Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Obsession*!

Hub3rt-_-
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png
Uszanowanie, z tej strony Młodszy Reporter @Hub3rt-_-  z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z @Obsession*!

5D4B3bb.png

H - Hub3rt-_-
O - Obsession*

5D4B3bb.png

H: Witam, z tej strony Młodszy Reporter Hub3rt-_- z Redakcji 4Life News. Czy zechciałbyś udzielić wywiadu?
O: Pewnie, pytaj śmiało.

H: Elegancko! Na początek – mógłbyś powiedzieć nam coś o sobie?
O: Jasne! Mam na imię Jakub i lubię podchodzić do rzeczy konkretnie, ale na luzie. Interesuję się nowymi technologiami, rozwojem i wszystkim, co pozwala mi się czegoś nauczyć albo zrobić coś lepiej niż wcześniej. Na co dzień nie udzielam się dużo, pracuję zdalnie i zarządzam własną firmą. Lubię działać praktycznie, szybko łapać nowe tematy i pracować z ludźmi, z którymi można normalnie pogadać i coś sensownego zrobić.

H: Czym zajmujesz się na co dzień, gdy nie spędzasz czasu w grze?
O: Dużo by tu wymieniać, ogarniam dużo spraw firmowych, krzyczę na ludzi, zwalniam, zatrudniam i pilnuje deadlineów. Dodatkowo na własną rękę dużo programuję i inwestuję.

H: Jakie są Twoje marzenia lub cele, które chciałbyś zrealizować w życiu prywatnym?
O: Wylecieć do Japonii i zamieszkać tam na stałe. Cel coraz bliżej, trzeba jeszcze trochę czasu i się uda.

H: Czy posiadasz jakieś zwierzę domowe? Jeśli nie, to jakie chciałbyś mieć w przyszłości?
O: Owszem, wraz z narzeczoną posiadamy Agamę Brodatą, Gekona i Węża Zbożowego.

H: Czy poza MTA grasz również w inne gry? Jeśli tak, to jakie?
O: Na ogół gram w dużą ilość gier, jednakże ciężko mi zostać przy takich na dłuższy moment. Jedyne, które mógłbym tu podać, to Factorio i Project Zomboid.

5D4B3bb.png

w1xh1LG.gif

5D4B3bb.png

H: Przejdźmy teraz do tematów związanych z serwerem. Na serwerze masz przegrane blisko 800 godzin. Czy uważasz, że dobrze wykorzystałeś ten czas? Jest coś, czego żałujesz?
O: Myślę, że w miarę dobrze wykorzystałem ten czas. Na pewno były rzeczy, które można byłoby zoptymalizować, ale nie tylko na tym to polega. Czy jest coś, czego żałuję? Raczej nie, wszystkie posunięcia były starannie zaplanowane.

H: Jesteś członkiem frakcji SARA na randze Adept. Co sprawiło, że wybrałeś właśnie tę frakcję?
O: Szukałem czegoś, co pozwoliłoby mi oderwać się od ciągłego grindu na pracach. Chciałem spróbować czegoś nowego i bardziej angażującego, dlatego postanowiłem dołączyć do San Andreas Road Assistance.

H: Jak wygląda twoja praca w San Andreas Road Assistance?
O: Aktualnie jesteśmy na etapie szkoleń, więc ograniczam się do uczęszczania na szkolenia. Praca jak praca, pilnujemy porządku na drogach, czy to auto porzucone, czy to dziura, czy to wymiana jakiejś sygnalizacji świetlnej.

H: Czy rozważałeś wybór innej frakcji?
O: Tak, długo zastanawiałem się nad wyborem. Ostatecznie metodą eliminacji SARA była jedyną frakcją, która najbardziej mi odpowiadała, więc to właśnie tam trafiłem.

H: Czy planujesz w przyszłości dołączyć do jakiegoś z biznesów, czy na razie nie masz takich planów?
O: Aktualnie ograniczam się do obecności we frakcji, co przyniesie przyszłość, tego nie wiemy. Nie wykluczam, że prędzej czy później wyląduję w jakimś biznesie.

H: Jak oceniasz swój rozwój na serwerze po tylu przegranych godzinach?
O: Myślę, że jest całkiem, całkiem. Oczywiście, mogłoby być lepiej, ale każdy kiedyś popełnia błędy.

H: Jakie masz cele i marzenia związane z serwerem?
O: Celem numer jeden jest rozbudowanie organizacji, reszta przyjdzie sama z czasem.

H: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze 4Life?
O: Dużo z tamtego okresu nie pamiętam, jakoś w grudniu 2024 z narzeczoną zaczęliśmy rozgrywkę, ale bardzo szybko ją skończyliśmy.

5D4B3bb.png

DgPANxH.gif

5D4B3bb.png

H: Skąd wziął się pomysł na Twój nick? Czy kryje się za nim jakaś historia?
O: Szczerze już sam nie pamiętam i wątpię, by kryła się za tym jakaś historia. Kiedyś jakoś tak wyszło i już zostało.

H: Jesteś liderem organizacji Yokai. Co cię przekonało, aby stworzyć własną organizację?
O: Obserwując, organizacje na serwerze doszedłem do jednego wniosku - wszystkie są tym samym, tylko z inną nazwą. Mając umiejętności, stwierdziłem, że fajnie byłoby wprowadzić jakąś innowacyjność i może zmotywować te organizacje, chociażby do robienia czegoś ciekawego. W taki właśnie sposób powstało Yokai.

H: Czy należałeś wcześniej do jakiejś organizacji? Jeśli tak, to, jak ją wspominasz?
O: Tak, należałem do 2 organizacji - Yakuza i 187Strassenbande. Jak je wspominam? Obydwie organizacje miały wspólny mianownik - były bezpółciowe, co mam przez to na myśli? Już tłumaczę. Ani jedna, ani druga organizacja niczym się nie wyróżniała, po prostu „była". Ciężko było cokolwiek wywalczyć, propozycje często kończyły na fazie planowania, a rozwój stał w miejscu.

H: Czy uważasz, że osiągnąłeś już wszystko, co było możliwe na serwerze, czy wciąż masz coś do zdobycia?
O: Mając tak mało godzin na serwerze ciężko mówić o osiągnięciu wszystkiego. Szczyt jest bardzo daleko, a po drodze bardzo dużo przystanków. Aktualnym celem do zdobycia to Infernus 2.2FT

H: Czy jest jakaś sytuacja lub moment na serwerze, który szczególnie zapadł Ci w pamięć?
O: Zdecydowanie jest to zakup pierwszego pojazdu - Stratuma 1.6, jeszcze wtedy bez podmianki.

H: Co sprawia Ci obecnie największą frajdę z gry na serwerze?
O: Myślę, że rozwijanie organizacji, bo aktualnie ciężko moją rozgrywkę nazwać rozgrywką. Praktycznie, kiedy nie siedzę na serwerze, to na bocznych monitorach na bieżąco rozwijam stronę i całą organizację.

H: Gdybyś mógł wprowadzić jedną zmianę na serwerze, co by to było i dlaczego?
O: Hear me out - Praca Rybaka. Czy tylko ja chciałbym kupić łódkę, wypłynąć na sam środek oceanu i siedzieć tam po 10 godzin łowiąc rybki? Droga administracjo, jak potrzeba pomocy przy skrypcie - odezwijcie się, zrobię wam takiego rybaka, że inne prace się przy tym schowają ;)

H: Niestety nasz wywiad dobiega końca. Czy chciałbyś kogoś pozdrowić lub coś przekazać graczom?
O: Na samym początku chciałbym pozdrowić Ciebie oraz @Newbie, @Veks i całą organizację Yokai. Rozwijajcie się w tym, co uwielbiacie robić, a potem myślcie jak zrobić z tego pieniądz.

5D4B3bb.png

w1xh1LG.gif

5D4B3bb.png

Dziękuję za przeczytanie wywiadu oraz zachęcam do śledzenia innych materiałów redakcji.

1klEX6J.png

Autoryzował: @bartoszek.

5wNnuaX.png

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin