderem ponownie obdarzą mnie zaufaniem usuwając mnie z czarnej listy to się na mnie nie zawiodą. Lider wie, że to samo gwarantowałem aplikując do Zarządu i nie były to słowa rzucane na wiatr. Jestem zawsze szczery, również tutaj, przez jeden głupi błąd dostałem czarną listę, lecz już od dłuższego czasu, od kilku miesięcy co raz bardziej żałuję, że tak postąpiłem. 

Bardzo się cieszę po raz kolejny, że zdajesz sobie sprawę z tego co zrobiłeś. Ale mogłeś pomyśleć dwa razy, czy jednak warto, czy nie. Jak widać - nie warto. Ja oczywiście pamiętam co gwarantowałeś aplikując zarówno do zarządu jak i co gwarantowałeś mojej osobie. Gwarantowałeś mi, że wywiążesz się z postawionych przeze mnie warunków, no niestety po raz kolejny się na Tobie zawiodłem, ponieważ nie wywiązałeś się, leciałeś w "kulki" i m.in. dlatego zostałeś usunięty z listy zasłużonych, ponieważ osoby z takim zachowaniem, na pewno nie zasługują, aby mogli być wpisani na ową listę. 

Wierzę, że tamten poprzedni rozdział możemy oddzielić grubą kreską i zapomnieć o tym co było i aby było tak jak za czasów gdy sprawowałem w tej organizacji jedną z najważniejszych funkcji, zero konfliktów itd.

No dobrze, tylko ja Ci już dałem jedną szansę tak jak pisałem, a ty ją po prostu zmarnowałeś. Też chciałem, żeby było jak dawniej, ale zbyt wielu rzeczy chcieć nie można. Ja od siebie dałem wiele, abyś mógł powrócić do organizacji, a Ty? Ty wówczas nic od siebie nie dałeś. Naobiecywałeś mi jedynie czego Ty nie zrobisz, a i tak nie zrobiłeś.

Wiem, że raz szansę już otrzymywałem i przyznaje się, że zawiodłem na całej linii, lecz powody tego opisałem wyżej. Jestem już obecnie zupełnie inną osobą i uważam, że spory należy rozwiązywać, a nie jeszcze je pogłębiać.

Oczywiście, że tak. Otrzymywałeś nie jedną, a wiele szans, które opisywałem wyżej w swojej wypowiedzi. Nie przypominam sobie, abyśmy mieli wobec siebie jakikolwiek "spór" (i tutaj masz rację, że spory, bądź problemy, należy rozwiązywać, a nie je pogłębiać, bądź od nich uciekać). Po prostu twoje zachowanie świadczy tylko i wyłącznie o twojej osobie, nie o mnie, czy o zarządzie organizacji. Za swoje czyny się odpowiada. Dołączając do organizacji akceptowałeś zarówno regulamin organizacji jak i discorda, których wielokrotnie dopuszczałeś się łamania.

Gwarantuję, że nikogo z Zarządu, a w szczególności samego Lidera tym razem nie zawiodę - gdybym miał odwrotne zamiary to ten wniosek by nigdy nie został napisany, a też nie chciałoby mi się tak rozpisywać i spędzać wielu godzin nad pisaniem wniosku jak i analizą kodu strony.

Który raz widzę, że mnie nie zawiedziesz? Miałeś mnie nie zawieść już lata temu, a i tak zrobiłeś po swojemu - szkoda. Co do rozpisywania to ja bardzo szanuje takie osoby i bardzo się cieszę, że postanowiłeś się tak rozpisać co za tym idzie, ja również pozwoliłem sobie rozpisać się i odnieść się do najważniejszych słów twojej apelacji.

W przeszłości pokazałem, że jak coś obiecuję i pokazuje, że bardzo mi na tym zależy to słowa dotrzymuje, sam Lider to zobaczył, gdy decyzją ówczesnego Lidera oraz grona Głównego Zarządu, wcielono mnie do tego grona i zamiast się zatrzymywać to starałem się dawać z siebie jeszcze więcej.

Co do tego to ja bym tak nie przesadzał. Naobiecywałeś mi wiele rzeczy, zawiadamiałeś mnie o wielu rzeczach i jak? Ile razy się na tobie zawiodłem? Co do tego "dawania z siebie jeszcze więcej" to gdzie byłeś, gdy organizacja potrzebowała dobrych ludzi w zarządzie? Poszedłeś naśmiewać się do innych osób z organizacji - tam byłeś.

Liczę na rzetelne, poważne  oraz pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku w gronie najważniejszych Osób w organizacji. Tak jak wspomniałem - gwarantuje, że tym razem nie zawiodę - będę starał się być aktywny tak jak przed i po wcieleniu w grono Zarządu - w przeciwnym wypadku jestem gotów ponieść poważniejsze konsekwencje.

Twój wniosek został przeczytany przez osoby z głównego zarządu od A do Z i każda osoba z głównego zarządu wyraziła opinię na temat twojego wniosku tak jak nalegałeś, natomiast nie w sposób pozytywny. 

Podsumowując, bardzo się cieszę, że przemyślałeś swoje zachowanie, natomiast ubolewam nad tym ile razy piszesz tutaj coś o tym, że nikogo nie zawiedziesz, a robiłeś dokładnie na odwrót. Pisząc z prośbą o ponowne wcielenie w szeregi organizacji Extreme wspominałeś m.in. o tym, że nie przychodzisz ponownie do organizacji robić jakichkolwiek afer, że nie będziesz odwalał itp. A co robiłeś wówczas? Że jeżeli twoje zachowanie będzie nieodpowiednie to możemy dać Ci BL i gwarantowałeś mi, że takiej potrzeby nie będzie - no jednak była. Dodatkowo zaznaczyłem, iż danie Ci kolejnej szansy w szeregach organizacji równoznaczne jest z brakiem otrzymania kolejnej szansy powrotu w szeregi Extreme, gdzie zaznaczyłeś, że masz tego pełną świadomość, a więc śmiem twierdzić, iż wiedziałeś doskonale co czynisz będąc w Extreme, a teraz nagle chcesz wrócić? No coś tu jest nie halo. Ile można dawać szans jednej osobie i pokazywać, że nie można jej wykorzystywać w 100%?. Dodatkowo nie wspomnę o twoim drugim koncie w organizacji i wypieraniu się, że to wciąż nie ty, gdzie zarząd organizacji posiadał odpowiednie na to dowody. Na ten moment nie zostaniesz zdjęty z czarnej listy Extreme.

H3UWkRK.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin