Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Problem z exportowaniem plików [Blender]

Dertix
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, od niedawna modeluje sobie rzeczy w blenderze. Zrobiłem pewien model i udało mi się exportować plik DFF dzięki pewnej modyfikacji do tego, lecz nie potrafie wyexportować pliku odpowiedzialnego za textury (TXD). Dodam że nie nakładałem żadnych textur z internetu na ten model (sam kolorowałem w blenderze).

I pytanie brzmi jak wyexportować plik TXD mojego modelu ?

No to taka sytuacja ze musisz na niego nałożyć teksture jakąś a potem musi być utworzona jakby taka mapa tekstur. Nie zagłębiałem się nigdy w blendera i wiem tylko jak to zrobić w 3ds max. Chodzi o to ze jak juz to zrobiłeś to eksportujesz to gdzieś. Teksture która wcześniej nałożyłeś musisz wstawić do txd workshop i zapisać w txd. Ten txd wrzucasz do gta przez odpowiedni program. Plik txd musi mieć taką samą nazwę jak ddf

No to taka sytuacja ze musisz na niego nałożyć teksture jakąś a potem musi być utworzona jakby taka mapa tekstur. Nie zagłębiałem się nigdy w blendera i wiem tylko jak to zrobić w 3ds max. Chodzi o to ze jak juz to zrobiłeś to eksportujesz to gdzieś. Teksture która wcześniej nałożyłeś musisz wstawić do txd workshop i zapisać w txd. Ten txd wrzucasz do gta przez odpowiedni program. Plik txd musi mieć taką samą nazwę jak ddf

Mógłbys wejsc na mumble i mi wytumaczyć ;) ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin