Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika Daylex, oskarżony przez ModerekTM.

ModerekTM
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Masellko napisał:

Analizując miejsce odholowania, można rzeczywiście uznać, że również w tym przypadku granicę miejsca parkingowego wyznacza chodnik. W związku z tym zasadny jest zwrot kosztów wydania pojazdu z parkingu policyjnego @Daylex..

Co do wypowiedzianych słów - nie interpretowałbym ich nadmiernie, ponieważ nie były one kierowane zgodnie z Twoimi przekonaniami.

Co to znaczy granicę miejsca parkingowego wyznacza chodnik? Czyli na każdym parkingu mam tego przestrzegać na to wychodzi? Nie muszę już holować pojazdów nieprawidłowo zaparkowanych, ponieważ miejsce wyznacza chodnik. Trzymajmy się jednego standardu, a nie podwójnego.

Edytowane przez Daylex.

12 godzin temu, Daylex. napisał:

Co to znaczy granicę miejsca parkingowego wyznacza chodnik? Czyli na każdym parkingu mam tego przestrzegać na to wychodzi? Nie muszę już holować pojazdów nieprawidłowo zaparkowanych, ponieważ miejsce wyznacza chodnik. Trzymajmy się jednego standardu, a nie podwójnego.

W świecie MTA nie da się w 100% zachować jednolitego standardu parkowania z kilku powodów:

1. W podstawowej mapie gry występują miejsca, które same w sobie nie spełniają jednego standardu.
2. Mapy tworzone przez różnych autorów również różnią się wykonaniem - w jednych miejscach linia wyznaczająca miejsce parkingowe znajduje się przy krawężniku, a w innych jej brakuje.

W związku z tym, jeżeli miejsce parkingowe ma pełne wymiary, a zaparkowany pojazd w żaden sposób nie utrudnia ruchu, uznajemy, że stoi on prawidłowo. W przypadku braku linii, przyjmujemy, że granicę miejsca parkingowego wyznacza krawędź chodnika.

W porządku, czyli potwierdziłeś stosowanie dwustandardowego podejścia w stosunku do graczy frakcji. Niech to będzie przestrogą dla innych graczy we frakcji, którzy mogą mieć w przyszłości podobne sytuacje. Dalej odniosę się do Twoich powodów. Ja osobiście nie wiem dlaczego miałbym brać odpowiedzialność za twórców mapy, którzy wykonywali parkingi tak jak wykonali - jest taka, a nie inna mapa i do tego się trzeba stosować. Kolejną rzeczą jest to, że takiego stwierdzenia "W przypadku braku linii, przyjmujemy, że granicę miejsca parkingowego wyznacza krawędź chodnika." nigdzie oficjalnie nie ma, więc nie prawa karać za coś, czego nie ma określonego w taryfikatorze. Tak jak wspomniałem zastosowałem się do punktu taryfikatora: ● Zabrania się holowania pojazdów z parkingów, na których nie ma określonych linii parkingowych, za wyjątkiem pojazdów blokujących ruch bądź nieprawidłowo zaparkowanych. co wyraźnie widać, że ten parking posiada linie parkingowe i jest NIEPRAWIDŁOWO ZAPARKOWANY. Oskarżający miał dosłownie pół parkingu wolnego, więc jaki był problem zaparkować tak jak każdy na miejscu w liniach. Ciekawszą rzeczą jest to, że w zasadzie nie ma dokładniej OFICJALNEJ definicji w taryfikatorze czym jest pojazd nieprawidłowo zaparkowany, a czym porzucony i kiedy co pod co można podpiąć, więc pozdrawiam. Dobra, przykład z innej skargi: 

Tutaj widać w tym przykładzie pojazd nieprawidłowo zaparkowany, który nie znajduje się w liniach. Również tutaj można by było powiedzieć, że twórca mapy mógłby rozszerzyć parking o kolejne linie parkingowe, a pojazd przecież nikomu nie utrudnia. A skarga została odrzucona. 
Przepraszam bardzo, ale tak nie traktuje się graczy frakcji, którzy robią swoją robotę i robią to zgodnie z taryfikatorem. Przytaczanie tutaj czegokolwiek, co nie jest zapisane jest conajmniej nie na miejscu. Widocznie do tej pory straciłem tylko swój czas na rozgrywkę w tej frakcji, bo nie łamiąc żadnego zapisu z regulaminu, czy taryfikatora jestem karany za nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin