Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Komputer

Rother
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupilem sobie nowy komputer i go odpalilem niestety bez monitora bo nie posiadam kabla zasilajacego ale przejdzy do kompa. Po wlaczeniu go uruchamia sie normalnie wszystko dziala tylko jest problem (oczywiscie nie widzialem co bylo na ekranie bo nie mam kabla) ale komputer zaczol pipszec tak co 30sekund i nie wiem od czego to moze byc. Wiem tyle ze komputer nie posiada karty graficznej tzn posiada ale wbudowana i nie weim czy to cos przez to czy nie

Edit: nw czy pomlze to w czyms ale wysylam zdjecie srodka kompa xd http://m.imgur.com/mNaQ2DN

Plyta glowna to gigabyte ga ma69g s3h

Pipczenie dobiega z dysku twardego. Pipczenie jest nieskonczone. Czas pomiedzy kolejnym pipczeniem to 3.5sekundy

// coag dalszy postu na dziale pomocy zamknietego przez Asfurixa...

Przy starym PC mialem ten sam problem, u mnie "pisk" byl tylko przy włączaniu komputera, gdy wiatraczek nie kręcił się odpowiednio szybko, wtedy po prostu podczas odpalania komputera krecilem kilka razy wiatraczkiem. Raczej zintegrowana karta graficzna nie ma tutaj nic do rzeczy.

Wyczytalem ze moze byc to tez problem BOIS chyb tak sie czyta i zrestartowalem po prostu i teraz gdy kupie kabel zasilania sprobuje dalej cos zrobic z nim. Czytalem tez ze to moze byc cos z pamieciom/zasilaniem plyty glownej

Hej. Ostatnio wlasnie patrzylem nad tym kablem zasilajacym i znalazlem taki http://allegro.pl/nowy-kabel-zasilajacy-c13-3pin-1-5m-opcja-amso-i5630194165.html

To jest taki sam jak do monitora bo kabel do monitora pasuje tez do kompa. I teraz pytanie czy takie kable z taka koncowka roznia sie czyms? Czy maja napiecie inne bla bla bla?

Przy starym PC mialem ten sam problem, u mnie "pisk" byl tylko przy włączaniu komputera, gdy wiatraczek nie kręcił się odpowiednio szybko, wtedy po prostu podczas odpalania komputera krecilem kilka razy wiatraczkiem. Raczej zintegrowana karta graficzna nie ma tutaj nic do rzeczy.

Na korbe?

Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly czyli na nasze - to bibczenie mówi, że karta graficzna jest źle podłączona - może być spowodowane niewykryciem podłączonego monitora.

No okej ale ja karte graficzna mm zintegrowana ;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin