Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Zdarzenie drogowe z udziałem poduszkowca!

Rydaa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Młodszy Redaktor @Rydaa z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania mojego materiału! 

5D4B3bb.png

W dniu 7 stycznia 2026 roku, w godzinach popołudniowych, w rejonie lotniska Las Venturas doszło do groźnego wypadku z udziałem poduszkowca. Zdarzenie miało miejsce w pobliżu parkingu, warunki na drodze mogły przyczynić się do utraty kontroli nad pojazdem. W wyniku zdarzenia poszkodowana została jedna osoba, a sam pojazd uległ znacznym uszkodzeniom. Sytuacja wymagała natychmiastowej interwencji służb ratunkowych, które szybko pojawiły się na miejscu. Jako pierwsza do akcji wkroczyła policja, która zabezpieczyła teren wypadku oraz wprowadziła tymczasowe ograniczenia w ruchu drogowym. Funkcjonariusze odgrodzili miejsce zdarzenia, uniemożliwiając dostęp osobom trzecim. Ich działania pozwoliły na sprawne przeprowadzenie dalszej akcji ratunkowej oraz zapewniły odpowiednie warunki do pracy pozostałym służbom, które dotarły na miejsce.

5D4B3bb.png

4Fza3zn.gif

5D4B3bb.png

Kluczową rolę w akcji odegrała straż pożarna, która przeprowadziła działania techniczne i ratownicze. Strażacy, wykorzystując specjalistyczny sprzęt, wydostali poszkodowanego z uszkodzonego poduszkowca, którego konstrukcja została poważnie naruszona w wyniku wypadku. Dodatkowo usunięto obalone drzewo, które blokowało przejazd i stanowiło realne zagrożenie dla bezpieczeństwa. Po ewakuacji rannego na miejsce wkroczyło pogotowie ratunkowe, które udzieliło mu pierwszej pomocy, zabezpieczyło go na noszach oraz przetransportowało do ambulansu w celu dalszej diagnostyki i leczenia.

5D4B3bb.png

bSt1sAe.gif

5D4B3bb.png

Po zakończeniu działań ratunkowych teren zdarzenia przejęła frakcja SARA, która zajęła się zabezpieczeniem pojazdu biorącego udział w wypadku oraz uporządkowaniem miejsca zdarzenia. Dzięki ich pracy możliwe było przywrócenie przejezdności drogi. Cała akcja przebiegła sprawnie i profesjonalnie, a współpraca wszystkich służb po raz kolejny potwierdziła wysoki poziom profesjonalizmu i organizacji. 

5D4B3bb.png

9yvJYVF.gif

5D4B3bb.png

Po zakończonej akcji udało mi się przeprowadzić wywiad z jednym ze strażaków będących na akcji. Młodszy Ogniomistrz @xeeny

5D4B3bb.png

R- Rydaa
x - xeeny
5D4B3bb.png

R: Witaj, znajdziesz chwile, aby odpowiedzieć na parę pytań dot. dzisiejszego wypadku?
x: Witaj, tak mogę poświęcić czas i odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące dzisiejszego wypadku. Możesz zaczynać.

R: O której wpłynęło zgłoszenie i czego dotyczyło?
x: Zgłoszenie wpłynęło około godziny 15:40 i dotyczyło wypadku na terenie Las Venturas Airport, w którym poduszkowiec został przygnieciony przez przewrócone drzewo.

R: Co zastaliście po przybyciu na miejsce?
x: Po przybyciu na miejsce zastano poduszkowiec, którego przód został przygnieciony przez przewrócone drzewo. Poszkodowany znajdował się w pojeździe, częściowo zwisając z gałęzi drzewa, co stwarzało bezpośrednie zagrożenie dla jego życia.

R: Wiadomo, co było przyczyną wypadku?
x: Tak, na podstawie wstępnych ustaleń, przyczyną wypadku było przewrócenie się drzewa, które przygniotło przód poduszkowca, powodując utratę kontroli nad pojazdem i doprowadzając do sytuacji, w której poszkodowany zawisł na gałęzi.

R: Dziękuje za udzielenie wywiadu, życzę miłego dnia!
x: Również dziękuje za rozmowę, jak i poświęcony czas. Miłego dnia.

5D4B3bb.png

Również udało mi się przeprowadzić wywiad z ratownikiem będącym na miejscu! Ratownik Medyczny @Bp.Kaczorek*

5D4B3bb.png

R - Rydaa
Bp - Bp.Kaczorek

5D4B3bb.png

R: Witaj, czy znajdzie Pan chwilę, aby odpowiedzieć na kilka pytań dotyczących dzisiejszego zdarzenia?
Bp: Cześć, oczywiście znajdę chwilę na odpowiedzenie na parę pytań. 

R: Jak wyglądała sytuacja po przybyciu pogotowia ratunkowego na miejsce zdarzenia?
Bp: Z mojej perspektywy sytuacja wyglądała katastroficznie. Musimy zauważyć, że zastałem na miejscu auto przygniecione przez drzewo, w którym był poszkodowany. Strażacy profesjonalnie zabezpieczyli pojazd, jak i poszkodowanego i podali potrzebne mi informacje do podjęcia dalszych działań. 

R: Czy w trakcie działań ratunkowych doszło do komplikacji?
Bp: Odpowiadając na pytanie, muszę dodać, że komplikacje się zdarzają, ale nie w tym przypadku. Pacjent był stabilny, ale nieprzytomny, przez co mogłem działać zgodnie ze schematem. 

R: Jak zakończyła się pomoc medyczna poszkodowanemu?
Bp: Pomoc medyczna zakończyła się radośnie, jeśli mogę tak powiedzieć. Poszkodowany trafił do szpitala w stanie stabilnym, gdzie została podjęta dalsza hospitalizacja.

R: W takim razie dziękuję za udzielenie wywiadu, życzę miłego dnia!
Bp: Również dziękuję i życzę miłego dnia.

5D4B3bb.png

Dziękuje za uwagę! Zapraszam do innych materiałów, życzę wszystkim czytającym dużo zdrówka!

5D4B3bb.png

MqmYR1v.png
Autoryzowal: @kvmykk.ogf

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin