Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na eNers

Fl0wek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick oskarżonego:

eNers

Twój nick:

Fl0wek

Powód:

Oskarża o kłamstwo, oraz oszustwo. Podejrzewam że chciał mi zaszkodzić w jakiś sposób, choć nie wiem jaki.

Opis zdarzenia:

Miałem zamiar wejść do KGP na 1-2 min. więc zostawiłem pojazd z ręcznym (z obawy przed przepchnięciem) i włączonymi awaryjnymi (bo stał na poboczu) ale niestety nie zauważyłem zakazu parkowania, więc auto stało na zakazie (po 2 min. wyszedłem) i zauważyłem że pracownicy SAMD "barierkują" mój pojazd, wystraszyłem się trochę i wsiadłem do niego i chciałem odjechać, ale właśnie postawił barierkę uniemożliwiającą mi to, a pomyślałem że nie chce robić sobie problemów więc wysiadłem. SAMD'y wezwały lawetę (iwo11) a ja przez cały czas pisałem coś typu: "prosze zaczekać, wołam admina !" i "czekajcie" i "zostawcie ten samochód tak jak stoi!" Ale nie reagowali. Na moje wezwanie przyszedł Siverius, wytłumaczyłem mu że racja stoję na zakazie auto zniszczone itp. racja, ale że dlatego że na tą 1-2 minutki to specialnie zostawiłem awaryjne, wtedy pracownik SAMD eNers napisał: "wsiadłeś do pojazdu i wtedy włączyłeś awaryjne" ja odpowiedziałem: "nie prawda ! oskarżasz mnie?" on odpowiedział "prawda, tak oskarżam" no więc wtedy zawołałem admina. usłyszałem również od eNers'a oskarżenie brzmiące: "zle zaprakowane auto i skakałeś z dachu" a na screenach widać ewidentnie, że mam pełny pasek zdrowia, więc jak jest możliwe abym skakał z dachu ?!

Na koniec dodam bonus, że za auto zamaist 500/250 PLN muszę zapłacić 1000PLN nie wiem z jakiego powodu.

Godzina i data zdarzenia:

2017.01.08 około 17:00

Dowody:

Screeny na których widać co kto pisał (konsolka, czerwone zaznaczenia) oraz że mam pełny pasek zdrowia.

Screeny zostały przeze mnie zrobione odrazu po całej akcji.

http://imgur.com/a/KDtcp

http://imgur.com/a/FFnDN

http://imgur.com/a/T5nVn

(SCREENY MOGĄ NIE BYĆ W DOBREJ KOLEJNOŚCI)

Coś od siebie:

Nie mam pojęcia co widział eNers mówiąc że skakałem z dachu... chciałbym zaznaczyć ze nie mam do niego żalu o to że mam auto na parkingu policyjnym, i o całej sprawie mogę zapomnieć, ale chcę jednego - Aby moje auto było do wyciągniecia za prawidłową cenę z parkingu pol. czyli 500PLN.

A więc po :

1. Auto stało zaparkowane na poboczu na RĘCZNYM gdzie nie całe 100m dalej stał parking

2. Byłeś tam z kolegą i pomyliłem Cie z nim bo on też tam skakał ze spadochronu

3. Podczas gdy zabezpieczałem Ci auto wsiadłeś do niego i włączyłeś awaryjne , mam na to świadków m.in F-A-N-T-A oraz Niuniek

4. To że dostałeś 1000 PLN to już nie moja wina ponieważ to nie zależy ode mnie

5. Sam supporter Siverius powiedział że auto nie nadaje się do jazdy więc i tak i tak mieliśmy prawo do skonfiskowania go.

6. Mam także innych świadków potwierdzających dane zdarzenie m.in iwo11

Tyle ode mnie , moim zdaniem postąpiłem słusznie :)

No wiec tak, swiadkow postronnych masz, a co z kims bezstronnym ? Watpie zeby koledzy cie wsypali. Oswiadcze ci jeszcze że nie bylem wtedy z zadnym kolega! Kolejny raz oskarzasz mnie o wlaczenie awaryjek, a jak widac na screenach (pisał tak, moze nie widac akurat) napisales ze "juz nie klam nie klam, mozna sprawdzic w logach czy wlaczyles czy nie" (cos takiego) No to jesli sie da to sprawdzcie, ja mage przysiadz na wszystko że tak nie było. Mozliwe ze tak ta wygladalo, ale ja wsiadlem w celu ucieczki a nie po to by awaryjki wlaczac, bo co by mi to dalo ? Jak juz bym nie wyjechal...
Kolejny temat ktory chce poruszyc to "to ze za 1k to nie ode mnie zalezy" ale bardzo dziwnym trafem w nawiasie opisze jak mi sie udalo (zlozylem rowniez skarge na iwo11 ze dal za 1k, skarga rozpatrzona, a iwo z wlasnej kieszeni oddal mi te 500pln, i calkiem fajna rzecz sie dowiedzialem podczas naszej rozmowy). (Dodam screeny jak bede mial dostep do komputera) Nie zalezy od ciebie cena na parkingu pol. ? A tu prosze "ten samd kazal za 1k" tylko jakim prawem mu kazales skoro za zle zaparkowane auto powinienem zaplacic 250-500 pln (opierajac sie na cenniku wykroczen) a nie na twoim widzi mi sie... Jak widac w odpowiedzi na skarge nawet klamiesz.
Do eNers: lepiej bedzie jak poprostu przeprosiła i o calej sprawie zapomnimy :) bo ja wiem ze mam racje, i nie odpuszcze dopoki sprawa nie zostanie rozwiazana.
Do wyzszych rang: jesli przeprosi prosze (tak od serca) aby nie zostal ukarany, poniewaz kazdemu zdazy sie popelnic blad.

Screeny:

http://imgur.com/a/3P1xd(początek rozmowy)

http://imgur.com/a/KpjeO(ta ciekawa informacja + potwierdzenie że eNers kłamie w odpowiedziach)

Chciałbym zaznaczyć że iwo11 zapłacił z własnej kieszeni, potem jeszcze cos do mnie psiał, ale miałem spotkanie SAPD więc niestety nie mogłem pisac. Prawdopodobnie chce aby eNers zapłacił mu 500pln które on wyłożył.

No więc tak.

1. Migaczy nie jestem w stanie sam sprawdzić, nie jestem przekonany czy nawet jest to logowane. Więc kwestii kiedy włączyłeś nie rozstrzygnę - jest słowo przeciwko słowu. Jak słusznie zauważyłeś widzieli wszystko chłopaki z jednej frakcji.  

2. Kwestię ceny pominę, to nieznajomość zasad gracza iwo spowodowała tak dużą karę.

3. Uważam, że nie można też rozstrzygnąć czy eNers widział kogoś innego, czy też nie. Z tego co wiem, działał na podstawie tego co widział. Jeśli popełnił błąd - mógł się zdarzyć. 

4. Na podstawie przedstawionego materiału dowodowego nie jestem w stanie przesądzić w 100% o winie eNersa. Ponadto nie znajduję żadnego z punktów Regulaminu SAMD, który mógłby złamać, w związku z czym uznać go muszę za niewinnego.

5. Przypomnę Wam, że to tylko gra. Ma dawać przyjemność, a nie spinanie się. Obaj powinniście zbić "piątkę" na zgodę i tyle. Bo liczy się dobra atmosfera. I do tego bardzo mocno namawiam obie strony.

6. Od mojej decyzji istnieje możliwość odwołania do Dyrektora SAMD w terminie 14 dni od opublikowania niniejszego postu. 

Fl0wek, jeśli ich regulamin/taryfikator mówi jaką kwotę, to czemu ich pracownik w ogóle pytał za ile $ ma wsadzić? eNers nie ma obowiązku znać zasad działania innej frakcji, więc mógł rzucić kwotę z tyłka.

Natomiast co do tej kwoty w tym wypadku jak najbardziej jest rozbieżność tego co mówi eNers ze stanem faktycznym. To jak, eNers, przepraszasz za to, zbijacie piątkę i kończymy sprawę?

Słuchaj ziomek heh... To nie moja wina że dostałeś 1k za pojazd. Ja wezwałem SDSA i zgłosiłem źle zaparkowane auto, tak jak hoopak napisał nie mam obowiązku znać cennika innych frakcji , ale mogę Cie zapewnić że nie ode mnie została wyznaczona taka a nie inna cena , po prostu tylko zostałem poinformowany o niej. Po 2 Był tam typek który skakał z spadochronu z budynku policyjnego , skąd miałem wiedzieć że on nie jest z Tobą skoro razem z tobą "zwiedzał" komisariat. Wiem co widziałem i sam się wrobiłeś ponieważ najpierw :

-napisałeś że chciałeś odjechać (chociaż nawet nie wcisnąłeś "w)

-później napisałeś że nawet nie wcisnąłeś "shift" , to jak chciałeś odjechać skoro twój pojazd miał ręczny ?

-następnie wypierałeś się że nie włączyłeś awaryjnych.

Słuchaj hoopak, znasz mnie , ja wiem co widziałem i napisałem to tutaj. Piątkę na zgodę mogę z nim przybić ale szacunku do niego nie mam i nie będę miał, ponieważ takich ludzi nie szanuje. Tyle ode mnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin