Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Nabór w szeregi VFD Fort Carson - Lipiec 2026

Kamilube
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Login: dropsupl
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): dropsupl
Imię: Dominik
Staż na serwerze: 2021-06-24
Coś o sobie: Mam na imię Dominik, mam 26 lat i na co dzień pracuję jako Ratownik Medyczny w Zespole Ratownictwa Medycznego oraz na Szpitalnym Oddziale Ratunkowym. Od 2020 roku jestem również czynnym członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej, dzięki czemu miałem okazję zdobyć doświadczenie w działaniach ratowniczo-gaśniczych, zabezpieczaniu miejsc zdarzeń oraz współpracy z innymi służbami. Jestem osobą odpowiedzialną, opanowaną i dobrze odnajduję się w pracy zespołowej. Cenię profesjonalizm, kulturę osobistą oraz realistyczne odgrywanie akcji RP.
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): 

Spoiler

16 Listopada 2025, 11:08 >> Wyciszenie gracza dropsupl przez robi77, powód: dalsze prowokacje na cb (Ważne do: 17 Listopada 2025, 11:08)
8 Sierpnia 2025, 21:50 >> Zbanowanie gracza dropsupl przez PerkuleZ., powód: Omijanie systemu ANTY-AFK w celu osiągnięcia korzyści majątkowych (Ważne do: 7 Września 2025, 21:50)
27 Lipca 2025, 23:16 >> Zabranie prawa jazdy graczowi dropsupl przez blaki, powód: Celowe taranowanie innych graczy (Ważne do: 31 Lipca 2025, 23:16)

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu VFD i regulaminem podfrakcji?: Tak
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie
Ile czasu tygodniowo poświęcasz na grę na serwerze?: 12 godzin
Jakie głównie aktywności wykonujesz podczas gry na serwerze? Praca w SAMD
Czy pełniłeś/aś lub pełnisz służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): aktualnie SAMD - Lekarz Rezydent
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak. Od 2020 roku jestem członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej. Biorę udział w działaniach ratowniczo-gaśniczych, zabezpieczeniach wydarzeń oraz szkoleniach doskonalących.
Dlaczego zdecydowałeś/aś się aplikować do VFD i dlaczego akurat Ty powinieneś/aś otrzymać szansę w naborze? Do VFD aplikuję przede wszystkim dlatego, że działania strażackie są mi bliskie również poza światem gry. Chciałbym wykorzystać swoje doświadczenie zdobyte zarówno w OSP, jak i w pracy Ratownika Medycznego, aby odgrywać realistyczne akcje oraz aktywnie uczestniczyć w życiu podfrakcji. Uważam, że moje opanowanie, odpowiedzialność, umiejętność pracy pod presją oraz doświadczenie we współpracy z różnymi służbami sprawiają, że będę wartościowym członkiem VFD. Zależy mi na długoterminowym zaangażowaniu, ciągłym rozwoju oraz budowaniu wysokiego poziomu Role-Play podczas każdej akcji.

Login:   lewy_123
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Stryjek, Gombao, lewy_123*SP*
Imię: Janek
Staż na serwerze: 1173h ( 09.04.2020 ) 
Coś o sobie: Mam na imię Janek i mam za sobą 18 wiosen. Na codzień pracuję jako monter i serwisant instalacji digital signage głównie w dziedzinie elektroniki. W tym roku ukończyłem technikum i zdobyłem tytuł technika elektronika, z początkiem października zamierzam podjąć studia na kierunku automatyzacja i robotyzacja procesów produkcyjnych - celem zwiększenia swojej atrakcyjności na wymagającym i niszowym rynku pracy. Dobrze dogaduje się pracując zespołowo, o wiele gorzej czuje się pracując samodzielnie bez możliwości przegadania tematów ze współpracownikiem. Prywatnie pasjonuje się lotnictwem i żeglarstwem, większość weekendów w sezonie od 5 lat spędzam na wodzie pracując. Jednakże znajduje czas i spędzam wolne wieczory pogrywając na 4life. 
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler):

Spoiler

12 Lipca 2024, 17:16 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Gombao przez Karolowka, powód: Celowe taranowanie (dowód dost. adm.) (Ważne do: 16 Lipca 2024, 17:16)
14 Maja 2024, 23:44 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Gombao przez Wr77zeR*, powód: Jazda pod prąd (dow.dost.adm) (Ważne do: 15 Maja 2024, 4:44)
12 Maja 2024, 11:11 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Gombao przez Maras., powód: Jazda na skróty podczas pracy (Ważne do: 12 Maja 2024, 23:11)
8 Kwietnia 2024, 22:09 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Gombao przez BlackSkorpio69, powód: celowy taran, jazda pod prąd , skracanie ( dow. dostarczony do adm ) (Ważne do: 15 Kwietnia 2024, 22:09)
3 Lipca 2020, 12:01 >> Zbanowanie gracza Gombao przez TheArasik., powód: Skoro tak uważasz to tu nie graj. (Obraza serwera) (Ważne do: 16 Października 2023, 12:01)
8 Maja 2020, 17:51 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Gombao przez rekin.rw, powód: DM pojazdem (Ważne do: 8 Maja 2020, 19:51)
3 Maja 2020, 13:41 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Gombao przez ManiekPL, powód: jazda pod prąd (Ważne do: 4 Maja 2020, 1:41)
29 Kwietnia 2020, 16:50 >> Zabranie prawa jazdy graczowi lewy_123*SP* przez StivGamer, powód: Odwalanie (Ważne do: 30 Kwietnia 2020, 4:50)
23 Kwietnia 2020, 15:06 >> Zabranie prawa jazdy graczowi lewy_123*SP* przez ThanKs., powód: Taran, utrudnianie pościgu (Ważne do: 24 Kwietnia 2020, 15:06)
22 Kwietnia 2020, 10:58 >> Wyciszenie gracza lewy_123*SP* przez QumiK^,^, powód: CBK do PD. (Ważne do: 23 Kwietnia 2020, 10:58)
16 Kwietnia 2020, 14:45 >> Zabranie prawa jazdy graczowi lewy_123 przez RasTi, powód: h jazda pod prad, stwarzanie zagrozneia (Ważne do: 17 Kwietnia 2020, 14:45)
14 Kwietnia 2020, 18:43 >> Wyciszenie gracza lewy_123 przez Kacperix3, powód: Skarga na forum https://mta4life.pl/forums/topic/187704-skarga-na-lewy_123/ (Ważne do: 17 Kwietnia 2020, 18:43)

Ile czasu tygodniowo poświęcasz na grę na serwerze?: ok 10h.
Jakie głównie aktywności wykonujesz podczas gry na serwerze? Służba w SAPD, praca na taxo. 
Czy pełniłeś/aś lub pełnisz służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Obecnie w SAPD na stopniu PO I. W 2024 byłem w SAMD, gdzie udało mi się zostać szkoleniowcem akademii jak i frakcyjnym. 
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak, podczas wielu montaży w biurowcach, galeriach handlowych i innych przestrzeniach publicznych konsultujemy nasze montaże ze strażą pożarną ( ocena zagrożenia pożarowego ). Poza takimi codziennymi kontaktami ze strażakami odpowiedzialnymi za obiekt to doswiadczeń u mnie brak. 
Dlaczego zdecydowałeś/aś się aplikować do VFD i dlaczego akurat Ty powinieneś/aś otrzymać szansę w naborze? Zdecydowałem się aplikować do VFD dlatego że zawsze na serwerze jak i w prawdziwym życiu straż przyciąga mój wzrok. Chciałbym poznać ją od środka i być może zaszczepić w sobie nową pasję. Uważam też że podfrakcja jest miłą odskocznią od głównej frakcji i podejmowanie dodatkowych działań jest przyjemnym złamaniem rutyny. Powinienem otrzymać szanse z uwagi na moją wytrwałość w dążeniu do celu i zdolność szybkiego uczenia się. Posiadam doświadczenie we frakcjach, zdolność zostania szkoleniowcem we frakcji SAMD na 3 stopniu pracowniczym jest gwarantem mojego zaangażowania i chęci do szybkiej nauki. 

Login: Gucio144

Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): DIIL420|gucio*, gucio*

Imię: Szymon

Staż na serwerze: 357 godzin i 14 minut

Coś o sobie:

Mam na imię Szymon i interesuję się motoryzacją oraz szeroko pojętym ratownictwem. Jestem osobą spokojną, opanowaną i szczerą. Na co dzień lubię analizować różne sytuacje i wyciągać z nich wnioski. Jestem również osobą żartobliwą i pozytywnie nastawioną do innych, jednak w momentach wymagających skupienia potrafię zachować pełen profesjonalizm, odpowiedzialność oraz powagę. Umiem pracować w zespole, słucham osób bardziej doświadczonych i nie mam problemu z wykonywaniem powierzonych zadań.

Tak.

[spoiler]
6 Lipca 2026, 22:34 >> Zabranie prawa jazdy graczowi DIIL420|gucio* przez Pamefloxe, powód: Celowe taranowanie (Ważne do: 10 Lipca 2026, 22:34)

22 Maja 2026, 16:17 >> Zabranie prawa jazdy graczowi gucio* przez kryser, powód: Jazda pod prąd (Ważne do: 22 Maja 2026, 22:17)

20 Maja 2024, 18:29 >> Zabranie prawa jazdy graczowi gucio* przez MichQs., powód: Odwalanie, skoki (Ważne do: 21 Maja 2024, 18:29)

11 Maja 2024, 20:22 >> Zabranie prawa jazdy graczowi gucio* przez DawiSS*, powód: Jazda pod prąd, spowodowanie kolizji + ucieczka. (Dowód dost. adm.) (Ważne do: 12 Maja 2024, 20:22)

25 Kwietnia 2024, 14:57 >> Zabranie prawa jazdy graczowi gucio* przez ZineX., powód: Odwalanie pojazdem. (Ważne do: 26 Kwietnia 2024, 14:57)

21 Kwietnia 2024, 15:34 >> Zabranie prawa jazdy graczowi gucio* przez Mefju4, powód: Odwalanie. (Ważne do: 23 Kwietnia 2024, 3:34)

16 Kwietnia 2024, 18:27 >> Zabranie prawa jazdy graczowi gucio* przez Princessa*, powód: Celowy taran gracza z impetem. (Ważne do: 20 Kwietnia 2024, 18:27)

15 Kwietnia 2024, 21:23 >> Wyciszenie gracza gucio* przez Kurzi, powód: flood (Ważne do: 15 Kwietnia 2024, 23:23)

13 Kwietnia 2024, 21:07 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Gucio144 przez Maras., powód: Jazda pod prąd na drodze dwujezdniowej (Ważne do: 14 Kwietnia 2024, 3:07)

3 Czerwca 2023, 11:43 >> Zabranie prawa jazdy graczowi Gucio144 przez Virlaen., powód: Łamanie regulaminu UBERów (Uberowanie zniszczonym pojazdem) (Ważne do: 3 Czerwca 2023, 23:43)

17 Maja 2023, 16:33 >> Wyciszenie gracza Gucio144 przez kondziolek, powód: Flood (Ważne do: 18 Maja 2023, 0:33)

13 Maja 2023, 17:15 >> Wyciszenie gracza Gucio144 przez Ksiadz_Natan, powód: Flood (Ważne do: 14 Maja 2023, 1:15)
[/spoiler]

Większość kar pochodzi z lat 2023-2024. Od tamtego czasu zmieniłem swoje podejście do gry i wyciągnąłem z nich wnioski. Aktualnie jestem członkiem frakcji SAMD, gdzie zależy mi na odpowiedzialnym wykonywaniu swoich obowiązków. Odnośnie obecnej kary za prawo jazdy z dnia 06.07.2026 napisałem apelację, ponieważ uważam, że sytuacja została błędnie odebrana, a moje zachowanie nie było celowym taranowaniem.

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?:

Tak.

Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu VFD i regulaminem podfrakcji?:

Tak.

Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?:

Nie.

Ile czasu tygodniowo poświęcasz na grę na serwerze?:

Około 20-30 godzin tygodniowo.

Jakie głównie aktywności wykonujesz podczas gry na serwerze?

Obecnie należę do frakcji SAMD i przygotowuję się do egzaminów kończących szkolenie. Poza tym biorę udział w akcjach RP, rozwijam swoją postać oraz uczestniczę w różnych aktywnościach na serwerze.

Czy pełniłeś/aś lub pełnisz służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku):

Tak. Obecnie pełnię służbę we frakcji SAMD jako Student Ratownictwa Medycznego.

Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je):

Tak. Byłem członkiem Młodzieżowej Drużyny Pożarniczej w mojej lokalnej jednostce OSP. Brałem udział w treningach oraz zawodach sportowo-pożarniczych, dzięki czemu poznałem podstawy funkcjonowania straży pożarnej i pracy zespołowej podczas działań.

Dlaczego zdecydowałeś/aś się aplikować do VFD i dlaczego akurat Ty powinieneś/aś otrzymać szansę w naborze?

Postanowiłem złożyć podanie do VFD, ponieważ od dłuższego czasu interesuje mnie działalność straży pożarnej i ratownictwo. Możliwość połączenia doświadczenia zdobywanego w SAMD z działaniami prowadzonymi przez VFD wydaje mi się bardzo ciekawa i pozwoli mi jeszcze bardziej rozwinąć swoje umiejętności w zakresie RolePlay. Uważam, że jestem osobą odpowiedzialną, cierpliwą i chętną do nauki. Potrafię pracować w zespole, stosować się do poleceń przełożonych oraz zachować spokój nawet w bardziej wymagających sytuacjach. Mam również doświadczenie wyniesione z MDP, dlatego chciałbym wykorzystać je także w grze. Wierzę, że swoim zaangażowaniem, aktywnością oraz podejściem do powierzonych obowiązków będę wartościowym członkiem VFD.

Edytowane przez DIIL420|gucio*

Login: kostka423
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): ObywatelBezNicku
Imię: Adam
Staż na serwerze: 148 godzin
Coś o sobie: Uszanowanie, nazywam się Adam i obecnie ukończyłem szkołę średnią na profilu TUISEO i napisałem maturę. Jestem osobą towarzyską, ambitną i sumienną. Szybko się uczę i rozwiązuje problemy. Jestem człowiekiem pełnym pasji, a każdy nowy cel staram się zmaksymalizować. Jestem honorowy i odpowiedzialny nie boje się nowych wyzwań a w konfliktach zawsze jestem środkiem mediacji. Aktywnie uprawiam sporty jak koszykówka czy piłka nożna, które nauczyły mnie pracy zespołowej. Jedynym z moich zainteresowań od małego jest straż pożarna, którą zaszczepił mi mój tata który od 10 lat jest prezesem OSP. Aplikując do VFD jestem świadomy czynu i obowiązków które za tym idą, dlatego uważam że będę dobrym i sumiennym druhem.

Czy byłeś/aś karany/a na serwerze (należy wymienić wszystkie kary, prosi się o zastosowanie formy tekstowej oraz opcji spoiler): Nie
Ile czasu tygodniowo poświęcasz na grę na serwerze?:  7 godzin
Jakie głównie aktywności wykonujesz podczas gry na serwerze?: Głównym zajęciem jakie wykonuje jest praca na lawetach i innych pracach dorywczych. 
Czy pełniłeś/aś lub pełnisz służbę w innych frakcjach na serwerze? (jeżeli tak - w jakiej, kiedy i na jakim stanowisku): Nie pełnie 
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną? (jeżeli tak - opisz je): Tak jestem aktywnym członkiem OSP we swojej wsi, także posiadam doświadczenie i strażackie terminy nie są mi obce.
Dlaczego zdecydowałeś/aś się aplikować do VFD i dlaczego akurat Ty powinieneś/aś otrzymać szansę w naborze?: - Zdecydowałem się, ponieważ VFD jest bardzo bliska moim zainteresowaniom a doświadczenie jakie posiadam i znajomość obowiązków druha z życia pozwolą sumiennie i poprawnie pełnić obowiązki członka VFD.

Login: Leafear
Nick (bądź nicki, jeżeli stosowałeś/aś więcej niż jeden): Leafear
Imię: Filip
Staż na serwerze: 99h
Coś o sobie: Cześć, mam na imię Filip, mam 24 lat. Interesuje sie Informatyką Mechaniką oraz OSP lubie rozmawiać z ludzmi ucze sie psychologii oraz zajmujee sie psem 
Czy byłeś/aś karany/a na serwerze: -

Leafear mute.png Powód: BK, prowokacje
Nałożone przez: ItsTobiasz
Od: 2 Lipca 2026, 22:00
Do: 3 Lipca 2026, 22:00
Leafear prawajazdy.png Powód: Brak odpowiedzialności po kolizji z innym graczem. (dow. dost. adm.)
Nałożone przez: TeKMistrz
Od: 29 Czerwca 2026, 18:15
Do: 30 Czerwca 2026, 18:15
Leafear prawajazdy.png Powód: Celowe doprowadzenie do kolizji z graczem
Nałożone przez: Ulgi
Od: 3 Czerwca 2026, 15:14
Do: 7 Czerwca 2026, 15:14
Leafear mute.png Powód: Obraza gracza, CBK i prowokacje
Nałożone przez: PicoBello*
Od: 1 Czerwca 2026, 16:40
Do: 4 Czerwca 2026, 16:40
Leafear prawajazdy.png Powód: Kolizja i brak zaplaty + Skracanie praca dorywczą + Jazda pod prąd
Nałożone przez: PicoBello*
Od: 1 Czerwca 2026, 16:32
Do: 2 Czerwca 2026, 4:32

Czy posiadasz i umiesz obsługiwać się komunikatorem Mumble oraz Discord?: Tak.
Czy zapoznałeś/aś się z zawartością działu VFD i regulaminem podfrakcji?: Tak.
Czy cierpisz na dysleksję, dysgrafię lub inne dolegliwości?: Nie.
Ile czasu tygodniowo poświęcasz na grę na serwerze?: Coś ponad 4 godziny.
Jakie głównie aktywności wykonujesz podczas gry na serwerze?: Prace ogolne kopalnia Kurier.
Czy pełniłeś/aś lub pełnisz służbę w innych frakcjach na serwerze?: Nie.
Czy w życiu codziennym masz doświadczenie ze strażą pożarną?: Niestety nie ale palikowalem do OSP kiedyś tylko zdrowie mi nie pozwoliło.
Dlaczego zdecydowałeś/aś się aplikować do VFD i dlaczego akurat Ty powinieneś/aś otrzymać szansę w naborze?: Ponieważ ze wzgledu na wypadek motorowerowy chce spełnić chociaż tutaj swoje marzenie czyli zostać strażakiem z góry dziekuje za rozpatrzenie swojej kandydatury . 

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin